Gummitätningsmedel: Applikationsegenskaper För Gummibaserade Produkter, MasterTeks Flytande Gummi, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Gummitätningsmedel: Applikationsegenskaper För Gummibaserade Produkter, MasterTeks Flytande Gummi, Recensioner

Video: Gummitätningsmedel: Applikationsegenskaper För Gummibaserade Produkter, MasterTeks Flytande Gummi, Recensioner
Video: Flytande gummi vattentät tätningsmedel - Bästa vattentätningsprodukt 2024, April
Gummitätningsmedel: Applikationsegenskaper För Gummibaserade Produkter, MasterTeks Flytande Gummi, Recensioner
Gummitätningsmedel: Applikationsegenskaper För Gummibaserade Produkter, MasterTeks Flytande Gummi, Recensioner
Anonim

Byggnadsarbete åtföljs alltid av behovet av att täcka sprickor, eliminera sprickor, flis och andra defekter. En viktig roll i sådana åtgärder spelas av speciella tätningsmedel, bland vilka föreningar baserade på gummi sticker ut. Men de måste användas med försiktighet och användas strikt i enlighet med tillverkarens instruktioner, med formell teknik.

Särdrag

Huvudkomponenten i alla gummitätningar är syntetiskt gummi. Liksom blandningar baserade på modifierad bitumen motstår sådana ämnen fukt mycket bra. Tack vare sådana värdefulla egenskaper kan de användas för tätning av tak och fasader, liksom för interiörarbete, även i de blötaste rummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel som skyddar ytan från vatten fäster bra på ytan av en mängd olika material, inklusive gummi . De kan användas för att reparera en uppblåsbar båt, vadar stövlar och mycket mer. Takmaterial och andra takprodukter limmas ovanpå tätningsskiktet.

Det gummibaserade tätningsmedlet kan appliceras på ytan utan noggrann rengöring, eftersom den höga vidhäftningsnivån ger en säker vidhäftning. Du bör arbeta strikt vid positiva lufttemperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

De främsta fördelarna med gummitätningsmedel:

  • god elasticitet;
  • arbetstemperaturområdet är minst -50 grader och högst +150 grader;
  • förmågan att måla tätningsmedlet efter applicering i vilken lämplig ton som helst;
  • immunitet mot ultraviolett strålning;
  • möjligheten att använda upp till två decennier.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men även gummitätningen har nackdelar. Det kan inte användas för vissa typer av plast. Det har förmågan att mjukna vid kontakt med mineralolja.

Användningsområde

Först och främst är gummitätningar utformade för att stänga deformationsfogar och skarvar:

  • på husets fasad;
  • i köket;
  • I badrum;
  • på taket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet har utmärkt vidhäftning till våta och oljiga underlag , kan användas tillsammans med bitumen och innehåller inte silikon. Gummitätningens egenskaper gör det möjligt att använda det på murverk och öka tätheten av räckenas bindning med väggar, plåster. Det kommer att vara möjligt att limma en fönsterbräda i koppar på en eklutning, täta anslutningen av sten, trä, koppar och glas.

Tätningsmedel kan användas för att förbättra isoleringsnivån vid fogarna i paneler av dekorativa material, när du installerar VVS- och ventilationsanordningar, när du installerar tvåglasfönster. De låter dig ta bort uppenbara defekter, samt förhindra påverkan av efterföljande skift och krympning av byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

MasterTeks gummitätning är ett kvalitetsmaterial som kan köpas till ett överkomligt pris. Denna blandning, som säljs på den ryska marknaden under namnet "flytande gummi", fäster perfekt på vilken yta som helst. Den extremt höga vidhäftningsgraden till fuktiga och oljiga underlag hindrar inte kompositionen från att förbli permanent elastisk. Materialet kan fungera som ett lämpligt substitut för polyuretan, silikon, polymer och andra mycket använda produkter. Det bildade skiktet är mekaniskt starkt och elastiskt samtidigt. Recensioner för sådan täckning är extremt positiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare och versioner

Huvuddelen av ryska företag som bedriver produktion av gummi och andra tätningsmedel koncentrerade sin produktion till Nizjnij Novgorod -regionen. Följaktligen är nästan alla produkter från andra regioner i Ryska federationen inte en oberoende produkt, utan bara resultatet av att klisterlappar igen.

Grekiskt materialmärke Kropp Det anses av experter vara nästan den bästa lösningen för metallytor och skarvar av metalldelar. Tyvärr förstörs den resulterande beläggningen snabbt av ultravioletta strålar. För att applicera blandningen behöver du en hand eller luftpistol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titan -tätningsmedel kan betraktas som ett mångsidigt efterbehandlings- och byggmaterial. Den används för metall, trä och betong.

Du måste välja det här alternativet om du behöver:

  • stäng ett litet gap;
  • täta taket;
  • montera VVS -armaturer;
  • lim glas och keramik ihop.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inget annat material kan ge sådan elasticitet, skydd mot kontakt med vatten, från effekterna av vibrationsvibrationer som tätningsmedel " Titan " … Torktiden beror på luftfuktighet och lufttemperatur. I genomsnitt tar fullständig torkning 24 till 48 timmar.

Rekommenderad: