DIY Lampskärm (80 Foton): Hur Man Gör En Ram För En Golvlampa, Samt En Lampskärm Gjord Av Virkade Trådar Och Av Tyg Eller Andra Material Till Hands

Innehållsförteckning:

Video: DIY Lampskärm (80 Foton): Hur Man Gör En Ram För En Golvlampa, Samt En Lampskärm Gjord Av Virkade Trådar Och Av Tyg Eller Andra Material Till Hands

Video: DIY Lampskärm (80 Foton): Hur Man Gör En Ram För En Golvlampa, Samt En Lampskärm Gjord Av Virkade Trådar Och Av Tyg Eller Andra Material Till Hands
Video: Sliten lampskärm får nytt liv! - Loppisfynd 😍 Del 1 2024, Mars
DIY Lampskärm (80 Foton): Hur Man Gör En Ram För En Golvlampa, Samt En Lampskärm Gjord Av Virkade Trådar Och Av Tyg Eller Andra Material Till Hands
DIY Lampskärm (80 Foton): Hur Man Gör En Ram För En Golvlampa, Samt En Lampskärm Gjord Av Virkade Trådar Och Av Tyg Eller Andra Material Till Hands
Anonim

Belysning spelar en viktig roll i hemmet. En väl vald ljuskälla är en kombination av rätt ljusstyrka och effekt med en vacker design av armaturen. En bra lösning skulle vara en ljuskrona, golvlampa eller lampa under en skugga. Men om varken stiliseringen av det senaste århundradet eller den moderna produkten var lämplig för inredningen, kan du göra en lampskärm med dina egna händer!

Bild
Bild

Populärt material

Skräddarsydda interiörelement integreras bekvämt och vackert i din hemmiljö. De är gjorda av de materialen och i de färger som kombineras med utformningen av rummen och är viktiga för en viss stilriktning.

Bild
Bild

Men utseende är inte allt. Varje produkt ska inte bara matcha interiören, utan också uppfylla dess funktioner. Innan du lär dig att göra en lampskärm med egna händer är det viktigt att avgöra vad du ska göra den av. Valet av material påverkas av följande nyanser:

Lampskärmens läge . Flera alternativ är utbredda: taklampor, golvlampor på ett högt ben, väggmonterade, bordslampor. Det är svårt att föreställa sig samma övergripande struktur på sängbordet som under taket. I sin tur klarar en liten sänglampa inte funktionerna hos en ljuskrona i vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått . Ju större diametern på plattan är, desto svårare är det att göra den från små element. Om bara en meter material behövs för en tygskärm, måste du äta mer än ett dussin popsicles för en lampskärm gjord av glasspinnar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning . Lampskärmar är lämpliga för många tillfällen. De skapar en romantisk miljö för ett datum, en mysig intim atmosfär för vänliga konversationer, ger inredningen ett lust och lätthet. Ju mer ljus rummet kräver, desto tunnare och ljusare ska materialen vara, desto mörkare är belysningen planerad - desto tätare material kan bli och desto rikare färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pris. Alla material är inte billigare än att köpa en färdig lampskärm. Så spetsar, sammet och några andra ädla tyger är många gånger högre än kostnaden för en produkt tillverkad av skrotmaterial

Lampskärmar av tyger, läder, olika typer av papper, fragment av trä, rep och band, pärlor och metall är mycket populära. Inte mindre utbredd är produkter tillverkade av "skräp" -saker och "förändringar" som har fått ett nytt liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textil

Alla tyger är inte lämpliga för att sy en lampskärm. Det kan konventionellt delas in i två typer: transparent och tätt.

Transparent är avsedd för ljuskronor och golvlampor som måste belysa ett stort område. Detta tyg låter dig skapa vackra designer nyanser utan att äventyra belysningens tekniska egenskaper. Lätta slöjor, luftiga produkter gjorda av tunna spetsar, "stickade" genombrutna nyanser är lämpliga.

Transparenta tyger bör placeras på ett stort avstånd från glödlampor, och det är lämpligt att stärka spetstyger så att de behåller sin styva form även utan ram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tjocka tyger behövs för att skapa en kammaratmosfär. Dessa inkluderar satin, jacquard, linne, mattor, flock, siden, häftklamrar, tryckta tyger. Det finns också ett tyg på en belysningsduk som är utformat exklusivt för geometriska lampskärmar.

Tjocka tyger är mer mångsidiga när det gäller design. De kommer i vilken önskad nyans som helst och kan ha ett mönster: geometriska mönster, olika typer av celler, tomter, fåglar och djur, blommor och växtmotiv. Separat är det värt att notera produkter gjorda av läder, korrugerade tyger och möjligheten att använda självhäftande tejp och band för att bilda veck av vilken form som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändring av gamla saker hjälper dig att spara på att skapa en original lampskärm av tyg. Läckande jeans, som handen inte reste sig för att kasta ut, en tröja som nattfjärilar har ätit, säckvävsklipp och eventuella kläder som har tjänat sin tid kommer att användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Vid konstruktion av armaturer av trä tillverkas ofta en sockel och mindre tunga material behövs för plattan. Detta hindrar dock inte användningen av små, lätta trädelar med en icke-trivial form för att skapa en lampskärm.

Bild
Bild

Dessa kan vara flätor gjorda av träremsor (som en korg eller låda), flexibla tunna grenar (pil, hassel, björk), tunna vedsnitt upp till 10 centimeter i diameter, spända på rep som gardiner för en dörröppning. Lampskärmen ser mer original ut, vars ram är gjord av en gammal papperskorg och taket är dekorerat med jämna rader av träklädnypor. Från budgetalternativ - en dekoration för en lampa från sushipinnar eller en enkel och elegant lampskärm från en stickbåge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massiva trä nyanser finns också på marknaden. Dessa är de tunnaste cylindrarna som behåller träets struktur och överför ljus, men de är svåra att tillverka och kräver vissa snickerikunskaper. På grund av materialet och produktionstekniken kännetecknas de dessutom av höga kostnader.

Metall

Många människor associerar med uttrycket "metall lampskärm" med skrymmande kandelabrar under taket i gotiska interiörer, men modern teknik gör det möjligt att producera eleganta och lakoniska produkter av aluminium och liknande metaller. De har olika former, kupolens djup, kan vara fasta eller bestå av endast "revben", som en bar ram.

Bild
Bild

Ett budgetalternativ med dina egna händer är enkelt att göra av tråd (aluminium eller koppar). Aluminium är större i diameter, lämpligt för produkter med snygga former, men utan dekorativa element. Koppartråd är tunnare och mer flexibel. Inte bara invecklade plafonds erhålls från det, utan också vacker inredning av någon grad av komplexitet. Den färdiga trådprodukten kan målas helt eller i separata fragment.

För att ge tråden önskad form, använd en liten hink, en salladsskål på ett ben, en lockig vas, en fruktkorg eller något annat föremål som kan lindas ovanpå och sedan tas bort.

Bild
Bild

Ett annat alternativ för hemkonst är en myntlampa. Om gamla pengar från sovjettiden har överlevt hemma, kan dessa avskrivna rubel förvandlas till en originalskärm för en lampa, om du klistrar ihop dem med kanter med hjälp av lim. Metallcirklarna i olika storlekar ska bilda en djup skål där glödlampan passar.

Det är viktigt att komma ihåg att det här är ett noggrant arbete, och du kommer att behöva många mynt även för en liten produkt, så du bör inte välja det här alternativet för att dekorera en ljuskrona i vardagsrummet. Men som en dekorativ dekoration för bordet kommer det att vara mycket användbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gips

Lampskärmar av gips är sällsynta. Halvcirkelformade och lockiga sconces används oftare i interiörer i en historisk, särskilt antik stil.

Att göra det med egna händer är inte svårt. Allt du behöver är en gipsblandning, vatten, ett medicinskt bandage och en bas på vilken den framtida nyansen kommer att bildas. Arbetet fortskrider som i papier-maché-tekniken, bara istället för bitar av papper används små fragment av ett bandage som blötläggs i en gipsblandning.

Efter torkning blir gipsprodukten texturerad och ojämn. Det kan lämnas så här eller slipas med fint sandpapper tills det är slätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Färdiga plastprodukter är slående i olika former, storlekar och färger. Inte färre originalplastskärmar av plast kan tillverkas med egna händer med hjälp av hushållsartiklar av detta material. Bland de mest populära är produkter tillverkade av flaskor, koppar, engångsskedar och sugrör. Det mest praktiska är stora volymer dricksflaskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgad plast används för att skära ut små bitar ur den. Till exempel kan du göra löv, cirklar, ovaler, diamanter och sedan fästa dem på ramen. Genomskinlig plast fungerar som grund för målning med akryl och målade glasfärger.

Från flaskor på 5 liter eller mer erhålls en färdig plafond om den nedre delen av behållaren skärs av. Den återstående toppen har redan ett hål för patronen, och underkanten kan figurativt klippas av, antändas (uppvärmd plast tar bisarra former) eller trimmas med annat material. Det återstår bara att tillämpa ritningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Papper

Papper lampskärmar är en av de billigaste, bekvämaste och lättaste i utförandet. De är lätta och mångsidiga. Som med textilier är de mer transparenta eller tätare.

Lätta, släpper in mycket ljus, sådana nyanser är gjorda av pergament eller rispapper. Innan delarna skärs ut måste plåtarna strykas med ett strykjärn. Täta lampskärmar kan tillverkas av kartong, tapeter, tidningssidor med hjälp av papier-maché-tekniken.

Bild
Bild

Trådar

Det mest populära och enklaste alternativet är en produkt gjord av trådar (garn, sisal, garn, jute), som blötläggs i en stor mängd PVA -lim och lindas runt en ballong eller studsboll. På grund av det faktum att när limmet torkar blir det genomskinligt, det finns inga spår på trådarna, även färgade.

En grövre och mer komplex lampskärm erhålls från en flätad klädstreck eller rep. Det kommer inte att fungera för att ge det en rund form, men den klassiska halvcirkelformade, koniska eller cylindriska nyansen kommer att visa sig vara idealisk för rum i nautisk stil och loftinteriörer. Korgplattor gjorda av vinstockar, garn, med hjälp av makrame -tekniken ser också intressanta ut.

Bild
Bild

Material till hands

Med god fantasi och skickliga händer kan du göra en lampskärm av mindre böjliga material: pärlor, pärlor, rester av satinband, begagnade skivor, skal, bokblad eller onödiga musikanteckningsböcker, wellpapp, muffinsformar och många andra småsaker som används inte längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilriktning

Valet av en specifik stilriktning för inredning kräver att man följer den även i de minsta detaljerna:

Om inredningen domineras av en av de klassiska riktningarna , är det värt att ge företräde åt högkvalitativa material och ädla nyanser. Lämpliga tyger, spetsar, brons-, guld- och silverelement, graciösa former, vit, beige, vinröd, smaragd, brun, samt elfenben och nyanser av fint trä. Särskilt fördelaktigt kommer att se ut en lampskärm, som ser ut som om den ärvs från en intelligent mormor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Etnisk dekoration innebär närvaron av ett visst lands nationella smak. Europeiska stilar drar mot primness och elegans, den asiatiska regionen kännetecknas mer av lätthet, luftighet, enkelhet, den orientaliska stilen förkroppsligar fantastiska motiv, ljusa färger, dyrbara smycken, en kombination av ett stort antal nyanser.

Bild
Bild

Rysk stil , i motsats till idéer, är inte en hög med nationella symboler, utan rikedom, soliditet, skönhet och god kvalitet; Amerikansk - yttrandefrihet och originalinnehåll, till exempel plafond från tabloidens sidor.

Bild
Bild

Stilar, nära till naturen , släng naturliga och enkla material - trä, halm, grova trådar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna riktningar fri från begränsningar så mycket som möjligt. Det är tillåtet att använda absolut material, skräpartiklar och de mest oväntade lösningarna i dem: replampskärmar, godisomslag, använda skivor med spegelyta, papperskoppar och cocktailrör. Och det här är bara några varianter av temat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsverkstad

Vid första anblicken kan det vara en skrämmande uppgift att göra din egen lampskärm, men en detaljerad beskrivning hjälper dig att räkna ut det i några enkla steg. De lättaste i utförandet inkluderar ramlösa produkter av papper, garn, spets.

För att montera en lampskärm av papper för dragkrona, golvlampa eller bordslampa behöver du:

  • Förbered ett papper (tapet är möjligt) 150 cm långt och minst 30 cm brett;
  • Med hjälp av en enkel penna, markera "revben" på dragspelet med 3 eller 5 cm längs linjalen;
  • Montera dragspelet med fokus på de markerade linjerna;
  • Använd en hålslagare för att göra hål i plattan längs överkanten och sätt in en tejp eller snöre i dem för att justera bredden på den övre kanten av plattan;
  • Limma de två ändarna av dragspelet med superlim.
Bild
Bild

För att skapa den mest populära bollformade lampskärmen krävs: 20-25 meter bomulls- och lintrådar (tjocka) eller mjuka rep, sax, PVA-lim, vatten, en behållare för lim, en markör, en tät monokromatisk ballong, medicinska handskar, vaselin, lampfot.

Åtgärder utförs i etapper:

  • Förbered din arbetsyta. Det är mest praktiskt att utföra åtgärder på ett bord täckt med film;
  • Späd limet med vatten i förhållandet 2 till 1, doppa en trådkula i den resulterande lösningen. Han borde vara väl genomblöt. Om det behövs kan du lägga till mer lösning under drift;
  • Medan trådarna absorberar limmet blåser du upp bollen till önskad storlek, markerar en cirkel runt bollens svans med en markör, vars diameter är lika med glödlampans diameter. Lätt gå på bollen med vaselin;
Bild
Bild
  • Knyt bollens svans med en tråd och linda den på ett kaotiskt sätt tills tråden tar slut. Det är önskvärt att vävningen visar sig vara tunn och spindelliknande;
  • När vävningen är klar måste trådänden åter fästas runt kulans svans och skär bort överskottet;
  • Häng bollen på en torr plats i 48 timmar tills den är helt torr. Det är viktigt att ta hänsyn till att lim kommer att droppa från det, så en behållare bör finnas längst ner.
  • Stick igenom eller töm bollen och ta bort den från lampskärmen. Produkten är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampskärmar av runda spetsservetter ser otroligt vackra ut. De lägger till sofistikering och romantik i rummet, och är samtidigt mycket enkla att utföra.

Eftersom grunden för spetsarna är trådar liknar tillverkningstekniken den tidigare versionen:

  • Förbered en arbetsplats och allt du behöver: sax, vitt lim utan gulhet eller transparent, spets- eller spetsservetter, vatten, en kontrasterande ballong utan mönster;
  • Lös upp limmet med vatten, doppa dekorationsservetterna i blandningen;
Bild
Bild
  • Blås upp bollen, markera hålet för glödlampan, smörj bollens yta med vaselin;
  • Lägg ut spetscirklarna med en överlappning, rör dig medurs från det markerade hålet för glödlampan;
  • Låt torka helt i 24-48 timmar;
  • Säkra uttaget och lampan.

I ramlösa lampskärmar ingår också produkter av metall-, plast- och träfragment som limmas ihop och bildar en halvcirkelformad eller rund skärm. Till exempel från mynt, kugghjul, koppar, grenar.

Bild
Bild

Ramen är nödvändig för mer komplexa produkter av silkespapper eller tyg. Det låter dig montera lampskärmar av olika former, storlekar och komplexitet.

Hur gör man en trådram?

Basen från den gamla lampskärmen är idealisk för implementering av tänkta idéer.

Om den inte finns där kan du göra en ny av följande material:

  1. Tråd.
  2. Klädhängare i metall.
  3. Plastbehållare för drycker.
  4. Plast- och korgar.
  5. Broderiram.
Bild
Bild

Trådramen är den mest mödosamma, men produkten från den är också pålitlig och stark. Den största fördelen med tråden är att den låter dig ge basen någon form: kon, cylinder, fyrkant, tetraeder.

För montering behöver du ståltråd 2-3 mm tjock, trådskärare, tång, tång med rund näsa, en hammare, en träkloss, sandpapper, emalj för målning, ett lödkolv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsprocess:

  • Räta ut tråden på en träkloss med en hammare.
  • Skär tråden i bitar i enlighet med diametern på de övre och nedre ringarna och höjden på "ribborna" på ramen.
  • Rengör de färdiga fragmenten från oegentligheter och rost med sandpapper; ge dem önskad form med hjälp av en tång och en tång. Den klassiska ramen är två runda baser med olika diametrar och 4-6 ribbor.
  • Skär ändarna på arbetsstycket för baserna i en vinkel, lägg dem åt sidan.
  • I den övre änden av varje tråd för att göra revben, gör ett litet knapphål och trä dem i ramens övre ring. Fördela på samma avstånd.
  • Vira trådändarna på den övre ringen och basens övergång med revbenen med en tunn koppartråd, tryck ner med tång och löd.
  • Böj öglorna i revbens nedre ändar med en rund tång, lägg den nedre basringen på dem, justera avståndet, tryck med tång, linda med tråd, tryck igen med tång och löd.
  • Täck den färdiga ramen med ljusfärgad emalj så att tråden efter ett tag inte börjar mörkna och inte lämnar smutsiga fläckar på tyglampans skärm.
Bild
Bild

En ram av gamla metallklädhängare monteras enligt samma princip som en trådhängare, men det kräver mindre ansträngning och visar sig vara mindre hållbart.

För att göra det måste du varva ner axlarna i långa trådremsor, varifrån delar av önskad form och storlek bildas med hjälp av en tång och en rund nos. Du kan bita av överskottet med nippers. Delarna är anslutna till varandra med hjälp av bygglim, tunn tråd eller eltejp.

Tomma plastflaskor med en volym på 5 liter eller mer kan också fungera som en bra bas för en lampskärm, om du tar bort locket och skär av botten. Den resulterande plattan kan målas, målas, dekoreras med plastdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stort utrymme för fantasi ges av tre-kopeck plastkorgar för använt papper och föråldrade korgar. De är nästan redo att användas som lampskärm, det återstår bara att göra ett hål i botten för en glödlampa, och om du slår på fantasin och dekorerar dem, kommer ingen att känna igen gårdagens urna i en lyxig golvlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den sista typen av ram är också baserad på användningen av ett välkänt objekt på ett ovanligt sätt. För att göra en enkel och bekväm träbas behöver du bara en båge för brodering av olika diametrar. Ringarna är anslutna till varandra med hjälp av ett rep, fläta eller sladd med någon bekväm knut eller genom hål som borras runt omkretsen. Du kan ordna dem i stigande ordning för golvlampor och fallande ordning för takkronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur sys av tyg?

För att sy en klassisk tygskärm i form av en cylinder behöver du ett mönster, textilier, ramens övre och nedre ring, PVC -film för lampskärmarna eller vit bomull, textilier och en trådrulle i färg, en sömnad maskin, järn, lim, sax, klädnypor, en fuktig trasa, vikter …

Bild
Bild

Steg-för-steg-instruktioner om hur du spänner en gammal lampskärm med ett nytt tyg eller omsluter en ny ram med ett lock innehåller flera steg:

  • Förberedelse av arbetsplatsen .
  • Skapande av en ritning av ett mönster . Det räcker med att mäta en cylindrisk lampskärm med en centimeter tejp, och en konisk måste "rullas" på ett pappersark för att rita ett mönster. Efter att ha markerat början appliceras den på linjen på pappret så att det sammanfaller med märket och rullas över arket, markerar en ny punkt uppifrån och under var 3-5 centimeter tills "start" -märket vidrör papperet om igen. En andra linje dras på denna plats. Det är nödvändigt att lägga till 2-4 cm runt kanterna till den färdiga ritningen och sedan överföra mönstret till tyget och PVC-filmen. Klipp ut delen på filmen.
Bild
Bild
  • Fäst filmen på tyget . Det ska exakt matcha ritningen, plus tillägg på 3-4 cm från varje kant. Nu kan du klippa.
  • Hopsättning . Det finns två alternativ: syning eller limning av locket på basen. Det andra är mycket snabbare och enklare, så de flesta föredrar det. Monteringen börjar med att fästa lampskärmen på de övre och nedre ringarna med hjälp av klädnypor eller clips. Det är viktigt att hålla en jämn marginal från kanten så att tyget fäster bra vid basen. Om lampskärmen är korrekt fixerad måste du markera topp- och bottenkanterna och platsen där skarvleden bildades på minst två punkter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Söm ". Ta bort klädnyporna, fäll ut lampskärmen och lägg den nedåt på arbetsytan. Anslut sedan på de angivna punkterna och limma med superlim. Därefter måste produkten vändas och läggas vikter på sömmen så att limmet fastnar väl.
  • Bård . Det är här de utsläppsrätter som finns kvar i början kommer till nytta. De behandlas med lim och viks sedan inåt, runt basringen och säkras med klämmor. Detta måste göras växelvis med den övre och nedre ringen.
  • Limning av papperstejp . Detta steg krävs inte, men för större noggrannhet kan du limma kanterna med en tunn remsa av självhäftande papper i lampskärmens färg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur uppdaterar jag en gammal lampa hemma?

Restaureringen av den gamla lampskärmen kommer inte att ta mycket tid, och resultatet kommer att glädja alla husets invånare. Det finns väldigt många variationer på temat: en gammal barnlampa med seriefigurer kan draperas över med en ny duk och en inskription eller mönster kan sprutas genom en stencil, i sovrummet kan du göra en stjärnhimmel med belysning, och dekorera en golvlampa i vardagsrummet med fjärilar.

För dekoration i köket är dekoration med färgad pasta av intressanta former (bågar, skal, spiraler) lämplig. Dekorationen ser original ut med spetsservetter, metallelement i steampunk -stil, pappersblommor.

Bild
Bild

Decoupage -tekniken med vackra mönster på servetter och speciella kompositioner för att överföra dem till tyg kan rädda den gamla lampskärmen. Antika produkter skapas med samma teknik.

Om huset har genomgått globala förändringar är det värt att omvandla lampan till den nya stilen. Romantiska ljusa nyanser, blommotryck, halmflätor och spets volanger kommer att vara lämpliga i Provence-stilen, industriella teman stöder en modern inredning, kromytor och skarpa former passar perfekt in i minimalism, techno och hi-tech, frodigt dekorerade med pärlor, pärlor, pärlor, band, etc. spetslampskärmar kommer att hitta sin plats i historiska interiörer, och papper, bambu, jute och andra naturmaterial kommer att tilltala älskare av nationella färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga och vackra idéer för hemlagade tak-, golv- och bordsskivor

Gör-det-själv-design av en ovanlig lampskärm är en av de situationerna när skatter från mezzaninen och gamla saker från balkongen kan hitta ett nytt liv. Till exempel kan färgade bitar av tyg och kostymsmycken förvandlas till en boho-lampskärm, och grova material, metall och glas, kan bli till dekoration för en inredning i loftstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

En vacker taklampa i en hall eller sovrum kan vara gjord av spetsar, papper, stora pärlor eller dekorera en bomullsbas med tygblommor. Kökstemat kommer att stödjas av lampor av gamla redskap, vinkorkar, cocktailrör, skedar, flaskor. I barnkammaren kan du göra lampskärmar från jordens halvor, använda tapeter med stjärnor för att rama in en nattlampa, dekorera rummet med ljusa små lampor i en fantastisk orientalisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt lösning för en golvlampa är en virkad lampskärm vävd med makrame -tekniken eller gjord av öppnade servetter. Om det inte finns några färdiga i huset hjälper stickmönster att skapa önskat mönster.

Bild
Bild

En bra idé för bordslampor - målning med målade glasfärger på glas, imiterar företagsidentiteten för "Tiffany".

Rekommenderad: