Konstruktion Spotlights: LED På Ett Stativ Och Andra. Beräkning Av Strålkastare För Byggarbetsplatser, Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Spotlights: LED På Ett Stativ Och Andra. Beräkning Av Strålkastare För Byggarbetsplatser, Tips För Val

Video: Konstruktion Spotlights: LED På Ett Stativ Och Andra. Beräkning Av Strålkastare För Byggarbetsplatser, Tips För Val
Video: Combo vs Flood | 4in Light Pod for Off-Road and Overlanding | NAO 4in LED Pods 2024, Maj
Konstruktion Spotlights: LED På Ett Stativ Och Andra. Beräkning Av Strålkastare För Byggarbetsplatser, Tips För Val
Konstruktion Spotlights: LED På Ett Stativ Och Andra. Beräkning Av Strålkastare För Byggarbetsplatser, Tips För Val
Anonim

Byggstrålkastare är enheter som låter dig garantera säkerheten på byggarbetsplatser, olika i kraft, belysningstyp och installationsmetod . Till salu kan du hitta LED på ett stativ och andra enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificering av byggnadsstrålkastare

Det är omöjligt att skriva allt om byggprojektorer i en kort publikation, eftersom sortimentet av stormarknader och marknader innehåller många prover av industriprodukter utformade för tomter i olika storlekar och konsumenternas behov. Många av dem är endast lämpliga för att ge ljus på natten i sommarstugor och områden som är avsedda för enskilda bostadshus. Men det finns också värdiga prover för belysning av industriföretag och byggarbetsplatser, ekonomiska när det gäller energiförbrukning, kraftfulla och enkla att installera.

Belysningsanordningar är så olika att det är omöjligt att utarbeta en klassificering som återspeglar alla särdrag och egenskaper. Därför beaktas separata principer för differentiering vid val och rekommendationer.

Av design finns det långdistans-, översvämnings-, signal- och accentstrålkastare . Valet görs enligt målorienteringen; i konstruktion används ofta översvämningar eller riktningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sökljus kan klassificeras enligt andra kriterier

  1. Efter den typ av lampor som används för belysning . Söklampan kan vara LED, xenon, kvicksilver, plasma, metallhalogenid, natrium.
  2. På driftstället . Inomhus, utomhus, i vattnet.
  3. För skydd mot yttre faktorer . Detta är en viktig parameter för en byggnadsspotlight. Skydd mot vätskeinträngning, inträngning av fasta föremål. Dessutom kan det i båda fallen vara ett variabelt skydd mot vissa skador eller en nivå som gör att du inte behöver oroa dig för säkerheten.
  4. Efter installationsmetod . Det finns olika alternativ som erbjuds konsumenten - på en stolpe, på en klämma, på ett stativ. Valet av monteringsmetod eller armatur för installation beror på det befintliga behovet och det upplysta utrymmet.

Och några ytterligare viktiga kriterier - form, kraft, hjälpfunktioner och ekonomi . Det är klart att stora byggprojekt kommer att kräva kraftfulla lampor som kan släckas under dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men 500 W -modeller, med alla fördelar och utmärkt belysningsnivå, kommer att kräva betydande utgifter för ägaren av byggarbetsplatsen.

Valbara kriterier

Det finns många universella rekommendationer, men de kan inte täcka alla krav som är i ett visst fall. Därför måste du vägledas av individuella behov.

Byggarbetsplatsstrålkastare , särskilt med storskaliga storlekar och ett stort behov av belysning (detta är viktigt inte bara för att skydda dyra material, utan också för att säkerställa säkerheten för människor på det) bör väljas i enlighet med GOST 12.046-85. Belysning kan dock klara sig med mindre overheadköp för att säkerställa att reglerna följs. För detta ändamål är det bättre att välja ekonomiska och kraftfulla diffusionsprojektorer gjorda med ny teknik, med en bra klass av skydd mot yttre påverkan.

Bild
Bild

För konstruktion på territoriet avsett för enskilt bostadsbyggande eller ett hus på landet , strålkastare med ovanliga funktioner kommer till nytta - mobil, fukt- och dammbeständig, lätt aluminiumkonstruktion, med rörelsesensorer.

Bild
Bild

För ett litet utrymme med förortsbyggnader Du kan välja fyrkantiga ekonomilampor med låg effekt som kommer att belysa ett litet område tillräckligt. Det idealiska alternativet är fyrkantiga LED -strålkastare på ett stativ, som kan flyttas till ett slutet hus i slutet av sommarsäsongen. Om belysningen används sällan kan du spara pengar och köpa plast.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att inte spara på ny utrustning - en rörelsesensor, som inte är billig, lönar sig snabbt. Aluminiumkåpan håller länge och plasten brinner. Skydd mot yttre skador gör att du inte behöver oroa dig för att byta belysning under hela byggtiden.

Beräkning av strålkastarljus

SNiP 23-05-2010 möjliggör belysning av arbetsplatsen vid en nivå av minst 300 lux , men beräkningarna utförs med en marginal, eftersom ljusflödet från lampan tenderar att minska efter en viss driftstid. Platsernas utrustning är gjord på en höjd och från flera sidor för att säkerställa full belysning och ingen skugga.

Korrekt beräkning innebär beräkning av flera parametrar.

Längden på det obelysta området erhålls med formeln:

L = h / (tg (Ɵ + βb))

Bild
Bild
Bild
Bild

Minsta höjd till vilken strålkastarna är höjda krävs för att uppnå önskad belysningsgrad, - enligt en annan formel:

H = Ѵ (Imax / 300) = Ѵ (50000/300) = 12,9≈13 m

Vissa parametrar kan beräknas endast genom att känna till webbplatsens område och individuella parametrar. Du måste känna till de tekniska data för strålkastarna, typen av installerad lampa och andra nyanser.

Några svårigheter för den genomsnittliga mannen på gatan kan vara formler med flera rader och användning av beräkningstabeller. Därför är det bättre att överlåta beräkningarna till specialister inom detta område.

Rekommenderad: