"Masha" Från Kackerlackor: Kritor (pennor) Och Andra Medel. Hur Fungerar De? Bruksanvisning Och Sammansättning. Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: "Masha" Från Kackerlackor: Kritor (pennor) Och Andra Medel. Hur Fungerar De? Bruksanvisning Och Sammansättning. Recensioner

Video:
Video: corona virus: Quiet book for corona virus how to keep away from novel corona virus .paper craft 2024, April
"Masha" Från Kackerlackor: Kritor (pennor) Och Andra Medel. Hur Fungerar De? Bruksanvisning Och Sammansättning. Recensioner
"Masha" Från Kackerlackor: Kritor (pennor) Och Andra Medel. Hur Fungerar De? Bruksanvisning Och Sammansättning. Recensioner
Anonim

Kritor, geler och aerosoler som kallas "Mashenka" är ett formidabelt vapen i kampen mot kackerlackor. Dessa medel dök upp i början av 90 -talet. XX -talet och blev omedelbart populärt. Anledningen till denna framgång är inte bara att det fanns många kackerlackor på den tiden, det finns tillräckligt med dem i ryssarnas hus och lägenheter även nu. Det är bara ett bekvämt, effektivt och, viktigast av allt, billigt läkemedel.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Sedan första inträdet på marknaden har sammansättningen av Mashenka förändrats flera gånger. Uppdaterade, mer moderna insektsmedel lades till för att ersätta de föråldrade, mot vilka insekter utvecklade motstånd.

Detta gör att produkten förblir en av de mest effektiva och samtidigt absolut säkra för människor och husdjur.

Bild
Bild

Sammansättningen av "Mashenka" -verktygen innehåller flera komponenter

Deltametrin (0,05%) är en insekticid för kontakt och tarmverkan . Det påverkar insekternas nervsystem, oavsett om giftet kommer in i parasitens kropp genom benen, chitinösa locket eller magen. Giftet blockerar omedelbart nervimpulser och orsakar snabbt insektens död.

Zeta-cypermetrin (0, 10%) är en annan syntetisk insekticid som tillhör pyretroidgruppen . Det skiljer sig något från deltametrin i molekylär struktur och sammansättning, men har också en kontakteffekt. Orsakar förlamning av parasiter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den tredje komponenten är fyllmedlet, som blir bärare av toxiner. Det kan vara en fast eller flytande komponent, som innehåller en obetydlig koncentration av giftet.

Kombinationen av två insekticider i ett preparat ökar produktens effektivitet avsevärt . Som praktiken visar är sannolikheten för att parasiter utvecklar resistens mot ens en insekticid extremt låg. Risken att insekten kommer att vara resistent mot två gifter samtidigt reduceras helt till noll.

Bild
Bild

" Mashenka" fungerar så här: insekten löper på den behandlade ytan och giftet finns kvar på buken, morrhåren och tassarna . Vid kontakt med fukt (från miljön eller från en barbel -saliv) börjar de aktiva komponenterna utöva en kontakteffekt - giftet tränger in i hemolymfen och orsakar blockering av nervimpulser.

Med hjälp av sina käkar försöker preussarna att rengöra mustaschen och tassarna från föroreningar, som ett resultat hamnar några av gifterna i hans matsmältningskanal. Inom några minuter blir insekten otillräcklig, förlamning kommer snart in, följt av döden.

Handlingsprincipen för giftiga sprayer är något annorlunda. I detta fall kommer giftet in i lungorna och hindrar parasiten från att andas. I detta fall inträffar döden nästan omedelbart.

Bild
Bild

Medel och deras användning

Tillverkare "Mashenka" producerar medel i flera former. Du kan förgifta skivstång med krita, pulver, gel och spray. Var och en har sina egna fördelar och nackdelar.

Kritor

Krita "Mashenka" är mycket enkelt - det innehåller giftiga komponenter, liksom ofarligt gips och krita. Koncentrationen av giftiga ämnen i krita är inte hög - den överstiger inte 0,5% av förpackningen i 20 g. Resten är krita med gips. Krita behövs så att linjer syns när du ritar. Gips, en gång i parasitens kropp, cementerar blodkärlen - detta ökar den destruktiva effekten på parasiten.

Bild
Bild

Att använda kritor är väldigt enkelt, du måste ta bort dem från förpackningen och dra linjer. I det här fallet bör du följa tre regler.

  1. Linjen måste vara kontinuerlig . Till och med ett millimeter kryphål räcker för att en kackerlacka ska springa säkert.
  2. Du ska inte rita där det behövs . Linjer dras på platser där kackerlackor ofta löper: på köksskåpens bakvägg, runt ventilationsgaller, på taksömmar, nära golvlister och på platser där ventilationshål lämnar.
  3. Linjen ska vara fet . Det är lämpligt att göra den 2-3 cm tjock. Giftiga komponenter bör vara tillräckligt för att fullt ut visa sin styrka.
Bild
Bild

Enligt tillverkarens försäkringar räcker en krita som väger 20 g för att bearbeta rum på 20-30 kvm. m. Fördelarna med sådana läkemedel inkluderar flera punkter.

  • Tillgänglighet - kan köpas i vilken järnaffär som helst. Dessutom har den det lägsta priset i jämförelse med andra lösningar för kackerlackor.
  • Ekonomisk konsumtion - bara ett paket räcker för att behandla flera vardagsrum.
  • Enkel användning - inga speciella färdigheter krävs för att utföra desinfektion.
  • Säkerhet - användningen av krita stör inte en persons vanliga livsstil under bearbetningen. Krita är helt säkert för människor och husdjur, så det kräver inte tömning hemma under läkemedlets varaktighet.
Bild
Bild

Det finns dock också nackdelar.

Trots att produktens toxicitet är låg måste den förvaras korrekt . Krita behåller sin effektivitet när den förvaras på en mörk plats vid en temperatur som inte överstiger 20 grader.

Kritor är ineffektiva med stark insektsangrepp. I det här fallet måste du välja: antingen ha tålamod och vänta tills upprepad behandling har effekt på alla kackerlackor, eller föredra kompositioner med omedelbar verkan.

Bild
Bild

Krita förstör vuxna, men är helt ineffektivt mot ägg och insektslarver. Därför, efter ett par veckor, kommer populationen av unga djur igen att störa ägarna till lägenheten, i så fall måste behandlingen upprepas.

Således har användningen av kritor sina egna begränsningar . De kan rädda angränsande kackerlackor från invasion om människor utanför lägenhetsväggen började bekämpa parasiter. Krita kan förstöra en eller två oavsiktligt rymd barbel, men han kan inte besegra en stor befolkning.

Bild
Bild

Aerosoler

Aerosoler "Mashenka" säljs i burkar om 180 ml. Läkemedlet är baserat på nervkomponenter. Vid inandning orsakar de förlamning av skivstången, insekten vill andas in, men det lyckas inte . På grund av detta säkerställs en hög effektivitet för aerosolen.

Det är anmärkningsvärt att detta botemedel inte bara verkar på preussarna, det är farligt för loppor, myggor, vägglöss, myror, nattfjärilar och flugor.

Bild
Bild

Mestadels är aerosoler uppenbara:

  • verktyget dödar inte bara insekter, utan skrämmer dem också bort;
  • aerosol "Mashenka" har ingen specifik lukt;
  • läkemedlet har en längre varaktig effekt i jämförelse med andra former, kackerlackor försvinner från huset i upp till 1 månad;
  • som kritor påverkar inte sprayer larverna och kopplingen av kackerlackor, därför måste behandlingen upprepas efter 10-14 dagar.
Bild
Bild

Geler

Geler är mycket effektiva mot röda prusaker. De aktiva komponenterna i läkemedlet leder till en kraftig minskning av befolkningen på barbel i huset efter 2-3 dagar, och efter ett par veckors kackerlacka förstörs kolonin helt . Gelerna kännetecknas av en kaskadeffekt. Till och med en enda insekt som har ätit en dos gift, före döden, lyckas överföra den till sina släktingar. Således förstörs inte bara vuxna utan också unga djur som har lyckats dyka upp under kedjereaktionen.

Bild
Bild

Gelen säljs i rör med en spruta. Det appliceras punktvis runt omkretsen av rummet, liksom i preussernas livsmiljöer. Den största fördelen med denna form är förmågan att bearbeta svåråtkomliga områden och smala sprickor. Andra fördelar inkluderar frånvaron av en obehaglig lukt, ofarlighet och allergivänlighet.

Gelen kan användas inomhus där människor och husdjur är . Det släpper inte ut flyktiga toxiner. Dessutom är kompositionen transparent, så det förstör inte utseende på bostadsutrymmet på något sätt.

Bild
Bild

Fällor

Limfällor "Mashenka" ger en bra effekt. De säljs i förpackningar om 20 g. De är en fast bas som smutsats med en klibbig komponent. Sådana former har sina fördelar.

Lätt att använda - du behöver inte rita någonting, klättra bakom skåpet och nå ventilationsledningar, som är fallet när du arbetar med kritor och geler

Bild
Bild

Det finns ingen anledning att köra ut hushållsmedlemmar ur lägenheten, spruta ytorna i rummet och sedan ventilera under lång tid, som vid behandling med sprayer. Och även fällor:

  • ha en neutral lukt;
  • de är giftfria för människor och djur;
  • fällans effekt varar i 2-3 månader;
  • en trevlig bonus blir ett demokratiskt pris.

Det finns bara en nackdel - fällor verkar bara på de insekter som kör över dem. Om preussarna väljer en ny plats för sin familj, kanske effekten inte kan förväntas.

Bild
Bild

Pulver

Pulver är en blandning av giftiga klibbiga komponenter som har en skadlig effekt på matsmältningskanalen i Prusak. Pulvret lockar insekten med sin smak och lukt. Han slår lyckligt på delikatessen, men efter några timmar sätter den giftiga effekten in.

Bruksanvisningen föreslår två sätt att behandla lokaler med pulver:

  1. strö platserna för lokalisering av Prusaks, i det här fallet måste du regelbundet uppdatera täckningen;
  2. späd med vatten och spraya den resulterande kompositionen från en sprayflaska på de behandlade ytorna.

Enligt recensioner hjälper båda verktygen att hantera oinbjudna gäster.

Bild
Bild

Det bör förstås att pulvren inte har en toxisk effekt på larver och koppling.

För inte så länge sedan lanserade tillverkarna Mashenka -produkten i granulat på marknaden . De innehåller azametifos i en koncentration av 0,4%. Detta är ett mycket aktivt organofosfattoxin med tarmverkan, det orsakar preussarnas död inom 24 timmar. Granulatet innehåller tillsatsen "Bitrex" - den har en bitter smak, därför förhindrar det att oavsiktliga inträngande av gifter kommer in i husdjurets kropp.

Bild
Bild

Det finns två sätt att använda pellets

  1. Sprid ut på underlag på de platser där preussarna rör sig.
  2. Späd med vatten tills en uppslamning bildas med en hastighet av 10 g av läkemedlet per 1 msk. l. Täck dörröppningar, nyanser, golvlister och fönsterkarmar med denna massa.
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Trots att "Mashenka" inte är farligt för djur och människor, måste vissa säkerhetsregler följas vid arbete med läkemedlet.

Använd gummihandskar när du rengör lokalerna med kritor . Om de inte finns tillgängliga, svep in krita i plast. Med en enda kontakt av medlet med huden uppstår vanligtvis ingen irritation. Efter avslutat arbete bör du dock tvätta händerna noggrant med tvål.

Om läkemedlet kommer i ögonen, skölj dem rikligt med rinnande vatten

Bild
Bild

Om du upplever ont i halsen och andfåddhet när du arbetar med kritor och pulver, avbryt behandlingen och ta en antihistamin.

Om produkten av misstag sväljs ska du dricka 2 glas vatten med 15 tabletter aktivt kol

När du arbetar med aerosoler, se till att människor och husdjur inte är i huset i 3-4 timmar. Efter återkomsten är det nödvändigt att ordna end-to-end ventilation i minst en halvtimme.

Bild
Bild

Granska översikt

Recensioner om användningen av Mashenka -produkter är mestadels positiva.

Om du säkert vet att preussarna bor hos dina grannar, använd barriärpreparat (kritor, pulver eller geler) . Då kan du vara säker på att objudna gäster inte kommer att krypa till dig från andra lägenheter. Behandla golvlister, dörröppningar, ventiler, avlopp och vattenrörsutgångar.

Bild
Bild

Om skivstången sitter stadigt i ditt hem ger inget annat än en aerosol en märkbar effekt. Denna behandling dödar dock inte larverna. Därför är det lämpligt att kombinera sprutan med andra former (pulver eller penna). I detta fall kommer aerosolen att döda alla vuxna, och genom ett mirakel kommer de överlevande och återkommande att slutföras med det torra preparatet, utan att ge dem en chans att avla.

Om du inte vill måla och du inte kan lämna huset under bearbetningen, sätt fällor . Men kom ihåg att det borde vara minst 5-7 av dem.

Bild
Bild

Och slutligen, om du blev av med irriterande skivstång, är detta inte en anledning att koppla av. Som en förebyggande åtgärd är det lämpligt att dra ränder på möblernas baksida då och då. De kommer inte att orsaka skada, men som ett ytterligare skyddsmedel kommer de att fullt ut motivera sig själva.

Och naturligtvis, glöm inte förebyggande åtgärder. Kackerlackor lever där det finns mat och vatten. Håll ditt hem rent, lämna inte mat på borden och torka försiktigt av vattenränder nära diskbänken och badkaret. Endast i detta fall kan du skydda ditt hem från återkomst av otäcka parasiter.

Rekommenderad: