Stretchark: Hur Man Viker Stickade Ark 160x200 Och 200x200, 180x200 Och 80x200? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Stretchark: Hur Man Viker Stickade Ark 160x200 Och 200x200, 180x200 Och 80x200? Recensioner

Video: Stretchark: Hur Man Viker Stickade Ark 160x200 Och 200x200, 180x200 Och 80x200? Recensioner
Video: How To Get Rid Of Stretch Marks Naturally Fast Just in 5 Days Stretch Mark Removal At Home 2024, April
Stretchark: Hur Man Viker Stickade Ark 160x200 Och 200x200, 180x200 Och 80x200? Recensioner
Stretchark: Hur Man Viker Stickade Ark 160x200 Och 200x200, 180x200 Och 80x200? Recensioner
Anonim

Den moderna textilmarknaden erbjuder ett stort urval av sängkläder. Den, liksom alla produkter på marknaden, uppdateras ständigt i design och prestanda. Det var som ett resultat av sökandet efter nya idéer som en ny uppfinning av textildesigners dök upp - ett stretchark. Det dök upp nyligen, men blev genast populärt. Hur man väljer det, viker det, använder det och till och med syr det själv - i den här artikeln.

Vad är och vad är fördelarna?

Ett elastiskt band sys in i ett sådant ark, på grund av vilket arket lindas runt madrassen uppifrån, och ett elastiskt band som sys längs kanterna och placeras just nu under madrassen bibehåller den angivna tätheten. Således är arket fixerat på madrassens yta och rör sig inte under mänskliga rörelser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess meriter är uppenbara och många

  1. Som nämnts ovan sitter den fast på madrassen. Denna egenskap kan bara uppskattas genom att kontrollera den själv.
  2. Detta ark behöver inte strykas. Tack vare dess fixering och spänning kräver den inte strykning vare sig efter tvätt eller på morgonen.
  3. Det används inte bara som ett lakan, utan också som ett madrassöverdrag.
  4. Använd på en barnmadrass.
  5. För en rastlös barns sömn är ett lakan med ett elastiskt band det bästa alternativet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

Sängkläder med stretchlinne bör väljas enligt följande huvudkriterier.

  1. Textil . Det mest acceptabla materialet för sänglinne har alltid varit grovt bomullstyg av kalikotyp, men nu prioriteras alla naturliga tyger, inklusive siden, lin och till och med frotté. På vintern och sommaren "anpassar" de sig till kroppstemperaturen - på sommaren "avger" de med svalka och på vintern "svalnar de inte". Trots den uppenbara fördelen fick konstgjorda tyger - viskos och bambu - också relativ popularitet. Med högkvalitativ produktion är sådana material inte sämre än naturliga stickade tyger, men de har ett mer överkomligt pris. De flesta syntetiska tyger är vackra och lätta att tvätta, men de kan påverka huden negativt med långvarig eller konstant kontakt.
  2. Storleken . Lakan, som alla sängkläder, har standarderna för de producerade modellerna: den största - Euromaxi - den kungliga uppsättningen produceras i storleken 200x200 cm; dubbel uppsättning - euro - 180x200 cm; en annan dubbel - liten - 160x200 cm; och en och en halv uppsättningar med måtten 140x200 och 90x200 cm. Bladets dimensioner väljs utifrån madrassens dimensioner, därför började modeller med andra dimensioner, utöver standardstorlekarna, produceras. Om det finns mycket ledigt utrymme när du drar lakanet på madrassen, är det bättre att ändra lakanet, eftersom det i detta fall inte kommer att hålla fast vid det.
  3. Sängen väljs enligt det mönster eller den färg du gillar efter köparens personliga gottfinnande. Men du måste komma ihåg att alla sängkläder tenderar att förlora sin färg med tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man viker

Denna fråga kan låta lite udda, särskilt när det gäller arket. Ett vanligt ark är lätt att vika, men konstigt nog är ett ark med ett elastiskt band, trots sin fallskärmsliknande form, också lätt att vika.

För att göra detta måste du göra följande:

  1. Ta arket i båda händerna, vik det på mitten, "trä" hörnen i varandra.
  2. Vik arket på mitten igen medan du sammanfogar hörnen.
  3. Vik arket i tre bredder.
  4. Vik arket på mitten på längden och upprepa igen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett annat sätt att vika ark med ett elastiskt band

  1. Fördela tvätten på en stor, plan yta, till exempel ett bord eller en säng.
  2. De nedre hörnen sätts in i de övre hörnen.
  3. Kanterna slätas med ett elastiskt band.
  4. Den övre halvan av arket viks inuti som en ficka.
  5. Den nedre halvan av arket läggs ovanpå.
  6. Sedan viks arket flera gånger till hälften till den storlek du behöver.

Det första vikningsalternativet är mer lämpligt för små lakan med elastik i storleken 160x80 eller 80x160 cm. Deras skillnad, trots samma siffror, är att var och en av dem är utformade för madrasser i olika storlekar.

Det andra vikningsalternativet är mer lämpligt för sängkläder i följande storlekar: 80x200 cm, 90x200 cm, 120x200 cm, 90x190 cm. De skiljer sig åt i en mycket större storlek och den andra metoden är mer lämplig för dem än den första.

Bild
Bild

Det är inte lätt att vänja sig vid att vika ett sådant ark första gången, men med tiden kan du skaffa dig en bra skicklighet.

Hur man syr

Om du inte har hittat ett lämpligt ark i butikerna är det väldigt enkelt att sy det själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material som krävs: Trasa, tråd, symaskin, resår och tygkrit

  1. Processen börjar med valet av tyget. Som med alla sängkläder är bomull (eller annat naturligt) tyg alltid en prioritet.
  2. Därefter mäts madrassens dimensioner. Mätvärdena läggs till från 30 till 50 cm för den del av tyget som passar madrassens sidor. Mönstret kan göras antingen på grafpapper eller direkt på fel sida av tyget.
  3. Därefter skärs mönstret ut och viks på mitten två gånger.
  4. En kvadrat som mäter 25x25 cm mäts från kanten och skärs ut med sax.
  5. En söm görs på ett avstånd av 2,5 cm i fållen och sys med en maskinsöm längs innerkanten.
  6. Ett elastiskt band är gängat i sömmen med en nål.
  7. Produkten är klar.
Bild
Bild

Som ni ser är det ganska enkelt att sy sängkläder. Enligt samma instruktioner kan du också sy en produkt för en oval madrass, du behöver bara göra ett ovalformat mönster. Resten är densamma.

Recensioner

De flesta kunderna är naturligtvis nöjda med köpet av den här typen av produkter. Förutom att processen att göra sängen har blivit mycket lättare, som de noterar, kräver sådana blad inte noggrant underhåll. Konsumenterna noterade mycket fritid som tidigare spenderats på strykdukar.

Av de obetydliga nackdelarna noterades möjligheten att inte alltid förvara sådant linne i en bekväm form. Du måste fylla din hand innan du börjar vika arken korrekt.

Sängkläder med ett lakan med ett elastiskt band har dykt upp ganska nyligen och det är synd att inte känna all bekvämlighet att använda det på dig själv.

Rekommenderad: