Anatomisk Kudde (29 Bilder): Barn Och Vuxna Med Minneseffekt För Sömn, Fyllda Med Mikrosfärer, Hur Man Väljer Det Bästa

Innehållsförteckning:

Video: Anatomisk Kudde (29 Bilder): Barn Och Vuxna Med Minneseffekt För Sömn, Fyllda Med Mikrosfärer, Hur Man Väljer Det Bästa

Video: Anatomisk Kudde (29 Bilder): Barn Och Vuxna Med Minneseffekt För Sömn, Fyllda Med Mikrosfärer, Hur Man Väljer Det Bästa
Video: Unboxing New EverPillow! 2024, April
Anatomisk Kudde (29 Bilder): Barn Och Vuxna Med Minneseffekt För Sömn, Fyllda Med Mikrosfärer, Hur Man Väljer Det Bästa
Anatomisk Kudde (29 Bilder): Barn Och Vuxna Med Minneseffekt För Sömn, Fyllda Med Mikrosfärer, Hur Man Väljer Det Bästa
Anonim

Anatomiska kuddar har en förebyggande och terapeutisk effekt och är lämpliga för personer med problem med nacke och övre ryggrad. Modellerna är utformade för vuxna och barn och bidrar till en god vila under sömnen. Deras handling är baserad på förmågan att upprepa kurvorna hos en människofigur, vilket ger maximal komfort och stimulerar blodcirkulationen inuti kroppen.

Vad är det och vad läker det?

En korrekt monterad kudde förbättrar sömnkvaliteten och det allmänna välbefinnandet. Den anatomiska modellen rekommenderas för användning vid problem med muskuloskeletala systemet. Den är lämplig för personer som har diagnostiserats med osteokondros, skolios, brist på blodcirkulation i vävnader. En sådan kudde är också lämplig i fallet när en persons muskler är för spända eller om han har upplevt en skada på muskuloskeletala systemet. Tillbehöret minskar stressen på ryggraden och hjälper till att slappna av.

Bild
Bild

Det är nödvändigt att skilja en sådan kudde från en ortopedisk. Trots den uppenbara likheten mellan de utförda funktionerna tvingar den anatomiska modellen inte en person att ta en förutbestämd pose, utan anpassar sig till den - detta är den största skillnaden mellan tillbehör, baserat på vilket användningsområde bestäms.

Den anatomiska kudden stöder huvudet i rätt position och ser till att hjärnan får tillräckligt med syre. Det förhindrar att kapillärerna kläms och säkerställer effektiv blodcirkulation. Modellen kommer också att hjälpa till i kampen mot sömnlöshet eller snarkning, minska de negativa effekterna av halsbränna och intensiteten i bröst- och nedre delen av ryggen. Hudsjukdomar kan bli en kontraindikation för användning av en anatomisk kudde, därför rekommenderas att konsultera en läkare innan du använder den.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tillbehörets läkande egenskaper beror på särdragen i dess design. När en person lägger sig på en anatomisk kudde pressas den in i den mest bekväma formen; efter användning återförs modellen till sitt ursprungliga tillstånd. Tack vare denna elasticitet och flexibilitet ger modellen maximal bekvämlighet. Vissa modeller är gjorda i form av vanliga kuddar, medan i andra är en av sidorna förtjockade så att huvudet blir högre under sömnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag hos anatomiska kuddar:

  • Läkande effekt . Kuddar används vid behandling av sjukdomar i muskuloskeletala systemet och bidrar till deras förebyggande.
  • Hypoallergen … Modellerna är tillverkade av naturliga råvaror som uppfyller kvalitetsstandarder och är säkra för huden.
  • Prisvärt pris . Anatomisk kudde är en långsiktig investering i din hälsa. Det produceras av många märken, så du kan hitta ganska budgetalternativ. Samtidigt bör du inte jaga efter en för låg kostnad, eftersom kvaliteten på tillbehöret är i första hand.
  • Säkerhet . Sådana tillbehör har praktiskt taget inga kontraindikationer och är lämpliga även för spädbarn.
  • Lång livslängd . Möjligheten att återfå sin form förlänger livslängden för den anatomiska kudden. Det kommer att tjäna sin ägare i många år, samtidigt som det bibehåller goda yttre egenskaper.
Bild
Bild

Möjliga nackdelar är enbart förknippade med användningen av material av låg kvalitet. Billiga märken använder billiga råvaror som kan orsaka allergiska reaktioner och minska produktens livslängd. Dåligt fyllmedel kommer snabbt att falla av och dess läkande effekt kommer att minimeras. Tyvärr skiljer sig samlingarna av anatomiska kuddar tyvärr inte åt i olika nyanser och designläckerheter, eftersom de tillhör medicinska tillbehör, för vilka den terapeutiska effekten och funktionella komponenten är viktigast.

Visningar

Varumärken designar kuddar för specifika sjukdomar och besvär. Så i vissa fall är den bästa lösningen modeller gjorda i form av en åtta,

Bild
Bild

andra kommer att använda vanliga rektangulära kuddar. Dessutom skiljer de sig åt i storlek och effekt och är avsedda för vuxna och små familjemedlemmar.

Varianter av anatomiska kuddar:

Med minneseffekt . För tillverkning av kuddar används ett speciellt material som minns människokroppens position och behåller sin form länge.

Bild
Bild

Med en kylande effekt . Inuti finns en biologisk gel och speciellt skum, tack vare vilket kudden håller temperaturen under rumstemperatur.

Bild
Bild

Åtta moduler . Mikrosfärer används som fyllmedel. De är lätta, har låg värmeledningsförmåga och interagerar med hjärnans impulser och har en mångfacetterad effekt på kroppen.

Bild
Bild

Med magneter . Modellen bygger på den terapeutiska effekten av magneter, som minskar smärta, förbättrar blodmikrocirkulationen och ökar syre i kroppens celler. Dessutom har de en gynnsam effekt på immunsystemet och stärker det.

Bild
Bild

Barnkammare för att sova . Det är strängt förbjudet att använda vanliga kuddar till nyfödda: de kan skada barnets ömtåliga ryggrad. I det här fallet kommer anatomiska kuddar till undsättning, stöder livmoderhalsen och håller musklerna i god form.

Bild
Bild

Förutom de listade finns det två typer av kuddar som skiljer sig åt i form. Vält - standardmodell i form av en halvmåne. Den är fylld med olika material och återställer sin ursprungliga form efter sömnen.

Bild
Bild

Klassisk rektangulär kudde utrustad med en speciell urtagning för huvudet. Denna modell deformeras inte under sömnen och garanterar en styv fixering av livmoderhalsen.

Bild
Bild

Hjälpämnen

För tillverkning av tillbehör används naturliga och syntetiska material som är säkra för hälsan och har en lång livslängd. Prestandaegenskaperna för enskilda modeller är direkt beroende av de råvaror som används. Vilka anatomiska kuddar är oftast gjorda av:

Latex … En av de mest populära fyllmedlen. Det är lätt att ta hand om och dess livslängd når 10 år. Materialet är elastiskt, därför används det för att göra kuddar av alla former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyester . Inuti produkten finns bollar som masserar huvudet och främjar god blodcirkulation. Nackdelen med fyllmedlet är att det rullar ner med tiden.

Bild
Bild

Mikrosfärer . Glasdelar har en läkande effekt och används enligt läkarens anvisningar. Mikrosfärkuddar används på spa, sjukhus och hemma för att slappna av musklerna i rygg och nacke.

Bild
Bild

Naturliga fyllmedel . Boveteskal och linfrön används för att fylla kuddarna. De är miljövänliga och orsakar inte allergier, de är lämpliga för personer med särskilt känslig hud.

Bild
Bild

Ekogel . En speciell komposition håller en konstant temperatur inuti kudden och förhindrar att den överhettas under den varma årstiden, gör en persons sömn mer ljud.

Bild
Bild

Experter rekommenderar en annan typ av fyllmedel - elastiskt skum … Den tar formen av en persons huvud under sömnen och tar mycket långsamt sin ursprungliga position. Produkten är allergivänlig och används i vårdinrättningar.

Bild
Bild

Betyg av de bästa tillverkarna

Anatomiska kuddar tillverkas i alla delar av världen: de finns från europeiska, asiatiska och inhemska tillverkare. Västerländska märken anses traditionellt vara av högsta kvalitet, men andra länder erbjuder också tillbehör som har lång livslängd och har god terapeutisk effekt.

Billerbeck . Tyskt märke sedan 1921. Är en av ledarna på sängklädsmarknaden. Företagets designers utvecklar en speciell form av kuddar som maximalt stöder nacke och huvud för att lindra spänningar i den övre ryggraden.

Bild
Bild

Trelax . Ett särdrag hos kollektionerna av det inhemska märket är kuddarnas förmåga att anpassa sig till alla anatomiska egenskaper hos människokroppen. Produkterna är godkända av Rysslands hälsoministerium, uppfyller de befintliga kvalitetsstandarderna och har samtidigt ett överkomligt pris.

Bild
Bild

Hefel . Ett thailändskt företag specialiserat på tillverkning av naturliga och konstgjorda latexprodukter. I produktionen används endast miljövänliga material och modellerna som utvecklas bidrar till god sömn och har en avslappnande effekt. Tillbehören levereras i ett hygroskopiskt och mycket absorberande skydd av träfiber.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

När de köper en anatomisk kudde tar de hänsyn till en persons hud, hans sjukdomar och personliga preferenser. Om modellen har ett hack ska huvudet inte falla dit. Annars kommer nacken att belastas under sömnen, vilket kan förvärra osteokondros. Av samma anledning rekommenderas det inte att ta en för hög kudde. Vid köp ägnar de särskild uppmärksamhet åt kvaliteten på de material och fyllmedel som används.

Tips för att välja en anatomisk kudde:

Tillbehöret ska matcha axelns bredd: medan de sover ska de inte ligga på kudden.

Bild
Bild
  • Produkter av medelhårdhet och densitet anses vara de bästa .om inte din läkare föreskriver något annat.
  • När du köper, tryck på kudden: detta hjälper dig att veta om produkten är deformerad eller inte. Det låter dig också ta reda på hans förmåga att ta sin ursprungliga form.
Bild
Bild
  • Av de naturliga fyllmedlen anses boveteskal vara de bästa: hon upprepar inte bara huvudets form, utan gör också en massage.
  • Latex och polyester är de bästa syntetmaterialen säker för huden och med en bra minneeffekt.
  • Kuddens höjd beror på personens storlek . Ju mer dess vikt, desto högre bör produkten vara.
  • Köp kuddar i specialaffärer .för att inte snubbla på en falsk.

En bebis ska inte sova på en vanlig kudde av flera skäl. När hans huvud ofta är i förhöjt läge kan skolios och andra abnormiteter i bildandet av muskuloskeletala systemet utvecklas. Om barnet ligger på magen kan han kvävas och begrava ansiktet i en vanlig modell. Dun och fjädrar som används som fyllmedel orsakar ofta allergiska reaktioner.

Bild
Bild

När du väljer en anatomisk kudde för en baby, beaktas storleken på hans huvud: barnet ska vara bekvämt att sova.

När det gäller fyllmedel bör företräde ges till syntetiska material som är allergivänliga.

Hur man bryr sig?

Tillbehöret kräver noggrann inställning till sig själv. Du kan kemtvätta eller tvätta den själv. I det senare fallet bör proceduren utföras vid en temperatur som inte överstiger 40 grader. Kudden får inte torktumlas eller vridas ut, det är förbjudet att använda strykjärn. Sköljningen ska vara så snabb som möjligt, det rekommenderas också att välja känsliga lägen för att förhindra skador på produktens fyllmedel.

Det finns ett antal tips för användning och förvaring av anatomiska kuddar:

  • En gång i veckan ventileras tillbehöret i frisk luft.
  • För att förhindra obehaglig lukt bör kudden inte täckas direkt efter att han vaknat.
  • Modeller tål inte starka mekaniska stötar.
  • För kuddar rekommenderas att du använder örngott av naturmaterial.
Bild
Bild

Använd inte tillbehöret i rum med hög luftfuktighet, annars kan fyllmedlet bli mögligt

Tillverkare bifogar som regel mer detaljerade instruktioner för tvätt, rengöring och användning av produkterna med varje kudde, eftersom varje material bör följa sina egna regler.

Rekommenderad: