Vit Säng Med Lyftmekanism Inuti: Lädermodeller Med Lådor Och Blanka Versioner På 160x200 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Vit Säng Med Lyftmekanism Inuti: Lädermodeller Med Lådor Och Blanka Versioner På 160x200 Cm

Video: Vit Säng Med Lyftmekanism Inuti: Lädermodeller Med Lådor Och Blanka Versioner På 160x200 Cm
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Vit Säng Med Lyftmekanism Inuti: Lädermodeller Med Lådor Och Blanka Versioner På 160x200 Cm
Vit Säng Med Lyftmekanism Inuti: Lädermodeller Med Lådor Och Blanka Versioner På 160x200 Cm
Anonim

Det är ingen hemlighet att vi tillbringar större delen av vår tid i sovrummet. Det är i detta rum som vi möter den nya dagen och den kommande natten. Därför är det mycket viktigt att platsen för att sova och vila är stilfullt och koncist inrett. En viktig roll i detta spelas av valet av möbler, nämligen sängen - platsen där vi vilar. Det är trots allt denna skönhet som först och främst kommer att locka uppmärksamhet till sig själv, det beror på henne om du fick tillräckligt med sömn på morgonen eller inte, ditt humör och välbefinnande.

Bild
Bild

Sovrum finns i en mängd olika färger, ljusa och mörka, varma och kalla, och accenter är huvudfokus. En vit säng med lyftmekanism kommer till nytta här, vilket är en universell lösning för nästan alla rumsstilar.

Bild
Bild

Särdrag

Den vita sängen passar in i vilken inredning som helst i ditt sovrum. Beroende på rummets stil kommer sängen att sätta sina egna accenter:

  • Mittpunkten i sovrummet i klassisk stil kommer att vara en snövit himmelssäng.
  • Den urbana neoklassiska stilen kommer att kompletteras med en klassisk träsäng.
  • Lätt och känslig fransk Provence -stil kommer att dekorera en säng med en metallram, dekorerad med dekorativa element av vegetation.
  • Modern stil är lämplig för en vit träbädd med en sänggavel i läder.
  • Minimalismstilen kombineras perfekt med en sovplats med lyftmekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag har inte alla familjer ett stort bostadsutrymme. Med en bostad med små rum är prioriteten att organisera utrymmet och arrangemanget av möbler så att alla saker hittar sin plats, och samtidigt är rummet inte rörigt.

Med tanke på att den snövit sängen är en ljus accent i rummet och ser massiv ut kan arrangemanget av en stor mängd möbler förstöra hela interiören. För att undvika detta skulle den idealiska lösningen vara en säng med en lyftmekanism, under vilken lamellfoten finns en extra förvaringsdel.

Bild
Bild

Denna mekanism har ett antal fördelar som är svåra att motstå:

  • bekväm plats att sova;
  • extra lagringsutrymme. Som regel förvaras linne i lådor i en liten säng (140x200 cm), som på grund av madrassens täta passform mot ramen skyddas från damm och smuts. Men om din säng är stor (160x200 cm, 180x200 cm), kan du lagra inte bara linne utan också lådor med skor, föremål utanför säsongen och mycket mer;
  • Ett brett urval och rimligt pris spelar också en viktig roll, eftersom budgeten för att köpa möbler ofta är begränsad, och en vit säng med en hissmekanism skapar ett snyggt och fräscht sovrum till ett relativt överkomligt pris.
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Sängen i vitt passar perfekt in i alla interiörer, men har dessutom ett antal fördelar:

  • vit färg har alltid symboliserat viktlöshet och renhet;
  • en snövit sovplats ser ganska dyr ut, särskilt i kombination med guld eller silver;
Bild
Bild
  • vitt går aldrig ur mode, och därför, oavsett modetrender, är din sovplats alltid relevant;
  • ljus accent. I ett sovrum i mörka färger kommer en sådan säng inte bara att visuellt utöka utrymmet utan också locka uppmärksamhet. Om sovrummet är gjort i ljusa neutrala nyanser, kommer den snövit sängen att betona rummets ömhet och lätthet.

I ett sovrum som är uppdelat i olika zoner med olika färger, släpper en sådan säng ut färgbelastningen och gör atmosfären ljusare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vit säng med en lyftmekanism har många fördelar, men det finns också fall när det är värt att överge denna färg eller välja en specifik modell.

En av de vanligaste nackdelarna är dess förorening … Den vita färgen smutsas lätt; nästan vilken fläck som helst sticker ut på sängens vita yta.

Så om du inte är fan av frekvent rengöring bör du titta närmare på en annan färg, särskilt om sänggaveln är gjord av vitt läder, vilket lockar absolut alla fläckar.

Bild
Bild

Hur är det med älskare av en snövit sovplats? Svaret är ganska enkelt: det kommer inte att vara svårt att ta bort en fläck från en trä- eller blank yta, det räcker att gå på den med en fuktig trasa. En sänggavel av mjuka tygytor måste rengöras omedelbart med kemiska verktyg innan fläcken absorberas i tyget.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan nackdel med den vita kajen är dess massivitet … Oavsett om det är i stora lounger eller små sovrum, kommer en vit säng inte bara att ta upp en betydande del av utrymmet, utan också tynga ner den. I detta fall skulle sänghissen vara den rätta lösningen.

Bild
Bild

Den snövit sängen i vila och sömnrum kommer utan tvekan att sticka ut och komplettera interiören, och lyftmekanismen kommer inte bara att frigöra utrymme och rummet från onödiga möbler, utan också att du kan använda varje kvadratmeter produktivt. En sådan säng kommer alltid att betona sovrumets modernitet, motsvara modetrender och uppdatera rummet.

Den snövit sängen, utrustad med en extra förvaringsdel, kommer att se bra ut både i en liten lägenhet och i ett mysigt privat hus.

Rekommenderad: