Hur Väljer Man Kvalitetssängkläder? 44 Foton Vilka Material är Bra I Kvalitet Och Hur Väljer Man Rätt Kit?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Väljer Man Kvalitetssängkläder? 44 Foton Vilka Material är Bra I Kvalitet Och Hur Väljer Man Rätt Kit?

Video: Hur Väljer Man Kvalitetssängkläder? 44 Foton Vilka Material är Bra I Kvalitet Och Hur Väljer Man Rätt Kit?
Video: How to Choose Bed Sheets 2024, April
Hur Väljer Man Kvalitetssängkläder? 44 Foton Vilka Material är Bra I Kvalitet Och Hur Väljer Man Rätt Kit?
Hur Väljer Man Kvalitetssängkläder? 44 Foton Vilka Material är Bra I Kvalitet Och Hur Väljer Man Rätt Kit?
Anonim

För att vakna upp med hög humör på morgonen är det nödvändigt att tillhandahålla en god nattsömn, som till stor del beror på bra sängkläder. I den här artikeln kommer vi att prata om materialet från vilket det är gjort.

Bild
Bild

Grundläggande kvalitetsparametrar

Tillräcklig sömn påverkar en persons allmänna tillstånd, hans humör och hälsa. Med tanke på att vi tillbringar en tredjedel av våra liv i famnen på Morpheus, behöver en person en bra säng och sängkläder av hög kvalitet för att säkerställa komfort och god vila.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I detaljhandeln erbjuder tillverkare ett stort urval av sängkläder idag, som skiljer sig åt i tygets struktur, densitet och olika färger. Till salu finns sängkläder från det billigaste - budgetförslag till det dyraste - lyx.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på de viktigaste egenskaperna som du bör vara uppmärksam på när du köper. Ett viktigt kriterium som anges på etiketterna är linnets kvalitetsklass, det bestäms av olika indikatorer på bomull, siden och linnetyger.

  • Kvalitetsklassen av bomullsfibrer visar andelen skräp i tyget. Denna indikator är indelad i fem steg, med början från det högsta och slutar med ogräs. Denna klassificering avgör sängklädernas kvalitet och utseende.
  • Kvalitetsklassen för silkesängar bestäms av densiteten hos trådarna i varpen. Densitetsenheten är mommee eller gram per kvadratmeter. Eliteunderkläder har indikatorer från 22 till 40 momme.
  • Kvalitetsklassen för sängkläder i linne bestäms av egenskaperna hos miljövänlighet och densitet. Utan föroreningar bör linne ha en densitet på 120-150 g per kvadrat. m.
Bild
Bild

Linnets styrka och hållbarhet är bland de viktigaste indikatorerna när du väljer. Ett problem av detta slag kan hittas efter de första tvättarna, eftersom det lösa tyget av sängkläder snabbt tappar utseende och blir oanvändbart.

Egenskaperna för hygroskopicitet och luftgenomsläpplighet är mycket viktiga på sommaren på grund av människokroppens förmåga att svettas. Enligt dessa egenskaper ger naturliga tyger bekvämare förhållanden än syntetiska. Färgämnena som används vid tillverkning av linne och ger det ett vackert och ljust utomhusutseende bör vara allergivänliga och tåliga mot vanlig tvätt. Densitet är huvudkriteriet, som du först och främst måste vara uppmärksam på när du köper, eftersom sängklädernas hållbarhet beror på det. Densiteten bestäms beroende på antalet fibrer per 1 kvm. cm och återspeglas av tillverkaren på etiketten:

  • mycket låg - från 20-30 fibrer per 1 kvm. centimeter;
  • låg - från 35-40 fibrer per 1 kvm. centimeter;
  • genomsnitt - från 50-65 fibrer per 1 kvm. centimeter;
  • över genomsnittet - från 65-120 fibrer per 1 kvm. centimeter;
  • mycket hög - från 130 till 280 fibrer per kvm. centimeter.
Bild
Bild

Tätheten beror på vilken typ av tyg som uppsättningen är gjord på, vävningsmetoden och tekniken för att vrida tråden:

  • natursilke - från 130 till 280;
  • lin och bomull - minst 60;
  • percale, satin - mer än 65;
  • cambric - minst 20-30 fibrer per 1 kvm. centimeter.
Bild
Bild

Först och främst, när vi kommer in i en butik och väljer en produkt, tittar vi på förpackningen. Det måste vara av hög kvalitet, eftersom dess uppgift är att skydda sängkläder från miljöpåverkan och att säkra det under transport och lagring. Kvaliteten på varorna i den beror också på förpackningens utseende. I enlighet med GOST måste varje produkt sys av ett enkelsnittat tyg, det vill säga att ytterligare sömmar på arket och påslakan inte är tillåtna, sådana sömmar förvärrar produktens hållfasthet. Om möjligt bör du kontrollera hur starka sömmarna på produkterna är. Om du ser luckor i sömområdet vid töjningen bör du avstå från att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av färgad tvätt måste ett bra färgämne användas som tål höga temperaturer under tvätten. På tillverkarens etikett måste det finnas en inskription med en rekommendation om läget och den önskade tvättemperaturen. Gnugga tyget med handen för att kontrollera färgens kvalitet: närvaron av färg på handflatan indikerar produkter av dålig kvalitet. Den suddiga färgen på mönstret indikerar att tvätten kan tappa under tvätten.

Bild
Bild

Nytt linne tillverkat i enlighet med GOST har en textil lukt, närvaron av annan lukt (kemi, mögel) indikerar felaktig produktionsteknik och otillräcklig lagring och transport.

Klassificering av material

Naturlig

Sängkläder är gjorda av olika tyger, men kom ihåg att det är bäst att välja ett som är tillverkat av naturliga råvaror. Vi presenterar egenskaperna hos de material som sängkläderna är gjorda av.

Naturligt siden är elit och hänvisar till dyra material (detta är kanske den enda nackdelen). Siden är ett tyg som kan värma på vintern och ge kyla till sommarnattvärmen. Sidenunderkläder ser underbara ut, känns bra, är mycket slitstarka, men behöver rätt vård. Historien om denna textil går tillbaka flera årtusenden.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av tyger extraheras fibrer från silkesmaskkokonger, därför anses sådana textilier vara de dyraste och lyxigaste i världen. Materialet är mjukt, flytande, ger en full hälsosam sömn och ger behagliga känslor. Tyget har goda luftgenomsläpplighetsegenskaper, innehåller ämnen som bromsar åldringsprocessen, absorberar fukt väl men inte helt absorberar det, så huden torkar inte ut.

Bild
Bild

Linné uppfyller alla nödvändiga krav: bekväm för kroppen, elektrifierar inte, bleknar inte, bleknar inte, absorberar perfekt fukt, stöter bort UV -strålar. Lin är miljövänligt eftersom det odlas utan användning av bekämpningsmedel. Den har bra värmeavledning och högsta styrka, sådana underkläder kommer att tjäna dig troget i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid första användningen känns sängkläderna hårda vid kontakt med kroppen, men efter två tvättar blir det väldigt bekvämt. Den enda nackdelen med linne är att tyget är svårt att stryka. Naturligt linne identifieras enkelt av knutarna på tyget.

Blandat tyg består av bomull och linnefibrer, strykning mycket lättare än linne, styrkan är lägre. Vissa tillverkare tillverkar uppsättningar som inkluderar ett lakan och en linne / bomullsblandning av påslakan och örngott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu dök upp på den ryska marknaden nyligen. Linnet är glänsande och mjukt, mycket bekvämt för kroppen när som helst på året, har antimikrobiella egenskaper och en ganska hög hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull är det vanligaste materialet för att göra linne. Priserna beroende på tillverkare är mycket olika på grund av råvarans kvalitet och bearbetningsteknik. När den tvättas och används är bomull mycket bekvämare än linne. Den bästa och mest hållbara bomullen anses vara producerad i Egypten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Satin mycket mjukare än 100% bomull. Den är tillverkad av tvinnade bomullsfibrer. Vid tillverkningen används både naturliga och syntetiska trådar. Det ser ut som silke, men kostnaden är mycket lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Satinlinne skrynklas inte. Tygets baksida har en grov struktur och glider därför inte. Fördelen med satin är att den är hållbar, praktisk och värmer på vintern. På sommaren är det bättre att vägra satin och föredra material som bättre låter luft passera igenom.

Poplin utåt mycket lik grovkalik, men under sin produktion läggs silke, viskos och syntetiska trådar till bomullsfibrerna. Den största skillnaden från andra typer av sängkläder är att vid tillverkningen används trådar av olika bredd, vilket skapar ett ribbat tyg. Fördelar med poplin: tyget är mycket mjukt och elastiskt, därför är det behagligt för kroppen; tål många tvättar, har god hygroskopicitet, behåller värmen väl, bleknar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Perkal tillverkad av bomull med en lång hög. Materialet är framställt genom att väva fibrer och lägga till osnuddat garn, vilket ger tyget styrka och jämnhet. Percale har en hög densitet och följaktligen en lång livslängd utan förlust av utseende av hög kvalitet. Fördelar: skapar bekväma förhållanden under sömnen, har en sammetslen och känslig ytstruktur, har utmärkt andningsförmåga och behåller värmen väl.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batist - ett sofistikerat, genomskinligt och känsligt material som används för att bädda sängen endast vid speciella tillfällen. Tyget är tillverkat av det finaste högkvalitativa tvinnade garnet, som består av en blandning av bomull, linne och syntetfibrer. För första gången tillverkades ett sådant tyg av Baptiste Cambrai på 1200 -talet i Flandern. För att förbättra hållfastheten utsätts tyget för mercerisering (uppfinnare J. Mercer) - behandlad med alkali.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ömtåligt linne kräver mycket noggrann skötsel, så tvätt bör endast göras i manuellt läge vid en temperatur som inte överstiger 30 ° C, utan centrifugering. Strykning sker genom gasväv och endast från den sömlösa sidan. Fördelar: den har en silkeslen känslig yta, god luftgenomsläpplighet, mycket bekväm för kroppen, allergivänlig, behåller sitt ursprungliga utseende väl.

Ranfors tillverkad av raffinerad bomull. Det bör noteras att tygets förmåga att krympa beror på kvaliteten på rengöringen av bomullen, därför ger ranforce praktiskt taget inte det efter tvätt. Vid tillverkning av tyg utförs en diagonal vävning, vilket ger ökad styrka och en slät yta. Fördelar med ranforce: den har en lätt och ömtålig yta, har hög hållfasthet, tål att tvätta bra, behåller sitt ursprungliga utseende länge, elektrifierar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ranfors är mycket hygieniskt, eftersom färgämnen av utmärkt kvalitet används vid tillverkningen. Ranfors, på grund av strukturernas likhet, förväxlas ofta med grov calico eller poplin, men det bör noteras att det har en stor kostnad.

Syntetisk

Syntetiska sängkläder är tillverkade av polyester och cellulosa. Det finns ett stort urval av syntetfiberlinne till försäljning, de köps på grund av dess låga kostnad, men det behöver inte strykas, det torkar på balkongen inom 10 minuter, har en hal yta, är inte hygroskopisk och lufttät, obekväm för kroppen, det är kallt att sova på den, ledningar och spolar skapas snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykottonglinne är tillverkat av en blandning av bomull och syntet, har ljusa vackra färger, är lätt att underhålla, hållbart men obehagligt för kroppen. Forskare hävdar att syntetiska underkläder är skadliga för människokroppen. Sådana påståenden bör beaktas eftersom det har funnits många studier som har bekräftat detta.

Bild
Bild

Sådant sängkläder stör värmeväxlingen, absorberar inte fukt, och när det används utförs inte ordentlig ventilation av luften. Syntetiska underkläder kan orsaka dermatit, det ackumuleras mikroorganismer som orsakar svampsjukdomar.

Recensioner

De mest entusiastiska recensionerna kan oftast hittas om naturligt sidenlinne. Köpare säger att siden har en känslig yta och ett mycket vackert utseende som inte orsakar allergier. Det är värmeledande, så oavsett årstid är det väldigt bekvämt att sova på det, har hög hållbarhet, sådana sängkläder kommer att hålla mycket länge. För att silkesängar ska behålla sitt ursprungliga utseende måste strikta regler följas:

  • när det är helt blött blir tyget mycket skört, så det kan bara tvättas för hand (genom blötläggning) eller i ett känsligt läge vid en temperatur som inte överstiger 40 ° C, i en helt upplöst tvålösning;
  • blekning är oacceptabelt;
  • sköljning utförs flera gånger tills tvättmedlet är helt tvättat av;
  • centrifugering utförs manuellt, noggrant och endast genom en handduk;
  • du kan bara torka tyget på en mörk plats;
  • stryk endast vid lägsta temperaturinställning.
Bild
Bild

Olika märken försöker reproducera egenskaperna hos naturligt siden i billigare artificiella analoger. Viskos har liknande egenskaper, som är tillverkad av trämassa och har ett flytande och mjukt utseende, det är mycket skonsamt att ta på, hygroskopiskt och andas, allergivänligt. Köpare noterar att viskosanalogen skrynklas starkt, inte har den nödvändiga styrkan, inte har läkande egenskaper och nödvändig vattentäthet.

Bild
Bild

Huvuddelen av inhemska tillverkare är inriktade på masskonsumenten och erbjuder sängkläder till överkomliga priser. De flesta företag tillverkar sängkläder i bomull. Från en sådan sort kan du alltid välja en kvalitetsuppsättning av naturliga sängkläder, det mest praktiska när det gäller pris och kvalitet är poplin.

Rekommenderad: