Konstruktionsstegar: Transformatorstegar Och Skjutplattformar Av Aluminium, Fällbara Stegar Och Andra Typer För Byggnadsarbeten

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktionsstegar: Transformatorstegar Och Skjutplattformar Av Aluminium, Fällbara Stegar Och Andra Typer För Byggnadsarbeten

Video: Konstruktionsstegar: Transformatorstegar Och Skjutplattformar Av Aluminium, Fällbara Stegar Och Andra Typer För Byggnadsarbeten
Video: Gorilla Ladders 2024, Maj
Konstruktionsstegar: Transformatorstegar Och Skjutplattformar Av Aluminium, Fällbara Stegar Och Andra Typer För Byggnadsarbeten
Konstruktionsstegar: Transformatorstegar Och Skjutplattformar Av Aluminium, Fällbara Stegar Och Andra Typer För Byggnadsarbeten
Anonim

För närvarande finns det en mängd olika modeller och utföranden av att bygga trappor. De är nödvändiga för installation och efterbehandling, liksom på gården och under renovering av lokaler. De viktigaste kraven för dem är hållbarhet och stabilitet. Alla egenskaper hos byggstegar och trappstegar måste uppfylla GOST 26877-86.

Bild
Bild
Bild
Bild

Generella egenskaper

Om tidigare sådana trappor huvudsakligen var gjorda av trä och därför var mycket tunga, i behov av ständigt underhåll och reparation, ersätts de nu med lätta och praktiska produkter av aluminium med tillsats av kisel, duralumin och magnesium, vilket ger strukturerna höga prestandaegenskaper. För att förhindra korrosion och skydda mot negativ miljöpåverkan färdiga trappor är täckta med en oxidfilm.

Utöver aluminium är byggtrappor gjorda av stål, duralumin, olika plastblandningar och en legering av aluminium med hårdare metaller

För att förhindra att stegen glider på golvet eller på marken fästs gummispetsar på de nedre stöden, vilket ger stabilitet.

Att arbeta på trappan var bekvämt och säkert, stegen är platta, korrugerade och breda . Totalt kan byggtrappor ha från 3 till 25 steg och storlekar - från två till 12 meter eller mer. Strukturen väger från 3 till 6 kg. Allt beror på enhetens modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsorter

Strukturellt är trapporna indelade i följande typer.

Icke-sektionsstegar

Detta är en oersättlig sak på landet eller i ett privat hus. Enligt säkerhetsföreskrifter kan en sådan trappas längd inte överstiga 6 meter, och antalet steg är från 6 till 18 . Fästningen av stegen i stegen utförs nödvändigtvis genom fackling, kanterna måste böjas på utsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvådelade stegenheter

De kan vara infällbara och hopfällbara, de används aktivt i konstruktion, under elarbete, i trädgården och i lager. De överstiger inte 8 meter i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tredelars strukturer

Fixering av varje sektion utförs med hjälp av en speciell låsande vipparm med automatisk fastspänning. Varje del av denna design kallas ett knä; det kan ha från 6 till 20 steg. Den totala längden på alla tre böjarna kan vara upp till 12 meter. Två knän är fästa vid varandra med remmar och gångjärn, det tredje är förlängt eller avtagbart. Sådana stegar används ofta i industrilager och industrilokaler.

Den maximala vikten som stöds av en sådan struktur når 150 kg.

Bild
Bild

Infällbara stegar med rep eller kabeldragning

De är praktiska, praktiska redskap som är perfekta för både hem och professionellt arbete på höga höjder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trappsteg

Strukturerna är dubbla (trappor på båda sidor) eller med en stödram. Vanligtvis är de två halvorna av stegen förbundna med en travers - en bred stång av tätt material, som skyddar stegen från spontan utspelning.

Stegens höjd bestäms av det övre steget eller plattformen - enligt reglerna får den inte överstiga 6 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mini trappsteg

Ministegstegar som når 90 cm kallas trappstegar eller pallar. De används ofta för hushållssysslor, lager, stormarknader eller bibliotek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förvandling av trappor

Vanligtvis består dessa anordningar av fyra sektioner, som är fästa vid varandra med gångjärnsmekanismer. Så att sektionernas position kan ändras i förhållande till varandra och fixeras säkert, varje mekanism är utrustad med ett lås . Ändringen av position från en förlängningsstege till en fribärande struktur, en plattform eller en dubbelsidig stege tar inte mer än tjugo sekunder.

För att ge strukturen maximal sidostabilitet är stabilisatorer fästa vid basen - breda "skor" av plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plattformsstegar

För deras säkerhet krävs metallräcken på båda sidor. Det finns vanligtvis 3 till 8 steg. Mycket praktiska mobilalternativ med små hjul vid basen finns ofta.

Det finns flera typer av plattformstrappor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil tvåväg

Den har en L-form och arbetsplattformen ligger ovanför det översta steget. Lätt att flytta och fixa i stället för arbete tack vare hjul, var och en med sitt eget stopp.

Bild
Bild

Glidande transformerbara

Det liknar en trappstege med ytterligare sektioner som kan användas för att ändra höjd. Denna modell har en speciell plattform för placering av nödvändiga verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggnadsställning

En sådan modell efterfrågas extremt av professionella byggare och efterbehandlare, eftersom den har en stor och bekväm plattform där två eller flera personer enkelt kan passa och arbeta.

Konstruktionens mått är lätt justerbara och hjulen gör det enkelt att transportera enheten från plats till plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Towers turer

De används för att utföra höghusarbeten på fasader på byggnader av vilken typ som helst. Strukturen består av två stegar som är förbundna med metallband. När du börjar arbeta på denna stege bör du se till att bromssystemet fungerar som det ska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

De viktigaste punkterna att fokusera på när du väljer en konstruktionsstege:

  • var det är tänkt att arbeta med det och vad som kommer att vara karaktären av arbetet;
  • hur ofta du planerar att använda den;
  • hur många människor kommer att arbeta;
  • förvaringsutrymme för trappan efter arbetets slut.

Med tanke på alla dessa faktorer kan du enkelt välja det bästa alternativet som är lämplig i vikt, så funktionellt och bekvämt som möjligt i arbete och under transport, inte orsakar problem under lagring och kräver inte konstant underhåll.

Rekommenderad: