Sängbord För Sovrummet (49 Foton): Vita Sängbord, Gör Det Själv, Snyggt Hängande, Kantigt Och Smalt, Modernt På Benen

Innehållsförteckning:

Video: Sängbord För Sovrummet (49 Foton): Vita Sängbord, Gör Det Själv, Snyggt Hängande, Kantigt Och Smalt, Modernt På Benen

Video: Sängbord För Sovrummet (49 Foton): Vita Sängbord, Gör Det Själv, Snyggt Hängande, Kantigt Och Smalt, Modernt På Benen
Video: DIY Sängbord 2024, April
Sängbord För Sovrummet (49 Foton): Vita Sängbord, Gör Det Själv, Snyggt Hängande, Kantigt Och Smalt, Modernt På Benen
Sängbord För Sovrummet (49 Foton): Vita Sängbord, Gör Det Själv, Snyggt Hängande, Kantigt Och Smalt, Modernt På Benen
Anonim

Få människor tror att så välbekanta inredningsdetaljer som sängbord är en integrerad del av den ursprungliga designen i alla sovrum och kompletterar det kvalitativt med sitt dekorativa utseende och funktionalitet.

Bild
Bild

Fördelar och syfte

Ett nattduksbord är en mycket populär möbel idag, som har ett tillräckligt brett övre plan så att du kan sätta glasögon, en telefon, en lampa eller en klocka på den när du går och lägger dig . Ofta innehåller ett sådant sängbord många föremål som vanligtvis ligger på fel ställe, så hyllorna i ett sådant sängbord är ibland väldigt djupa och rymliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den viktigaste fördelen med ett sådant element i inredningen är att det är tack vare honom att alla nödvändiga saker i sovrummet nu är på armlängds avstånd - ett glas vatten, till exempel om du ofta vaknar från törst på natten. Många sängbord har flera hyllfack samtidigt, där sängkläder eller underkläder kan fällas ihop för att bevaras.

Typer och utföranden

Sängbord skiljer sig markant från varandra när det gäller typer och konstruktionstyper . Därför, om du bestämmer dig för att köpa dessa inredningsartiklar, bör du vara uppmärksam på kvalitetsegenskaperna för varje typ, så att köpet mest optimalt kombineras med sovrummets övergripande design.

Klassisk rektangulär . Det är enkelt och praktiskt, funktionellt och lätt att använda, mångsidigt och har vanligtvis inte dekorativa överdrifter. Designad för att lagra många saker.

Bild
Bild

Upphängd . Hängande piedestaler är särskilt populära på sistone, eftersom de ser särskilt original ut. Deras huvudsakliga syfte är inredning, rumsdekoration, platsbesparande i rummet och praktiska.

Bild
Bild

Skåp med utdragbart bord - om du gillar att äta eller jobba vid datorn i sängen.

Bild
Bild

Skänk med ovanlig design . Om du gillar att fantisera och du älskar allt extraordinärt - du bör titta närmare på sådana produkter, eftersom de inte bara kommer att dekorera ditt sovrum, utan kommer att göra dess inredning mer livlig och intressant. Sådana ovanliga piedestaler kan vara mjuka modeller - du kan inte bara lagra saker på dem utan också sitta på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnsängbord passar in i ett litet sovrum på ett originellt sätt . De kommer bara att se utåt smala ut, faktiskt gör möbeldesigners dem vanligtvis ganska rymliga.

Bild
Bild

Kompakta hyllor med 2-3 hyllor på benen kan också fungera som sängbord.

Bild
Bild

Av design är sängborden för sovrummet indelade i följande modeller:

  • Öppet sängbord . Detta är ett snyggt litet bord utan lådor eller dörrar, för förvaring av en liten mängd olika saker.
  • Skåp med lådor . Denna typ av möbler, med flera lådor, låter dig lagra olika tillbehör, dölja dem från nyfikna ögon.
  • Transformator sängbord .

Enligt deras former är kantstenarna fyrkantiga och rektangulära, kantiga och trapetsformade, ovala och runda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Ytterligare element

Precis som alla andra inredningsdetaljer har sängbord olika extra originella eller exklusiva dekorelement ., som låter dig välja dem för en specifik stil i ett sovrum eller rumsinredning.

  • Kantstenar med smidda och glaselement.
  • Lådor med läderklädsel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller av sängbord på höga tunna ben, som påminner om bord och har olika typer av bordsskivor - från runda till trapetsformade.
  • Sängbord på hjul.
  • Alternativ med öppna och stängda fack för förvaring av små föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

För varje inredningsstil är det nödvändigt att välja ditt eget ursprungliga sängbord så att det med sitt utseende betonar den stilistiska orienteringen i rummet som det valdes för. Hur får man de nya sängborden att passa mest organiskt i sovrumsinredningen?

Rustik

Vanligtvis ser sängbord i en så opretentiös stil ut som en enkel trälåda, målad i vissa färger, men har en viss exklusivitet i sitt utseende.

Bild
Bild

Orientalisk

Kallas även kolonialstil … Oftast passar rottingskåp med graciösa ben för honom. Intressanta dekorativa element som vävväggar, en rektangulär silhuett, en tonpalett med naturliga färger samt blommiga anteckningar i målning kan också användas här.

Bild
Bild

Klassisk

Klassiker är alltid massiva sängbord gjorda av naturligt trä, det spelar ingen roll om de är massiva eller förenklade alternativ. För dekoration kan du använda möbelhandtag och ben av en ovanlig form, men det är bäst att föredra en mörk, aristokratisk färg.

Bild
Bild

Italienskt palats

Dessa är sängbord i metall, dekorerade med konstnärligt smide, med artificiellt åldrade eller lackerade hyllor.

Bild
Bild

Modern

Moderna skåp finns vanligtvis i en mängd ovanliga former och färger .… Etniska motiv och växtgeometri kan användas aktivt här. När du väljer högteknologiska och minimalistiska stilar bör du föredra sängbord med metallfot eller glasdörrar med ett minimum av inredningsdetaljer.

Bild
Bild

Skandinaviska

Eleganta sängbord i neutrala färger av naturligt trä utan onödiga dekorativa element.

Bild
Bild

Provence

Dessa är först och främst elegant formade träpiedestaler med tunna lockiga ben.

Bild
Bild

Dimensioner

Det viktigaste kriteriet för att välja ett sängbord är dess höjd .… Helst är sängbordets höjd i nivå med sängen, så att du enkelt kan lägga en sak på den eller ta den. I det här fallet kommer sovrummet att ställa upp i en harmonisk rad, vilket hjälper till att göra ensemblen av sängar och nattduksbord den mest symmetriska och ergonomiska.

När du väljer dimensionerna på sängborden är det viktigt att komma ihåg storleken på sängen själv, samtidigt som du tillämpar principen om enhetliga dimensioner . Om sängen är mycket stor och sängborden snarare ser miniatyr ut, blir synlig obalans omedelbart märkbar, vilket inte alltid är glädjande för ögat. Om sängen är tung och massiv, har en imponerande sänggavel, då är stor byrå lämpligast här. Små, graciösa sängbord är lämpliga för en säng med en liten sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en elegant säng bör sidobordens bredd vara cirka 50 till 100 cm. Modellerna på sidoborden med en bredd på mindre än 50 cm är perfekta för en vanlig dubbelsäng eller en standardsäng för en person. En annan viktig parameter är möblernas djup. Om du väljer en kantsten djupare än 50 cm kan det betydligt försvåra din tillgång till sängen, vilket kommer att förstöra ergonomin i sovrummet, så välj standarden - ett djup på 30 cm eller mer.

Bild
Bild

Material (redigera)

Idag är originella och funktionella sängbord gjorda av olika typer av material - från massivt trä till syntetskivor

  • Den största preferensen ges fortfarande till naturligt trä ., eftersom den har en djup texturerad färg, en ekologisk komponent och en garanti för långsiktig service.
  • Billiga skåp är gjorda av spånskiva , fiberplatta och polyvinylklorid.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För kvinnors sovrum är eleganta sängbord gjorda av ekoläder (billigare alternativ) eller läder (dyrare alternativ) perfekta . Sådana kantstenar ser väldigt imponerande och ovanliga ut i vilken inredning som helst.
  • Nattbord i spegel eller glas utformad för att visuellt öka utrymmet i sovrummet, men blir för snabbt täckt med flisor och repor på grund av huvudmaterialets sårbarhet. Oftast är den rund i formen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan alltid köpa en kombination av olika material - till exempel ett massivt furu sängbord med närvaro av en plast eller smidd finish. Det finns också ett brett urval av metallmodeller med speglade hyllor och öppnade smidda ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

För många människor på gatan är det oerhört svårt att svara på frågan om hur man väljer färgen på deras nya sängbord. Det finns inga allmänna regler här, designers använder vanligtvis typiska färgmatchningsscheman, varav ett uppenbarligen passar din smak:

  • Sänggaveln och sängborden bredvid är gjorda av olika material, men de hålls i samma färgschema . Sänghuvudet kan till exempel vara brunt och sängbordets färg kan vara kaffe med mjölk.
  • Färgen på sängelementen är raka motsatsen till sängens färg . Sängen kan vara djupt svart eller röd, då ska sängborden vara bländande vita.
  • Färgen på sängborden matchar fullt ut den icke-grundläggande subtonen i sovrumsinredningen . Möbler i wengefärg är utmärkt lämpade för dessa ändamål, om hela sovrummet är utformat i en strikt klassisk stil och använder texturer som ligger närmast naturligt trä.
Bild
Bild
  • Sängbord matchas med färgen på andra möbler , som också framgångsrikt finns i interiören (endast sängen beaktas inte).
  • Sängborden behåller helt väggarnas ursprungliga färg , golvbeläggningar eller dörrar.
  • Sängbord kombineras med sovrumets huvudfärgschema … Så i ett ljust sovrum kommer pastellfärgade föremål i ett sovrumsset att se bäst ut.
  • Skänk eller bord är iögonfallande accenter . Ett sängbord i smidesjärn är till exempel perfekt för ett rejält sovrum.
Bild
Bild

Gör det själv

Om du vill skapa ett sängbord i din egen, ursprungliga författarstil, så krävs det verkligen inte mycket ansträngning och verktyg.

Till exempel kan du alltid bygga ett snyggt och excentriskt sängbord av ett par vanliga rejäla plywoodlådor eller ett par plastbehållare.

För att arbeta behöver du:

  1. Strängt taget själva lådorna, lådorna eller behållarna.
  2. Gamla hjul eller ben från ett lågt bord, en stol eller en pall.
  3. Torra grenar (helst av olika storlekar) i sågat tillstånd i form av cirklar.
  4. Korkpaneler.
  5. Vilken kvalitetsfärg som helst.
  6. Fick syn på.
  7. Varmt lim i pistolen.

För att snabbt göra ett ovanligt sängbord i sovrummet behöver du bara måla de förberedda lådorna med hög kvalitet i en förvald färg och låta dem torka … Fäst benen på den nymålade lådan med hjälp av lim. Använd samma lim för att limma korkpanelen ovanpå sängbordet för att skapa en vacker bänkeffekt. Samma paneler kan limmas mot kantstenens sidoväggar. Lim muggar från torra grenar på sidorna av skåpet och din produkt är faktiskt klar. Du kan dessutom dekorera den med gnistrar, strass, paljetter eller andra dekorativa element som är typiska för din sovrumsinredning.

Snygga inredningsidéer

Oftast är sängbord installerade på vardera sidan av sängen, vilket är extremt bekvämt om det är en dubbelsäng. Men samtidigt är det inte alls nödvändigt att dessa sängbord är desamma i design eller stil, de kan till och med skilja sig åt i färg, form och höjd.

Bild
Bild

För att visuellt jämna ut sidorna på en kaj med kantstenar i olika höjder kan du använda spegelytor, inramade foton eller målningar som hängts på samma nivå . För att balansera ljuset i ett sådant rum kan du också använda lampor av olika storlekar.

Bild
Bild

I sovrummet i Provence -stil kan du installera sängbord i "kjolar". Tygöverdrag kommer att göra sängens inre mjukare, mer feminint och mysigt. Fördelen med detta alternativ är att sängbordets färg alltid kan ändras genom att helt enkelt beställa en ny "kjol" till den.

Bild
Bild

Sängklädseln kan alltid ursprungligen möbleras med alla möjliga föremål som passar sängen eller hela sovrummet i storlek, färg och stil. Det kan vara bord för kaffe med intressant design, hårda puffar, gamla pallar-trappor, smidda ställningar för blomsterarrangemang.

Bild
Bild

Att välja rätt sängbord hjälper dig att skapa en idealisk miljö för den mest trevliga sovrumsupplevelsen.

Rekommenderad: