W-formad Profil: Aluminium Och Plast För Skjutglas Och För En Badrumsskärm, 265 Och 266, Mått På Styrprofilen

Innehållsförteckning:

Video: W-formad Profil: Aluminium Och Plast För Skjutglas Och För En Badrumsskärm, 265 Och 266, Mått På Styrprofilen

Video: W-formad Profil: Aluminium Och Plast För Skjutglas Och För En Badrumsskärm, 265 Och 266, Mått På Styrprofilen
Video: Glass sliding bathroom 2024, Maj
W-formad Profil: Aluminium Och Plast För Skjutglas Och För En Badrumsskärm, 265 Och 266, Mått På Styrprofilen
W-formad Profil: Aluminium Och Plast För Skjutglas Och För En Badrumsskärm, 265 Och 266, Mått På Styrprofilen
Anonim

Den W-formade profilen används ofta i möbelindustrin. Hyllor, garderober, utdragbara brickor är bara några av alternativen för användning. Utformningen av rum, kontor och kontor kännetecknas av skjutdörrar, skjutbara gardiner etc.

Bild
Bild

Egenskaper

Parametrarna för den W-formade profilen är:

  • produktens längd;
  • tjocklek av aluminiumlegering eller stål;
  • bredden på sidan som är en solid yta;
  • gapet mellan de vinkelräta - samtidigt och parallellt med varandra - styrningar;
  • tillåten böjbelastning - vid installation av profilen i upphängt tillstånd (på stöd, inte plan);
  • materialets motståndskraft mot korrosion och aggressiva (salt, syra, alkali, vattenånga) medier.

Enligt värdena för dessa egenskaper letar den bästa beskrivningen efter en lämplig produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss börja med fördelarna med den W-formade profilen

  1. Enkel installation och användning i hemgjorda möbler.
  2. Slitstyrka - i jämförelse med brädor och fiberplattor, från vilka enkla lådor monteras med en utdragbar.
  3. Bibehåller noggrannheten i rörelsen längs de W-formade styrningarna i många år.
  4. Lätt vikt - speciellt för plast- och aluminiumprodukter.
  5. Estetiskt utseende och förmågan att bygga mer komplexa strukturer.
  6. Stänk av vatten kvarhålls i Ш-profilen, vilket delvis skyddar föremålen under glaset från vattentäppning. Vattnet som kom in i Ш -profilen samlas enkelt upp i sina fördjupningar - och om det finns en dräneringspunkt tas det omedelbart bort från det. Trämöbler bör dock inte placeras, till exempel i omedelbar närhet av en dusch.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna är också värda att beskriva

  1. Aluminiumprofilen är lätt att böja, plasten går helt enkelt sönder. Den W-formade remsan tål inte vårdslös hantering.
  2. Hög känslighet för felaktig montering. Undertraherade produkter (med glas- eller hjulmått) kommer att leda till bakslag, för hårt åtdragning-att möbeln som flyttas längs profilen inte passar in i det utrymme som avgränsas av den W-formade guiden. Situationen liknar de gamla fönstren utan packningar, inte säkert fixerade i ramen.
  3. Fönster och glasdörrar, med Ш-profilen som glashållare, "ser igenom" i kallt väder.
  4. Oförmågan att ventilera rummet beror på fönstren och dörrarna, i W-profilen där tätningsgummi fortfarande är isatt.
  5. Ytterligare svårigheter för installationen av den W-formade profilen i fabriksskåpet.

Faktum är att härdat möbelglas som inte passade i storlek på grund av installationen av en W-formad profil med tjockare väggar måste bytas ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att bearbeta (klippa, slipa) härdat glas - när du försöker klippa, slipa av åtminstone en liten bit, spricker det i fel linje. Sprickor på härdat glas sprids slumpmässigt, det blir oanvändbart för vidare användning.

Typer och storlekar

Kataloger över W-formade profiler i butiker och stormarknader följer en viss rad standardstorlekar. Profiltyp efter material: rostfritt stål, aluminiumlegering, plast (främst polystyren).

Det är svårare att göra en trä W-formad profil: tjockleken på de vertikala väggarna görs inte på några millimeter, utan i en centimeter eller mer . Även om det är extremt enkelt att göra det-med en router för att skära åtskilda spår längs brädans kant (eller på en separat stickinsats med ett rektangulärt tvärsnitt) och täcka dem med vattentät lack-trä- och träkomposit W -profiler är rädda för hög luftfuktighet.

Bild
Bild

XX-talets möbler från Riga (tillverkade under efterkrigstiden i Sovjetunionen)-vägghängande och prefabricerade skåp, garderober, skåp. Dessa möbler kombinerade möjligheterna med ett förvaringsfack med flera hyllor och en W-profil för skjutbara vikbara dörrar och skjutglas.

Vi listar måtten på den W-formade profilen

  1. Tjocklek - från 1 till 3 mm. Stål kan ha en tjocklek på 0,7 mm - på grund av dess större specifika vikt. På grund av dess låga kostnad och förekomst ger plast en större tjocklek. De plasttyper som används som inte har en stark lukt, till exempel polystyren eller PVC.
  2. Längd - produkten säljs per meter, i enheter från 1 m. Att sälja kortare segment är irrationellt. Den stora längden på en produkt gör att du kan klippa profilen - med individuella storlekar på möbler eller ett föremål (komponent) i interiören.
  3. Total bredd når från 10 till 50 mm. De vanligaste storlekarna är från 15 till 25 mm.
  4. Profilhöjd - det är nästan lika med spårens djup (minus tjockleken), oftast går det inte längre än 25 mm. Det är ingen mening att producera en högre profil - när det gäller spårens djup: höga sidor kan dessutom störa rörelsen av glas eller andra rörliga element, och deras minsta förorening kommer att leda till störningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designmodellen har sin egen beteckning: 265, 266 och liknande nummer. Den är inte bunden till vissa dimensioner - de ligger i sin tur långt bortom dessa värden.

Användningsområden

Den W-formade strukturen används vid montering av skjutbara garderober och bokhyllor, vid utveckling av skjut- och skjutdörrar, för fönstertillverkning, vid tillverkning av duschkabiner och som element i badskärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ш-profilen kombineras idealiskt med (org) glas, ogenomskinlig plast, komposit- och metallluckor.

Aluminium och rostfritt ståls känslighet för förstörelse från en fuktig och aggressiv miljö är en garanti för hållbarhet och hög kvalitet, presentation av strukturen (och W-profilen i synnerhet).

Fönster W-formad profil med exakt överensstämmelse mellan spårens bredd och glasets tjocklek gör att den senare kan fixeras säkert med kanterna i sätet . Moderna metall-plastfönster använder W-profilen som ett dubbelglasfönster; tätningen av det inre utrymmet (inget läckage av varm luft från rummet) uppnås med hjälp av tätningsinsatser. I sin roll används gummi eller skummad plast.

Rekommenderad: