Möbelnaglar (31 Foton): Dekorativ Klädselgjutning För Möbler, Tapetspikar Med Ett Stort Häfthuvud Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Möbelnaglar (31 Foton): Dekorativ Klädselgjutning För Möbler, Tapetspikar Med Ett Stort Häfthuvud Och Andra Modeller

Video: Möbelnaglar (31 Foton): Dekorativ Klädselgjutning För Möbler, Tapetspikar Med Ett Stort Häfthuvud Och Andra Modeller
Video: Furniture stapler Spotnails ltd Omer m1-50 2024, Maj
Möbelnaglar (31 Foton): Dekorativ Klädselgjutning För Möbler, Tapetspikar Med Ett Stort Häfthuvud Och Andra Modeller
Möbelnaglar (31 Foton): Dekorativ Klädselgjutning För Möbler, Tapetspikar Med Ett Stort Häfthuvud Och Andra Modeller
Anonim

Användare ställer höga krav på modern möbeldesign, inte bara pålitliga, utan också vackra modeller efterfrågas. För att uppnå sådana indikatorer skapas olika möbelmaterial för klädsel och formade beslag. Finhetens skönhet beror på variationen i utseendet på dekorativ hårdvara, vilket uppnås på grund av de olika typerna av hattar och de olika material som dessa naglar är gjorda av. Låt oss titta närmare på allt du behöver veta om möbelspik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Efterbehandling av dekorativ hårdvara skiljer sig från liknande fästelement genom att efterbehandlingsprodukterna har en kort längd och en speciell struktur på locket. Parametrarna och utseendet på locket kan vara stora eller mycket små. Olika typer av naglar används för att dekorera fåtöljer och soffor, vilket skapar ett sofistikerat och sofistikerat utseende . Formen på huvudet på en möbelspik kan vara rund, fyrkantig eller fin.

Hatten är tillverkad med konstgjorda och ibland naturliga materialtyper. Läder, plast, färgat glas, metall, tyg, plast och trä används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom hatten har ett konstnärligt värde är det nödvändigt att hamra i sådan dekorativ hårdvara på ett speciellt sätt, samtidigt som den agerar med största omsorg . För att utföra arbetet använder hantverkarna en liten och lätt hammare som hamrar hårdvaran enligt den befintliga skissen. Som ett resultat kan du få en vacker designerbit med en prydnad eller ett enkelt geometriskt mönster. Oftast används inte spikar avsedda för dekorativ efterbehandling som fästelement. Det enda sättet de kan användas är att spika fast en tunn skåpvägg av plywood.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Dekorativa naglar kännetecknas av en mängd olika alternativ för deras utseende, vilket gör att de kan användas för en mängd olika ändamål. Till exempel, för att fixa den dekorativa formen, för att fixa klädseln för stoppade möbler, för busshållaren . Dekorativ tapetmaskinvara används inte bara för möbelklädsel, de används också för dörrdesign. På grund av sin variation och dekorativitet gör klädseln det möjligt att skapa en unik inredning i rummet.

Till exempel kan täta spikar användas när två material med olika texturer måste sammanfogas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att applicera naglar på alla, även de enklaste möblerna, kan du ge ett unikt utseende . Med deras hjälp kan du betona silhuetten och de geometriska formerna hos möbelprodukten, samt göra en designritning på den. Med hjälp av en tapetspik kan möbler ges vilken stil som helst - från pretentiösa klassiker till den enkla stilen i rustik Provence. För att skapa en finish hamras spikar i möbelmaterialet, utan att lämna några luckor eller göra dem med ett minsta steg. En korrekt vald typ av klädspik gör att du kan göra ett snyggt och individuellt möbelprojekt som väcker det till liv i en enda kopia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns ganska många alternativ för klädspikar, alla kan klassificeras i följande grupper:

lockiga naglar - kan vara med ett stort runt huvud eller med ett brett fyrkantigt huvud; de används för klädsel- och möbelrestaurationsarbete;

Bild
Bild

klassiska klädspikar - har ett litet huvud och används för att fixera klädselmaterial, som används för möbler eller för efterbehandling av dörrpaneler i trä; naglar håller fast materialet och förhindrar att det glider eller rör sig;

Bild
Bild
Bild
Bild

räfflade huvudspikar kan tillverkas i olika storlekar; de används för att stoppa möbler och för att dekorera dörrpaneler i trä;

Bild
Bild
Bild
Bild

läder naglar - hatten på hårdvaran har ett mångfärgat läderöverdrag; med deras hjälp dekorerar de stoppade möbler och ger produkterna respekt för dem;

Bild
Bild

med strass - huvudet på sådana produkter har en insats av färgat glas, vissa modeller är skurna; denna hårdvara är avsedd för design av läder- eller tygklädsel på stoppade möbler;

Bild
Bild
Bild
Bild

smidda naglar helt sammansatt av olika metallegeringar kan huvudet ha en annan form; de används för möbler och restaureringsarbeten.

Bild
Bild

Efterbehandlingshårdvara för möbler används som infästning på lister . Dessutom kan häftklamrar användas istället för en spik. Häftklamrar används för att säkra tyger eller möbelsidor. Dessutom finns det speciella häftapparater för dekorativ hårdvara.

Med den här enheten utförs arbetet snabbare och själva installationsprocessen förenklas avsevärt.

Bild
Bild

Material (redigera)

Spikens arbetsdel - dess stång, som drivs in i möbelmaterialet, är gjord av metalllegeringar. Det billigaste alternativet är stål med låg kolhalt . Efter att nageln är gjord utsätts den för en zinkbeläggning. För klädsel kan du också hitta naglar av dyrt rostfritt stål. Sådan hårdvara har korrosionshämmande egenskaper och har också en behagligt uttalad silvrig glans.

För att göra stiliserade antika naglar kan brons, liksom krom eller nickel appliceras på deras beläggning . I exklusiva designmöbler kan naglar täckas med fin försilvning eller förgyllning. Ofta används mässings- eller kopparbeslag för restaureringsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan finish lockar med sin skönhet och kräver inte sprutning, som med aktiv användning av möbler kan slita ut med tiden. Det finns till och med träklädselnaglar i gamla möbelmodeller, men nu är sådana produkter sällsynta och kan knappast hittas.

Viktig! Valet av material från vilket klädseln kommer att göras utförs i enlighet med designidén, liksom utifrån miljön där möblerna kommer att användas

Om hon måste komma i kontakt med en fuktig miljö, är det lämpligt att välja material som är resistenta mot korrosion för dekoration.

Bild
Bild

Dimensioner

Eftersom klädseln sällan används som fästelement är deras storlek vanligtvis liten. Med sin diameter kan hårdvara tillverkas i intervallet 0,8-2 mm . Naglarnas längd är som regel standard och är 3 cm. Om du vill stoppa en trädörr används i detta fall klädspikar, vars diameter är 1, 6-2 mm, medan längden av hårdvaran kan vara från 8 till 25 mm.

När man bestämmer hårdvarans storlek är det viktigt att ta hänsyn till klädselns tjocklek . Hårdvaran måste gå igenom den och gå djupt in i materialet - grunden som inredningen är fixerad till. Klädselnaglar ska fungera som att fixera klädseln och samtidigt inte sticka ut från produktens allmänna bakgrund. Det finns en regel enligt vilken hårdvarans längd är tillåten 2 eller 3 gånger mer än materialets fasta tjocklek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika inredning

Hårdvara för dekoration av möbler används enligt samma system som konventionella spiktyper. Användningsprincipen ligger i det faktum att med en hammare drivs hårdvaran in på önskad plats . För att fixa och logiskt docka flera olika material, använd tillräckligt med hårdvara som krävs för att upprätthålla ett enhetligt installationssteg och symmetri.

För att ge stoppade möbler en speciell chic och elegans, använder designers metoden för att avsluta med dekorativ hårdvara gjord längs konturen av möbeldelar . För detta ändamål kan både metallspikar och varianter med strass appliceras. Denna metod används för att dekorera stoppade fåtöljer, soffor, stolar.

För att slutföra kantningen placeras hårdvaran i en rak linje, i läge efter varandra.

Bild
Bild

En annan vanlig efterbehandlingsmetod är ett mönster tillverkat av dekorativa spikhuvuden. På detta sätt är inte bara möbler dekorerade, utan även dörrblad. Spikhuvudena är placerade så att ett komplext mönster eller en geometrisk figur erhålls från dem. Hårdvara kan arrangeras i en rak linje längs konturen, eller ett symmetriskt komplext mönster . Ibland placeras hårdvaran som den görs med den så kallade vagnskopplaren, medan spikhuvudena ligger på materialets yta i ett förskjutet arrangemang.

Ibland används små tapetspikar för att simulera en strukturell avslutningssöm, medan större bitar används i form av överlägg, vilket gör en solid linje eller mönster med dem . Klädsel med dekorativa naglar kan appliceras på lädermöbler, liksom på skåp, byråer, bord och andra möbelprodukter. Ibland används dekorativa naglar för att trimma breda ramar som ramar in spegelytan. Vilken som helst, även den mest vardagliga artikeln kan göras till en unik designerprodukt som kommer att förvandlas tack vare klädspikar. Dekorerad med mässings- eller kopparspik skapar en vintagekänsla och ger verket ett antikt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett slags efterbehandling kan kallas en speciell möbelgjutning . På denna inredning, som består av en smal metallplatta, kan du se huvuden på dekorativa spikar, men det här är bara en imitation av dem. Du kan fixa formen med hjälp av flera hål i ändarna av denna dekorativa tejp.

Denna inredning är bekväm eftersom tejpen med imiterade naglar inte kräver mycket tid för installation, och med dess hjälp kan du dölja olika skador på möbler.

Rekommenderad: