Quiltat överkast (43 Bilder): Tyger För Sovrummet, Siden Och Satin, Päls Och Linne Med Volang, 3D Och Dubbelsidigt, Vitt Och Blått

Innehållsförteckning:

Video: Quiltat överkast (43 Bilder): Tyger För Sovrummet, Siden Och Satin, Päls Och Linne Med Volang, 3D Och Dubbelsidigt, Vitt Och Blått

Video: Quiltat överkast (43 Bilder): Tyger För Sovrummet, Siden Och Satin, Päls Och Linne Med Volang, 3D Och Dubbelsidigt, Vitt Och Blått
Video: Super Easy Ribbon Flower Making with Scale - Amazing Trick - Hand Embroidery Flowers - Sewing Hack 2024, Maj
Quiltat överkast (43 Bilder): Tyger För Sovrummet, Siden Och Satin, Päls Och Linne Med Volang, 3D Och Dubbelsidigt, Vitt Och Blått
Quiltat överkast (43 Bilder): Tyger För Sovrummet, Siden Och Satin, Päls Och Linne Med Volang, 3D Och Dubbelsidigt, Vitt Och Blått
Anonim

Mycket ofta används olika snygga filtar eller överkast för att dekorera sängen och skydda sängkläder från damm. Quiltade tyger är särskilt populära den här säsongen. Låt oss närmare överväga vad som orsakade sådan popularitet, vad är tillverkningsfunktionen och vilka funktioner sådana produkter har.

Vad det är?

Quiltade överkast är två dukar som sys genom varandra, mellan vilka det finns ett tunt isolerande lager. Dessa överkast är mycket tjocka och varma, så de är perfekta för att täcka och gömma sig från kylan. Få människor vet att processen att göra täcken har ett speciellt namn - quiltning.

Överkastet täcker alla ytor, sängar, soffor, soffor - alla möbler som är avsedda för sömn och avkoppling. Det quiltade överkastet kommer inte bara att vara en funktionell produkt, utan också ett elegant dekorativt tillskott till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

Precis som alla andra produkter har ett quiltat överkast ett antal fördelar:

  • Attraktivt utseende . Syning gör ytan mer snygg och elegant, så även ett helt vanligt överkast med en slät yta kan göras vackert och snyggt med en söm.
  • Fixering av fyllmedel . Det händer ofta att påfyllningen av en filt eller överkast kan bli klumpig, vilket leder till försämring och oanvändbarhet av produkter. Syningen förhindrar detta genom att hålla det inre innehållet säkert på plats.
  • Praktisk och kompakt . En bit med en söm är mycket lättare att vika och tar upp mindre plats än en bit med en slät yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av quiltade överkast, vars yta beror på sömtypen. Låt oss närmare överväga vilka typer som är de mest populära, hur de skiljer sig och vilka karakteristiska egenskaper vissa typer har:

Ser trevligt rufflade vadderade överkast . Vanligtvis har sådana produkter ett ganska elegant, känsligt utseende, men de har vissa nackdelar. Till exempel måste överkastet strikt överensstämma med måtten på ytan som det kommer att ligga på, för annars kommer kruset att hänga fult och formlöst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Är populära vändbara vadderade överkast , vars sidor är gjorda av tyger i olika nyanser med olika tryck. Tack vare den här funktionen kan du enkelt ändra sängens inredning utan att ändra överkastet med ett nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ser ganska ovanligt ut 3D -modeller , vars yta är dekorerad med fantastiskt realistiska tryck. Detta kan vara ett djurtryck, stadsbilder, ett enkelt djurtryck eller ett klassiskt blommotryck.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skiljer sig produkterna åt i sömnadstypen . Den klassiska versionen är en fyrkantig yta. Dekorsömmar kan också göras i form av halvcirklar, ovaler, små blommor, trianglar och andra geometriska former.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Produkter med en söm kan skilja sig åt i den stil de tillverkas i:

Den mest slående stilen, som kännetecknas av tillverkningen av quiltade överkast, är lapptäcke, som är en lapptygssömning av delar . Patchwork quiltning är ett överkast som består av många enskilda bitar, som kanske inte bara har olika mönster, utan också är skurna av olika material. Överkastet på överkastet visar sig vara ovanligt och heterogent, men det ser väldigt intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produkterna ser väldigt fina ut i orientalisk stil . Ljusa, färgglada nyanser, kompletterade med de mest otroliga utskrifterna som skildrar den så kallade orientaliska gurkan, som populärt kallas "buta", liksom olika graciösa mönster, hjälper till att dekorera interiören i alla sovrum.
  • Ser ganska attraktivt ut klassiska produkter .
  • Modeller i fransk stil hjälper till att fokusera på detaljernas elegans, och tryck som visar stora blommor och rönnbuskar hänvisar till ursprunget till den ryska stilen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

För ett vackert och snyggt utseende på sängen bör du välja en produkt av lämplig storlek. Exempelvis är ett vanligt dubbelsängstäcke lämpligt för 160x220 och 150x200 cm sängar. Överkasten på överkastet är 200x220 cm. Det är ganska lämpligt för dubbelsängar av motsvarande storlek. Och för för stora ytor finns en Euro -max -storlek - 230x250 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger

För tillverkning av överkast av denna typ används olika tyger, vars struktur direkt återspeglas i den färdiga produktens utseende:

Till exempel, modeller i siden mycket trevlig vid beröring, de ser otroligt vackra ut. Tygets lätthet uppmärksammar sig själv och skapar en visuell känsla av sofistikering och elegans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glänsande yta satinprodukter ser ganska bra ut, men i vissa nyanser ser det kanske inte helt lämpligt ut, för i kombination med vissa inredningsdetaljer ser det vulgärt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pälsfilt Är ett riktigt dekorativt element. Men för att syningseffekten ska vara tydligt synlig måste pälsytan ha väldigt lite hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ganska intressant form är linprodukt vilket också är väldigt praktiskt. Linne har många bra egenskaper: det är väl ventilerat, fläckbeständigt, lätt att rengöra och tvättbart och är ganska hållbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ser ovanligt ut denim , men satinmodeller otroligt vacker. Dessutom används material som jacquard och tät percale för att göra överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Mönster och färg har en betydande inverkan på produkternas utseende, liksom på dess stilistiska egenskaper:

  • Till exempel kan en monokromatisk produkt av ljusa eller mörka toner från ett klassiskt färgschema väl passa in i minimalismens ramar. Men produkten av mjuk grädde eller saftiga vinröda nyanser, med ett diskret öppet tryck - är ganska lämpligt för beskrivningen av den klassiska stilen.
  • En vit produkt kommer att se vacker ut i alla rum, det viktigaste är att ta hand om lämpligt tillägg - välj ovanliga ljusa kuddar eller mjuka leksaker som hjälper till att dekorera den snövit ytan något.
  • Det blå överkastet, beroende på nyansen, kommer att ha ett visst utseende och en karaktär. Till exempel kommer en produkt i en ljus blåblå nyans att se väldigt fräsch ut och återuppliva även den tråkigaste interiören, i motsats till en mörk, mer återhållsam nyans.
  • Den bruna modellen kommer att se attraktiv ut i alla tygprestanda. Chokladskuggan ser särskilt snygg ut, vilket visuellt är trevligare.
  • En lapptäcke, bestående av turkosa, gröna och blå rutor, som var och en är dekorerad med små blommor, har ett mycket elegant utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

När du väljer quiltade produkter bör du vara uppmärksam på ursprungslandet, eftersom inte alla är kända för produkternas goda kvalitet och överensstämmelse med alla nödvändiga standarder för tillverkning.

Till exempel, Kalkon gör ganska bra produkter, men sparar ofta på bagateller som trådarna som används för att göra stygn, så produkterna kryper ofta upp och måste repareras. Garanterar kvaliteten på sina varor Ryssland , men varorna från ryska tillverkare har också en nackdel - det överpris, som inte alla har råd med.

Bild
Bild

Hur väljer man sängen?

Att välja rätt överkast kan ibland vara svårt. För att underlätta uppgiften har vi sammanställt några enkla tips, varefter du kan göra rätt val:

  1. Produkten måste motsvara åldern på den person vars säng den ska dekorera. Till exempel kommer ett överkast för tonåringar att se löjligt ut på sängen hos ett vuxet gift par och vice versa.
  2. Produkten måste matcha sängens storlek eller vara något större än den. Det är inte skrämmande när kanterna hänger för mycket - de kan alltid vikas, men för litet överkast på en stor sängyta ser bara löjligt ut och kommer inte att fungera alls.
  3. Var särskilt uppmärksam på materialens ursprung och fyllmedlets sammansättning. Det är bäst att omslaget är uteslutande tillverkat av naturliga tyger som vid kontakt med huden inte kommer att orsaka några allergiska reaktioner.
  4. Dessutom bör du vara uppmärksam på stilen i vilken sängen är gjord i och välja stilen på överkastet utifrån detta.
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Eftersom överkastet är ett objekt som är direkt relaterat till en persons sovplats, särskild uppmärksamhet bör ägnas åt dess renlighet och omsorg:

  • Den första och viktigaste delen av vården av överkast är vilket material de är gjorda av. Du bör bekanta dig med tygets egenskaper och särdragen i vården. Dessutom bör man komma ihåg att vissa produkter också kräver särskild hantering under daglig användning.
  • Du kan inte använda blekmedel om instruktionerna för materialet inte tillåter det.
  • Quiltade överkast bör inte blötläggas, eftersom detta kan påverka produktens inre fyllning negativt.
  • Du bör följa det känsliga tvättläget med tillsats av speciella rengöringsmedel och ett minimalt antal varv.
  • Grov mekanisk torkning bör undvikas, eftersom det kan påverka produktens yta negativt och orsaka oåterkallelig skada på den.
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt vattnets temperaturregim, som beror på tyget. Vissa material accepterar användning av varmt vatten, medan andra funktionalitet reduceras avsevärt av dess påverkan.

Vackra sovrumsdesignidéer

Snygg överkast i rosa och turkosa färger kommer att vara en utmärkt dekoration för en säng med en slips i klassisk stil. Produkten kompletteras med flera kuddar i samma nyanser.

Bild
Bild

Den lapptäckta produkten ser snygg och färgstark ut. Övervägande av ljusa färger ger sängen och sovrummet ett livligare och mer fräscht utseende.

Bild
Bild

Ett set bestående av ett quiltat överkast och två dekorativa kuddar ser vackert ut. Produkterna har en mjuk nyans och ett diskret tryck, tack vare vilket de passar mycket bra in i ett modernt sovrum.

Rekommenderad: