Galvaniserade Spikar: Skruvkonstruktion Zinkspikar 120-150 Mm, Tak Och Tråd, Andra Typer, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Galvaniserade Spikar: Skruvkonstruktion Zinkspikar 120-150 Mm, Tak Och Tråd, Andra Typer, GOST

Video: Galvaniserade Spikar: Skruvkonstruktion Zinkspikar 120-150 Mm, Tak Och Tråd, Andra Typer, GOST
Video: Stainless steel vs galvanized nails Simple cedar fence 2024, Maj
Galvaniserade Spikar: Skruvkonstruktion Zinkspikar 120-150 Mm, Tak Och Tråd, Andra Typer, GOST
Galvaniserade Spikar: Skruvkonstruktion Zinkspikar 120-150 Mm, Tak Och Tråd, Andra Typer, GOST
Anonim

Galvaniserade spikar används både under byggnadsarbete och för att dekorera ett rum. Innan du väljer sådana produkter måste du förstå deras egenskaper, huvudegenskaper och sorter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Galvaniserade naglar har använts i århundraden. Den enda skillnaden genom århundradena har varit i deras sammansättning. Så, innan de gjordes av fiskben, idag är denna typ av fästelement gjord av metall.

Förutsättningen är att med moderna byggnadsarbeten måste materialet för infästning nödvändigtvis överensstämma med GOST.

Kvaliteten på det utförda arbetet och säkerhetsåtgärderna i allmänhet beror på detta i framtiden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naglar liknar utseendet en stav, som har ett huvud i ena änden, och den andra är spetsig . Tillämpningsområdet omfattar både lösningen av vardagliga uppgifter och konstruktion av olika typer av strukturer på byggarbetsplatser.

Mekanismen för att använda ett sådant fästelement är enkelt: det sjunker in i materialet, där det fixeras på grund av friktionskraften. Populariteten hos galvaniserade spikar under byggnadsarbetet beror på materialets exceptionella styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns flera typer av sådana fästelement. Det finns skruv, konstruktion, zink, takläggning, trådspikar. Deras användning bestäms av syftet med arbetet under konstruktionen, liksom av materialet.

I sin form är ett sådant byggelement följande:

  • pyramidalt;
  • konisk;
  • i form av en parallellpiped;
  • i form av en cylinder.
Bild
Bild

Dessutom är det vanligt att skilja naglar beroende på vilket material de tillverkades för

  1. För dekoration och möbelproduktion det är vanligt att använda aluminium- och koppardelar.
  2. Om luftfuktigheten i rummet är för hög då kommer syrafasta naglar att göra.
  3. Kopparmodeller och element med mässingselement praktiskt taget inte används i konstruktion. Den främsta anledningen är att de är för dyra. Används ofta som dekorativa element.
  4. Galvaniserade naglar är praktiska eftersom nästan ingen korrosionsprocess förekommer på dem … De används både inomhus och utomhus.
  5. Svarta delar är endast tillämpliga som ett tillfälligt alternativ … I konstruktionen ersätts de därefter med mer pålitliga analoger.

De mest populära elementen i byggbranschen är galvaniserade spikar. Här konvergerade två faktorer på en gång, vilket är överkomligt pris och tillförlitlighet för sådant material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan byggnadsarbeten utförs rekommenderas det att fastställa typen av produkter

  1. Konventionella fästelement används för att ansluta träprodukter . Detta är ett klassiskt alternativ som är mer populärt när man väljer byggmaterial.
  2. Skruvspikar finns i svart och galvaniserat . I det första alternativet är det en uteslutande tillfällig lösning, i det andra är det snarare en lösning på praktiska problem. Sådana element finns i priskategorin tillgänglig för den genomsnittliga köparen (både privatpersoner och juridiska personer).
  3. Galvaniserade skifferspikar används uteslutande för att fästa skiffer. För att få bästa möjliga passform till materialet har produkten en matchande keps. Galvaniseringsmetoden är galvaniserad, den kan skydda mot rostiga strimmor.
  4. Klippspikar är nödvändiga för att fixa mjuka tak- och rullmaterial. De håller perfekt trä på grund av sin struktur.
  5. Efterbehandlingselement används uteslutande för finfixering av efterbehandling. Huvuddragen är att det är en av de mest hållbara metoderna för fastsättning av material.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns också spikar, häftklamrar, ankare och maskinspikar, och för att arbeta med metall och betong behöver du härdade ståldelar.

Mått och vikt

Innan du bestämmer vikten och storleken på sådana byggprodukter måste du förstå inom vilket område och för vilka ändamål de kommer att användas. Det finns ett brett utbud av spikar på marknaden, du kan hitta både 120 mm och 150 mm. En annan populär längd är 50 och 100 mm.

Massan av sådana delar, beroende på deras storlek, sträcker sig från 0, 147 till 2, 23 kg per 1000 bitar. När du väljer måste du känna till namnet, beteckningen, stångens diameter, huvudets längd och diameter.

Bild
Bild

Användningstips

Huvudrekommendationen när du väljer byggprodukter beror på att det är bättre att först ha ett schema eller en plan för byggnadsarbete, och först sedan beräkna och köpa varorna. De önskade egenskaperna föreskrivs omedelbart, beroende på vilket material de kommer att tillämpas på, vilken hållbarhet som förväntas av dem, och även om de ska skyddas mot rost.

Naglar väljs beroende på deras direkta syfte eller estetiska attraktion … Om de är mer av en teknisk funktion är det första alternativet att föredra.

Det andra alternativet är lämpligt för att lösa vardagliga problem, till exempel när du dekorerar en dörr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är det vanligt att markera tak, tapeter och efterbehandling av naglar. Först och främst kommer de att skilja sig åt i pris och tekniska egenskaper. Till salu finns byggelement för gips, puts, förpackning, gjutning, känga, med dubbla och stängande lock.

Rekommenderad: