Designer Sconces (41 Bilder): Guldvägglampor Och Keramiska Modeller I Inredningen

Innehållsförteckning:

Video: Designer Sconces (41 Bilder): Guldvägglampor Och Keramiska Modeller I Inredningen

Video: Designer Sconces (41 Bilder): Guldvägglampor Och Keramiska Modeller I Inredningen
Video: Wall sconces for candles#Candle holder#Wall hanging scones ideas for candle. 2024, Maj
Designer Sconces (41 Bilder): Guldvägglampor Och Keramiska Modeller I Inredningen
Designer Sconces (41 Bilder): Guldvägglampor Och Keramiska Modeller I Inredningen
Anonim

I lägenheter och hus kan enskilda element i interiören utföra minst två funktioner - bära en obligatorisk funktionell belastning och vara en speciell designlösning, vilket är ett verkligt konstverk. Designer sconces kan bli sådana hushållsartiklar. De kan dekorera alla rum i ett hus och lägenhet - sovrum, vardagsrum, hallar och andra lokaler.

Sådana lampor är inte bara fantasin och flykten från designerns kreativa tankar, intressanta material och ovanliga lösningar, utan också en inredning som skapar en speciell atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Särdrag

Källor till ytterligare belysning i rummet krävs i många fall. Vägglampor är idealiska för många situationer där extra ljus behövs i rummet. Väggmonterade lampor var mycket populära under sovjettiden.

I nästan varje lägenhet installerades två ljuskällor i rummen samtidigt. En hängande ljuskrona placerades oftast traditionellt i mitten av rummet under taket och var den främsta ljuskällan i mörkret. Den andra källan är en bordslampa eller lampa monterad på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett brett utbud av sådana lampor presenterades i hushållsapparater, de hade olika former och var alltid prisvärda. Men år har gått, och idag är sconces ett speciellt inslag i inomhusinredning. Designerlampor är gjorda av en mängd olika material: glas, keramik, metall, plast, olika extra element som dekorerar belysningsarmaturen används.

Detta är det speciella med designerlampor: inte bara för att belysa rummet, utan att dekorera det med din ursprungliga design.

Sådana inredningsartiklar dekorerar verkligen rummet, kompletterar dess stil, komposition med ovanliga arkitektoniska lösningar och material som används i arbetet, betonar de inre funktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer vägglampor bör du tydligt förstå var i rummet de kommer att placeras. På vilken vägg, till exempel i barnrummet, är det tänkt att placera lampan - på den bortre väggen, där det finns minst naturligt ljus i rummet, på sidan, där barnets skrivbord ligger eller nära sovplats. Var och en av dessa alternativ kräver en annan inställning till valet, som i princip, och i alla andra rum.

Naturligtvis, i vardagsrum och hallar, närmar sig valet av sconces med särskild uppmärksamhet - i sådana rum fungerar lampor inte bara som ett element i inredning, utan också som en belysningsanordning som omdirigerar ljus till önskade områden i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer lampor måste du vara uppmärksam på deras former - lampor i olika former och storlekar är oftast lämpliga för stora rymliga rum. I rum med lågt i tak ser massiva lampor olämpliga ut, kompakta små rektangulära lampor eller långsträckta lampor ser mycket bättre ut.

Om rummet är inrett i modern jugendstil med ljusa reaktiva inredningslösningar är det osannolikt att vägglampor med ett antikt utseende kommer att passa in i atmosfären. Och vice versa - i ett rum i klassisk stil med tunga gardiner och gobelänger på väggarna bör du inte köpa moderna "prickiga" sconces.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stil är grunden för designlösningar. Att köpa en lampa ska inte vara förgäves. Belysningen ska vara i harmoni med lägenhetens eller husets allmänna stil, göra atmosfären trevligare och uttrycksfullare, ha lämpliga former och storlekar och acceptabla färger. Var och en av dessa element kan överlappa med vissa inredningsdetaljer, och då kommer det att betraktas som ett harmoniskt tillvägagångssätt för rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar att du använder designförslag av trä med nyanser av färgat glas, plast, keramik eller tätt tyg för en klassisk inredning.

Förresten, designer sconces kan tillverkas i begränsade mängder, och ännu oftare i en enda kopia. Det betyder att den andra lampan som säljs inte längre kommer att hittas, och detta är dess originalitet och värde.

Sådana belysningsanordningar är mycket dyrare än industritillverkade lampor som produceras i stora mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett modernt tillvägagångssätt för belysning

Författarna till designerbelysningsarmaturerna tar hänsyn till alla moderna funktioner, inklusive kontrollen av lamporna. Förvånansvärt nog behöver de inte vara strömförsörjda för att använda dem. På försäljning finns det sconces som reagerar på rörelse i rum och tänds, så snart en person kommer in i rummet.

Smart teknik gör att du kan styra ljusstyrkan i belysningen, ofta har lamporna ett två-tre-fas program av ljusstyrka och ändrar ljusflödet från att röra vid plattan.

Genom att vidröra dess yta kan du slå på lampan, genom att vidröra den två gånger - öka eller minska ljusstyrkan i belysningen, vidröra den en tredje gång - stänga av den.

Ofta använder författarna till designutvecklingen batterier och kraftelement som energikälla, och själva enheterna har inte de vanliga traditionella lamporna, utan lysdioder. De kan vara flerfärgade, vilket ger rummet en speciell stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en lampa i en designerversion är det viktigt att komma ihåg vad enheten exakt ska tjäna.

  • Belysning nära sängen krävs för kvällsläsning, och då ska ljuset vara starkt och samtidigt dämpat.
  • Lamporna i barnets sovrum ska inte vara irriterande med ljusstyrka och bör inte distrahera barnet från att sova.
  • I köket eller matsalen, för ytterligare belysning av de platser där mat tillagas och mat äts, ska ljuset vara rikt och starkt.
  • I hallen och i vardagsrummet - med möjlighet att distribuera ljusflöden, så att gäster och hushåll känner sig mysiga och bekväma.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest kända märkena

Den mest kända lampdesignern anses vara en amerikansk författare ursprungligen från Japan Isamu Nugoti. Hans verk vann över många människor, och den första designerkollektionen släpptes för cirka 60 år sedan. Armaturer Nugoti -märke Akari , de anses vara kvalitetsstandarden för inomhusbelysning. Dessa är både hängande ljuskronor och vägglampor, gjorda i minimalistisk stil.

Författaren använde tillgängliga material för sin tillverkning, men med tiden tillkom dekorativa element från dyrt glas och guldsmycken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designerlampor från mästaren från Danmark Poul Henningsen är populära. Hans varumärke är PH … Designern har ett speciellt förhållningssätt till kreativitet, när han en gång medgav att han inspirerades av en grankotte för att skapa konstföremål för att belysa ett rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arko Är ett märke från Italien, det utvecklades av två bröder som tillverkade lampor i form av gatlyktor. Enligt författarnas idéer kan lampan överföras från plats till plats och placeras där det behövs.

Serge Mui - en berömd skulptör från Frankrike. Ljusa, moderna, kreativa idéer kan spåras i hans verk. 1950 skapade befälhavaren en unik lampa, som omedelbart kallades "organisk". Det finns verkligen något levande i hans modeller - lampor och lampor har tunna "ben", graciösa, som insekts, och nyansernas former liknar ofta formen på en kvinnas bröst, för vilket de fick namnet Tetine.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt designarbete är inte billigt. De bör köpas i specialbutiker och butiker som är redo att tillhandahålla ett certifikat som bekräftar rätten att sälja designerlampor och lampor. Lampor och lampor bär som regel namnmärkena på verkets författare, logotyper eller andra element som bekräftar originaliteten.

Rekommenderad: