T-formad Metallprofil: Stål Och Mässing T-profiler, Galvaniserade Och Andra För Kakel Och Laminat, GOST

Innehållsförteckning:

Video: T-formad Metallprofil: Stål Och Mässing T-profiler, Galvaniserade Och Andra För Kakel Och Laminat, GOST

Video: T-formad Metallprofil: Stål Och Mässing T-profiler, Galvaniserade Och Andra För Kakel Och Laminat, GOST
Video: Fasteners for aluminium profiles – Standard-Fastening Set 8, one-sided 2024, Maj
T-formad Metallprofil: Stål Och Mässing T-profiler, Galvaniserade Och Andra För Kakel Och Laminat, GOST
T-formad Metallprofil: Stål Och Mässing T-profiler, Galvaniserade Och Andra För Kakel Och Laminat, GOST
Anonim

Vid uppförande av olika ramkonstruktioner används ett stort antal specialprofiler. De låter dig ge en mer tillförlitlig fixering och dölja alla brister. Ett stort antal av dessa byggnadsdelar tillverkas för närvarande. Idag kommer vi att prata om T-formade profiler, deras huvudsakliga egenskaper, samt vilka material de kan tillverkas av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

T-formade byggnadsprofiler kan användas för att skapa en mängd olika strukturer, inklusive T-balkar, fundament för golv … Dessa anordningar är som regel tillverkade av olika metaller som är noggrant bearbetade och belagda med speciella skyddande föreningar.

Bild
Bild

Sådana modeller av järnprofiler gör att du kan bilda de mest pålitliga och hållbara anslutningarna. Alla har utmärkt styrka och låg vikt, vilket gör installationstekniken snabb och enkel.

Vissa viktiga krav ställs på dessa metall-T-strukturer i tillverkningsprocessen. Så de måste tåla maximal mekanisk belastning och samtidigt varken gå sönder eller deformeras, ha tillräcklig styvhet med en relativt liten massa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa metallprofiler produceras genom varm- och kallvalsning av plåt- eller rullmaterial eller genom svetsning av bearbetade metallremsor.

Översikt över arter

För närvarande tillverkar tillverkare en mängd olika modeller av sådana anslutningsprofiler. Låt oss överväga flera huvudklassificeringar separat.

Efter material

Oftast används flera material för att göra T-formade produkter

  • Rostfritt stål … Det anses vara det mest hållbara och slitstarka. Denna metall korroderar praktiskt taget inte, den kommer att behålla sitt utseende så länge som möjligt. Rostfritt stål kommer inte att förlora sina egenskaper när de utsätts för olika aggressiva kemiska ämnen och vatten. Dessutom används ofta en sådan stålbas för att skapa profiler, som senare kommer att användas för att skapa ramkonstruktioner för industribyggnader.

Bild
Bild

Mässing … Denna typ av metall har ett attraktivt utseende. Den har en ovanlig gyllene färg, så den kan se bra ut med olika inomhusfinisher. Mässingsprofiler är oftast tillverkade med en galvaniserad beläggning; de har bra motståndskraft mot fukt och extrema temperaturer. Ibland används de när man inreder ett badrum i ett hus.

Bild
Bild

Aluminium … Denna metall för tillverkning av profiler är en absolut miljövänlig produkt. Det är särskilt motståndskraftigt mot korrosion, fukt och temperaturförändringar. Dessutom är aluminium lätt, vilket gör arbetet med det så enkelt och snabbt som möjligt. Profiler gjorda av detta metallmaterial är relativt låga kostnader. Men samtidigt är de ganska starka, hållbara och slitstarka.

Bild
Bild

Till storlek

T-formade profiler kan ha många olika storlekar. Alla tillåtna dimensionsvärden finns i GOST 7511-73. Höjden på sådana produkter kan variera från 15 till 50 mm. Deras tjocklek kan vara lika med 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10 mm.

Bild
Bild

Genom bearbetningsmetoder

Metallen som används för att göra dessa byggnadsprofiler kan bearbetas på olika sätt. Det mest populära alternativet övervägs zinkbeläggning … Det låter dig ge strukturer ett attraktivt utseende, göra dem mycket mer motståndskraftiga och hållbara. Galvaniserade modeller kan vid behov målas i olika färger.

Bild
Bild

Dessutom tål denna typ av beläggning lätt töjning och böjning. Denna applikation förhindrar bildandet av ett frätande lager. Det bör noteras att beläggningen är ganska billig på grund av den låga kostnaden för zink, så profiler som bearbetas på detta sätt kommer att vara överkomliga för alla köpare.

Bild
Bild

Förkromad är också ett ganska vanligt alternativ. Det erhålls genom diffusionsmättnad av ytan med krom. Som ett resultat får designen en spegelfinish.

Bild
Bild

Metallbearbetning med krom gör den så resistent som möjligt mot olika negativa faktorer, inklusive korrosion. Dessutom kommer produkterna att bli särskilt motståndskraftiga mot atmosfäriska påverkan.

Ibland en speciell termisk diffusionsavsättning . I detta fall tas zink också som grund. Samtidigt ger det maximalt skydd för olika metaller. Sådan bearbetning gör produkten resistent mot korrosion, mekanisk skada och deformation.

Bild
Bild

Termiskt diffusionsskikt måste ha samma tjocklek på alla ställen, även när det gäller produkter med komplexa former och böjningar. Under långvarig användning kommer beläggningen inte att skala av.

Ibland en speciell fosfatbeläggning … Det är en fosfatsaltapplikation. Det är hon som bildar skyddsfilmen på de anslutande strukturerna. Detta ämne förhindrar också bildandet av ett frätande lager. Oftast är metall som bearbetas på detta sätt dessutom belagd med en färg- och lackkomposition för att säkerställa maximalt skydd.

Bild
Bild

Ibland använder de bearbetning med icke-metalliska beläggningar . Först och främst bör färg- och lackkompositioner tillskrivas dem. De innehåller speciella filmbildande komponenter, färgpigment, speciella fyllmedel och katalysatorer, lösningsmedel, mjukgörare. Dessa ämnen för metaller tillåter att skydda deras yta under olika förhållanden, samtidigt som de ger en dekorativ design.

Bild
Bild

Sådana beläggningar inkluderar silikatemaljer . Dessa skyddande ämnen i form av ett pulver eller en speciell pasta appliceras i ett jämnt lager på strukturen och värmebehandlas sedan. Därefter bildas ett tunt skyddande lager på ytan av produkterna, som kan skydda mot fukt, men samtidigt kan det spricka under påverkan av överdriven stötbelastning.

Det finns en speciell T-formad modell SP . Dessa strukturer har dessutom ett litet ben, medan sådana modeller kan fixeras mellan golvbrädorna, samtidigt som beläggningen dekoreras.

Bild
Bild

Och sticker ut också SPA produkter . De har ett dockningsspår, de används också främst vid fixering av golvmaterial. Detaljerna gör att plattorna passar snyggt ihop. Samtidigt kommer de att helt stänga alla luckor och göra den övergripande designen mycket vackrare.

Bild
Bild

Ansökningar

T-formade profiler har funnit sin tillämpning inom olika konstruktionsområden. Så de används ofta när man lägger golv, särskilt laminat och kakel. Designen låter dig skapa en ganska solid grund.

Bild
Bild

Idag tillverkas speciella T-formade profiler. De kan snyggt gömma och dekorera lederna. Sådana produkter används också för att lägga golv. Dessa mönster skapas ofta med en laminerad applikation för att imitera olika träslag eller natursten.

Bild
Bild

Och även T-formade mönster kan användas för att skapa taksystem. I detta fall kommer locket att ha en öppen ram. Dessutom används huvudsakligen produkter belagda med skyddande emalj eller pulverfärg.

Bild
Bild

Om du planerar att göra ett undertak ska du föredra speciella tvärgående och lagerprofiler. De låter dig bilda en cellulär yta i vilken gips och ljudisoleringsskivor kommer att installeras i framtiden.

Denna typ av profil kan också användas vid konstruktion av växthus och växthus. Med deras hjälp kan du enkelt fixa plåt- och panelbyggnadsmaterial. Metallkonstruktioner ger sådana konstruktioner den erforderliga styvheten.

Bild
Bild

Och även T-formade delar har funnit sin tillämpning vid skapandet av olika ventilationssystem, dekorativ design av trösklar, ibland används de också i monolitisk konstruktion.

Rekommenderad: