Anti-myggdräkt: Sommar-myggsäkra Kläder För Fiske, Skyddande Myggdräkter För Kvinnor Och Män

Innehållsförteckning:

Anti-myggdräkt: Sommar-myggsäkra Kläder För Fiske, Skyddande Myggdräkter För Kvinnor Och Män
Anti-myggdräkt: Sommar-myggsäkra Kläder För Fiske, Skyddande Myggdräkter För Kvinnor Och Män
Anonim

Anti-myggdräkter är oumbärliga attribut för alla campingresor, de används ofta av fiskare och jägare. Det är trots allt de som skapar ett effektivt skydd mot irriterande myggor, myrar, fästingar och andra blodsugare som kan förvandla vila till riktig tortyr. Det finns ett brett utbud av sådana kläder på marknaden, alla modeller skiljer sig åt i kvalitet, design, funktionalitet och kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Numera, svampplockare, fiskare och jägare fiskar på lämpligt sätt utrustade. Det är ingen hemlighet att de allestädes närvarande myggorna, fästingarna, mockorna och vägglössna kan göra det man älskar till en prövning. Det är därför en pålitlig myggdräkt är vad som krävs för en lång vistelse i naturens famn.

Lite historia. Det är svårt att föreställa sig, men även under 1900 -talet. liknande kläder skapades för de väpnade styrkornas behov. Det uppfanns av överste general Fyodor Kuznetsov under andra världskriget.

Länge användes utrustningen uteslutande av scouter och sabotörer, och först efter järnridåns fall utvidgades dess omfattning-i samma verkstäder som under efterkrigstiden började antimyggkläder sys för massanvändning.

Bild
Bild

Förbättrade modeller skapades av mer naturmaterial … Denna teknik gjorde det möjligt att skapa ett luftgap under ytterkläderna. Det skyddar mot irriterande myggor och tar samtidigt bort överflödig fukt utanför och behåller människans värme inuti.

Numera är myggresistenta kläder en mångsidig uppsättning högkvalitativa underkläder .… Den innehåller en jacka med byxor i grovmaskig bomull täckt med fint meshmaterial. Underkläderna skyddar på ett tillförlitligt sätt mot vind och kyla, nätet tillåter inte att värme kommer ut, men tar samtidigt bort svett. Det översta lagret skyddar mot insektsbett. I sådan utrustning kan du säkert gå även på spaning - en mygg och en näsa kommer inte att undergräva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av kostymtyger

När du skapar myggdräkter används flera typer av dukar.

Alova

Syntetiskt tyg baserat på stickad polyester, impregnerad med en fuktavvisande beläggning på baksidan. Membranet gör duken vattentät och hög ånggenomsläpplighet. Snabbt avlägsnande av ångor från huden och fullständigt skydd mot inträngande av nederbörd ger bekväm användning i alla väder.

Materialet är sammetslen, taktilt trevlig. För att sy myggdräkter är den täckt med ett fint nät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polofleece

Tyget består av konstgjorda dusfibrer, förstärkta med fleece i botten. Duspa har enastående andningsförmåga och vindtät prestanda . Fleece är ett elastiskt och mjukt stickat tyg. Deras tandem låter dig behålla värmen, ger effektiv termoregulering, ventilation och borttagning av kondensat.

Materialet är mycket hållbart, absorberar nästan inte svett och torkar tillräckligt snabbt . Fördelen med bladet är dess slitstyrka. Denna kostym kan bäras oodrad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Duplex

Ytterligare ett tyg baserat på konstgjorda dusfibrer, stickat inifrån och ut. Detta tyg ger pålitligt skydd mot vindbyar, medelvattenbeständighet.

Tyget är behagligt för kroppen och ger en exceptionell bärkomfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tältväv

Bomullsmaterial med impregnering av vattenavvisande, anti-mygg och anti-encefalit. Detta material används för att producera multifunktionella kostymer för sportfiskare, jägare och biodlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Twill

Mjukt tyg tillverkat med tekniken för twillvävning av fibrer. Tyget kännetecknas av sin exceptionella styrka, slitage och estetiska utseende.

Den enkla vården och komforten att bära gör twill till ett oumbärligt tyg för att skräddarsy kostymer för turism och fritid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Numera erbjuder marknaden ett brett utbud av en mängd olika kostymer gjorda av naturliga, konstgjorda och blandade tyger. De kan delas in i tre kategorier:

  • barn;
  • kvinna;
  • manlig.

Herrmodeller sys mestadels i kamouflaguniformer, vilket är mycket bekvämt för fiskeentusiaster och jägare . Detta färgschema är optimalt för att vistas i den naturliga miljön, och också ganska praktiskt - det låter dig diskret komma nära djuren, och smuts och fläckar på det är osynliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvinnors produkter presenteras i olika nyanser, även om de flesta produkterna, liksom herrar, är tillverkade i kamouflagefärger. På grund av den speciella snittet av kvinnliga modeller är sakerna bekväma för figuren och hindrar inte rörelse.

Barn är den mest sårbara kategorin, de attackeras oftast av myggor och fästingar. Specialdräkter sys till spädbarn . I design liknar de saker för vuxna, men är gjorda av lätta dukar och täcker hela barnets kropp.

De flesta tillverkare kompletterar barnmodeller med signalmärken - detta gäller särskilt för föräldrar som är rädda för att tappa sitt barn ur skogen ur sikte.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvinnor

Elite Edition -dräkter från det kanadensiska företaget Original Bug Shirt är mycket populära bland det rätta könet . Den har dragkedja framtill, justerbara muddar, en extra ficka och ett lätt mesh under armhålorna för ventilation.

Dräkten är gjord av tätt vävt bomullstyg, presenterat i tre färger. Skyddar mot mygg, fästingar, flugor och minskar därmed risken för infektion med infektioner som dessa insekter bär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Herr

Den mest populära är myggdräkten "Bodyguard" från företaget "Combat Jersey " … Detta är en tvåskiktsmodell som ger effektivt skydd mot blodsugande insekter av alla slag. Produktens tjocklek är 4 mm, längden på snabeln på myggor, hästflugor och muggar överstiger inte detta värde, därför kan insekter inte bita igenom sådan vävnad. Överdelen av dräkten är täckt med ett fint syntetmesh av polyesterfibrer.

Inkluderar jacka, byxor, handskar och ansiktsskydd i mesh.

Sådana kläder skyddar sin ägare från insekter, och skyddar också från överhettning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Myggdräkten "Antignus-Lux" är också efterfrågad. Den innehåller en fuktavvisande jacka och byxor. Anti-mygg-effekten uppnås på grund av:

  • hängslen på undersidan av byxor och jackor;
  • elastiska manschetter;
  • huva med mesh.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För jägare och fiskare syr de kostymer av märket Biostop-Optimum . Funktionellt snitt, omfattande fickor och frånvaron av prasslande element - allt detta gör kläder oumbärliga när man plockar vilda bär, på en campingtur eller fiske. Ett finmaskigt nät täcker ansiktets mjuka vävnader från insektsbett.

Setet innehåller byxor och en jacka. Huvans storlek kan justeras med en sladd och ett band.

Myggnät med dragkedja, lätt att dra upp och öppna vid behov.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bebis

Företaget "Biostop" erbjuder också barnmodeller av myggdräkter . De skiljer sig inte bara i kostnad utan också i designparametrar. Sådana modeller väger inte mer än ett kilo, de sys för användare i åldrarna 3-6 år.

Modellen innehåller en jacka och byxor av lång bomull. Placeringen av anti-kvalsterelement här sammanställs med hänsyn till barnets tillväxt. De har också reflekterande kontrasterande element. Huven är tillverkad i signalfärgat tyg och kan justeras i bredd med hjälp av en sladd.

För att öka rörligheten på byxorna, i knäområdet, finns speciella veck. Byxan och jackan har varningstejp. Tygytor som blötläggs med medel mot kvalster kommer inte i kontakt med huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Serien med sommarkamouflagekläder för barn och ungdomar produceras av Pokrov -företaget, det säljs under varumärket Wolverine. Setet innehåller anorakjacka och byxor. Ärmar, bälte och ben dras ihop med elastisk tejp.

Den skyddande effekten uppnås genom:

  • acaricid impregnering , ha en paralytisk effekt på myggor och myggor;
  • vikar-fällor skapa hinder på fästingarnas väg,
  • stickade muddar , blockerar penetration av blodsugare under dräkten.

Acaricid impregnering är helt säkert för barnet. Dräkterna finns i olika storlekar - från 28 till 42.

Dessa är andningsbara modeller för användning i varmt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Under de senaste åren är skyddskläder för speciella ändamål populära inte bara bland fans av aktiv tidsfördriv. Anti-myggutrustning väljs av dem som på grund av sin yrkesverksamhet tvingas arbeta utomhus, där det finns många myggor, fästingar och mugg.

För att dräkten ska klara sina uppgifter och samtidigt inte orsaka obehag måste den ha följande egenskaper:

  • förmågan att skapa effektivt skydd mot myggbett, mygg och andra insekter.
  • styrka, densitet och lätthet;
  • hydrostabilitet;
  • förmågan att passera luft;
  • funktionalitet, det vill säga närvaron av manschetter, fästelement och myggnät.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för användning

Anti-myggdräkter är praktiska och hållbara, de kan tjäna sina ägare troget i mer än en säsong. Men för att de inte ska förlora funktionalitet bör du följa vissa regler för att ta hand om dem:

  • tvätta endast i manuellt läge vid en temperatur som inte överstiger 40 grader;
  • använd extremt lätta pulver som skapats speciellt för membrantyger, eftersom alla andra tvålprodukter endast täpper till tygets porer;
  • använd inte blekmedel och mjukgörare för tvätt;
  • inte kemtvättas;
  • stryk inte;
  • torka inte nära en värmekälla.

Rekommenderad: