Cosmofen -lim (25 Bilder): Specifikationer Och Recensioner, Bruksanvisning För Sträcktak, Sammansättning Av CA 12

Innehållsförteckning:

Video: Cosmofen -lim (25 Bilder): Specifikationer Och Recensioner, Bruksanvisning För Sträcktak, Sammansättning Av CA 12

Video: Cosmofen -lim (25 Bilder): Specifikationer Och Recensioner, Bruksanvisning För Sträcktak, Sammansättning Av CA 12
Video: Ampule Medication Administration Nursing Clinical Skills 2024, Maj
Cosmofen -lim (25 Bilder): Specifikationer Och Recensioner, Bruksanvisning För Sträcktak, Sammansättning Av CA 12
Cosmofen -lim (25 Bilder): Specifikationer Och Recensioner, Bruksanvisning För Sträcktak, Sammansättning Av CA 12
Anonim

Skjutbara garderober, plastfönster och andra inredningsdetaljer har länge blivit vanliga i moderna lägenheter. Vid tillverkning av möbler och metall-plastfönster används Cosmofen-lim mycket ofta. Vår artikel ägnas åt egenskaperna och fördelarna med denna komposition.

Bild
Bild

Utnämning

Cosmofen-lim är en enkomponentssubstans, med dess hjälp kan du limma en mängd olika material på några sekunder.

Bild
Bild

Det har följande fördelar:

  • sätter sig mycket snabbt;
  • motståndskraftig mot fukt och kyla;
  • erbjuds till ett mycket överkomligt pris;
  • har en bekväm utmatningslock;
  • efter avslutat arbete stängs det säkert, så att limmet inte stelnar;
  • omedelbart redo att använda;
  • har en minsta förbrukning.
Bild
Bild

Det är värt att nämna dess brister:

  • inte lämplig för elastiska sömmar;
  • används inte för ytor som ständigt utsätts för fukt;
  • metallprodukter bör bearbetas före limning.

Detta lim har utvecklats speciellt för att arbeta med plastfönster, så det kommer att limma detta material mycket snabbt, utan problem. Den används för att ansluta polymerrör vid montering av PVC -fönster för att täta sömmar.

Bild
Bild

Med hjälp av ett flytande tätningsmedel kan du limma följande material:

  • plast;
  • metall;
  • glas;
  • plexiglas och polyeten;
  • gummiprodukter;
  • tyger.
Bild
Bild

Detta lim används vid tillverkning av radiokomponenter, optik och smycken . Denna polymer används framgångsrikt inom skoindustrin, vid tillverkning av ortopediska skor, lädervaror, för medicinsk och dental utrustning. Det är värt att nämna så stora industrier som maskinteknik, flygplan och skeppsbyggnad, Cosmofen används också här.

På grund av sitt pris kan den användas inte bara i produktionsområdet, den används väldigt ofta i vardagen.

Med denna komposition kan du limma alla plastytor, möbler, köksredskap. Detta material är lämpligt för reparation av skor, det limmar perfekt gummi och tygmaterial, läder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är giftfritt. Även om det inte är skadligt, rekommenderas det inte att använda det på köksredskap, tallrikar och koppar, det vill säga de föremål som kommer i direkt kontakt med mat. För limning av fat är det bättre att ta material som är speciellt utformade för detta.

Gummilim kan användas för att snabbt reparera cykeldäck, gummibåtar och våtdräkter, särskilt om det finns en liten defekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess egenskaper anses detta material vara det bästa bland analoger. Det används ofta i konstruktion, det används också för sträcktak.

Cosmofen har fått goda recensioner i baguettebutiker och möbelproduktion, eftersom den inte bara klarar plast, utan även metall, trä, gummi och glas.

CA 12 -limet är det mest populära av Cosmofen -serien ., den produceras i små flaskor (från 20 till 50 gram), vilket är mycket bekvämt, eftersom du alltid kan ta den med dig och använda den i alla situationer som uppstår. CA 12 -lim har en medelviskositet och torkar på högst 20 sekunder.

Bild
Bild

Förening

Tänk på de tekniska egenskaperna hos detta material. Cosmofen är ett ämne med låg viskositet. Tack vare etylcyanoakrylat, som är en del av limmet, är det möjligt att få en transparent söm som är helt osynlig för ögat efter att den har kristalliserat helt. En sådan söm är inte rädd för extrema temperaturer, den är resistent mot nederbörd. Flytande cyanoakrylatlim kan användas vid temperaturer från +5 grader.

När limmet väl applicerats på ytan härdar det inom några sekunder. För att limma ihop delarna, tryck ihop dem och vänta i 5 sekunder.

Ytan kommer att limmas så säkert som möjligt om 14-16 timmar. Om vi jämför tiden för limning med en annan liknande komposition är det cirka 24 timmar.

Bild
Bild

Om lufttemperaturen är från +20 grader, hårdnar Cosmofen efter 16 timmar. Torktiden ökar om luftfuktigheten är hög. Den optimala fukthalten för snabb torkning av limmet anses vara 60%.

De arbetar med kompositionen vid olika temperaturer: från +5 till +80 grader . Högtemperaturmaterialet har hög vidhäftning till ytan, det är utmärkt för limning av metall. Det är sant att när man arbetar med metallytor måste de först avfettas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Innan du börjar använda Cosmofen -lim bör du läsa instruktionerna för dess användning, som anges på själva flaskan.

  1. I början av arbetet rengörs och avfettas ytan. För detta är preparat som Cosmofen 10 och Cosmofen 60, aceton lämpliga.
  2. Lim ska droppas från flaskan till en torr yta, det kan appliceras på en av delarna som ska fogas. Efter applicering pressas delarna hårt och hålls i några sekunder.
  3. Delarna ska pressas ihop ordentligt för att fylla alla luckor med lim. Cosmofen har låg viskositet, så det är svårt för dem att fylla luckor från 0,1 mm.
  4. Om överflödigt lim rinner ut under drift, ta bort det med Cosmoplast 597, om lösningen ännu inte är helt torr. Torrt lim kan bara torkas bort mekaniskt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Cosmofen 10 används mycket ofta för plast . Ibland används det för att ta bort fläckar från ytor. Produkten kan rengöra kakel och PVC -förkläde perfekt. Innan du använder Cosmofen 10 bör du ta reda på plastens motståndskraft mot denna komposition.

Liquid Cosmofen är mycket populärt, det används ofta vid limning av VVS -delar och rör. På grund av det faktum att flytande plast är hållbar, används den också för hemreparationer. Det säljs i rör på 200 och 500 gram i järnaffärer, och det kan också ha namnet Cosmofen 345.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många faktorer påverkar limningens hastighet och effektivitet:

  • inomhustemperatur;
  • fuktighet;
  • tjockleken på det applicerade skiktet;
  • ytvy.
Bild
Bild

Om luften i rummet är mycket torr kan du lägga en hink med varmt vatten och därigenom öka luftfuktigheten i rummet. Efter avslutat arbete bör du försiktigt stänga locket medan du ser till att limmet inte fläckar det.

Lagringsperioder

Det rekommenderas att förvara limet i sex månader i torra rum vid en temperatur på 15 till 25 grader Celsius. Låt inte direkt solljus träffa det, annars torkar det ut.

Om du förvarar det i kylskåpet vid en temperatur på cirka + 5-6 grader, ökar dess hållbarhet till 12 månader. Förvara den utom räckhåll för barn.

Bild
Bild

Säkerhet vid användning

Glöm inte säkerhetsåtgärder när du arbetar med detta ämne, eftersom du omedelbart kan limma fingrarna eller till och med ögonfransar och ögonlock i kontakt med limmet. Arbetet bör utföras med gummihandskar och skyddsglasögon så att denna produkt inte sticker fingrar mot varandra och inte kommer i ögonen.

Om cyanoakrylatkompositionen kommer på huden, bör du genast tvätta den med tvålvatten. Om det kommer lim i dina ögon, täck inte över dem!

Håll ögonen öppna i flera minuter under rinnande vatten. Efter tvätt bör du omedelbart söka hjälp från en ögonläkare.

Bild
Bild

Efter att ha arbetat med lim bör du ventilera rummet, på grund av en allergisk reaktion i kroppen kan yrsel, illamående och utslag uppträda på kroppen. Om ångor inandas, öppna fönstren och ordna genom ventilation. Inträde av frisk luft kommer att utesluta risken för förgiftning med skadliga ämnen.

Cosmofen -lim är explosivt, så gas, tändstickor eller rökning får inte brännas i rummet. Du bör följa säkerhetsåtgärderna, annars kan du skada din hälsa.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att säkerställa bindning av hög kvalitet kan du använda rekommendationer från specialister:

  • vid en temperatur på minst 20 grader Celsius och en luftfuktighet på 60%, hårdnar limmet mycket snabbare;
  • aluminiumytan behandlas med speciella medel före limning, annars blir anslutningen inte stark;
  • använd inte kompositionen för produkter med en porös yta;
  • Cosmofen är perfekt för limning av små delar;
  • barn och djur ska inte vara i rummet under arbetet.
Bild
Bild

Cosmofen -lim är lämpligt för limning av många typer av material . Om vi jämför det med analoger, och av konsumentrecensioner att döma är Krox -lim ett utmärkt substitut, det används också i installationsarbetet. Bra recensioner lämnas också om sammansättningen av Done Deal, det här verktyget är mycket bekvämt att använda. Den har en nål i locket som hindrar ämnet från att torka ut, så röret används många gånger. Förutom dessa märken markerar användare kontaktlim samt Super Strength, som säljs tillsammans med ett rengöringsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se testningen av Cosmofen -lim i videon nedan.

Rekommenderad: