Ortopediska Stolar För En Student (50 Bilder): Höjdjusterbar Stol För Barn, Barnmöbler För Hållning, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Ortopediska Stolar För En Student (50 Bilder): Höjdjusterbar Stol För Barn, Barnmöbler För Hållning, Recensioner

Video: Ortopediska Stolar För En Student (50 Bilder): Höjdjusterbar Stol För Barn, Barnmöbler För Hållning, Recensioner
Video: Video Product6 2024, April
Ortopediska Stolar För En Student (50 Bilder): Höjdjusterbar Stol För Barn, Barnmöbler För Hållning, Recensioner
Ortopediska Stolar För En Student (50 Bilder): Höjdjusterbar Stol För Barn, Barnmöbler För Hållning, Recensioner
Anonim

Skolåldern är en speciell period i ett barns liv. Från det ögonblick barnet gick till skolan börjar huvudbelastningen på hans ryggrad. Faran ligger i det faktum att eleven tillbringar mycket tid i sittande ställning, vilket inte är naturligt och därför ohälsosamt.

Bild
Bild

Köpet av en ortopedisk stol i detta fall är en tvångsåtgärd som syftar till att minska chockbelastningen på kroppen. Sådana möbler är unika och har ett antal funktioner och fördelar.

Särdrag

Studentens ortopediska stol är en speciell möbel som har en egen struktur och inte ser ut som en vanlig stol. Ett särdrag hos sådana möbler är dess fokus på hållningskorrigering. Detta är inte möbler för ett bekvämt sittande: den ortopediska stolen är styv i formen och anpassar sig inte till användaren. Han tvingar barnet att ta den enda rätta positionen för ryggraden.

Behovet av denna möbel beror på det faktum att eleverna rör sig lite, tar fel hållning: på morgonen i skolan, hemma för lektioner. Men om det fortfarande finns möjlighet att byta position hemma är rörelserna under lektionen begränsade i skolan. Här ligger faran: ryggraden fryser i fel position och tvingas lida och upplever en enorm belastning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett tillägg till problemet är skolmöbler, som är obekväma och inte ger olika höjder och byggnader av barn. Det enda som utmärker skolstolar är att de kan ha två höjdlägen, som kan ändras genom att skruva fast bultar i högre spår. Det finns dock ingen nytta av detta: stolarnas form uppfyller inte kroppens krav medan barnet lider.

Den ortopediska stolens uppgift är att ge eleven maximal nytta, för att minska krökning av ryggen. Ofta i skolan sitter barn på ett sådant sätt att de behöver vända åt sidan för att få en bättre bild av tavlan. Denna faktor leder ofta till dålig hållning. Andelen friska barn idag är minimal.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En användbar stol är ett verktyg i kampen mot sjukdomar i muskuloskeletala systemet; den väljs individuellt för varje barn, med hänsyn till åldersegenskaperna.

Studentens ortopediska stol är en funktionell möbel.

Beroende på modell kan den:

  • att vara förebyggande av sjukdomar i ryggraden;
  • lossa ryggraden genom att lindra muskelspänningar;
  • att skapa en vacker och begriplig handstil;
  • normalisera blodcirkulationen;
  • lindra smärta i ryggen, axelbältet och huvudet;
  • lindra domningar i lemmarna.
Bild
Bild

Denna produkt används länge: tills barnet tar examen från skolan. Om det väljs rätt, från en tidig ålder, kommer eleven att sitta rätt, jämnt, oavsett vilka stolar som finns i skolan. Ortopedstolens uppgift är att säkra ryggens rätt position: efter att ha vant sig vid möbler med ortopedisk effekt blir elevens hållning vacker och korrekt.

Den ortopediska stolen för skolelever har många fördelar. Han:

  • har ett rikt modellutbud, som kännetecknas av funktionalitet, vilket gör att du kan välja en produkt med en uppsättning viktiga tillägg (rullar, fotstöd);
  • beroende på modell har den justerbar ryggstödshöjd och sittläge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hjälper till att bibehålla den nödvändiga muskeltonen;
  • bildar en rak linje i ryggraden, som förser bäckenorganen med syre;
  • det är en solid och pålitlig konstruktion som ger professionell montering, därför är det säkert för ett barn;
  • bekväm och lätt att använda, anpassar sig till barnets individuella parametrar;
  • har positiva rekommendationer från ortopediska specialister;
  • det kännetecknas av pålitligheten hos stöden, på grund av vilka det inte faller, inte lutar åt sidorna, skapar inte ytterligare spänning;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • har anatomiska komponenter som upprepar rätt form på ryggen och ger en bekväm position med lossning av könsorganen, på vilket maximalt tryck skapas;
  • har en annan design med hänsyn till barns kön och smak;
  • är snygga möbler som harmoniskt passar in i barnrummets inre;
  • säljs ofta komplett med ett skrivbord som är korrekt justerat i höjd och matchande i stil;
  • beroende på designens komplexitet skiljer det sig från ett annat pris, vilket gör att föräldrar kan välja det mest optimala alternativet, med hänsyn till rekommendationer från specialister och budgeten som är planerad för köpet.
Bild
Bild

Inte alla modeller som visas i en butik är värda att köpa. Trots det stora utbudet av märken tar inte alla produkter hänsyn till barns fysiska kapacitet. Vissa produkter möjliggör omfördelning av chockbelastningen från ryggen till knäna, vilket inte alla barn tål. Sådana korrigerare är en ganska tuff förebyggande åtgärd, och ofta står de helt enkelt lediga i hörnet av rummet: det är omöjligt att luta sig på knä under lång tid.

Det är långt ifrån alltid möjligt att köpa vad du vill: om priset på budgetalternativ är cirka 3000 rubel, skrämmer ergonomiska sorter av importerade tillverkare ofta bort köpare med ett pris på 20 000-30 000 rubel. Det visar sig att ju bättre stolen och ju mer korrekt formen är, desto mindre tillgänglig är den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och poängen är inte alls i funktionaliteten: formen på ryggen och sätet är annorlunda. Det är enklare i billiga modeller och böjda i dyra.

Vyer

Tack vare modern utveckling och ny teknik är det presenterade sortimentet mångsidigt. Modeller för barn, som tillsammans med ett komplex av fysiska övningar kan befria elever från ryggsjukdomar, upprepa kroppens kurvor och ha olika regulatorer.

De är konventionellt indelade i tre åldersgrupper:

  • modeller för grundskoleelever (6-8 år);
  • alternativ för gymnasiet (9-12 år);
  • apparater för tonåringar (12-15 år och äldre).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudkomponenterna i varje modell är ram, ryggstöd, säte, ben och roterande hjul. Vissa produkter är utrustade med ytterligare rullar, har en utskärning för knäna och olika positioner för fotstöd. I de flesta produkterna är basen ganska massiv: så stolen fäster bra på golvytan, den välter inte om du av misstag vidrör den.

Ett särdrag hos många barnmodeller av ortopediska stolar är frånvaron av armstöd. Denna komponent är lämplig för vuxna, men i barnsorter är det skadligt, eftersom händernas position på armstöden leder till en ökning av axelbältet och en sned rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla befintliga modeller är av två typer: klassiska och ergonomiska

Den första innehåller de vanliga sorterna (kontorsplanmodeller med ett anatomiskt ryggstöd som ligger nära barnets rygg och ett mjukt säte). De kan vara gångjärniga eller utan hjul, skiljer sig åt i vilken typ av klädsel. Ortopediska kuddar i olika former läggs ofta till för att uppnå bästa resultat. Klassikern kännetecknas av en mindre ortopedisk effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utåt är de mycket enklare än ergonomiska stolar, men funktionen är nästan densamma: gångjärn, fotstöd, kuddar, höjdjustering av ryggstödet. Ryggstödet är justerbart i lutningsvinkel. Antalet benstöd varierar från en till två, de kan vara klassiska rektangulära eller cirkulära, nödvändiga för att förbättra blodcirkulationen i nedre extremiteterna.

En intressant variant är modellen med dubbel rygg, som består av två halvor, delade i mitten av ramstången. Varje halva är krökt symmetriskt efter kurvorna på barnets rygg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana produkter ingår i gruppen modeller av transformatorer eller växande stolar: ryggen stiger fritt, sänker sig, fixerar på stångens önskade höjd och är också justerbar i lutning.

Bild
Bild

Ergonomiska planmodeller finns av tre typer:

  • knä -- konstruktion med eller utan ryggstöd med stöd på knäna (barnets position är vinkelrätt mot golvet, medan han vilar knäna på en speciell kudde, och fötterna är avslappnade och ligger på stolens sidor);
  • sadel - en modell med annan funktionalitet, vars skillnad är sätets form, som liknar en sadel: den lyfts fram och sänks på sidorna (barnets position skiljer sig inte från att sitta på en klassisk stol);
  • balansering - en gungstruktur eller en rörlig gungstol, på ena sidan av vilken det finns ett litet säte, på den andra - två knäkuddar (sorten har inte rygg, rätt position på ryggen säkerställs av barnets behov av att ständigt balansera och träna den vestibulära apparaten).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Barns ortopediska stol är ett modernt tillvägagångssätt för att ta hand om barnets hälsa och hållning. Olika råvaror används vid tillverkning av modeller för skolbarn. De mest relevanta materialen är metall, trä och plast. Förutom dem används moderna typer av fyllmedel med ortopedisk effekt (till exempel polyuretanskum), hög elasticitet och motstånd mot veck.

Material är indelade i skrov- och efterbehandlingsmaterial. Basen består av metall (främst stål) eller trä. Träkomponenter är användbara som guider, kropp, bas och stativ. Nackdelen är mindre komfort: ofta har dessa mönster inte mjuka fotstöd i form av mjuka kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är ett hjälpelement som kompletterar grundstrukturen. Den används i armstöd, justeringsspakar, för att stänga stödpunkt och hjul.

Den döljer stolramen vid basen och vid anslutningspunkten med stödpunkten. Det kan inte kallas särskilt hållbart, eftersom det i vissa fall med betydande mekanisk belastning delvis kan brytas av från huvuddelarna.

Textil eller läder används för klädsel. För barn används naturliga ingredienser eller högkvalitativa syntetiska produkter oftare. Naturläder är en praktisk råvara. Sådana produkter är dock dyrare, lättare att underhålla och ser mer presentabla ut. Om köpet planeras för flera år är detta det mest lönsamma alternativet: ytan är reptålig, eventuell smuts kan tas bort från den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar av ortopediska stolmodeller för skolbarn håller sig till mjuka monokromatiska nyanser. I raderna hittar du produkter för tjejer och pojkar, som presenteras i motsvarande nyanser av färgpaletten. Förutom rosa och blått är prioriteten blå, grön, orange, sand och brun. Vissa artiklar finns med svart klädsel.

Det är värt att notera en karakteristisk egenskap: en barnstol för en grundskoleelev är mer glad och gjord i ljusa nyanser, en produkt för en mellan- och gymnasieelev ser ut som en förbättrad kontorsversion i mörka färger.

Bild
Bild

Toppmärken och modeller

Den moderna marknaden för ortopediska produkter representeras av många märken.

De mest intressanta och funktionella modellerna erbjuds av företagen:

Duorest - patenterade nya teknologiprodukter för skolbarn med dubbel rörlig rygg, vilket ger pålitlig fixering av ryggen utan att klämma på ryggskivorna, uppfyller internationella standarder och säkerhetskrav (dyra ortopediska stolar som är populära i Australien, Japan och USA);

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mealux - produkter av det taiwanesiska märket, utrustade med alla typer av justering av produkter i höjd och lutningsvinkel, med hög kvalitet och prestandaegenskaper (produkter för barn i olika åldrar, från första klass till akademiker);
  • Moll - ortopediska konstruktioner av en tysk tillverkare för barn i mellan- och gymnasieskolan, kännetecknade av deras ergonomiska form, justeringsmekanismens enkelhet och tillförlitlighet, utformade för olika kroppsstorlekar och vikter för barn från 100 kg (snygga modeller i trevliga färger).
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en ortopedstol för en student kan inte enbart baseras på externa indikatorer. En sådan produkt köps på rekommendation av en ortoped, med beaktande av medicinska indikatorer. Du ska inte behandla möbler som ett piller: det botar inte sjukdomen, men korrigerar ryggens position, därför är effekten synlig. Men om du inte gör något förutom stolen kommer dess fördelar att minimeras. Det här är inte magiska möbler: förutom att sitta måste du röra dig mycket och göra speciella övningar.

Efter att ha vägt alla fördelar och nackdelar är det värt att överväga:

  • modellen spelar roll - den ska vara med en rygg, helst styv och halkfri vid varje beröring av barnet;
  • säkerhet är en nyckelfaktor: stolen bör vara tillverkad av miljövänliga råvaror utan tillsats av skadliga komponenter i färgämnen (indikatorn är frånvaron av en skarp lukt);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • produktens tillförlitlighet och hållbarhet säkerställs av en stark ram: stål eller aluminium är en prioritet;
  • det är värt att överväga antalet stödpunkter: helst bör det finnas minst fem av dem, och det är bättre om de är utrustade med ett rotations- och rörelselås, samt en hjullåsfunktion;
  • det är viktigt att tänka på praktisk: stolens klädsel ska vara lätt att rengöra, torkas av med en fuktig trasa, motståndskraftig mot oavsiktlig mekanisk skada (i prioritet, äkta läder eller täta textilier med ett extra utbytbart lock);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • justeringssystemet ska vara enkelt så att du vid behov kan göra justeringar av ditt barns fysiologiska egenskaper med egna händer;
  • modellens bekvämlighet kontrolleras med "passande" metoden: den måste utföras i butiken, justera enheten för barnet (om eleven är obekväm, kommer detta att rädda honom från onödigt avfall och göra det möjligt för honom att göra rätt val i riktning mot en annan modell);
  • rätt sittplats - en lätt böjd yta med en lätt sluttande och optimalt mjuk framkant, 50 cm djup.
Bild
Bild

Fem regler för den bästa modellen:

  • barnets ben ska inte glida under stolen (ett fotstöd behövs);
  • ålder måste anges på etiketten.
  • lösheten i strukturen är utesluten: den måste vridas konstant;
  • vinkeln mellan underbenet och låret måste vara rätt (det kan inte justeras oberoende);
  • produkten köps med barnet, med hänsyn till hans önskemål.

Innan du köper är det viktigt att studera funktionerna i en viss modell du gillar. Detta kommer att avslöja dess styrkor och svagheter och förstå graden av lämplighet för barn i olika åldrar (första klass, ungdomar) och hälsa (cerebral pares, hållningssjukdomar, skolios).

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är att föredra att köpa en höjdjusterbar skolstol med fotstöd. För att inte beklaga produktens kvalitet är det viktigt att bläddra igenom riktiga köpares recensioner om den valda produkten. Modellen ska vara så bekväm och användbar som möjligt.

I den här videon hittar du en jämförande recension av ortopediska stolar för studenter.

Rekommenderad: