Tvåkomponents Tätningsmedel: Polysulfid- Och Polyuretanversioner För Isolerglasenheter, Germotex-produkter För Betongexpansionsfogar

Innehållsförteckning:

Video: Tvåkomponents Tätningsmedel: Polysulfid- Och Polyuretanversioner För Isolerglasenheter, Germotex-produkter För Betongexpansionsfogar

Video: Tvåkomponents Tätningsmedel: Polysulfid- Och Polyuretanversioner För Isolerglasenheter, Germotex-produkter För Betongexpansionsfogar
Video: Varför får man kondens på yttre glas? 2024, April
Tvåkomponents Tätningsmedel: Polysulfid- Och Polyuretanversioner För Isolerglasenheter, Germotex-produkter För Betongexpansionsfogar
Tvåkomponents Tätningsmedel: Polysulfid- Och Polyuretanversioner För Isolerglasenheter, Germotex-produkter För Betongexpansionsfogar
Anonim

Tätning av olika ytor och eliminering av sprickor uppnås med alla typer av blandningar. Tvåkomponenttätningsmedlet skiljer sig väsentligt från konventionella formuleringar och har ett antal unika egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Varje tätningsmedel bildas av ämnen som under härdningsprocessen blir ett hållbart skal som inte låter några ämnen passera igenom. Luft, vatten och olika andra ämnen tränger inte in i den applicerade produkten, som har fått hårdhet.

Bild
Bild

En tvåkomponentsblandning, till skillnad från en enkomponentsblandning, kan inte omedelbart vara klar att användas . De ursprungliga komponenterna separeras och förvaras i separata behållare, med början av arbetet måste de blandas noggrant med en speciell teknik. Särskilda åtgärder måste vidtas så att den yttre miljön inte påverkar den använda kompositionen negativt.

För att förbereda ett tätningsmedel måste du använda en mixer - en mixer för byggnadsarbete eller en elektrisk borr, på vilken ett speciellt munstycke är placerat. För senare applicering behöver du en spatel eller en speciell pistol.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Ecoroom PU 20

Den hermetiska sammansättningen av Ecoroom PU 20 har unika tekniska parametrar och hjälper till att multiplicera perioden för underhållsfri drift av mellanpanelen. Den kan användas för deformerade leder, den bevarar sprickor och sprickor väl. Den har stor vidhäftning till betong, metall och trä, UV- och väderbeständig. Blandningen kan målas med vattenbaserade eller organiska färger.

Bild
Bild

Ecoroom PU 20 är uppdelad i två nyckelkomponenter, polyolkomponenten och härdaren. Pastan appliceras mycket enkelt och enkelt, blandat med en hushållsborr i minst 10 minuter. Förvara tätningsmedlet under normala förhållanden i minst 24 timmar före blandning. I sin färdiga form blir den så elastisk och gummiliknande som möjligt.

Materialet kan appliceras på måttligt fuktiga (inte våta!) Underlag, som initialt rengörs från spår av smuts, fettavlagringar och ansamlingar av cementbruk. I vissa fall, när det är nödvändigt att utesluta interaktionen mellan tätningsmedlet och fogytorna, behandlas de med skummad polyeten.

Bild
Bild
Bild
Bild

POLIKAD M

POLIKAD M - för tätning av glasenheter. Kompositionen kräver inte användning av lösningsmedel. Blandningen innehåller polysulfid (annars kallad tiokol), ett mjukningsmedel och fyllmedel med ett annat mjukningsmedel, samt ett pigment. Vid blandning av de ursprungliga ämnena erhålls en långsamt härdande blandning, som i härdat tillstånd nästan inte tillåter ångor att passera och bildar en elastisk yta som liknar gummi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel av polyuretan

Den högsta elasticiteten polyuretan tätningsmedel lämplig för metall, keramik, tegel, betong och plastytor. Skiljer sig i snabb stelning, motståndskraft mot negativa temperaturvärden (tål upp till - 50 ° C), kan användas på vintern. Det finns en möjlighet att färga kompositionen. Tätningsmedlet förlorar sina egenskaper vid temperaturer över + 100 ° C.

Denna typ av material låter dig:

  • stänga på ett tillförlitligt sätt värme- och expansionsfogarna i betong, blinda ytor gjorda av det;
  • blockera fogarna i betong- och skumbetongprodukter, väggpaneler;
  • blockera grunden;
  • täcka en konstgjord reservoar, pool, reservoar och omgivande strukturer.
Bild
Bild

Germotex

Denna blandning är utformad för att täta expansionsfogar och sprickor på betonggolv, plattor, för att ge dem ökad täthet. Basen är syntetiskt gummi, på grund av vilket materialet är mycket elastiskt och har ökad vidhäftning. Grunden för det kan vara vilken typ av byggnad som helst. Den skapade ytan är svagt mottaglig för rivning, friktion, mekaniskt dåligt genomborrad. Golvytan är solid och mycket stabil.

Bild
Bild

För en tvåkomponentkomposition av typen "Germotex" måste du förbereda ytan: sömmar och sprickor kan vara ganska stora, men de måste befrias från smuts och damm. Underlaget kontrolleras för att vara torrt eller endast lätt fuktigt. När lufttemperaturen sjunker till mindre än 10 grader Celsius är det oacceptabelt att använda kompositionen.

Under förbehandling förbehandlas cement- och sandunderlag med en polyuretanprimer för att minska damm och förbättra vidhäftningen. Appliceringspastan ska vara homogen. Ett lösningsmedel (vit sprit eller bensin) hjälper till att bli av med den otillräckliga vätskan i den skapade blandningen, som tillsätts 8 viktprocent av materialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

För 16 kg tätningsmedel, använd 1,28 kg lösningsmedel. Sömmar och sprickor kan stängas med en spatel om deras djup är upp till 70-80% i förhållande till bredden. Hållbarheten efter blandning är högst 40 minuter vid rumstemperatur, full styrka uppnås på 5-7 dagar.

Neftezol

Detta är namnet på märket polysulfidtätningsmedel. I utseende och struktur liknar läkemedlet gummi. Dess kemiska grund är en kombination av polymer och flytande tiokol. Materialet utmärks inte bara av sin stora elasticitet, utan också av dess utmärkta motståndskraft mot olika syror. Men du måste applicera den förberedda kombinationen på högst 120 minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att variera kompositionen kan du ändra härdningstiden från några timmar till en dag . Tiokolbaserade blandningar hjälper till att täta betong- och armerade betongfogar, vars deformationsnivå inte överstiger ¼. Kraven på ytrengöring skiljer sig inte från att förbereda sig för användning av andra material.

Tätningsmedel med vidhäftande egenskaper

Ett vidhäftande tätningsmedel karakteriseras kemiskt som en kombination av polymerer och modifierande föroreningar; används som grund:

  • silikater;
  • sudd;
  • bitumen;
  • polyuretan;
  • silikon;
  • akryl.
Bild
Bild

I fuktiga rum och på släta ytor behövs oftast vattenbeständiga, silikonbaserade självhäftande tätningsmedel. Det är denna lösning som rekommenderas att välja för de flesta byggnadsarbeten i sanitära anläggningar, för tätning och sammanfogning av ytor. Det är nödvändigt att fokusera på nyanser av den kemiska sammansättningen. Så utifrån antalet och variationen av enskilda ämnen kan man bedöma graden av viskositet, vidhäftning, skydd mot svampar och typen av färgning. När fungicider formuleras klassificeras materialet som”sanitärt”.

Bild
Bild

Lim med tätningsegenskaper är tillåtet att arbeta vid temperaturer från -50 till +150 grader , men vissa alternativ, på grund av speciella tillsatser, kan tåla mer betydande uppvärmning. Sammanfattningsvis kan vi säga att valet av tvåkomponents tätningsmassor är enormt, och var och en av dem har vissa specifika egenskaper som måste studeras noggrant.

Användningen av ett tvåkomponents tätningsmedel för tätning av mellanpanelsömmar beskrivs i detalj i videon.

Rekommenderad: