Bambutäcke (30 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Fluffig Och Lång Tupplur, Ekobambu För Barn Och Vuxna, Tygfunktioner

Innehållsförteckning:

Video: Bambutäcke (30 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Fluffig Och Lång Tupplur, Ekobambu För Barn Och Vuxna, Tygfunktioner

Video: Bambutäcke (30 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Fluffig Och Lång Tupplur, Ekobambu För Barn Och Vuxna, Tygfunktioner
Video: Best Mattress Toppers - Which Is Right For You? 2024, April
Bambutäcke (30 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Fluffig Och Lång Tupplur, Ekobambu För Barn Och Vuxna, Tygfunktioner
Bambutäcke (30 Bilder): Fördelar Och Nackdelar, Fluffig Och Lång Tupplur, Ekobambu För Barn Och Vuxna, Tygfunktioner
Anonim

Idag värderar konsumenterna allt som är naturligt och miljövänligt, så det är inget konstigt med att snygga och fashionabla hemtextilier av bambu används aktivt i många moderna hem. Idag kommer vi att prata om bambu filtar.

Vad?

Bambuträdet växer i många delar av världen och används aktivt för att skapa vackra och hållbara möbler, golv av hög kvalitet, för tillverkning av textilprodukter av hög kvalitet. De mest ovanliga typerna av produkter tillverkade av detta material idag är lätta filtar, som värmer under den kalla årstiden och ger svalhet i värmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filtar av sådant material kan också användas som överkast, eftersom de kvalitativt kan förvandla eller komplettera alla interiörer.

För- och nackdelar med bambufiber

De värdefulla egenskaperna hos denna råvara ger bambu filtar speciella fördelar. Insamlingen av dessa växter utförs i ekologiskt rena skogar, denna växt påverkas inte av gödningsmedel från kemi, vilket vanligtvis orsakar snabb tillväxt, för det är inte för ingenting som bambu är den snabbast växande arten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • En fantastisk växt, som är en symbol för långt liv, behöver inte kemisk behandling, eftersom den fick från naturen förmågan att självskydda och rena.
  • När det gäller styrka är bambu inte sämre än stålprodukter. Den här egenskapen förklarar den långa livslängden och hållbarheten hos produkter tillverkade av denna fabrik.
  • Växtfibrernas förmåga att verka deprimerande på mikroorganismer som äter partiklar av död mänsklig hud - vilket säkerställer filters allergivänlighet.
  • Växtens fibrer är utmärkta för att absorbera fukt.
  • Bambufibrer samlar inte in elektrostatik eller gnistor. Det är därför bambu kallas det bästa materialet för att göra babyfiltar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tack vare mjölkproteiner kan produkter ha en föryngrande effekt på huden. De hjälper till att producera kollagen och gör huden smidigare.
  • Sådana filtar är bra på att lugna och har en stark antistresseffekt.
  • En fluffig bambu filt ger dig en känsla av hemmakomfort som ingen annan ullfilt kan matcha. Tyget i sig har en slät silkeslen yta och en liten diameter, varför filtar av det är så behagliga att ta på.
  • Dessutom fungerar sådan fiber som en riktig deodorant, absorberar lukt och återställer också immunsystemet;
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns bara ett minus för sådana produkter - deras höga kostnad jämfört med liknande produkter tillverkade av andra material.

Varianter av tyg

När du köper, se till att titta på produktens sammansättning, det måste vara 100% bambufiber. Ibland lägger tillverkare till bomull (upp till 60%) och mikrofiber, detta minskar väsentligt priset på filten, men minskar också dess unika egenskaper. Låt oss titta närmare på kvaliteten på tyget som används:

Mikrofiber Är fibrer som är artificiellt klyvda. Tidigare var de bara konstgjorda, numera tillverkas de också på basis av cellulosan från själva bambu. Mikrofiber är en uppsättning mikrofiber med en porös struktur, vilket garanterar utmärkt hygroskopicitet och andningsförmåga hos tyget. Filtar av denna mikrofiber blir mjuka och varma, mycket hållbara, lätta att sköta och använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu vicose - "bambu rayon" eller bambu rayon - "bambu region" - de klassiska metoderna för bearbetning av fibrer, de enklaste och billigaste - samtidigt som bearbetning av råvaror med alkali eller koldisulfid ingår. Som ett resultat kommer mjuka och fluffiga trådar ut med utmärkta egenskaper. Om den första fibern tillverkas med mekaniska maskiner utan användning av kemikalier, är detta en mycket arbetskrävande och dyr process.

Produkter från detta material kan märkas som bambulinne - "bambulinne", de är verkligen miljövänliga och de används för att göra produkter med lång hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miljövänlig bambu . Sådana produkter måste alltid vara certifierade. Om en produkt har ett miljöcertifikat GOTS eller Oeko-tex, Eco-label eller Ecocert, betyder det att en sluten cykel används vid tillverkning av fibrer och de olika ämnen som används i den är helt säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på filtar är mycket varierande och därför kommer det inte att vara svårt att välja rätt storlek:

  • Produkter för nyfödda har måtten 80x100 cm eller 75x100 cm, de kommer att se bra ut på en vanlig säng och kommer att värma barnet väl under det första året av hans liv.
  • Barntäcken har måtten 110x100 cm eller 100x150 cm. Under dessa mysiga filtar somnar barnen varmt, de kan ibland förvandlas till en bekväm lekmatta.
  • En och en halv sovande filtar - 150x200 cm eller 160x210 cm, medan sängen själv för en person har den vanliga storleken 180x120 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produktens dubbla storlek är 180x210 cm, men om du behöver den för att hänga från sängens kanter med 15-20 cm, är det bättre att välja euro-storlek.
  • Euro storlek. I europeiska länder är den vanliga sängparametern 180x200 cm, och då är en filt med parametrar 200 x 220 cm lämplig för en sådan sovplats.
  • Euro maxstorlek eller king size. Sådana produkter har en storlek på 220x240 eller 240x260 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och tryck

Färgintervallet av naturliga filtar från nuvarande tillverkare är olika, och tack vare användningen av naturliga färgämnen är färgerna också naturliga. Dessa är alla färger av brunt, beige, grått, ljusgrönt och grönt, mjukt rosa och dämpade lila färger. Ritningar kan också hittas för alla kräsna smaker: från ljusa blommor och geometriska teman till färgglada hjärtan och åkerblommor. Utskrifter finns också ofta i ungdomsmodeller av pläd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter för soffor och fåtöljer är perfekta för utformningen av alla bostadsutrymmen - från återhållsam affärsstil till lantlig inredning och till och med i riktning mot ljus och luftig Provence.

Tillverkare

Bambu filtar tillverkas oftast av kvalitetsråvaror från Kina. I butiker kan du köpa produkter från turkiska och kinesiska företag, portugisiska och ryska företag. Skillnaden här kommer bara att vara i produktkostnaden:

  • Kinesiska filtar från kända företag är mycket lika i kvalitet till turkiska och europeiska produkter. När det gäller deras sammansättning är turkiska och ryska filtar vanligtvis tillverkade av 100% bambufiber, portugisiska produkter - med 10% bomull, produkter från Kina - både 100% bambu och 50% bomull.
  • Turkiskt företag Arya erbjuder ett urval av högkvalitativa turkiska textilier, inklusive filtar av hög kvalitet i bambu.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ryskt märke Luxberry alla dess textilprodukter tillverkas på fabriker i Portugal. Under åren har företaget förbättrat sitt sortiment och kärleksfullt valt varje element i produkten: färg, tyg, inredning.
  • Kinesiskt företag Tango känd som en tillverkare av hemtextilier. Detta märke har sin egen teknik för att göra bambuprodukter särskilt mjuka och extremt hållbara.
  • Symaskin Eleanor från Ivanovo har producerat högkvalitativa hemtextilier i 10 år nu och har under denna tid fått ett rykte som en ansvarsfull tillverkare och leverantör. Bambu filtar från denna tillverkare kommer att överraska dig med deras kvalitet och rimliga priser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man tvättar?

Bambu är en naturlig fiber som bomull eller linne. Bambu filtar är extremt driftsäker och lättskött:

  • Om din bambu filt inte är signifikant färgad, använd vanligt vatten och en delikat tvätt för att ta väl hand om plagget. Om det finns märkbara fläckar på filtens yta, använd varmt vatten och blötlägg produkten i några minuter före tvätt för att enkelt ta bort fläckarna.
  • Du bör aldrig använda för varmt vatten för att tvätta plagget, detta kommer att få filten att krympa.
  • Alla slags fläckar på produkterna tvättas helt enkelt med tvål vid låg temperatur (30 C). För att tvätta dem, förresten, kan du också använda en tvättmaskin, men väljer det mest skonsamma läget i en dukväska.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bambufibrer kan blekas med klor. För stora fläckar eller kvalitetsblekning är det bäst att använda en syrebaserad produkt. Om du bara behöver desinficera en filt, plocka upp en fenolisk substans eller en produkt som innehåller tallolja.
  • För att bli av med envisa fläckar, följ tvättrekommendationerna för varje specifik fläck.
  • Bambu filtar med olika pål längder måste torkas på en helt plan yta och bara i huset, och horisontellt. En sådan yta är nödvändig för att förhindra sträckning av produkten.
  • Bambutäcket kan kemtvättas för tvätt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu filtar är ett utmärkt köp för alla hemmafruar. Detta är ett elegant tillfälle att snabbt omvandla interiören och göra din kvällsavslappning mer behaglig och varm.

Rekommenderad: