Linjära LED -armaturer (55 Bilder): Modulära Och Profil, Infällda Och Upphängda Modeller, Arkitektoniska Och överliggande

Innehållsförteckning:

Video: Linjära LED -armaturer (55 Bilder): Modulära Och Profil, Infällda Och Upphängda Modeller, Arkitektoniska Och överliggande

Video: Linjära LED -armaturer (55 Bilder): Modulära Och Profil, Infällda Och Upphängda Modeller, Arkitektoniska Och överliggande
Video: FLOS In finity Surface Install 2024, Maj
Linjära LED -armaturer (55 Bilder): Modulära Och Profil, Infällda Och Upphängda Modeller, Arkitektoniska Och överliggande
Linjära LED -armaturer (55 Bilder): Modulära Och Profil, Infällda Och Upphängda Modeller, Arkitektoniska Och överliggande
Anonim

Precis matchad belysning spelar en central roll i alla rum för att skapa det perfekta mikroklimatet. Detta är viktigt både för ögonkomfort och för att belysa rummets designfunktioner. Idag presenterar belysningsmarknaden en mängd spektakulära modeller, och det är inte lätt att bestämma vilken typ av linjär armatur som önskas. Därför är det värt att bestämma vilken funktion LED -belysningsenheten ska utföra direkt i din lägenhet innan du köper.

Funktioner, fördelar och nackdelar med LED -modeller

LED -belysningselement är en verkligt mångsidig belysningsmodell. Linjära LED -produkter kan samtidigt belysa en stor del av köket, medan vanliga ljuskronor bara belyser ett specifikt område. En annan egenskap hos belysningsanordningarna som övervägs är att de har en mycket längre driftstid. Enligt experter kan linjära modeller fungera i över tio år (förutsatt att installationen utförs korrekt), utan att det behöver bytas ut eller inte fungerar.

Bild
Bild

Linjära belysningsanordningar tillverkas i form av en rad enheter anslutna till varandra, vilket förhindrar mörkare övergångar mellan ljuskällor. Därför utmärks sådana modeller av en klar och mjuk ljusström, dess enhetliga riktning.

Bild
Bild

Bland de tekniska egenskaperna hos dessa produkter är det värt att notera att modellernas färgemission kan ha olika nyanser. Som regel anges färgtemperaturparametrarna på förpackningen till en glödlampa i Kelvin. Belysningsprodukten, beroende på den möjliga graden, uppvisar gult, vitt eller en mjuk varm nyans som är maximalt identisk med naturligt ljus. Du kan också observera ett coolt neutralläge.

Bild
Bild

Möjligheten att ansluta linjära LED -produkter till varandra till en enda ljuskälla är en ytterligare funktion som de övervägda belysningsenheterna är utrustade med. Detta är ett annat bra argument för att välja LED -belysningsprodukter som kommer att förvandla alla rum.

Bild
Bild

Låt oss titta på vad som är fördelarna med sådana belysningsenheter:

Spara energi - detta är den första och kanske den största fördelen som direkt skiljer linjära LED -köksprodukter från vanliga lampor. Källorna till ljusflödet är ljusa mättade kristaller - lysdioder, som avger en stor mängd ljus med en liten yta av den lysande ytan. Idag är denna indikator utan tvekan viktig, eftersom många försöker spara på allt under den period där eltaxorna ständigt växer.

Bild
Bild

Liten storlek - detta är den andra fördelen med de aktuella produkterna. Platsalternativen för linjära LED -armaturer är inte endast begränsade till takytan på en lägenhet, till skillnad från en vanlig köksljuskrona. Den senare kan bara placeras i taket. Linjära belysningsprodukter kan installeras både på väggar och möbler, och på det minsta köket.

Bild
Bild

Bland fördelarna med linjära modeller är det värt att notera dem. säkerhet … På grund av att linjära belysningsanordningar har en sådan fördel, värms de nästan inte upp under driften. Jämfört med konventionella köksarmaturer är den nuvarande nivån på LED -lampor betydligt lägre. Och detta gör att de kan användas aktivt i olika slutna belysningsenheter.

Bild
Bild

Olika färgpaletter , som lätt kan förkroppsligar absolut alla, även de mest ovanliga och vågade önskemålen hos en designer, tillhör också fördelarna med linjära modeller av lampor. Ingen annan belysningsenhet sticker ut i form, storlek och färg i en så stor variation som LED. Det är mycket enkelt att välja en linjär belysningsarmatur för vilken rumsdesign som helst. De otvivelaktiga fördelarna med LED -modeller ligger också i deras låga vikt, motståndskraft mot stötar eller vibrationer, frånvaro av buller och flimmer.

Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig med funktionerna och fördelarna med linjära LED -produkter, bör du inte glömma de nackdelar som dessa modeller också har.

Utmärkt värmeavledning är det första som tillhandahåller sådana belysningsenheter. Denna funktion implementeras av substratet på vilket lysdioderna är installerade. Men om några misstag eller brister gjordes under installationsprocessen kommer håligheter att visas som förhindrar värmeavledning. Resultatet av sådana åtgärder är att armaturen är helt ur funktion.

Bild
Bild

De lysrör som används i linjära belysningsprodukter är utrustade med flimmer. Kvaliteten på deras funktion beror direkt på omgivningstemperaturen. Med ett temperaturindex på + 10C och lägre garanteras inte utmärkt drift av enheten. Om temperaturen är över + 25C minskar ljusflödet.

Bild
Bild

Strömförsörjningsenheten som är inbyggd i belysningsenheten är inte skyddad från eventuella överspänningar direkt i nätverket. En spänning som är betydligt högre än den nominella ökar temperaturindikatorerna för diodelementet, vilket resulterar i att den slutar fungera. Av denna anledning rekommenderas att använda ytterligare skyddsblock.

Visningar

Linjära LED -enheter klassificeras huvudsakligen i tre huvudtyper:

  • elegant tak yttre;
  • inbäddade modeller;
  • sensordiodmoduler.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken metod som används för fixering på ytan finns det:

  • överliggande eller inbyggda belysningsanordningar;
  • upphängda eller hörnprodukter;
  • inkopplade eller upphängda källor till huvudbelysningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på den direkta fästpunkten - vägg- eller takbelysningsarmaturer, samt snygga fasadprodukter.

Och slutligen, idag finns ofta följande typer: modulsystem, profil (till exempel aluminiumprofil), arkitektoniska eller designerbelysningsarmaturer, med omkopplare eller roterande modeller, samt tunna eller universella matta linjära LED -lampor.

Bild
Bild

Form

Linjära LED-belysningsenheter kännetecknas av en tydlig geometri av former (oftast är de rektangulära, x-formade, ovala, etc.). Fallet med sådana modeller är smalt och långsträckt, även om produkterna kan produceras i valfri storlek och med hänsyn till köparens alla önskemål. Med dessa LED -enheter kan belysning observeras i alla konfigurationer. Detta uppnås genom att fixera flera belysningsarmaturer i en enda kontinuerlig kedja.

Bild
Bild

I det här fallet behöver du inte begränsa din egen fantasi - du kan enkelt justera önskad form av linjära belysningsprodukter efter dina egna önskemål och design. Den linjära bakgrundsbelysningsmodellen kan perfekt belysa stora områden i lägenheter. Och på grund av sin kompakta kropp kan sådana linjära LED -enheter också användas som belysning av enskilda nischer.

Bild
Bild

Applikationsalternativ

Ett omfattande modellutbud av linjära belysningsarmaturer gör det möjligt att använda dem i olika riktningar. Utformningen av de aktuella armaturerna används för både hushåll och industriella ändamål. Dessutom är sådana produkter idealiska för arkitektonisk belysning, fast fasad, samt ljus- och färgdynamiska belysningsalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa produkter är dessutom speciella mekanismer inbyggda som gradvis ändrar ljusets nyans och dess riktning. Sådana produkter används aktivt för vanlig och lokal belysning av både arbetsbutiker i tillverkningsföretag och kontorslokaler, liksom lager- eller köpcentra, parkeringsplatser eller sportkomplex och ett antal andra liknande lokaler. Det säkra instrumentklustret gör det möjligt att använda dem i situationer med hög vibrationsexponering.

Bild
Bild

Inbyggda belysningselement skapar en ljus belysning av sträcktaket längs rummets kontur, som avger perfekt ljus antingen från taket eller från specialberedda nischer. Upphängda belysningsarmaturer ger en unik belysning av området med tonvikt på designelement. De används i rum med högt i tak. Belysningsutrustning efterfrågas för belysningstrappor, liksom skyltfönster på köpcentrum, kaféer eller barer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggda rörelsesensorer, som är utrustade med vissa modeller av belysningsenheten, ökar komforten och sparar el. Sådana strukturer installeras i köket, badrummet eller toaletten. Beröringskänsliga belysningselement är efterfrågade i köket och på kontor hos stora företag.

Bild
Bild

Beröringskänsliga belysningselement är efterfrågade i köket och på storföretagens kontor.

Tillverkare

En av huvudtillverkarna av sådana enheter är Maxus. Deras produkter sticker ut för sin höga kvalitet. Detta företag är för närvarande särskilt populärt bland köpare. Företaget ger en ordentlig garanti för absolut alla sina installationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismen med maximal konfiguration kommer att kosta en ganska stor summa pengar. Kostnaden för sådana modeller börjar från fyrtio dollar och mer, beroende på konfiguration. Om du bestämmer dig för att ta mer ekonomiska modeller, är det möjligt att välja en enhet som är hälften så ekonomisk. Men i den här situationen kan du då vara väldigt ledsen, eftersom rätt kvalitet på billigare dioder ofta är extremt dålig och effektiviteten av deras funktion minskar allvarligt med tiden.

Bild
Bild

Bland tillverkarna av linjära LED -lampor är det också värt att notera det belgiska företaget Lucide, som har tillverkat lampor sedan 1992 och har alla kvalitetscertifikat. Lucide -modeller används i kontors- och industrilokaler, bostadslokaler. Särskilda egenskaper: elegant utseende och högsta prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss också notera det italienska företaget Lightstar. Belysningsarmaturer av detta märke kompletterar designen av högteknologiska och minimalistiska rum perfekt, vilket ger en sådan design mysighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna från det österrikiska företaget Globo är en kombination av rimliga kostnader och utmärkt kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Låt oss nu titta på hur man väljer rätt linjära lampor. Det är värt att notera att de alla används för att dekorera takbelysning och effektivt fylla alla rum med ljus. När du väljer önskad takanordning kommer du att ställas inför helt andra former och storlekar på dessa belysningsarmaturer. Tillverkningsföretag erbjuder ett brett utbud av sina produkter.

Bild
Bild

Det är möjligt att installera flera modeller av liknande design som du gillar som en enda belysningsenhet. Du kan också välja önskad färg på lampan, eftersom kroppen är tillverkad i en mängd olika nyanser. Dessutom kan du dessutom bestämma ett mönster för lampan, som organiskt passar och passar perfekt in i ditt rums design.

Bild
Bild

Det är värt att notera att speciella inbyggda modeller av linjära belysningsprodukter används för spända takbeläggningar eller alla typer av upphängda strukturer. Med deras deltagande är det möjligt att enkelt förkroppsligar den mest unika belysningen, och i avstängningsläget liknar de en elegant integrerad duk som verkligen kommer att överraska dig och kommer att fortsätta att glädja dig med en sådan oändlig design.

Bild
Bild

Montering av linjär infälld belysning är ganska lätt och förståeligt, men när du fäster den direkt i ett sträckt takbeläggning bör du vara extremt försiktig, eftersom det är mycket lätt att kränka ytan. I det här fallet rekommenderas att flytta denna funktion till proffs som kommer att göra allt arbete snabbt och effektivt.

För närvarande vinner arkitektonisk belysning med pekläge stor popularitet och efterfrågan. Tack vare denna teknik kan du tända belysningen direkt när någon är i det här rummet. Det är mycket bekvämt att använda sinnesmodeller i köket, liksom på toaletten eller badrummet.

Bild
Bild

Dessutom används sensorenheter ofta i gatubelysning, moderna uppfartar och tekniska lokaler. Installationen av dessa enheter bör dock också överlämnas till proffs, eftersom själva designen och installationen är en ganska mödosam och komplex process. För att kunna utföra en installation av riktigt hög kvalitet krävs viss kunskap inom detta område.

Bild
Bild

Sensorer erbjuds också av tillverkningsföretag i olika storlekar och former. Du kan också matcha färgen eller mönstret du vill ha. Tack vare sådana belysningsenheter är det lätt att förkroppsligar en elegant och harmonisk inredning. Det unika med denna design kommer att fortsätta att glädja ägaren i många år och kommer definitivt inte att glömmas av hans gäster.

Bild
Bild

När du väljer en linjär belysningsenhet är det värt att överväga de viktigaste detaljerna i själva rummet. För ett badrum och toalett är det optimalt att välja produkter med ett ip65 -index. Denna indikator indikerar att fodralet är tillverkat av fuktresistenta produkter och är helt förseglat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna belysningsarmatur fungerar bra under hög luftfuktighet. Skyddsklass IP65 tål direkt fukt.

Driftsregler

Linjära armaturer är konstruktioner av hög kvalitet, vars stabila funktion garanteras genom att följa deras rekommendationer. Det viktigaste är att skickligt utföra installationen. För att göra detta måste du korrekt fixera de strömbärande ledningarna, se till att de är isolerade och se till att belysningsanordningen sitter ordentligt.

Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder:

  • de installerade produkterna ska vara anslutna till nätverket, medan sannolikheten för överspänningar eller minskningar i strömspänningen inte bör tillåtas. Det rekommenderas att använda nätverkskort med inbyggt skydd;
  • när du använder en belysningsarmatur med inbyggd ljuskorrigering måste du se till att den utbytbara lampan är fördefinierad för att fungera i denna enhet;
  • utsätt inte utrustningen för inträngande av vätska eller andra ämnen;
  • uppfylla både driftskraven och de avfallshanteringsrekommendationer som tillverkningsföretaget noterar i produktpasset.
Bild
Bild

Vackra idéer för design av diodbelysning i interiören

LED -belysningsprodukter är en utmärkt ersättning för självlysande motsvarigheter. Sådana enheter organiserar perfekt både det centrala och det extra ljusflödet, används som en elegant dekorativ belysning (möbler, skyltfönster, mezzaniner etc.).

Bild
Bild

Snygga och mångsidiga linjära belysningsprodukter är verkligen unika modeller för kök och badrum, för att belysa målningar och speglar. Dessutom används de dessutom för detaljerad belysning av taket.

Bild
Bild

Professionella rekommenderar att du placerar belysningsutrustning i en linjal jämnt i rummet. Det är under sådana förhållanden som ljuset skiljer sig anmärkningsvärt över golvytan. Om du behöver belysa ett litet utrymme för vilket en enda kraftfull belysningsenhet räcker, är det mer effektivt att använda ett antal lampor med låg effekt. I det här fallet får du definitivt en mycket bättre och mer attraktiv belysning.

Rekommenderad: