Knäskydd För Svetsaren: Läder Och Filt, Duk Och Andra Typer, Råd Om Val

Innehållsförteckning:

Video: Knäskydd För Svetsaren: Läder Och Filt, Duk Och Andra Typer, Råd Om Val

Video: Knäskydd För Svetsaren: Läder Och Filt, Duk Och Andra Typer, Råd Om Val
Video: Magnee Strapless Knee Pads 2024, Maj
Knäskydd För Svetsaren: Läder Och Filt, Duk Och Andra Typer, Råd Om Val
Knäskydd För Svetsaren: Läder Och Filt, Duk Och Andra Typer, Råd Om Val
Anonim

Svetsarens yrke är farligt och kräver noggrann uppmärksamhet vid val av särskild skyddsutrustning. Hela klädseln till en sådan specialist inkluderar inte bara en kostym utan också separata element för ögonen, andningsorganen, händerna och knäna. I denna artikel kommer vi att titta närmare på egenskaperna och typerna av knäskydd för en svetsare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I ett allvarligt och mycket ansvarsfullt yrke som svetsare kan man inte klara sig utan speciella kläder som skyddar mot elektriska stötar, mycket höga temperaturer och gnistor från smält metall. Inte allt material är lämpligt för tillverkning av sådan ammunition . Split, presenning är lämpliga, och grov kaliko eller bomull används för fodret. Snittet på denna typ av utrustning måste vara fritt, och sytrådarna måste ha en brandsäker effekt.

Särskild skyddsutrustning som knäskydd har också vissa egenskaper

Dessa skydd ger komfort och mjukhet i knäna när de stöds under svetsning, samtidigt som de skyddas mot elektriska stötar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns flera grundläggande typer av svetsar knäskydd, beroende på vilket material som används. Låt oss överväga var och en av dem mer i detalj.

Läder

Den huvudsakliga råvaran vid tillverkningen av denna version av knäskydd är naturligt eller konstläder. Hjälpdelen känns.

  • WIP 01 . Denna värmebeständiga modell utvecklades i Ryssland speciellt för svetsare och andra yrkesverksamma. Den yttre delen av knäskydden består av sadelläder med en tjocklek av 2, 6-3, 0 mm. Botten är gjord av naturlig filt 8, 0-10, 0 mm tjock eller av brandsäkert fiberduk 10, 0 mm tjockt. Botten och ytterdelarna är fästa vid varandra med galvaniserade metallnitar. Remmen för fastsättning är gjorda av sadelskinn, lädersplittläder med prägling, syntettejp.
  • NAK-1 . En läderversion av värmebeständiga knäskydd från ryska utvecklare, utformad för arbete med svetsare, installatörer och andra specialister. Denna modell fungerar som skydd mot fukt, smuts i produktionsförhållanden, kyla och olika mekaniska skador.

Den yttre delen av knäskydden är tillverkad av äkta läder, och det inre lagret är gjort av flera lager av eldfast fiberduk eller filt.

Båda delarna är fästa på varandra med speciella nitar. Fästremmen är tillverkad av äkta läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kändes

Detta material används i stor utsträckning vid tillverkning av specialkläder och hjälpmedel för svetsare. De mest populära är följande modeller:

  • MEST - den polska tillverkarens knäskydd är tillverkade av läder och filt, utrustade med spännen för justering av remmarna;
  • " LEOPARD " - en modell tillverkad i Ryssland, det övre lagret är tillverkat av sadelläder och det inre lagret är tillverkat av filt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dela

Detta material är ett lager av läder som erhålls genom att separera naturliga råvaror i läderindustrin.

Delade knäskydd är mer efterfrågade, men det är nästan omöjligt att köpa dem.

Bild
Bild

Presenning

Presenning är standardmaterialet vid tillverkning av arbetskläder och skyddsutrustning för svetsaren. Knäskydd från detta råmaterial är värmebeständiga, pålitliga och slitstarka.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns flera populära tillverkare av svetsknäskydd. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

" LEOPARD ". Ett populärt märke, en av de viktigaste tillverkarna av varor för svetsare. På grund av den höga kvaliteten på utförandet till en överkomlig kostnad är företagets produkter mycket populära bland konsumenterna.

Bild
Bild

" ZUBR ". Rysk tillverkare och leverantör av en stor lista över specialutrustning, olika verktyg, ytterligare särskild skyddsutrustning.

Bild
Bild

ESAB . Ett världsberömt varumärke för tillverkning och försäljning av ett brett utbud av produkter för både nybörjare och erfarna svetsare.

Bild
Bild

DIMEX . Finskt märke för tillverkning av arbetskläder och tillbehör som används av människor från olika yrken.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer knäskydd för en svetsare bör du ta hänsyn till några av nyanserna

  • Alla typer av sådan extra skyddsutrustning måste ha en värmebeständig effekt, eftersom svetsarens arbete innebär höga temperaturer och kontakt med en het yta. Skyddsdelen måste också utesluta risken för kontaminering under drift.
  • Du bör bara köpa specialiserade modeller för svetsare som har speciella prestandaegenskaper, trots skillnaden i kostnad jämfört med knäskydd för andra yrken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig mer specifikt med egenskaperna och typerna av knäskydd för en svetsare blir det lättare för varje användare att göra ett val.

Se översikt över svetsarnas knäskydd.

Rekommenderad: