Sconces Med Lampskärm (33 Bilder): Tyg Svart Och Grönt, Brunt Och Lila Väggmodeller, Liksom Med Kristall

Innehållsförteckning:

Video: Sconces Med Lampskärm (33 Bilder): Tyg Svart Och Grönt, Brunt Och Lila Väggmodeller, Liksom Med Kristall

Video: Sconces Med Lampskärm (33 Bilder): Tyg Svart Och Grönt, Brunt Och Lila Väggmodeller, Liksom Med Kristall
Video: Sliten lampskärm får nytt liv! - Loppisfynd 😍 Del 1 2024, Maj
Sconces Med Lampskärm (33 Bilder): Tyg Svart Och Grönt, Brunt Och Lila Väggmodeller, Liksom Med Kristall
Sconces Med Lampskärm (33 Bilder): Tyg Svart Och Grönt, Brunt Och Lila Väggmodeller, Liksom Med Kristall
Anonim

När de inreder interiören styrs många av regeln att klassikerna aldrig kommer att gå ur mode, därför väljer dekoratörer ofta modeller med en lampskärm när de väljer en lampa. Moderna mönster, anpassade efter armaturens traditionella stil, gör att du kan variera inredningen i rummet och ge det tillräckligt med ljus. För närvarande finns det många sorter av dessa produkter, vid tillverkning av vilka olika material används. Sconces med en lampskärm är det bästa sättet att lyfta in interiören i en viss stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Lampor med en lampskärm ser minimalistiska och snygga ut, vilket gör att de smidigt kan smälta in i rummets övergripande interiör. Normalt tänds en lampa med en stor eller två små lampskärmar. Till skillnad från glasskärmar är de inte avsedda för diffusion, utan för att rikta ljusstrålen klart nedåt, och ibland också uppåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är därför de oftast används som en extra ljuskälla till den huvudsakliga. Ofta placeras dessa vägglampor i sovrum eller vardagsrum för att dämpa ljuset om det behövs och skapa en mer intim och mysig atmosfär i rummet.

Material (redigera)

För närvarande används olika material vid tillverkning av sconces. Beslagen är vanligtvis gjorda av aluminium eller stål, som senare specialbehandlas och målas för att ge dem ett mer intressant utseende. Lampskärm är i sin tur oftast gjord av följande material:

Textil . Detta är det mest populära alternativet bland köpare. Tygskärmar kan betona elegansen och sofistikeringen i den omgivande interiören. När du väljer är det värt att överväga önskad belysningszon. Till exempel är tjocka tygmodeller lämpliga för att skapa den mest riktade ljusstrålen, medan ett genomskinligt tunt skal gör att ljuset från en glödlampa kan diffundera något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Papper . Används vanligtvis i belysningsarmaturer i japansk eller kinesisk stil. Lampskärmarna är tillverkade av speciellt hållbart papper som kan dekoreras med snygga mönster eller till och med fotoutskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Ofta bland de populära modellerna kan du hitta målade glasprodukter. En intressant ljus målning kommer att återuppliva rummet och dekorera det med vackra höjdpunkter som reflekteras från lampskärmens yta. Ofta används vanligt glas också som en extra dekoration för lampor av metall eller plast.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall . Det används ofta för att dekorera moderna interiörer. En lampskärm av detta material skapar ett strikt riktat ljus, som dekoratörer ofta använder för att zonera ett rum. De mest populära modellerna är lampor med bronsskärmar. De har ett mycket majestätiskt och dyrt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast . Modern teknik gör det möjligt att skapa snygga vägglampor av detta material som är mer intressanta i design och form. Dessa lampor används vanligtvis för att dekorera rum med djärva eller minimala mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare så många olika modeller kommer det inte att vara svårt att välja det mest lämpliga alternativet för att dekorera en viss interiör. Material som kristall, keramik och spetsar används också ofta för att dekorera lampskärmen.

Många begåvade människor är inte rädda för att göra en lampskärm på egen hand med hjälp av tillgängliga verktyg. Det är därför, på jakt efter unika och mest originella modeller, det är värt att vända sig till sortimentet av amatördesignermässor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Beroende på rummets stilriktning bör särskild uppmärksamhet ägnas åt typen av lampskärm för att mest noggrant betona inredningen:

Högteknologisk . Det perfekta komplementet till denna högteknologiska stil är en lampa med en cylindrisk lampskärm. Tack vare henne kommer lampan att överföra ljus, inte bara nedåt, utan också uppåt, samtidigt som rummet är tillräckligt upplyst. Det är också värt att titta närmare på modeller med en rörlig del, med vilka det om möjligt blir möjligt att rikta ljuset åt andra hållet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En vägglampa med en svart kuleformad lampskärm används också ofta för inredning i högteknologisk stil. Den är vanligtvis utrustad med ett rörligt långt ben. Dessa lampor är vanligtvis monterade ovanför soffan i vardagsrummet för att ge en bekväm vila medan du läser eller under sammankomster med vänner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Chalet . En utsökt och mysig inredning kommer inte att vara komplett utan parade sconces. Professionella dekoratörer rekommenderas att dekorera ett rum i denna stil med lampor med en golvlampa i trä. Som regel har den den klassiska formen av en rak Empire -stil eller ett fyrkantigt prisma. För bättre belysning lämnar designers ofta lockiga spår i lampskärmen, vilket ger charm till inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

"Chalet" -stilen kommer dock också att vara väl lämpad för traditionella lampor med en brun brons lampskärm eller beige tyg.

Art déco . Denna stil innehåller olika inredningsriktningar. Beroende på rummets övergripande design kan både vintage Tiffany -stil och ljusare japanska modeller passa in i det. Man bör komma ihåg att armaturens räckvidd måste motsvara deklarerade grundfärgerna i interiören. När du väljer lämpliga modeller är det värt att överväga alternativ med sådana släta och ovanliga former på lampskärmen, till exempel en konkav Empire -stil med kammusslor eller med en manschett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Land . Kombinationen av charm och romantik kommer perfekt att betona skenet av ljus och graciös design. På senare tid har sorter av krinolintypen blivit utbredda. Den är gjord av veckat tyg som sträcks över ramen. Resultatet är en mycket känslig, elegant produkt som kan betona romantiken och komforten i ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma alternativen av glas eller med kristall, som kommer att dekorera rummet med intressanta höjdpunkter. En ljus, känslig färgpalett välkomnas, som kommer att korsa rumets nyanser: grönt, lila, gult. För att skapa en mer elegant stil bör du föredra ljusa dämpade toner.

För närvarande är lampor med lampskärmar tillbaka på modet. Moderna modeller skiljer sig på många sätt väsentligt från tidigare alternativ, vilket lockar köparnas uppmärksamhet.

Rekommenderad: