Bambuhanddukar (47 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Frottéuppsättningar, Funktioner I Turkiska Produkter Och Skillnaden Från Bomullshanddukar, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Bambuhanddukar (47 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Frottéuppsättningar, Funktioner I Turkiska Produkter Och Skillnaden Från Bomullshanddukar, Recensioner

Video: Bambuhanddukar (47 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Frottéuppsättningar, Funktioner I Turkiska Produkter Och Skillnaden Från Bomullshanddukar, Recensioner
Video: Badlakan & Badhandduk ECO med Egen Brodyr 2024, Maj
Bambuhanddukar (47 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Frottéuppsättningar, Funktioner I Turkiska Produkter Och Skillnaden Från Bomullshanddukar, Recensioner
Bambuhanddukar (47 Bilder): Fördelar Och Nackdelar Med Frottéuppsättningar, Funktioner I Turkiska Produkter Och Skillnaden Från Bomullshanddukar, Recensioner
Anonim

Bambuhanddukar är otroligt populära och respekterade av kunder. Sådan popularitet beror på den extraordinära kvaliteten, attraktiva utseendet och trevliga känslor från att vidröra dem. De har många fördelar och anses med rätta vara ledande bland liknande produkter.

Bild
Bild

Historia av utseende

Råvaran för att göra bambuhanddukar är konstigt nog bambu. Ursprungligen ansågs det som en invånare i tropikerna och subtropen, men nu finns växten i nästan alla hörn av planeten: i Amerika, Afrika, Asien, Europa och Australien. Detta är en opretentiös gröda, vid odling av vilken kemiska tillsatser inte används. Därför är produkter tillverkade av det miljövänliga och säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För första gången började handdukar från denna råvara tillverkas i Kina år 2000 . Ett företagsamt folk har utvecklat en teknik för bearbetning av bambu-cellulosa till viskosliknande fiber. Det är anmärkningsvärt att för denna process används inte plantens stjälkar, som har en ganska stel struktur, utan dess kärna. Det är mjukare och smidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns sådana produkter överallt. De skiljer sig åt i sin sammansättning, kvalitet och pris.

Sammansättning och huvudegenskaper

Bambuhanddukar är indelade i 2 huvudtyper. Det första inkluderar dukar som är 100% bambu och kallas bambulinne . De är märkta med logotypen i bambulinne. Detta tyg är tillverkat genom enzymatisk mekanisk verkan, vilket resulterar i ett tyg med en liten tjock hög. Produkterna har ett högt pris, men också en lämplig kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet är en blandning av bambu- och bomullsfibrer . Deras andel kan vara i flera varianter: 70/30, 60/40, 50/50, 40/60. På etiketten för sådana produkter hittar du märkningarna i form av "bambu viskos" eller "bambu rayon", det vill säga bambu viskos eller bambu silke. Den andra typen av material är blandad, dess kostnad är lägre än det föregående alternativet. Men det har en viss fördel, eftersom det blandade tyget, när det absorberar fukt, inte blir så tungt som uteslutande bambu.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda typerna av produkter presenteras på textilmarknaden. Av deras huvudkvaliteter kan antibakteriella egenskaper särskiljas. Bambu innehåller ett ämne som kallas bambu, som kan döda patogena bakterier. Duken behandlas inte med ytterligare kemikalier för att ge en liknande effekt. Detta är dess naturliga egendom.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Upp till 70% av bakterierna dör på produktens yta per dag. På grund av denna kvalitet används en bambuhandduk väldigt ofta för att ta hand om små barn. Dessutom går denna egendom inte vilse även efter ett stort antal tvättar. Bambudukan är mycket trevlig, känslig, mjuk vid beröring. Det orsakar inte irritation, vilket också är mycket viktigt när det appliceras på spädbarn. När allt kommer omkring är deras hud mycket känslig för yttre påverkan. Det kommer också att vara ett fynd för vuxna med känslig hud. Det är dock värt att notera att tillbehörets mjukhet går förlorad när bomullsinnehållet ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kanske märker en lätt”siden” glans på ytan av bambuhandduken. Oinvigda människor undrar om det är syntetiskt eller inte. Den ljusa, naturliga glansen är bambufiberns naturliga tillstånd, så sådana farhågor är ogrundade. Bambutyg är allergivänligt. Denna effekt ges till den av 100% naturlighet och frånvaron av behovet av att bearbeta materialet med kemiska föreningar. På grund av detta är sådana produkter indicerade för barn, allergiker och patienter med astma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller tyget på tyget är det cirka 400 g / m², vilket är ganska förenligt med kraven för hemtextilier.

Bambu kökshandduk absorberar vatten väl, vilket är mycket viktigt som att tvätta händerna i köket medan du lagar mat är ett standardförfarande. Det absorberar inte matlukt. Genom att kombinera dessa kvaliteter behöver handduken inte bytas på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bambuhanddukar sticker ut med sina positiva egenskaper jämfört med andra liknande produkter.

  • Hygroskopicitet Är en av de viktigaste egenskaperna hos en handduk. Vissa tyger, mestadels syntetiska, absorberar inte vatten väl och lämnar en obehaglig känsla av våt hud. Bambuhanddukar är mycket hygroskopiska. De är bäst på att absorbera fukt från de presenterade typerna av dessa tillbehör, överträffar till och med bomullsprover och tre gånger.
  • Styrka . Bambuduk är mycket stark och hållbar, till skillnad från samma bomull. Med rätt vård deformeras den inte, bleknar inte eller tappar färg, den kan tåla flera hundra tvättar utan att ändra sitt ursprungliga tillstånd.
  • Miljövänlighet . Det är ett säkert tyg som inte orsakar allergier, irritationer eller andra negativa reaktioner.
  • Brett urval . Bambuhanddukar finns i ett brett sortiment som överträffar alla andra frottéhanddukar. De presenteras i en mängd olika färger. Det finns både monokromatiska och kombinerade alternativ. Dessutom kan produkterna innehålla broderi eller mönster. Det finns jacquardmodeller, det vill säga med en lättnad. Det appliceras av maskinen genom att klippa av luddet.
  • Bambu duk den andas och torkar mycket snabbt efter att ha blivit våt. Absorberar inte lukt.
  • Enkel vård . Föroreningar av vilken intensitet som helst avlägsnas enkelt och snabbt från materialets yta.
Bild
Bild

Nackdelarna med en sådan produkt inkluderar sannolikheten för krympning (med cirka 10%) vid felaktig vård, möjlighet till svamptillväxt, liksom en högre kostnad jämfört med andra typer av denna textil.

Syfte och mått

En bambuhandduk skiljer sig inte bara i färgvarianter, utan också i storlek. Produkten finns i olika proportioner: mycket liten - i form av servetter och medelstora och stora. Huvudinställningar:

  • 100x150 - den största handdukstorleken, som anses vara en strandhandduk;
  • 70x140 - bastualternativ;
  • 50x100 - denna storlek är lämplig för att torka huden efter en dusch;
  • 50x90 - "front" -form;
  • 50x70 - den här storleken används i köket;
  • 30x50 - servetter som kan användas som du vill, men oftast används de för spädbarn.
Bild
Bild

Med tanke på att bambu är bäst lämpad för barn, finns det specialprodukter riktade specifikt till denna grupp. Dessa inkluderar badrockar med huvor, öron och andra roliga attribut. De är inredda i levande färger med barnritningar och tryck. Du kan köpa en bambuhandduk individuellt eller som en uppsättning, vilket kommer att vara en bra presentidé.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Kina och Turkiet är ledande inom tillverkning av bambuhanddukar. Naturligtvis är turkiska produkter av högre kvalitet, slitstyrka och hållbarhet. Genomsnittspriset för en kinesisk handduk är $ 5, medan en artikel från Turkiet i genomsnitt kostar dig $ 10. De mest populära märken-tillverkarna av dessa textilier inkluderar följande.

  • Bonita - företaget är känt för sina överkomliga priser för sina produkter. Och dess särart är de gyllene trådarna i dekorationen. Kostnaden för en ansiktshandduk är 550-600 rubel.
  • Tac - Turkiska produkter i olika färger och mönster, storlekar finns också i sortimentet. Det finns uteslutande bambu sorter. En badform kan köpas för 1200 rubel.
  • Panda - dukar i varma färger med pandalogotypen. Lämplig som ett barnalternativ.
  • Sveta - produkter av hög kvalitet i pastellfärger och dämpade färger, dekorerade i presentuppsättningar. I genomsnitt är kostnaden för en badhandduk 2500 rubel.
  • Casual aveny - ett elitmärke, kostnaden för 1 badhandduk är cirka 4000 rubel. Produkterna håller hög kvalitet.
  • Luxberry - är ett portugisiskt märke. Tyget har en ovanlig form, men i klassiska färger. Produkterna är designade i europeisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett stort utbud av andra tillverkare, var och en riktar sig till en specifik publik. Deras produkter har en viss utföringsstil, skiljer sig åt i kvalitet och följaktligen i kostnad.

Vårdfunktioner

Med rätt användning och vård kommer en bambuhandduk att tjäna dig troget i många år. Produkten är inte rädd för att tvätta i en automatisk maskin, men det kräver att vissa villkor uppfylls.

  • Vattentemperaturen bör inte överstiga 30-40 °. Om du tvättar handduken i för varmt vatten kommer den förmodligen att "krympa".
  • Du måste använda en känslig tvätt och centrifugering.
  • Du ska inte använda starka ingredienser, blekmedel. Det finns inget behov av att använda balsam eller balsam, eftersom handduken inte blir hård efter tvätt.
Bild
Bild

Efter torkning behöver detta tyg inte strykas. När du använder en bambuduk kan du märka att garnet slås ur det. Det är ganska normalt. Klipp försiktigt av alla utskjutande trådar med en sax.

Recensioner

De som någonsin har känt effekterna av en bambuhandduk säger att ingen annan känner igen. Bland de främsta positiva egenskaperna är god fuktabsorbering, mjukhet och silkeslenhet, frånvaro av obehaglig lukt efter flera våtservetter utan tvätt. Många fokuserar på de trevliga känslorna av en handduk och beskriver dem som en "känsla av ömhet".

Bild
Bild

Vissa användare stöter först på produkten på semester i Turkiet och när de besöker orten igen försöker de köpa ett par stycken. Det verkar som om det inte finns några problem att köpa dem i ursprungslandet för dessa tillbehör. Ändå finns det fallgropar. Det rekommenderas att inte köpa dukar på marknader eller basarer, där det finns en möjlighet att fastna för en falsk. Det bästa alternativet skulle vara varor från fabriksbutiker eller i hotellbutiker. Här får du en 100% kvalitetsprodukt.

Bild
Bild

En bambu duk köpt i Turkiet kommer att kosta dig 2 gånger billigare än i Ryssland. En bambuhandduk är ett utmärkt alternativ för både vardagsbruk och present. Hög kvalitet, användarvänlighet och krävande vård gör det till ett oersättligt badtillbehör som kommer att skämma bort dig i många år.

Rekommenderad: