Tyg För Babysängar (13 Bilder): Drag Av Bomull, Flanell Och Grov Kalik. Vilket Tyg är Bättre Att Sy?

Innehållsförteckning:

Video: Tyg För Babysängar (13 Bilder): Drag Av Bomull, Flanell Och Grov Kalik. Vilket Tyg är Bättre Att Sy?

Video: Tyg För Babysängar (13 Bilder): Drag Av Bomull, Flanell Och Grov Kalik. Vilket Tyg är Bättre Att Sy?
Video: Bä bä vita lamm med mera | 26 minuter barnvisor på svenska | Busigt Lärande 2024, April
Tyg För Babysängar (13 Bilder): Drag Av Bomull, Flanell Och Grov Kalik. Vilket Tyg är Bättre Att Sy?
Tyg För Babysängar (13 Bilder): Drag Av Bomull, Flanell Och Grov Kalik. Vilket Tyg är Bättre Att Sy?
Anonim

För att ge ditt barn högkvalitativ och hälsosam sömn är det nödvändigt att ta ett ansvarsfullt förhållningssätt till valet av tyg för att sy sängkläder. Den måste uppfylla alla säkerhetskrav, vara mjuk och behaglig vid beröring.

Somnar i en spjälsäng med sängkläder av sådana material, kommer barnet att få styrka och kraft att lära sig om världen omkring honom.

Bild
Bild

Egenskaper hos babyvävnader

För att ordna en barnsäng bör du välja material av hög kvalitet. De måste uppfylla grundläggande krav.

  1. Var säker för barnet . Sängkläder bör inte avge skadliga ämnen som kan leda till dermatit, allergiska utslag, klåda och andra problem. Vid tillverkning av sådana material bör inga kemiskt "aggressiva" färgämnen användas.
  2. Var hygroskopisk . Barn svettas ofta under natt- eller dagtidssömn, så sängväven ska absorbera överflödig fukt väl och torka snabbt.
  3. Det är bra att låta luft passera igenom . Naturlig cirkulation gör att huden "andas" och därigenom skapar gynnsamma förutsättningar för en kvalitetsvila.
  4. Bidra till frånvaron av statisk ackumulering .
  5. Skillnad i färgbeständighet . Ibland händer det att mönster med ett färgstarkt och levande tyg finns kvar på barnets hud efter sömnen. Det ska inte vara så.
  6. Vara bekväm . Sängmaterialet ska skapa en behaglig taktil känsla när den kommer i kontakt med kroppen.
  7. Ha tillräcklig styrka och hållbarhet . Faktum är att sängkläder i en spjälsäng blir smutsigare mycket oftare än hos en vuxen. Därför är det viktigt att materialet tål mer än ett dussin tvättar samtidigt som det behåller sina ursprungliga kvaliteter.
  8. Enkel vård . Detta är ett valfritt kriterium. Men alla föräldrar kommer att uppskatta om tyget är lätt att rengöra, torka snabbt och slätas ut med liten ansträngning.
Bild
Bild

Ett viktigt urvalskriterium är tyget. Innan de somnar tittar många barn på teckningar på ett påslakan, örngott eller lakan. Därför bör bilder på sängkläder vara diskreta, men attraktiva för spädbarn.

Tyger av tyger

För att sy sängkläder passar tyger av naturfibrer bäst. De uppfyller de flesta kraven för kvaliteten på barnunderkläder. Låt oss överväga funktioner, fördelar och nackdelar med några av dem.

Chintz

Detta är ett tunt bomullstyg som inte innehåller konstgjorda fibrer. Dess fördelar inkluderar absolut säkerhet för barnets hälsa, lätthet och överkomliga kostnader. Nackdelen med chintz är dess dåliga hållbarhet, varför detta material kan "tappa" sitt utseende efter flera tvättar.

Bild
Bild

Satin

Ett tätt material med en silkeslen struktur. Det "krymper" inte vid tvätt och skrynklas praktiskt taget inte. Dessutom har dess fördelar hög slitstyrka och utmärkta estetiska egenskaper.

Detta material föredras emellertid av få på grund av dess höga kostnad.

Bild
Bild

Kalikå

Sådant tyg absorberar perfekt överflödig fukt, främjar naturlig luftcirkulation, "kyler" huden i sommarvärmen och värmer i svalhet. Vackra sängkläder är gjorda av detta tyg. En mängd olika nyanser och mönster gör att du kan välja ett material för varje smak. Detta tyg har emellertid också nackdelar.

Nackdelarna inkluderar dess styvhet och låga densitet, på grund av vilket linne snabbt kan "misslyckas".

Bild
Bild

Flanell

Detta är en av de mest behagliga att röra tygerna. Det är mjukt, hygroskopiskt, säkert och hållbart. Detta varma material kommer inte att orsaka allergiska utslag hos barnet och kommer att bidra till en bekväm och hälsosam sömn. Nackdelarna med detta material är obetydliga. Dessa inkluderar krympning, lång torkning och nötning av högen under drift.

Bild
Bild

Bomull

Detta är ett material som är mycket hygroskopiskt, ekonomiskt överkomligt och praktiskt. Det är lätt och behagligt att röra vid. Nackdelarna med detta tyg inkluderar möjligheten till krympning, snabb blekning vid exponering för solljus, veckning.

Sådant material kommer inte att hålla länge.

Bild
Bild

Linné

Naturmaterial med de bästa hygieniska egenskaperna. Det absorberar snabbt den resulterande fukten och hjälper till att bibehålla optimala temperaturförhållanden. Dessutom har lin bakteriedödande egenskaper. Materialet förhindrar utveckling och aktiv reproduktion av sängkvalster och andra mikroorganismer. Har ett sådant tyg och nackdelar. Dessa inkluderar överdriven styvhet och ett högt pris.

På grund av dessa funktioner är lin inte lämplig för spädbarn.

Bild
Bild

Bambu

Naturmaterial baserat på bambufibrer har blivit populärare på sistone. Sängkläder är gjorda av det för både spädbarn och äldre barn. Bambu är känd för sina antimikrobiella egenskaper, hygroskopicitet och allergivänliga egenskaper. Sängkläder av detta tyg är lämpliga för spädbarn med känslig och känslig hud. De betydande nackdelarna med bambu inkluderar dess höga kostnad.

Bild
Bild

Vissa tillverkningsföretag tillverkar sängkläder för barn av blandade tyger . Sådana material erhålls genom att "blanda" naturliga fibrer med syntetiska. Resultatet är vackra tyger som inte "krymper" under tvätten, praktiskt taget inte skrynklas, är lätta att tvätta och är hållbara. Dessa tyger är emellertid dåligt hygieniska. De bygger också upp statisk elektricitet, vilket gör ditt barns sömn obehaglig.

De bästa tygerna till en babysäng är helt naturliga. Bland det stora utbudet av sådana material anses linne, bomull och bambu vara det bästa.

Om föräldrar vill ge sitt barn högsta kvalitet och bekväm vila bör de välja sängkläder från dessa naturliga tyger.

Bild
Bild

Färger

När du väljer en uppsättning sängkläder eller tyg till ett påslakan, örngott eller lakan, bör du överväga dess färg. Forskare har länge bevisat att färger kan påverka barnets psyke, hans humör och beteende.

När du köper tyg till en barnsäng är det bättre att välja produkter i känsliga pastellfärger . Vita och mjölkiga nyanser hjälper till att lugna och slappna av barnet, så att han eller hon snabbt faller till sängs. Även ljusblå, ljusrosa och beige toner av sängkläder "hjälper dig att somna". Det är viktigt att ta hänsyn till att tillbehören inte ska ha många ljusa bilder. Det är bättre att antalet bilder är begränsat, och deras toner är ljusa.

Bild
Bild

Ljusa färger som grönt, rött, orange, blått kan ge barn energi och ge dem energi. På grund av dessa funktioner rekommenderas att sängkläder med sådana nyanser används för sängar till spädbarn som redan börjar visa intresse för spel.

När du väljer tyg till en babysovsats bör du vägra att köpa material i mörka färger. Blå, svart, lila, mörkbruna färger får barnet att känna sig orolig.

Sängkläder i sådana färger tillåter inte barnet att slappna av och somna snabbt.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att välja det bästa tyget för ditt påslakan, örngott och lakan, det finns ett antal viktiga punkter att tänka på.

  1. Materialet ska vara mjukt vid beröring. Den ojämna konsistensen som bildas av applikationer och insatser kan vara obehaglig när den kommer i kontakt med ett barns känsliga hud.
  2. En diskret textil doft ska blåsa från tyget. Om det luktar hårt måste du vägra att köpa det. I det här fallet finns det en stor risk att köpa material, vid tillverkning av vilka färgämnen av låg kvalitet användes.
  3. Innan du köper ett tyg bör du be säljaren att tillhandahålla medföljande dokumentation, till exempel ett kvalitetscertifikat. I avsaknad av papper är det bättre att köpa materialet i en annan butik.
  4. Det är bäst att köpa tyger för sängkläder på stora butiker som specialiserat sig på försäljning av barntextilier.
  5. Polska, turkiska och ryska material anses vara bland de bästa när det gäller kvalitet och kostnadsförhållande.

Med beaktande av alla ovanstående rekommendationer kan du enkelt köpa högkvalitativt och vackert tyg till ett snyggt barnbäddsset.

Rekommenderad: