Trälim Av Polyuretan: En Komponent Och Smältlim Från Titebond

Innehållsförteckning:

Video: Trälim Av Polyuretan: En Komponent Och Smältlim Från Titebond

Video: Trälim Av Polyuretan: En Komponent Och Smältlim Från Titebond
Video: Titebond Polyurethane Glue 2024, April
Trälim Av Polyuretan: En Komponent Och Smältlim Från Titebond
Trälim Av Polyuretan: En Komponent Och Smältlim Från Titebond
Anonim

Vid utvärdering av olika typer av lim kan det vara svårt att välja rätt. Detta gäller särskilt när du arbetar med träytor. När du väljer det bästa alternativet, beaktas egenskaperna hos själva träet och egenskaperna hos det material som det kommer att limmas till. Du behöver också veta om de belastningar som denna söm måste klara.

I det här fallet är användningen av polyuretanlim ganska motiverad . Denna typ av komposition har länge använts i alla europeiska länder, och i Ryssland blir den bara populär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Polyuretanlim är en utmärkt produkt för arbete med trä, gummi, metall, sten, marmor, PVC, MDF och mosaik. Det sticker ut bland sina analoger för sina utmärkta tätningsegenskaper. I en frusen form är en sådan komposition bra värme- och ljudisolering. Dessutom sker limningen av olika material med dess hjälp ganska snabbt.

Polyuretanföreningar används ofta för inredning: i kök, badrum, toaletter och balkonger. I yttre dekoration - för beklädnad av fasader eller tak. I industrilokaler används sådant lim mindre ofta.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med polyuretanlim:

  • hög vidhäftning;
  • klarar stora temperaturområden;
  • värmebeständighet;
  • lätt att använda på porösa ytor;
  • fuktmotstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid arbete med polyuretanlim måste ytan vara fri från damm och smuts. Det applicerade lagret bör inte vara mer än 5 mm. Vid härdning är det bäst att lätt trycka elementet mot ytan.

Polyuretanlimblandningar finns i en- och tvåkomponenter . Du måste veta skillnaden mellan dessa formuleringar. Verkan av tvåkomponentslimet börjar omedelbart efter att alla komponenter har blandats. Nackdelen är att en speciell blandningsbehållare krävs. Enkomponentkompositionen är redan redo att fungera. Det börjar inte frysa omedelbart, men bara en halvtimme efter att paketet öppnats - detta ger tid för förberedelser, tvingar inte befälhavaren att rusa. Sådant lim börjar stelna under påverkan av fukt eller fukt i luften / ytan.

Bild
Bild

Olika sorter

När du väljer ett lim måste du komma ihåg att det finns många olika typer av limblandningar på marknaden. De har olika egenskaper och kvaliteter, så du måste vara uppmärksam på de mest populära.

Sar 306

Sar 306 är en enkomponentssammansättning för arbete med gummi eller läder. Den griper snabbt och tål alla temperaturer.

Vid användning med speciella tillsatser förbättrar det vidhäftningen till svårbindbara ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ur-600

Ur-600 är en universell vattentät förening. Den används både i vardagen och vid produktionsanläggningar. Säljs helt färdig att använda. Den används när du arbetar med nästan alla material - dess mångsidighet förklarar dess popularitet. Efter härdning bildar den en elastisk söm som tål låga temperaturer eller bensin.

Det är värt att notera det faktum att detta lim är absolut säkert för människor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soudal

Soudal är ett lim avsett för arbete med skum och gips. Har en hög torkhastighet, låg förbrukning och hög vidhäftning till trä eller betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titebond

Titebond är ett lim speciellt framtaget för träbearbetning. Det finns en mängd olika kompositioner och tillsatser från denna tillverkare, som låter dig välja en komposition som helt passar dina arbetsförhållanden när du arbetar med trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smälter

Vi bör också överväga smältlim av polyuretan. De är konstruerade för att arbeta med svårbindade material och ytor. Sådant lim torkar snabbt, kräver inte pressning. Perfekt för oljigt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av polyuretanlim för trä är inte en komplicerad process. Bland det stora utbudet kan du alltid välja den komposition som passar dina behov.

Rekommenderad: