Ortopediska Dubbelmadrasser: Modeller För En Sängstorlek 160x200

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Dubbelmadrasser: Modeller För En Sängstorlek 160x200

Video: Ortopediska Dubbelmadrasser: Modeller För En Sängstorlek 160x200
Video: Natural Latex Feels Different Than Memory Foam 2024, April
Ortopediska Dubbelmadrasser: Modeller För En Sängstorlek 160x200
Ortopediska Dubbelmadrasser: Modeller För En Sängstorlek 160x200
Anonim

När de funderar på vilken madrass som ska köpas för daglig användning, föredrar de flesta användare ortopediska alternativ. Dessa mattor är bland de bästa modellerna från varje tillverkare. De mest populära bland köpare är ortopediska dubbelmadrasser, de har ett antal fördelar och sticker ut med sin rymlighet mot bakgrunden av sina mindre motsvarigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ortopediska dubbelmadrasser är unika mattor som utvecklats med hjälp av ny teknik, vilket gör att resten av användarna blir bekväma och korrekta. Sådana madrasser gör att två eller till och med tre användare kan placeras, vilket ger ordentligt stöd för varje persons kropp, oavsett vilken del av blocket som han är placerad på.

Bild
Bild

Värdighet

Ortopediska madrasser för två säten har ett antal fördelar:

  • ta hänsyn till olika tryck på varje område av madrassen;
  • utförs på fjäder- och icke-fjäderbasis;
  • tyst vid användning, avger inte ett irriterande ljud;
  • har en annan struktur på madrassen, tjocklek, vikt och enhetlig fördelning av kroppsbelastning;
  • beroende på modell är de lämpliga för en säng, soffa, kan användas på golvet;
  • skiljer sig åt i ett stort storleksintervall;
  • i vilken position som helst av användarnas kroppar ger de naturliga hållningar utan att skeva och böja ryggen;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • skiljer sig i hårdhetsgraden (kan vara medelhård, hård och måttligt mjuk);
  • med någon typ av yta gräver de inte in i huden, vilket har en fördelaktig effekt på sömnkvaliteten;
  • slappna av kroppens muskler, lindra deras spänningar och därmed minska smärta i rygg, nacke, nedre del av ryggen, svansbenet;
  • förutom ortoped kan de ha en ytterligare effekt (termoregulering, anatomisk, "vintersommar", etc.);
  • lämplig för sjuka och friska människor för att förebygga och förebygga ryggsjukdomar;
  • de innehåller ett allergivänligt fyllmedel som inte tårta, inte skadar huden, har antimikrobiell impregnering;
  • baserat på kostnaden för komponenterna har de ett annat pris, så att du enkelt kan välja ett alternativ, med hänsyn till dina preferenser och budget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att ortopediska madrasser för två sittplatser inte botar ryggsjukdomar, tömmer de ryggraden, vilket gör att du kan vakna uppfräsch och full av vitalitet på morgonen.

I de flesta modeller har de ett avtagbart lock av naturliga textilier (teak, polycotton, jacquard), som kan vara enkelsidig eller tvåskiktad vadderad med en speciell tillsats för att uppnå önskad effekt (varierande styvhetsgrad eller uppvärmning av mattans yta).

Sådana produkter rekommenderas av ortopeder och barnläkare . De "mjukaste" av dem visas för äldre, fjäderlösa alternativ är relevanta för barn och användare med mycket vikt. På vårmadrasser kan du ibland placera en familj på tre (föräldrar med ett litet barn) på madrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om ortopediska madrasser i följande video.

Brister

Tyvärr har dubbla ortopediska madrasser flera nackdelar:

  • ha en tydlig viktgräns för ett stycke, som inte kan överskridas;
  • inte skyddad mot överdriven barns aktivitet (de misslyckas snabbt från konstanta hopp och hopp, bryts ner);
  • i vårmodeller har de en svag ortopedisk effekt;
  • med en metallkärna ackumulera statisk elektricitet, som är skadligt för hälsan och kan orsaka huvudvärk, yrsel och allmän trötthet;
  • i de mest exklusiva modellerna har en hög kostnad, vilket inte är överkomligt för en vanlig köpare med en begränsad budget.
Bild
Bild

Vad är dem?

Ortopediska dubbelmadrasser har en slät, präglad och vågig yta (Trelax comfort), en lugnande effekt som förbättrar blodtillförseln till vävnaderna i intervertebralkolonnen och eliminerar muskelspasmer. Tjockleken på sådana produkter är olika. Monolitiska alternativ utan fjädrar är 8-10 cm i höjd, mattor med standardvolym varierar från 10 till 17 cm. Frodiga mönster når en höjd av 24-27 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte alla modeller som påstås vara ortopediska lever upp till sitt namn.

Ofta är detta ett trick av säljare: detta får produkten att låta bättre och lättare att sälja. Produkter på fjädrar av den beroende typen ("Bonnel") ingår inte i den ortopediska gruppen, även om de har ortopediskt fyllmedel. De har inte nödvändigt stöd för ryggraden; under belastning bildar de en grop och en våg.

Den ortopediska effekten av fjädermadrasser säkerställs av det erforderliga antalet vridna element (från 600 till 1000 bitar per kvadratmeter), korrekt trådtjocklek (2 - 2,5 mm), korrekt anslutning av fjädrarna med ett metallnät (uteslutande av en oberoende typ). Dessa produkter, kompletterade med ett lager elastiskt ortopediskt material, är något sämre än fjäderlösa motsvarigheter, men i allmänhet är de värda att köpa.

Bild
Bild

Toppmodeller

De mest värdefulla typerna av ortopediska madrasser som köpare kräver är modeller med latex, kokos, polyuretanskum, struttofiber, viskolatex med tillsats av sisal, lin, hästhår, filt, merinoull (för att avleda statisk elektricitet och reglera värmen och fuktnivån).

De bästa modellerna av ortopediska madrasser för två platser inkluderar:

  • klassiska modeller för två på våren;
  • bilaterala alternativ med olika styvhetsgrad på båda sidor;
  • dubbelsidiga mattor med ortopedisk effekt och termoregulering;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • dubbelsidiga strukturer med asymmetri "Duet" (madrasser med olika tryck på blocket, avsedda för partners med olika vikter);
  • anatomiska modeller gjorda av ortopediskt minneskum.

Antalet ortopediska block inkluderar inte uppblåsbara och vattenmodeller som är obekväma, inte ger tillräckligt stöd för ryggen och har en gummibas som är skadlig för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Dimensionerna på dubbla madrasser med ortopedisk effekt är olika och är beroende av storleken på en viss säng. Det moderna storleksintervallet är något annorlunda, eftersom varje tillverkare har sina egna standarder. I genomsnitt sträcker sig längd- och breddparametrarna för dubbla ortopediska madrasser från 160 cm i bredd (standard), även om vissa företag likställer 140x190 cm med dubbla.

Den allmänna raden med dubbla ortopediska madrasser ser ut så här: 160x190, 180x190, 200x190, 160x200, 170x200, 180x200, 200x200 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Ortopediska dubbelmadrasser är erkända som högkvalitativa och praktiska mattor för en skön sömn. Detta bevisas av många användarrecensioner som finns kvar på Internet. Mattor med ortopedisk effekt minskar verkligen smärtan, de slappnar av kroppens muskler och låter sömnen vara full och vilsam, enligt människor som använder sådana produkter dagligen. I kommentarerna skriver de att sova på sådana block är ett nöje, partners stör inte och rullar inte över till varandra, och det gör att du kan känna dig glad på morgonen och vara positiv.

Rekommenderad: