Storlekar På Stegar: Funktioner I Modellerna 2-4 Meter Och 5-6 Meter, Egenskaper Hos Fällbara Stegar 10-12 M

Innehållsförteckning:

Video: Storlekar På Stegar: Funktioner I Modellerna 2-4 Meter Och 5-6 Meter, Egenskaper Hos Fällbara Stegar 10-12 M

Video: Storlekar På Stegar: Funktioner I Modellerna 2-4 Meter Och 5-6 Meter, Egenskaper Hos Fällbara Stegar 10-12 M
Video: Aluminium Telescopic Ladder Review 2024, Maj
Storlekar På Stegar: Funktioner I Modellerna 2-4 Meter Och 5-6 Meter, Egenskaper Hos Fällbara Stegar 10-12 M
Storlekar På Stegar: Funktioner I Modellerna 2-4 Meter Och 5-6 Meter, Egenskaper Hos Fällbara Stegar 10-12 M
Anonim

Stegar som trappsteg anses vara de enklaste och samtidigt multifunktionella. Detta är den typ av hushållsapparat som varje hem borde ha. Med hjälp av en trappstege kan du utföra olika lyftarbeten, så att du inte kan oroa dig för din säkerhet. Modeller kan skilja sig inte bara i form, utan också i konstruktionsmaterialet och i höjd. Det finns trappor i olika höjder - 80 cm, 3–8 m, 9–11 m.

Bild
Bild

Klassificering

Trappsteg används i en mängd olika aktiviteter. Stegar anses helt enkelt vara oersättliga för bygg- eller reparationsarbeten. För genomförande av konstruktions- och reparationsarbete bör du välja mer stabila trappor, de mest hållbara, som är gjorda av aluminiummaterial eller metall. Till exempel, för att bekvämt utföra målningsarbete, är det bättre att använda en dubbelsidig trappstege med breda steg som gör att du kan minska belastningen på dina ben. Men för att manipulera el är det bättre att välja alternativet med gummikuddar som ligger på trappstegen.

Stepladders kan skilja sig inte bara i design, utan också i form. De representeras av följande sorter:

  • klassiska L-formade modeller som i princip har en ytterligare plattform;
  • A-formad design har också samma typ av arbetsplattform som det ovan beskrivna alternativet;
  • transformatorer och L-formade mönster är avsedda för erfarna proffs, så det är vanligtvis svårt för en nybörjare att arbeta på en sådan stege;
  • universell typ produkter har sektioner (glidande eller vikande).

Trappor är gjorda av så olika material som aluminium, trä och naturligtvis metall. Samtidigt anses träkonstruktioner vara de tyngsta och inte särskilt praktiska strukturerna, eftersom egenskaperna hos produkten försämras avsevärt när de utsätts för en ganska hög eller omvänt mycket låg temperatur. De mest pålitliga produkterna är de av aluminium eller metall. I grund och botten väljs sådana produkter för arbete hemma. Det är dessa alternativ som är idealiska i en kombination av indikatorer som praktisk, storlek och naturligtvis vikt.

Bild
Bild

Funktioner hos produkterna 2-4 m

Trappsteg 2–4 m långa finns i flera alternativ.

Bifogad

Denna struktur består av steg och 2 stödskenor. Denna typ av produkt är utformad för manipulation på höga höjder. Trappan är utrustad med räcken och plattformar. Genom designen är trappstegen vikt. Den har följande funktioner:

  • hundra procent stabilitet kan uppnås genom att fästa stegen på alla typer av byggelement eller andra stöd på ytan;
  • arbetet kan utföras stående på en höjd av mer än 1 meter;
  • den totala längden på sådana strukturer för hushållsmodeller är mindre än 5 meter.

Denna typ av produkt kompletteras ofta med olika tillbehör, eftersom grundpaketet inte är lämpligt för arbete i en bekväm miljö.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glidande

Denna typ av produkt används som en- eller tvåsektionsstege. Dessa stegar har ett extra block, delvis eller helt infällbart, allt beror på valet av modell. De har sådana funktioner som:

  • mycket bekvämt för arbete, som utförs på en ganska hög höjd;
  • ganska snabbt justerbar, bara några klick;
  • trappans övre block är ofta utrustat med rullar så att det visar sig att modellen ligger längs väggarna;
  • varje sektion kan användas som en oberoende trappstruktur; klämmor och fästelement ansvarar för tillförlitlig anslutning av blocken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil

Denna mobila typ liknar en ensidig stege i utseende. Förresten, de är identiska i funktionalitet. Utrusta sådana trappstegar med små hjul. Dessa modeller har följande funktioner:

  • huvudpositionen utförs vid fixering av hjulen, eftersom det här alternativet är det mest stabila;
  • klämmorna kan tas bort för att flytta stegen;
  • Dessutom kan hela stegeens framsida lyftas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller 5-6 m

Det är värt att överväga sorterna av trappstegar 5–6 m långa.

Klassisk tvådelad

Denna modell används som en traditionell trappstege eller som en förlängningsstege. Det kan också fällas ut eller omkonfigureras tack vare den befintliga robusta mekanismen. Du kan bygga speciella metallgolv för att stärka ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tre sektioner

Dessa stegar är multifunktionella, så de kan användas som en vanlig stege eller som en glidande och glidande tvåsektion. Förresten, det är dessa modeller som anses vara otroligt populära, eftersom du kan köpa en högkvalitativ produkt till ett överkomligt pris. Stegens stabilitet tillhandahålls av speciella klämmor och stabilisatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorer

Dessa trappor består av 4 olika sektioner. Platsen för varje avsnitt kan ändras. Alla delar av stegen är fästa med speciella gångjärnsmekanismer, som ger en ganska stark fastsättning i ett läge. Denna typ av transformeringssteg kan ge bekväm transport och bekväm drift av hela strukturen. Dessutom är dessa stegar lätta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fällbara alternativ för 10-12 m

Huvuddragen i dessa produkter är kompaktiteten hos den monterade trappstegen, därför köps denna typ av produkt av personer som inte har mycket plats att lagra stegen. Fällbara stegar har följande egenskaper:

  • optimal kostnad för nästan varje kund;
  • pålitlig stabilitet på alla typer av ytor, även på ojämn och hal;
  • kan motstå betydande belastningar;
  • förmågan att säkerställa en säker och bekväm arbetsprocess för en person.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Framför allt för tillverkning av fällbara stegar föredrar tillverkarna aluminium . Detta ger stegen en låg vikt och ganska hög hållfasthet. Sådana trappor är idealiska för arbete som utförs på sommarstugan. Med hjälp av en sådan trappstege kan du snabbt och bekvämt förfina häcken, beskära grenar på träd och så vidare. Hemma är denna typ av struktur helt enkelt nödvändig, inte bara för att utföra någon form av reparations- eller byggnadsarbete, utan också åtminstone för att komma till mezzaninen under taket. Glidstegen, utrustad med gummikuddar, det vill säga specialskor, glider inte alls. Förresten, de flesta modellerna är utrustade med ytterligare element som avsevärt förbättrar konstruktionens effektivitet.

Rekommenderad: