Makosängkläder I Satin: Vilken Typ Av Tyg är Egyptisk Bomull? Recensioner Av Kit

Innehållsförteckning:

Video: Makosängkläder I Satin: Vilken Typ Av Tyg är Egyptisk Bomull? Recensioner Av Kit

Video: Makosängkläder I Satin: Vilken Typ Av Tyg är Egyptisk Bomull? Recensioner Av Kit
Video: Why is Egyptian Cotton The Best? - Pure Parima Bed Sheets Review 2024, April
Makosängkläder I Satin: Vilken Typ Av Tyg är Egyptisk Bomull? Recensioner Av Kit
Makosängkläder I Satin: Vilken Typ Av Tyg är Egyptisk Bomull? Recensioner Av Kit
Anonim

Det finns så många typer av tyger att det är lätt att bli förvirrad om denna sort. De mest populära och högkvalitativa är de som är gjorda av naturfibrer. Naturligtvis är förekomsten av bomull i kompositionen högt värderad på grund av användbarheten och miljövänligheten hos sådana råvaror. Det används för tillverkning av många typer av tyger, varierande i täthet, kvalitet och kostnad. Ett av de bästa bomullsderivaten anses vara makosatin . Sängkläder sys ofta av detta tyg, även om materialet kan användas för att skapa andra produkter (underkläder, lätta halsdukar). Denna artikel diskuterar funktionerna i att välja sängkläder från makosatin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapelsens historia

Det finns en legend som omsluter makosatins ursprung. Tyget har sitt namn till trädgårdens ägare, guvernören från Kairo, Mako Bey el Orfali, där denna typ av bomull en gång upptäcktes av en fransk medborgare Louis Jumel. Tack vare fransmannen i hemlandet blev materialet känt som Jumel. En driftig fransman märkte hur bra bomull växer i en egyptisk trädgård och erbjöd statens vicekonge, Muhammad Ali, att odla växten i industriell skala.

För långklammer bomull visade sig lokalklimatet vara det mest bördiga därför på 1800 -talet blev det redan känt på textilmarknaden. Förutom märkningen Jumel eller makosatin kan tyget också kallas giza.

Därför, om du stöter på en sådan beteckning på en produktetikett, måste du förstå att detta är en och samma sak.

Bild
Bild

Särdrag

När du väljer ett sömnpaket, överväg inte bara designen. De ställer också höga krav på tygkvalitet och skräddarsy. Naturligtvis är naturmaterial prioriterade. Makosatin är en nyhet på den inhemska tygmarknaden, medan inte alla känner till den tillräckligt bra. Men befintliga recensioner försäkrar att detta bomullstyg, 100% naturligt i sammansättning, är mycket behagligt att röra vid.

Faktum är att den första känslan av makosatin känns mjuk från kontakt med en silkeslen yta. Ljusa tygfärger och ljus matt glans glädjer ögat.

Sådan ädel materia liknar på många sätt traditionell bomull eller satin och överträffar dem till och med i ett antal egenskaper och egenskaper.

Bild
Bild

Huvudsakliga fördelar

Att döma av de vältaliga recensionerna av användare av sängkläder gjorda av detta tyg, kan man bedöma att det är ovanligt lätt, smidigt, hållbart och silkeslent. De externa uppgifterna och kvaliteten på detta material är nästan på inget sätt sämre än naturligt siden, och kostnaden är mycket lägre. Ett antal tygfördelar kan noteras:

  • andningsförmåga
  • varaktighet;
  • hypoallergen;
  • färgbeständighet efter hundratals tvättcykler.
Bild
Bild

Även material:

  • behöver inte särskild vård;
  • rynkar praktiskt taget inte;
  • inte utsatt för smältning;
  • behåller sin form perfekt;
  • har en visuell likhet med naturligt siden;
  • torkar snabbt;
  • inte elektrifierad;
  • absorberar fukt väl;
  • ackumulerar inte damm i fibrerna och avger det inte.
Bild
Bild

Hur produceras det?

Makosatäng skapas genom att sammanväva extra fina bomullsgarn med ett trådförhållande på 4: 1, vilket ger tyget en speciell mjukhet och ädel glans. I processen för att skapa detta högkvalitativa tyg följs vissa parametrar:

  • den absoluta renheten hos de använda råvarorna;
  • minsta fibertjocklek;
  • teknik av en speciell satinväv.

För tillverkning av detta material används egyptisk bomull, i synnerhet detta är en sort som kallas Mako. Det kännetecknas av särskilt fint bearbetade fibrer från 40 till 55 mm i längd, vridning som får det finaste tyget med ökad densitet och ökad styrka. Råvaror för skapande av material odlas i Nildalen utan användning av kemiska tillsatser och användning av bekämpningsmedel.

Kvaliteten på utförandet påverkar materialets renhet . Under produktionsstegen går tyget igenom olika stadier. För att få en glans på framsidan är bomullsfibrerna vridna. Materialets densitet ökas genom att bearbeta det med en speciell lösning av en alkalisk komposition.

Färgningen av dukarna utförs med en reaktiv metod, där färgämnet penetrerar varje fiber till dess djup. Så tygerna får en rik färg som är resistent mot blekning och tvätt.

Bild
Bild

Applikationsområde

Oftast är sängkläder tillverkade av egyptisk bomull. Varje välkänd tillverkare har nödvändigtvis ett sortiment av utsökta makosatinunderkläder. Det klassas som en elitprodukt på grund av dess kvalitet och skönhet. Ritningar 3d och 5d på dessa dukar ser särskilt realistiska och eleganta ut. Därför är det dessa uppsättningar som väljs av de mest krävande köparna för att dekorera sina sovrum och den mest bekväma sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tygvård

När du har köpt nya sängkläder, var noga med att tvätta det genom att vända på örngott och påslakan. Om det finns knappar eller blixtlås måste de fästas. Den första tvätten utförs i ett känsligt läge, vid en temperatur som inte överstiger 40 grader. Därefter kan du tvätta produkterna i 60 grader. Om det finns fläckar på makosatänglinne måste de avlägsnas innan det laddas i tvättmaskinen.

Materialet torkar snabbt och behöver vanligtvis inte strykas, men om ett sådant behov uppstår bör det göras genom att ställa in "bomull" -läget på strykjärnet . I detta fall bör sängkläderna förbli något fuktiga. Med förbehåll för dessa enkla förhållanden förlorar inte satsen sina underbara egenskaper på många år.

Tvätt görs bäst med skonsamma produkter som inte innehåller blekande ingredienser. Då kommer tyget, även efter ett par hundra tvättar, att behålla sitt ljusa utseende och unika silkeslenhet. Det är inte tillåtet att tvätta känslig makosatin med polyestertyg samtidigt. Annars förlorar bomullstyget sitt estetiska utseende och känsliga egenskaper. Av samma anledning rekommenderas det inte att tvätta färgad och vit tvätt samtidigt.

Om den tvättade tvätten hängs upp för att torka i tid, förblir den jämn och behåller sin form. Strykning av torra sängkläder krävs inte.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom sängkläder av dyra tyger ofta försöker förfalskas, du måste välja ett kit noggrant med hänsyn till vissa rekommendationer.

  1. Ta en närmare titt på tygets struktur. Äkta makosatin sträcker sig inte under spänning och lyser inte igenom i ljuset, den är tät och slät.
  2. Det ska inte vara någon obehaglig lukt från sängkläderna (detta är det första tecknet på att använda ett billigt färgämne).
  3. Se till att ha jämna sömmar och bearbetade snitt.

Köp sömnpaket endast från specialaffärer. Marknadshandlare kommer säkert att ge dig en billigare analog i sken av naturmaterial. Att sova på äkta mako -satinlinne är ett riktigt nöje. Och de olika färgerna som presenteras låter dig välja en uppsättning för varje smak.

Bild
Bild

Olika storlekar gör det möjligt att välja sängkläder för alla sängar. Ett sovrum, 1, 5-sovrum, euro, familjeset finns alltid i sortimentet av välkända företag. Om du en gång köper underkläder gjorda av värdefull egyptisk bomull av hög kvalitet, kommer du inte att byta den mot någon annan, för när det gäller egenskaper har sådana produkter inte samma sak ännu.

Rekommenderad: