Yttre Tätningsmedel: Frost- Och Vattenbeständiga Alternativ För Renoveringsarbete, Vintersilikonprodukter För Metall- Och Takfogar, Torktid

Innehållsförteckning:

Video: Yttre Tätningsmedel: Frost- Och Vattenbeständiga Alternativ För Renoveringsarbete, Vintersilikonprodukter För Metall- Och Takfogar, Torktid

Video: Yttre Tätningsmedel: Frost- Och Vattenbeständiga Alternativ För Renoveringsarbete, Vintersilikonprodukter För Metall- Och Takfogar, Torktid
Video: What is Metal Roofing & Wall Sealant? Types, Uses, Applications 2024, Maj
Yttre Tätningsmedel: Frost- Och Vattenbeständiga Alternativ För Renoveringsarbete, Vintersilikonprodukter För Metall- Och Takfogar, Torktid
Yttre Tätningsmedel: Frost- Och Vattenbeständiga Alternativ För Renoveringsarbete, Vintersilikonprodukter För Metall- Och Takfogar, Torktid
Anonim

Utomhus tätningsmedel används för att täta fogar och sömmar, fönsteröppningar. För byggnadsfasader kan du bara använda de produkter som är resistenta mot hög luftfuktighet och extrema temperaturer. Den moderna marknaden erbjuder ett stort urval av tätningsprodukter.

Bild
Bild

Särdrag

Tätningsmedlet av silikon är utmärkt för de tuffaste och känsligaste utomhusapplikationerna. Denna produkt är helt säker för både miljön och människors hälsa.

Den har följande tekniska egenskaper:

  • elasticitet, på grund av vilken tätningsmedlet effektivt och snabbt fyller alla sprickor och luckor;
  • en hög styrka, vilket möjliggör det svåraste utomhusarbetet vid intensiv användning;
  • motstånd mot plötsliga temperaturförändringar;
  • hög vidhäftning;
  • motståndskraft mot låga temperaturer och hög luftfuktighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna produkt innehåller mjukgörare, färgämnen och olika extra fyllmedel. Experter rekommenderar att man väljer ett material med ett optimalt pris-prestanda-förhållande, eftersom billiga tillsatser gör tätningsmedlet instabilt för miljöpåverkan.

Ofta i butikerna kan du hitta tätningsmedel placerade i plastcylindriska förpackningar med ofixerad botten. Det finns också produkter placerade i ett engångsfolierör med en viss volym.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns ett stort antal tätningsmedel. Kvalifikationen baseras på typen av komposition.

  • Tätningsmedel av silikon är elastiska, vattentäta och även motståndskraftiga mot extrema temperaturer. Kompositionen är gummi, vilket gör att denna gummitätning är hållbar och säker.
  • Akryl alternativ presenteras i olika färger, de innehåller akrylpolymerer. Produktens vattenbeständighet gör den lämplig för utomhusbruk. För att detta tätningsmedel ska "visa" alla sina fördelar behöver det torrhet och värme. Komplett torkning av kompositionen utförs efter 24 timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller i polyuretan är hållbara, elastiska, motståndskraftiga mot mekanisk påfrestning. De är lämpliga för arbete med olika material, avger inga giftiga ämnen och kan också färgas.
  • Bituminösa tätningsmedel tillverkad av bituminösa polymerer, som erhålls som ett resultat av bearbetning av kvarvarande oljeprodukter. De kan till och med användas i dräneringssystem, eftersom de är fuktbeständiga. Det bruna bitumenförslutningsmedlet är baserat på gummi och bitumen. Transparenta formuleringar erbjuds också, som är dyrare, men de är lämpliga för alla material.
  • Butylvarianter designad för tätning av glasenheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det självhäftande tätningsmedlet kan presenteras i olika färger:

  • vit - används för arbete med VVS- och fönsterprofiler, samt för tätning av kabelkanaler;
  • transparent - används för att arbeta med träfönster;
  • svart är en utomhusprodukt som är resistent mot solljus, lämplig för fasad- och takläggningsarbeten, och som också ofta används för reparation av fordon;
  • brun - lämplig för tätning av olika bruna material;
  • färgad - används för VVS och fönster, men du kan välja en produkt med önskad nyans.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på egenskaperna är tätningsmedlet uppdelat i flera typer

  • frostbeständig - designad för tätning av fogar vid låga temperaturer. Detta är en "vinter" -produkt som kan användas även under extrema förhållanden med temperaturer under noll;
  • fuktresistent - designad för användning i fuktiga rum, till exempel ett badrum eller kök;
  • värmebeständig-värmebeständig produkt, som är lämplig för tätning av element i ugnar, värmesystem och så vidare. Det deformeras inte vid höga temperaturer och behåller sina egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde

Tätningsmedel har hittat in i olika situationer. När du bygger byggnader, oavsett hur hårt du försöker, kommer du inte att kunna undvika luckor i sömmar och leder. Det är därför som tätningsmedel används för efterbehandling.

För hus av trä vid lederna utanför måste en elastisk produkt användas , som kan sträcka sig och ta sin ursprungliga form. Om fasaderna inte kommer att döljas under något efterbehandlingsmaterial är det viktigt att sömmarna är snygga och jämna.

Vid tätning av väggar av betong eller tegel, liksom metallföremål, bör man vara noga med att säkerställa högkvalitativ vidhäftning till ytan. Tätningsmedlen som används för dessa arbeten måste vara resistenta mot temperaturförändringar, ultraviolett ljus och hög luftfuktighet. För panelbyggnader och fasadfogar är tätningsmedel av polyuretan utmärkta, så att du snabbt kan uppnå önskad effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ännu fler krav på taktätningar . De måste vara pålitliga, av hög kvalitet och klara olika väderförhållanden. Utseendet i detta fall är helt oviktigt, så du kan säkert använda bituminösa tätningsmedel, som bara är svarta. Gummitätningsmedel används också för takarbeten. De är också lämpliga för tätning av rännelement, antennutloppsområden, skorstenar och så vidare. Denna produkt används både under byggandet av en byggnad och under renoveringen av ett gammalt tak.

Det är omöjligt att klara sig utan tätningsmedel när man arbetar med dörröppningar och fönsterkarmar. Vid köp av en grundtätning bör man uppmärksamma sådana egenskaper som tillförlitlighet, motståndskraft mot extrema temperaturer och kemiska aggressiva medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsumtion

Innan arbetet bör du beräkna den ungefärliga förbrukningen av tätningsmedlet för att få den mängd komposition som krävs. För att göra detta måste du bestämma bredden och djupet på sprickan som du tänker täta. Denna indikator påverkas av skarvens djup och materialet från vilket föremålet är gjort. Djupet multipliceras med bredden, allt detta beräknas i millimeter. Resultatet är konsumtionen av produkten per 1 m fogen i gram.

Om leden är triangulär kan resultatet delas med två , eftersom kostnaderna för kompositionen reduceras avsevärt. Detta är inneboende i vinkelräta ytor, till exempel för att täta en skarv mellan ett badkar och en vägg. Om det är nödvändigt att täta sprickan kommer mer material att behövas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbrukning av kompositionen per meter beror på föremålets material. Som regel sätts ett standardvärde för denna indikator under konstruktion, ofta är det 6 mm, men det finns undantag. Om sömmen är större används en silikonsladd som tätning. Detta alternativ är lämpligt för träytor.

Tätningsmedlet säljs i butiker i olika behållare . För att välja önskad förpackning måste du först utföra beräkningar. Till exempel, för att täta en söm på en 10-meters yta, behövs 0,25 kg material.

Sortimentet av företag inkluderar rör med en volym på 0,3 kg - detta är ett utmärkt val för den planerade arbetsvolymen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att det köpta tätningsmedlet ska räcka till hela ytan måste det appliceras enligt de fastställda reglerna:

  • förbered föremålet, avfett det och rengör det från skräp;
  • på det område där silikonet kommer att placeras maskeringstejp limmas på båda sidor, vilket förhindrar att materialet kommer på den rena ytan;
  • röret med kompositionen sätts in i en konstruktionspistol, hälls i sömmen, varefter blandningen jämnas med en spatel.
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Det första problemet för dem som har påbörjat reparationer är valet av ett pålitligt tätningsmedel. De mest populära är polyuretan- och silikonföreningar. Det första alternativet har många fördelar, det har visat sig vara utmärkt när man arbetar med ytterväggar. Men tänk på att det inte är UV -beständigt. Tätningsmedel av silikon har fått ett stort antal positiva recensioner, men inte alla har råd med dem. Om du bor i ett varmt område kan du välja ett bituminöst tätningsmedel.

Experter rekommenderar att du använder denna förening för arbete på vinden eller taket, den kan också användas för rännor, dräneringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Köpare har ofta svårt att välja - inhemska eller utländska produkter. Idag är det praktiskt taget ingen skillnad mellan produkterna, inhemska företag använder samma teknik och komponenter som utländska. Men priset på tätningsmedel skiljer sig mycket, eftersom transportkostnader ingår i kostnaden för utländska varor. Experter rekommenderar att du köper ett tätningsmedel i stora butiker, där du kan jämföra priser, studera kompositionerna och till och med kontrollera varornas vikt, för ibland har samma behållare olika vikter.

För professionellt bruk erbjuder de varor i rör, vars tillämpning utförs med en speciell pistol. Det gör att materialet kan doseras och påskyndar tätningsprocessen. Hushållsrör är avsedda för små jobb.

Bild
Bild

För tätning av skarvar och sprickor av hög kvalitet rekommenderas följande regler:

  • platser för framtida tätning måste förbehandlas, rengöras från damm och gammal beläggning;
  • om utomhusarbete utförs på vintern, måste platsen också rensas för snö och frost;
  • för att öka vidhäftningen måste kanterna på sömmarna grundas;
  • om sprickan är för djup är det nödvändigt att använda en anti-adhesiv packning, vilket avsevärt kommer att spara tätningsmedlet;
  • För att spara tätningsmedel är det bäst att använda en monteringspistol eller pump. Det första verktyget är lämpligt för tätning av små skarvar;
  • utomhusarbete kan inte utföras under nederbörd, såväl som vid temperaturer under noll. Om detta inte kan undvikas är det bättre att överlåta ärendet till erfarna specialister, eftersom du i detta fall behöver professionella verktyg och utarbeta en handling för tätning;
  • se till att tätningsmedlet fäster hårt på väggmaterialet;
  • i ogynnsamt väder kan torkningsprocessen ta mer än en dag.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tätningsmedel är hållbara . För att få ett bra resultat bör du inte köpa de billigaste formuleringarna. Efter att ha utfört en högkvalitativ applicering av tätningsmedlet kommer du att glömma sprickor länge.

Rekommenderad: