Orthoforma Madrasser Mot Sängar: Funktioner I Mobilmodeller, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Orthoforma Madrasser Mot Sängar: Funktioner I Mobilmodeller, Recensioner

Video: Orthoforma Madrasser Mot Sängar: Funktioner I Mobilmodeller, Recensioner
Video: Så väljer du rätt säng för maxad sömn - Malou Efter tio (TV4) 2024, April
Orthoforma Madrasser Mot Sängar: Funktioner I Mobilmodeller, Recensioner
Orthoforma Madrasser Mot Sängar: Funktioner I Mobilmodeller, Recensioner
Anonim

Efter att ha fått ryggskador eller genomgått komplexa operationer kan en person vara sängliggande. Om han behandlas hemma kommer Orthoforma madrasser mot madrasser med kompressor att vara till nytta under vården av patienten.

Modellerna är enkla att använda och mycket effektiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Behovet av att köpa en anti-decubitus madrass med en kompressor uppstår när en sängpatient dyker upp i familjen. När en person är orörlig under en längre tid störs näringen av huden och epitelcellerna dör. Trycksår eller mjukvävnadsnekros uppstår i avsaknad av korrekt patientvård och begränsad rörlighet. De resulterande såren på kroppen är svåra att läka, särskilt om personen fortsätter att ligga i sängen i månader eller år.

Bild
Bild

För att förhindra liggsår används speciella madrasser. Deras design är baserad på kammare, där kompressorn automatiskt levererar och evakuerar luft, vilket minskar trycket på huden och bibehåller dess naturliga position. Produktens kontaktplats med patientens kropp förändras ständigt, vilket skapar en illusion av rörlighet, tillåter inte blod att stagnera.

Den största effekten uppnås i områdena korsbenet, skinkorna, axelbladen och nacken.

Bild
Bild

Polyvinylklorid används för tillverkning av madrasser. Materialet är motståndskraftigt mot extrema temperaturer, är mycket hållbart och motståndskraftigt mot aggressiva miljöer. Det brinner inte, har tjocka väggar, tack vare vilka produkterna tål tung belastning. Nylonbelagt gummerat tyg används också som råmaterial. Produkter tillverkade av det är dyrare, ger komfort och har en mjuk, behaglig att röra vid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orthoforma -kompressorer är enkla att använda. De har ett intuitivt gränssnitt med ett minimum av omkopplare på framhuset. Det är möjligt att reglera trycket, ställa in patientens egenskaper för att välja det optimala driftsättet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken effekt har madrasser:

  • Förebyggande av mjukvävnadsnekros och kontroll av befintliga liggsår.
  • Mättnad av hudceller med syre, återställning av blodcirkulationen.
  • Behandling av brännskador i varierande grad.
  • Förbättrad effekt på kroppen med skador på muskuloskeletala systemet, frakturer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland indikationerna för användning av produkter är rehabiliteringsperioden efter större operationer, ryggradssvikt, skelettdragning, förlamning, osteoporos, radikulit, dystrofi av de yttre fibrerna och ledbrosk och andra sjukdomar. Produkterna tål tung belastning och är lämpliga för patienter med överviktiga problem (upp till 135 kg).

I tömt tillstånd är produkterna lätta att förvara och transportera; när de blåses upp motsvarar de standardstorleken på kojer.

Bild
Bild

Det är oacceptabelt att använda anti-decubitus madrasser för allvarliga ryggskador när benmärgen påverkas. I detta fall behöver patienten en styv fixering, och produktens rörliga yta kommer bara att skada och fördröja återhämtningen. Patientens tillstånd kan också förvärras vid användning av madrassen för skelett-cervikal dragkraft.

Olika sorter

En specifik typ av madrass väljs beroende på patientens tillstånd. Det tas hänsyn till om patienten kommer att vara orörlig hela tiden eller kommer att röra sig åtminstone lite, till exempel sitta ner, vända på sidan. Enligt verkningsmekanismen på patientens kropp finns det två typer av anti-decubitus madrasser. Statiska modeller har en fast yta och är utrustade med många celler inuti som ansvarar för att fördela belastningen på människokroppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkten rekommenderas i fall där patienten kan stå upp, stiga själv eller behålla partiell rörlighet.

Det särdrag hos en dynamisk madrass är att dess yta hela tiden rör sig. På grund av detta ökar trycket på huden antingen eller tenderar att nollas, på grund av vilket mjukvävnaderna förblir i god form. Massageeffekten hjälper till att lindra smärta, låter musklerna slappna av. Dynamiska modeller är i sin tur indelade i ytterligare två typer, beroende på hur de inre elementen är placerade:

Mobil . De köps när patienten kan röra sig, men tvingas stanna i sängen efter operationer, skador eller brännskador. Modellen hjälper till att bota trycksår på 1-2 grader, kan användas som ett profylaktiskt medel för sjukdomar i ryggraden.

Bild
Bild

Ballong . Används för svårt sjuka patienter som inte kan röra sig. De förvärvas när en person inte går upp ur sängen under en lång period, har liggsår på 3-4 grader eller allvarliga brännskador. De hjälper till att förhindra utveckling av ytterligare vävnadsnekros och läker redan mottagna sår.

Bild
Bild

Det finns tre mest populära modeller:

Anti-decubitus madrass Orthoforma M-0007 har en terapeutisk effekt vid behandling av skador i muskuloskeletala systemet. Den har en anti-gravitation design och används i kampen mot brännskador i varierande grad

Bild
Bild

Cellmadrass M-0003 har en avslappnande massageeffekt. Det låter dig reglera kompressortrycket, kan användas för profylax, i synnerhet används av de människor vars arbete är förknippat med en konstant belastning på ryggraden. Produkten förhindrar stagnation av blod och lymf i vävnader

Bild
Bild
Bild
Bild

Den förbättrade modellen är M-0021. Ytan på denna ballongmadrass har många små hål, som ger kontinuerlig luftcirkulation och luftflöde till huden för att förhindra blöjutslag

Bild
Bild

Funktioner i drift

En särdrag hos produkten är det enkla underhållet. Dess installation kräver inte användning av speciella kunskaper eller färdigheter, medan madrassen i sig är hållbar och lång livslängd, så att den nästan inte behöver repareras. Människor som aldrig stöter på sängpatienter är oroliga för exakt hur man använder madrasser mot decubitus.

Användningsinstruktioner:

  • Produkten placeras ovanpå en vanlig madrass. Luftintaget ska ligga vid patientens fötter.
  • Med hjälp av rör är madrassen ansluten till kompressorn. Den senare placeras över sängnivån med hjälp av speciella bågar.
  • Det tar 10-15 minuter att blåsa upp produkten helt. Ett rent ark läggs ovanpå det, vilket bör bytas ofta under användning, eftersom en liggande patient ofta kan svettas.
  • Patientens vikt ställs in på kompressorregulatorn, baserat på vilken motsvarande effekt ställs in. Efter att patienten läggs på sängen.

Kompressorn får inte stängas av, den måste vara ansluten till elnätet under hela användningsperioden. Det rekommenderas inte att överföra patienten till en vanlig madrass, även under en kort period: på grund av detta kan personens tillstånd försämras kraftigt.

Periodiskt bör madrassen torkas av med en trasa fuktad med tvål eller desinfektionsmedel. Produkten får inte sänkas ned i vatten eller utsättas för het ånga.

Recensioner

Konsumenter noterar den höga effektiviteten av madrasser mot madrasser i kampen mot trycksår. Produkter köps huvudsakligen för släktingar som har ordinerats sängstöd under lång tid. Tack vare regelbunden patientvård och användning av speciella madrasser är det möjligt att förhindra utveckling av nekros även efter flera månader i sängen.

Bild
Bild

Lågt pris är en annan fördel med modellerna. De kostar relativt lite på den marknad de upptar, och kompressorns energieffektivitet undviker höga elräkningar. Madrassen ger nästan inget ljud, tar liten plats och är lätt att använda, därför kan alla personer hantera produkten. Den mjuka madrassen håller kroppen i en bekväm position, har en läkande effekt på huden och låter den andas. Vid behov kan produkten enkelt repareras. Produkten levereras med speciellt lim och plåster som gör att du kan stänga hålen som kan uppstå under användning av madrassen.

Bild
Bild

Köpare rekommenderar att de vägrar att köpa mycket billiga madrasser. Det är stor risk att de kommer att tillverkas av råvaror av låg kvalitet som har en skadlig effekt på huden. Dessutom kan produkterna ha en obehaglig gummilukt som kvarstår länge.

Innan du köper en madrass måste du kontrollera den för veck och sprickor genom vilka luft kan komma ut.

Rekommenderad: