Babykuddar (74 Bilder): Vi Väljer Att Sova För Barn Från 1-3 år Och Dekorativa I Spjälsängen, Gjorda Av Latex Och Allergivänliga, Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Babykuddar (74 Bilder): Vi Väljer Att Sova För Barn Från 1-3 år Och Dekorativa I Spjälsängen, Gjorda Av Latex Och Allergivänliga, Storlekar

Video: Babykuddar (74 Bilder): Vi Väljer Att Sova För Barn Från 1-3 år Och Dekorativa I Spjälsängen, Gjorda Av Latex Och Allergivänliga, Storlekar
Video: Musik för att sova spädbarn, barn, vuxna och pensionärer djup sömn effekt. 2024, Maj
Babykuddar (74 Bilder): Vi Väljer Att Sova För Barn Från 1-3 år Och Dekorativa I Spjälsängen, Gjorda Av Latex Och Allergivänliga, Storlekar
Babykuddar (74 Bilder): Vi Väljer Att Sova För Barn Från 1-3 år Och Dekorativa I Spjälsängen, Gjorda Av Latex Och Allergivänliga, Storlekar
Anonim

Alla vi vuxna tar kudden för givet. Vi är medvetna om detta bara när det är nödvändigt för sömn och daglig vila efter en tröttsam dag. När barn dyker upp dyker nya frågor upp: behövs en kudde, i vilken ålder och vad bör vägledas när man väljer den.

Behöver barn en kudde?

Barnläkare rekommenderar friska barn utan kända patologier att använda en kudde från två års ålder.

Huvudfunktionen för kudden är att stödja ryggraden i livmoderhalsen för att förhindra deformation

Proportionerna av barnens kropp skiljer sig från de vuxnas. Huvudet är stort i förhållande till kroppen. Dessa anatomiska funktioner tillåter barn att inte använda några enheter och sova utan överansträngning.

Läkare fokuserar på korrekt placering av barnets huvud och kropp i samma plan. Ibland placeras en blöja vikt flera gånger under barnets huvud under de första månaderna av livet. Denna enhet hjälper till att minska antalet uppstötningar och förhindra att kräkningar kommer in i luftvägarna. Ett annat alternativ är att höja madrassen vid sängens huvud och övervaka frånvaron av avböjning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en nyfödd diagnostiserades med fysiologiska abnormiteter, kan en särskild kudde användas enligt ordination av en ortoped.

Det hjälper till att slappna av eller stärka musklerna i nacken, för att korrigera tillståndet med medfödd torticollis. För barn två år och äldre rekommenderar experter en låg, rak kudde med tillräcklig styvhet.

Perfekt om bredden är korrekt för sängen för att förhindra att den rullar ner. Det är viktigt att huvudet alltid är på taket och axlarna vilar på madrassen.

Kvalitetskriterier

Det är mycket viktigt att rådgöra med specialister innan du väljer en kudde och använda deras rekommendationer när du köper

  • En högkvalitativ produkt, efter att ha tryckts, återgår till sitt ursprungliga tillstånd på några sekunder.
  • Omslaget måste vara avtagbart och sytt av naturliga tyger: bomull, chintz, linne.
  • Hypoallergena färgämnen.
  • Fyllmedel kan vara både naturliga och syntetiska. Det viktigaste är att de inte innehåller hälsoskadliga ämnen.
  • Sömmarna är endast invändiga, elastiska och hållbara.
  • Brist på obehaglig lukt.
  • Närvaron av tillverkarens intyg om överensstämmelse indikerar dess goda tro.
  • Ange användningsperiod.
  • Konvexa utsmyckningar är oacceptabla.
  • Den optimala höjden är en individuell parameter lika med halva axelbredden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Standard

Som regel väljs kuddens bredd i enlighet med barnets sängstorlek, cirka 40 till 60 centimeter. Bekväm längd för ett litet barn - 30 till 40 centimeter. Det gör att du bekvämt kan placera huvud och nacke.

Bild
Bild

Höjd är direkt relaterad till axelns längd, så produkten måste ändras beroende på höjden. Under det första levnadsåret är den cirka 4 cm, när den når tre år - 6 cm. Detta kriterium beror också på barnets preferenser. Om barnet sover på ryggen - kudden är lägre, på sidan - högre.

Den traditionella ryska storleken på en babykudde är 40x60 cm, den europeiska storleken är 50x70 cm. Måtten 35x45 cm är typiska för nyfödda.

Icke-standard

Längd och bredd skiljer sig från standarden och kan variera. Det är viktigt att bredden matchar madrassens bredd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpämnen

Krav:

  1. Slitstyrka.
  2. Hypoallergen.
  3. Hög andningsförmåga.
  4. Hygroskopicitet. Materialet ska inte bara absorbera lätt, utan också snabbt avdunsta vatten.
  5. Brist på skadliga komponenter och farliga kemiska föreningar.

När du väljer kan du inte bara fokusera på prisindikatorer, ofta kostar modeller från olika material detsamma. Därför är det bättre att uppmärksamma kvalitetsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturlig

Fyllmedel i denna grupp har den högsta permeabiliteten. Sådana modeller är dock svåra att underhålla. Några av dem orsakar allergier.

Down är den äldsta i historisk mening . Faller inte av, hygroskopiskt. Huvudkvaliteten är mjukhet, vilket gör det här utseendet omöjligt att använda i produkter avsedda för barn. Dessutom orsakar dun- och fjäderfyllmedel allergier och tål inte tvätt. Modeller gjorda av gåsfjädrar och dun, som har genomgått flera nivåer, har tillräcklig elasticitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ull . De naturliga fibrerna som utgör kompositionen håller perfekt sin form, luft och fuktpermeabilitet, vilket förhindrar blöjutslag hos ett barn. Denna typ av fyllmedel kan minska muskelsmärta och används därför för ortopediska alternativ. Den största nackdelen är att utan ordentlig vård finns det en möjlighet att det uppstår en dammkvalster, ett orsakande medel för allergiska reaktioner. Livslängden är kort, eftersom klumpar uppstår under användning. För att göra produkten mer hållbar är det bättre att använda en kombinerad blandning av ull och syntetfibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bovete . En av de bästa sorterna för bebisar. Skalet, på grund av dess flytbarhet, anpassar sig enkelt till de anatomiska egenskaperna. Dess naturliga ursprung garanterar frånvaron av skadliga lukter och allergener. Styvheten hos en sådan kudde kan justeras genom att hälla eller lägga till en del av boveteskalet om det behövs. Små partiklar låter luft och fukt passera, har en avslappnande effekt på nackmusklerna och förbättrar blodcirkulationen. Vid användning noterades följande nackdelar: vikt; prasslande, som inte alla kan vänja sig vid. Vid förorening måste fyllmedlet ventileras, locket måste tvättas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Latex . Det bästa alternativet för en kudde för ett barn. Materialet med uttalade anatomiska egenskaper är lätt att rengöra. Den porösa strukturen filtrerar perfekt luftströmmar. Livslängden är längre än andra typer av fyllmedel. Det finns bara en nackdel - det höga priset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bomull . Det är mycket efterfrågat på grund av dess höga termoregulatoriska egenskaper. En effektiv lösning för barn med ökad svettning. Bomull är kostnadseffektivt, men tappar snabbt formen och ackumulerar lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eukalyptus . Det är användbart för allergiker och astmatiker på grund av dess deodoranta egenskaper. Viktiga ämnen i sammansättningen av fibrer läker huden, har antibakteriella och läkande egenskaper. Vid tillverkning av fyllmedlet genom bearbetning av eukalyptus växtstam med träcellulosa bevaras miljövänligheten. Dessa kuddar skapar en känsla av svalka i värmen och varma i kylan. Materialet av hög kvalitet kännetecknas av den högsta graden av slitstyrka. Tvätt är möjligt i en tvättmaskin vid en temperatur som inte överstiger 30 grader. Det rekommenderas att torka produkterna i sin naturliga form, dessutom är ventilation nödvändig för förebyggande ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bambu . Det visade sig på marknaden ganska nyligen på grund av tekniska framsteg. Bambufibrer är i sig väldigt hårda, så bearbetningsteknik behövdes för att mjuka upp dem. Kvaliteten på kuddarna liknar kashmir. Produkten kännetecknas av antimikrobiell verkan; fuktbeständighet associerad med fibrernas porösa struktur; antistatiska egenskaper för att förhindra dammansamling. Materialet ger den nödvändiga styvheten och elasticiteten, och har också en ortopedisk effekt. Det är bland annat mycket hållbart och termoreglerande. Kuddar med liknande fyllmedel kan användas av spädbarn som lider av dermatit och allergier. Barnläkare ordinerar dem för förebyggande av sjukdomar i muskuloskeletala systemet. Materialet är inte rädd för maskintvätt vid höga temperaturer. Rynkor korrigeras genom att skaka ibland. Om de används i ett fuktigt rum måste kuddarna ventileras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Växtbaserade preparat . Sovande tillbehör av denna typ har en terapeutisk effekt på nervsystemet, hjälper till att återställa styrkan, har en hypnotisk och aromaterapi effekt. Kompetent utvalda avgifter eliminerar kronisk trötthet, slappnar av helt. Extrakt av medicinska örter används för inandning, underlättar andningen, ökar immuniteten. För ett barn, använd örtkuddar med försiktighet och endast i samråd med en läkare, eftersom individuell intolerans mot vissa typer av örter är möjlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetisk

Artificiellt erhållna modifieringar är allergivänliga. De är lätta att ta hand om och kan rengöras med en tvättmaskin. Den huvudsakliga negativa egenskapen är låg luftgenomsläpplighet, vilket kan orsaka ökad svettning och blöjutslag hos barn.

Syntetiska fibrer

  1. Holofiber . Den har maximal styvhet på grund av sin fjädrande struktur. Det mest lämpliga alternativet för barn. Det är lätt att ta hand om, inte rädd för maskintvätt. Det är nödvändigt att skaka kudden regelbundet för att ta bort de mattade områdena.
  2. Hjälpare . Materialet är syntetiska kulor gjorda av värmebehandlad silikoniserad fiber. Skiljer sig i ökat motstånd mot deformation. För att återgå till sitt ursprungliga utseende är det tillräckligt att slå kudden. En analog av holofiber kan användas i barnprodukter med rätt val av styvhetsnivå.
  3. Sintepon . Det kännetecknas av låg kostnad och andningsförmåga. Denna typ av fyllmedel kollapsar snabbt, vilket gör kudden obekväm och kortlivad. De två första typerna av syntetiska fyllmedel är mer lämpliga för ett barn än en syntetisk vinterisator.
  4. Thinsulate eller svanen är nere . Den mjukaste av alla typer som presenteras. Inte lämpligt för barn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syntetiskt skum

  1. Memoriform . Långsiktigt och dyrt material som kan ta och komma ihåg kroppens form. En av de populära typerna av fyllmedel för barns ortopediska kuddar. Nackdelen är låg termoregulering, hemligheten för komponenterna som utgör kompositionen, så du måste lita på tillverkaren.
  2. Polyuretanskum (PPU) . Låg budgetalternativ med kort livslängd. Har god elasticitet, medelhård styvhet. Den negativa punkten är möjligheten att släppa ut skadliga ämnen och överhettning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Babykuddar kan klassificeras efter avsedd användning.

Med ortopedisk effekt

Sådana tillbehör är avsedda för förebyggande och behandling av anatomiska defekter hos barn, såsom dålig hållning, skolios, ryggsmärta, torticollis, abnormiteter i skallen, minskad ton i livmoderhalsmusklerna eller skador på kotorna.

  • Ett av alternativen för ortopediska kuddar är minneskumskudden. Det mest populära innovativa materialet är Memoriform. För spädbarn som är lite över två år är användning endast möjlig på rekommendation av en läkare.
  • En fjärilskudde med ett hack i mitten för huvudet är bekvämt att använda om ett barn har en täppt näsa under en förkylning.
  • Versionen i form av en lutande trapets används vid frekvent uppstötning eller kraftig salivation. Lutningsvinkeln bör inte överstiga 20 - 30 grader. Det är vanligtvis placerat under madrassen.
  • Lägesställarna är tillverkade i form av rullar som fixerar kroppen i en viss position, vilket hindrar den från att rulla över under sömnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Freyks läkande kudde

Produkten består av en rulle som placeras mellan barnets knän och remmar som fixerar benen i önskad fysiologisk position.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det föreskrivs för nyfödda barn med utveckling av höftdislokation, höftdysplasi. Sådana produkter rekommenderas för lindriga komplikationer.

Väg

Huvudsyftet är att använda för långa resor. Främjar fixering av barnets huvud och nacke medan du sover i "sittande" läge, minskar belastningen på halskotorna. Vanligtvis är produkten i form av en munk, eftersom den ska tätt linda runt halsen.

För en bilbarnstol produceras ergonomiska alternativ i form av en hjälm eller en modell som består av två delar - den övre i form av en "bagel" och den nedre för baksidan av huvudet. Eventuella ändringar av kuddar ska vara mjuka, allergivänliga, inte rädda för tvätt, ha klämmor för att förhindra stötar och skarp avböjning när fordonet rör sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland för resor används leksakskuddar, som är ett hoprullat djur eller svans, som är fixerat på nacken. Det är viktigt att komma ihåg att formen inte bör åsidosätta kvaliteten och funktionaliteten hos produkter avsedda för långa resor.

Dekorativ

En speciell typ som används för rumsinredning och spel. Olika alternativ och färger är populära bland barn, men de är inte lämpliga för att sova. Inledningsvis måste du bestämma vad kudden ska användas till.

För små barn är det lämpligt att inte använda smycken i form av små delar som utgör en risk för att de kommer in i munnen

För äldre kan vilken dekoration som helst ligga till grund för inredningen: rosetter, snören, band, knappar, spetsar, pärlor, blixtlås, applikationer. I vilket fall som helst bör designen möjliggöra ett avtagbart lock för vanlig tvätt.

Dekorativa kuddar för soffor förkroppsligar ägarens fantasi. De kan vara i form av leksaker och då kommer det att finnas ett inslag i spelet. Roliga djur, ugglor, blommor hjälper till att njuta av resten bekvämt och i vissa fall underlättar det för barnet att gå och lägga sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Produkter som utvecklar finmotorik är fyllda med silikonbollar, behagliga att röra vid. Sådana modeller kallas också "antistress". Rund eller fyrkantig, avlång eller triangulär, leksaksformad eller någon annan form av en sådan kudde ger lugn och avkoppling.

Dragstöd, som är djur med en lång kropp, kan placeras på fönsterbrädan eller nära dörren

Du kan tillfredsställa barnet med en original, personlig kudde med födelsedatum i form av ett favoritbrev. Patchwork -produkter i lappstilen ser bra ut inuti ett barnrum. De lägger till mys.

Färger och mönster

När du väljer ett färgschema är det viktigt att tänka på vilken funktion kudden kommer att utföra

  • För att sova är neutrala pastellfärger bäst, eftersom kudden ska lugna barnet, inte störa.
  • Om produkten är ett element i inredning, är en kombination med interiörens allmänna toner obligatorisk. I det här fallet kan kontrasterande kombinationer vara intressanta.
  • En leksakskudde ska vara uttrycksfull och färgstark. För detta används tyg med ljusa tryck och snygga färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Bland det stora utbudet av moderna tillverkare finns det flera särskilt populära:

  • Bradex . Ett israeliskt företag med ett brett nätverk av representanter i många länder i världen. Förutom produkter för vuxna representeras katalogen av ett brett utbud av barnmodeller: från ortopediska till leksaker.
  • Comfort Line . Produkterna från denna fabrik i Moskva utvecklas på grundval av forskning med hjälp av modern teknik. Utgivningen av produkter är inriktad på budgetköparen. De mest populära är memory foam kuddar.
  • Fint . Sedan 1993 har han arbetat på den ryska marknaden. Företaget erbjuder en mängd olika leksaker - kuddar och dekorativa tillbehör för barn. Alla produkter är tillverkade av säkra certifierade material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ormatek, Ivanovo . Sedan januari 2001 har det producerat ett brett utbud av sömnprodukter. Inklusive barns ortopediska kuddar med varierande profil och resekuddar. Produkterna från detta företag uppskattas mycket av Russian Society of Somnologists.
  • Trelax . Företaget erbjuder modeller för barn från tre år, efter de anatomiska formerna hos barnets kropp, vilket gör att du kan slappna av musklerna i nacken och öka deras ton. Priserna varierar från medelstora till höga, men kvaliteten gör köpet lönsamt.
  • Bebe Confort . Företaget tillverkar modifieringar med syntetiskt fyllmedel. Formen hjälper till att underlätta andningen, lindra spänningar från ryggraden, vilket resulterar i att modellen är godkänd av ortopedister.

Hur väljer man att sova i en spjälsäng?

Valet av kudde beror på barnets ålder, kroppsstorlek och anatomiska egenskaper. För barn i sex månader, 1, 2, 3 år, i allmänhet behövs det inte. Vid denna ålder kan en läkare ordinera det för posturala störningar och andra komplikationer i samband med deformation av muskuloskeletala systemet.

Barnläkare rekommenderar en låg, tät kudde för spädbarn från tre år och äldre. Höjden väljs utifrån att huvudet och kroppen ska placeras på samma nivå. Bredden är lika med bredden på spjälsängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När de utformar en kaj, föredrar de att ta hänsyn till barnets kön. För tjejer används känsliga färger: alla nyanser av rosa, ljuslila, vita, beige. Pojkar föredrar blått, grönt, grått. Det är populärt att använda neutrala färger som passar alla. Det är särskilt viktigt om det finns barn av olika kön i familjen.

Idéer för att dekorera en plantskola med dekorativa kuddar

Förskolan är hela världen för barnet. Därför är det viktigt att barnet är bekvämt och bekvämt. När du inreder är det lättare att fokusera på andra textilier i rummet: gardiner, sängkläder, klädsel. Det är lätt att lägga till originalitet och komfort med hjälp av kuddar. Vuxna barn kommer att uppskatta de humoristiska inslagen.

Djur och fåglar är populära bland barn för dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnet kan föredra andra former. Till exempel en kudde i nautisk stil.

För små prinsessor är mer skonsamma alternativ relevanta.

För att lägga till pedagogiska element i smulorna, kan du använda kuddar i form av siffror och bokstäver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är intressant och praktiskt att dekorera en plantskola med rullar. Till exempel på fönsterbrädan - från utkast.

Eller under dörren, som isolering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd alla texturer, idéer, det viktigaste är att det glädjer ditt barn.

Videon visar hur man syr en babykudde "moln med ben" med egna händer.

Rekommenderad: