Ruffade Spikar: Galvaniserade Spikar 90 Mm För En Spikare Och Andra Alternativ För En Pneumatisk Pistol, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Ruffade Spikar: Galvaniserade Spikar 90 Mm För En Spikare Och Andra Alternativ För En Pneumatisk Pistol, GOST

Video: Ruffade Spikar: Galvaniserade Spikar 90 Mm För En Spikare Och Andra Alternativ För En Pneumatisk Pistol, GOST
Video: Finger Smashed, Ouch!, Gary J 2024, April
Ruffade Spikar: Galvaniserade Spikar 90 Mm För En Spikare Och Andra Alternativ För En Pneumatisk Pistol, GOST
Ruffade Spikar: Galvaniserade Spikar 90 Mm För En Spikare Och Andra Alternativ För En Pneumatisk Pistol, GOST
Anonim

Beskrivningen av rufsiga naglar är mycket viktig för alla som är intresserade av ämnen konstruktion och reparation. Det är användbart att förstå vad galvaniserade 90 mm spikar för en spikare och andra alternativ för en pneumatisk pistol är till för. Det är också värt att studera information från en specialiserad GOST.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är vanligt att kalla borstade naglar en särskild kategori av hårdvara . Längs deras kärna är en specialtillverkad tvärsnitt . En liknande komponent i nageln hjälper det ger en ganska tillförlitlig bindning även i lösa och instabila material . Eftersom hårdvara är belagd med ett zinkskikt i produktionen visar det sig vara ganska pålitligt. Det låga konformade huvudet hjälper till att ytterligare förbättra anslutningens effektivitet.

Även de kombinerade effekterna av chock, vibrationer och krympning tolereras perfekt av en rufsig spik. Vanlig hårdvara, för jämförelse, även under påverkan av en av dessa faktorer, kan förlora sina stödjande egenskaper. Ringformade "ruffs", som kommer in i trädet, stöter bort fibrerna. Tröghetskraften gör att de tenderar att återgå till sin ursprungliga position.

En bieffekt är att öka bindningsstyrkan för lager av jämna mjuka material med 4 eller 5 gånger.

Bild
Bild

Det ovannämnda konformade huvudet sjunker in i träet utan problem. Efter det blir det mycket svårare att dra ut nageln. Försök att dra ut det kommer att leda till att locket eller själva hårdvaran går sönder. Sammanfattningsvis är det värt att notera att sådana produkter:

  • stabil och pålitlig;
  • drivs under lång tid;
  • motståndskraftig mot frätande effekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tandspikar kan tillverkas med ståltråd … Det är av den ljusritade typen eller utsätts för ett zinkskikt genom diffusion. Det andra alternativet låter dig öka skyddet mot förstörelse och förlänga livslängden. Längden på borstade galvaniserade spikar kan vara 2-10 cm. Tvärsnittet varierar från 0,2 till 0,45 cm.

Men inte all sådan hårdvara är lika efterfrågad. Många köper diffusionsgalvaniserade produkter med måtten 6, 5x0, 335 cm. De behövs för att fästa 22 mm vindstöd till takstolar och för att utföra annat snickeriarbete . Spikar baserade på lättdragen metall (mått 5x0, 265 cm) används också i stor utsträckning. Sådana produkter används för att fästa ytbehandlingsmaterial på golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Också värt att nämna är indelningen i:

  • markant;
  • med ett konformat huvud;
  • pallvarianter (spik med utplattat huvud);
  • kassett typ av spik.

Den senare typen finns i plasttejpens fack. Det används inte för hand och är endast avsett att användas med en luftpistol. När det gäller takläggning av borstade naglar, låter de dig fästa inte bara plåt och takmaterial.

Vissa företag tillverkar också sådana fästelement för mjuka plattor. Det är sant att det är nödvändigt att noggrant klarlägga varje gång vad exakt en viss kopia är avsedd för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Tillräckligt många olika användningsområden för sådana fästelement tvingar tillverkare att erbjuda en mängd olika dimensioner. Märkningen måste ange längden på en viss spik och stavens tvärsnitt. Man bör komma ihåg att den senare indikatorn är 10-16% sämre än tråddiametern. Det bästa sättet att presentera huvudparametrarna hjälper denna tabell:

Generella dimensioner

Bitar per 100 g

Vikt 100 st, kg

3, 4x40 41, 7 0, 2341
3, 4x50 33, 9 0, 2739
3, 4x60 28, 5 0, 3662
3, 4x70 24, 6 0.4278
3, 4x80 21, 7 0, 4893
3, 4x90 19, 3 0, 5508
3, 8x100 12, 9 1, 1203
Bild
Bild
Bild
Bild

Med en storlek på 3, 9 x 90 mm kommer 100 gram att väga 14, 3 av dessa spikar, 100 bitar av dem kommer att "dra" 1, 007 kg. Viktigt: galvaniserade produkter blir tyngre bara på grund av det isolerande korrosionsskiktet . Grundläggande tekniska parametrar styrs av GOST 283-75 … Den ger information om erforderlig precision för parametrar och anpassade egenskaper. Även om standarden antogs redan 1975, är den fortfarande relevant.

Förordningen föreskriver användning av trådar av lågkolstål. Ytterligare värmebehandling rekommenderas inte. Den färdiga tråden är fyrkantig.

Den viktigaste uppmärksamheten vid utarbetandet av standarden ägnades exakt åt maskinvarans geometriska parametrar. Faktum är att praxis har visat att de är mycket mer betydelsefulla än motståndskraft mot belastningar eller böjkraft.

Bild
Bild

Spikarna kontrolleras på slumpmässiga prover från varje sats. En part erkänns som lämplig, i urvalet av vilka överträdelser inträffar inte oftare än 0,5%. Oftast försöker de fokusera på följande egenskaper:

  • justeringsavvikelser i förhållande till stången - efter diameter;
  • intervallet för tvärsnitt och längdvärden-enligt standarderna i GOST 3282-74;
  • kränkning av lockets rundhet - i enlighet med diametern (till exempel om spikens tvärsnitt är 3 mm kan avvikelsen från lockets perfekt runda form inte vara mer än 0,4 mm);
  • obligatorisk jämnhet i huvudet;
  • avsmalnande vinklar (på spetsens kanter) - högst 40 grader;
  • nedböjning som motsvarar spikstångens längd.
Bild
Bild

Ansökningar

Galvaniserade borstade naglar, som redan nämnts, efterfrågas av snickare, byggare och reparatörer. De är mycket bättre lämpade för styva strukturer som:

  • prefabricerade pallar;
  • byggnadsställningar och golv på byggarbetsplatser;
  • grova och främre våningar;
  • sammansättningar från en träbas och en perforerad metalldel;
  • taksvarvning.

De krävs också när du utför följande uppgifter:

  • förberedelse av förpackningar;
  • dekoration av väggar och tak;
  • installation av sluttningar vid fönster och lådor vid dörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Spikar för en spikare skiljer sig åt inom tillämpningsområdet - och detta uttrycks främst i olika längder . Ramhårdvara kan vara upp till 9 cm lång. För beklädnadshårdvara är denna siffra upp till 6 cm. Och fästelement med stora lock går till taket. För en pneumatisk pistol av en trumtyp är trumspikar avsedda; dessa hårdvaror hålls samman av tråd- eller plastmantel.

Behovet av att använda borstade naglar vid montering av träbehållare är förståeligt. Det kommer oundvikligen vid något tillfälle att kastas, skjutas av lastare - om än bara för att de måste göra jobbet snabbt. Och endast pålitliga fästelement hjälper till i en sådan situation. Där en skarp spik dras in blir fogens totala styrka 5 gånger högre än med vanliga fästelement.

Men vi måste förstå att omöjligheten att ta bort hårdvaran med hack inte tillåter oss att helt överge traditionella konstruktionsspikar.

Rekommenderad: