Lim "Moment Crystal": Universell Transparent Komposition, Vattentätt Polyuretanlim, Bruksanvisning, Förpackning Om 750 Ml, 125 Ml, 30 Ml

Innehållsförteckning:

Video: Lim "Moment Crystal": Universell Transparent Komposition, Vattentätt Polyuretanlim, Bruksanvisning, Förpackning Om 750 Ml, 125 Ml, 30 Ml

Video: Lim
Video: Симметрия: серия 101, часть 5 (принципы теории групп) 2024, April
Lim "Moment Crystal": Universell Transparent Komposition, Vattentätt Polyuretanlim, Bruksanvisning, Förpackning Om 750 Ml, 125 Ml, 30 Ml
Lim "Moment Crystal": Universell Transparent Komposition, Vattentätt Polyuretanlim, Bruksanvisning, Förpackning Om 750 Ml, 125 Ml, 30 Ml
Anonim

I vardagen är det universella limet "Moment Crystal" oersättligt. Det hjälper till att binda en mängd olika material, från keramik till gummi. Men den största fördelen med detta verktyg är att spåren av limning är nästan osynliga. Kompositionen är välförtjänt populär - den har hög kvalitet och utmärkta prestandaegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Limmet har en komplex kemisk sammansättning, skapad med den senaste tekniken, som bestämmer dess grundläggande egenskaper. Detta är en produkt som låter dig bilda en höghållfast söm, motståndskraftig mot aggressiva påverkan (inklusive mekanisk).

Produkten innehåller följande huvudkomponenter:

  • oorganiska heterokedjepolymerer av polyuretangruppen erhållna genom syntes vid hög temperatur;
  • etylacetat (etylester av etansyra);
  • dimetylketon eller aceton;
  • stabiliserande tillsatser.

Tack vare stabilisatorer är limmet mycket motståndskraftigt mot fukt. När det hårdnar kristalliserar det adhesiva skiktet, vilket ökar styrkan hos de sammanfogade lederna flera gånger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna förpackas i rör om 125 ml och 30 ml . Du kan också köpa lim i burkar om 750 ml och burkar på 10 liter. Det senare alternativet är särskilt bekvämt om stora volymer reparationsarbete planeras.

Egenskaper

Polyuretanlim kan limma hårda och mjuka material från polystyren, polyvinylklorid och andra typer av syntetiska polymerprodukter. Det kan också användas för limning av trämaterial, naturlig växtkork, akrylharts organiskt glas, metall, keramik och porslin, gummi, papper och kartong.

Bild
Bild

Produktens huvudsakliga tekniska och operativa egenskaper:

  • produkten är en transparent gel som förblir färglös även efter härdning;
  • lämplig för limning av olika kombinationer av material;
  • är en vattentålig komposition, därför kan den användas för produkter av naturligt och syntetiskt gummi (gummi);
  • inte utsatt för aggressiva alkaliska och sura effekter;
  • har förmågan att kristallisera under stelning, ger perfekt vidhäftning till ytor;
  • har egenskaper med hög hållfasthet, efter behandling lämnar inte smutsiga märken och fläckar;
  • bearbetade sömmar påverkas inte av höga och låga temperaturer (från -40 till +70 grader);
  • du behöver inte använda lösningsmedel för att ta bort överflödigt lim - de kan tas bort mekaniskt eller genom att rulla dem med fingrarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos limmet är återställandet av dess erforderliga egenskaper efter frysning . Det kan återfå sin ursprungliga konsistens vid rumstemperatur.

Moment Crystal universalgel kan torka ut, kristallisera i förtid och bli oanvändbart endast om förpackningen inte är förseglad. Lagring av produkten ger en medeltemperatur på -20 till +30 grader i 24 månader.

Det finns två huvudbegränsningar i användningen av lim:

  • det kan inte användas för limning av redskap som används för mat;
  • det är inte lämpligt för reparation av PP-, PE- och teflonprodukter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsinstruktioner

Limmet, med maximal vidhäftning, fastnar direkt, eftersom kompositionen erkänns som högsta kvalitet och mest hållbar bland analoger. Men innan användning, som anges i produktbeskrivningen, måste de ytor som ska fogas förberedas. Om den är av metall bör den rengöras från skala, rost, damm och smuts. Därefter är det lämpligt att slipa beläggningen med något slipmedel och torka av den, ta bort små partiklar. Sedan kan du avfetta materialet med aceton eller bensin.

Bild
Bild

Kompositionen appliceras i ett jämnt lager endast på torra, rena ytor och lämnas tills en tunn men märkbar film bildas på dem (i 20-25 minuter). Med hög porositet hos de bearbetade produkterna kan limmet absorberas väl, så det måste appliceras igen.

Se till att den genomskinliga filmen har rätt konsistens innan du klistrar beläggningarna . Om det inte fastnar i dina händer kan du ansluta sektionerna. Detta måste göras snabbt, med starkt tryck - sömmens styrka beror på det. Stängningen ska vara enhetlig över hela ytarean så att det inte bildas luftbubblor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För maximal hållfasthet är det inte trycket som är viktigt, utan dess styrka, därför måste limningen göras så noggrant som möjligt. Det är värt att trycka på ytan i 5-7 sekunder. Därefter är det inte längre möjligt att göra justeringar. För att skapa ett optimalt jämnt tryck under limning rekommenderar professionella hantverkare att använda en vanlig kavel eller flaska. Du kan använda produkten efter reparation en dag senare, när polymeriseringen av limmet är helt klar.

Vanligtvis färgas inte lim, men ibland är det nödvändigt att ta bort dess rester oavsiktligt träffat ytan. Detta måste göras snabbt. Ny smuts kan tas bort med ett rent finger. Torkade fläckar kan tas bort med bensin eller aceton (med undantag för tyger som måste tas till kemtvätt).

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Glöm inte att produkten är brandfarlig när du använder produkten, därför bör allt limarbete inte utföras nära brandkällor. Det är också önskvärt att ge maximal ventilation i rummet.

Självhäftande ångor kan i vissa fall orsaka en allergisk reaktion, yrsel, illamående och kräkningar hos personer med överkänslighet. Det är oacceptabelt att produkten kommer på hud och slemhinnor i ögonen.

Vid oavsiktlig kontakt med ämnet på öppna delar av kroppen, skölj dem omedelbart med mycket varmt rinnande vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkesortiment

Förutom det universella limet representeras serien Moment -produkter av andra populära formuleringar.

  • " Moment gel " avsedd för vertikal limning hemma.
  • " Super ögonblick " ger omedelbar bindning.
  • " Super Moment gel " designad för vertikala beläggningar som kännetecknas av ökad porositet.
  • Serier " Moment Montage " - en rad verktyg för installationsarbete, lämpliga för alla arbetsytor.

Idag, av recensionerna att döma, är Moment universellt vattentätt lim från tillverkaren Henkel den största efterfrågan. Om den förvaras korrekt kan den användas i flera år. Men han tappar inte sina värdefulla egenskaper. Produkten har en låg kostnad, håller ihop nästan allt (inklusive naturligt och konstläder). Limmet har bara en nackdel - en skarp lukt, som förklaras av närvaron av aceton och andra aktiva komponenter i kompositionen, därför är det lämpligt att arbeta med medlet med öppna fönster.

Rekommenderad: