Stolar I Stil Med "Provence" (21 Bilder): Egenskaper Hos Smidda Produkter Från Designers I Fransk Stil, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Stolar I Stil Med "Provence" (21 Bilder): Egenskaper Hos Smidda Produkter Från Designers I Fransk Stil, Fördelar Och Nackdelar

Video: Stolar I Stil Med
Video: Saint-Rémy-de-Provence, France 2024, Maj
Stolar I Stil Med "Provence" (21 Bilder): Egenskaper Hos Smidda Produkter Från Designers I Fransk Stil, Fördelar Och Nackdelar
Stolar I Stil Med "Provence" (21 Bilder): Egenskaper Hos Smidda Produkter Från Designers I Fransk Stil, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

Provence är en stil i det inre av ett hus som har sitt ursprung i Frankrike och har blivit en av de mest populära i hela världen. När man inreder ett hem i denna franska stil ligger tyngdpunkten på möbler. Stolar i Provence -stil hjälper till att skapa en mysig atmosfär både i ett hus på landet, i en trädgård eller på en terrass, liksom i en vanlig lägenhet.

Särdrag

Produkter i Provence -stil kombinerar enkelhet och originalitet, gjorda av miljövänliga material, skapar en atmosfär av lätthet och komfort i rummet.

Särdrag hos stolar i Provence -stil är följande

  • De är alltid trä eller smidda;
  • Vid applicering av färg är materialets naturliga struktur bevarad och synlig;
  • Färger i naturliga nyanser;
  • Har böjda ben;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Former av delar är ovala, släta, halvcirkelformade;
  • Ofta artificiellt "åldrad", dekorerad med sniderier;
  • Rygg och sits kan vara hårda, halvmjuka och mjuka;
  • Klädsel av naturliga tyger med blommiga, växt-, randiga motiv, inskriptioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa dem i butiken, antingen göra din egen eller med hjälp av en designer, genom att renovera gamla stolar. För att göra detta behöver du bara byta den gamla klädseln, måla den helt, göra målning med färger eller göra-det-själv-decoupage.

Färglösningar

I provensalsk stil är färgen på stolarna av stor betydelse. Det ska vara naturligt, inte överbelasta interiören och glädjande för ögat. Ramen på stolarna är utformad i en härlig palett: färgen lavendel, rosa gryning, vita moln, grönt gräs, aqua, pastell, bruna och grå toner.

Moderna tillverkare använder en speciell teknik för att artificiellt åldra stolarna, eller tillverka möbler med imitation av repor, spår av en träbagge. Ibland används en silverpatina eller förgyllning med antik effekt. Klädsel och omslag är gjorda av tyg av samma färg eller tyg med blommotiv, landskap, fåglar, ränder, med inskriptioner. Dessutom kan de dekoreras med volanger, volanger, spetsar, broderier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du köper stolar i Provence -stil, var uppmärksam på följande punkter.

  • Material . Stolsramen kan vara tillverkad av massivt trä, rotting, spånskiva, metall. Träprodukter är mer hållbara och håller längre;
  • Armstöd . Tänk på att modeller utan armstöd inte är designade på länge;
  • Fyllmedel och klädsel för halvmjuka och mjuka stolar är det bättre att välja bland naturmaterial.

När det gäller placeringen av stolar, styrs av rummets storlek och dina personliga preferenser.

För köket rekommenderas enkla hårda stolar utan armstöd. De kan kompletteras med sätesöverdrag och mjuka sittdynor, som kan tvättas eller bytas när de är smutsiga. I vardagsrummet är det lämpligt att placera halvmjuka, mjuka stolar av trä och metall med armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination i interiören

Möbler i Provence spelar en mycket viktig roll. Den optimala lösningen om stolarna kommer att bilda en enda ensemble med andra inredningsartiklar, till exempel med ett bord, en soffa, en garderob eller en byrå. Minimalism är inte tillåtet i Provence. Stil bör gissas i allt: i korgmöbler, kistor, blommiga gardiner, sängar med smidesjärn eller snidade element.

Ljuskronor, målningar, keramiska rätter, blomkrukor, ljusstakar, fotoramar, färska blommor - alla dessa detaljer, tillsammans med möbler, kommer att berika interiören.

Möbler i Provence spelar en mycket viktig roll. Den optimala lösningen om stolarna kommer att bilda en enda ensemble med andra inredningsartiklar, till exempel med ett bord, en soffa, en garderob eller en byrå. Minimalism är inte tillåtet i Provence. Stil bör gissas i allt: i korgmöbler, kistor, blommiga gardiner, sängar med smidesjärn eller snidade element. Ljuskronor, målningar, keramiska rätter, blomkrukor, ljusstakar, fotoramar, färska blommor - alla dessa detaljer, tillsammans med möbler, kommer att berika interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att skapa en autentisk design bör du välja efterbehandlingsmaterial för väggar, tak, golv. I klassiska Provence är taket putsat eller målat vitt. Träbjälkar i taket behöver inte målas, deras naturliga färg passar perfekt till det ljusa taket.

Golvet är vanligtvis gammalt bräde eller imitation, liksom kakel som imiterar sten och hårda stenar. Väggarna i ett hus eller lägenhet kan putsas eller målas med pastellfärg. Det händer att i Provence -stilen finns murverk eller tegelfragment.

Med rätt kombination av alla detaljer kan du skapa ett magnifikt hörn av Frankrike i ditt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland de fabriker som producerar stolarna i fråga finns det franska countryhörnet, italienska Tonin, Francesco Molon, Interiors, de vitryska företagen Anrex och Grand Mirage. De mest kända inhemska tillverkarna är Magic Pine och Living Furniture (Provence). Dessutom finns det i Ryssland individuella workshops där du kan beställa Provence -möbler enligt individuella parametrar.

Vackra alternativ

Flera exempel i inredningen bör övervägas.

Trästolar utan armstöd ser bra ut i köket. De förgyllda mönstren på produktens ram skapar ett rikt utseende och ger resonans med färgen på väggar, golv, ljuskrona och ljusstakar. Den vita färgen på stolarna, det ovala bordet och skåpen skapar känslan av ett enda headset.

Tegelverk på ena väggen, en gammaldags huva och snidade element kompletterar helhetsbilden. En måltid i ett sådant rum är ett nöje.

Bild
Bild

Lyxiga stolar och bord i smidesjärn kan enkelt placeras på terrassen i sommarträdgården eller på landet. Graciösa mönster, lakonisk design, originella sittdynor, tunna armstöd, ett litet runt bord i samma stil - det finns inget överflödigt i denna möbelensemble.

Bild
Bild

Den patinerade stolen i fransk stil är en intressant lösning i utformningen av sovrummet. Guldplätering, snidning, blommigtryck av klädseln kommer att göra denna stol till en riktig dekoration. Den kan användas istället för ett toalettbord, kombinerat med en oval spegel med trästomme, med en rejäl säng och blommiga gardiner.

Rekommenderad: