Ovanliga Ljuskronor (43 Bilder): Original Taklampor

Innehållsförteckning:

Video: Ovanliga Ljuskronor (43 Bilder): Original Taklampor

Video: Ovanliga Ljuskronor (43 Bilder): Original Taklampor
Video: ROUND LAMP, DECORATIVE ROUND LAMP, LED -panel taklampa, rund belysning, 2024, April
Ovanliga Ljuskronor (43 Bilder): Original Taklampor
Ovanliga Ljuskronor (43 Bilder): Original Taklampor
Anonim

Ovanliga ljuskronor med bisarra former och av ovanliga material kan förvandla alla rum och bli dess höjdpunkt. Det finns så många intressanta designidéer att se upp för. I den här artikeln lär du dig om vilka alternativ för kreativ och snygg belysning som finns och hur du väljer rätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudfunktionen som förenar alla ovanliga ljuskronor är deras olikhet med alla lampor vi är vana vid. När de skapar dem inspireras designers av nästan allt från stadslandskap till den omgivande naturen. Därför kan sådana ljuskronor till och med bestå av metallrör eller enkla grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett icke-standardiserat tillvägagångssätt gör att du kan göra alla rum mer eleganta och betona den goda smaken hos dem som bor i detta rum. Den valda ljuskronan kan stå i kontrast med den övergripande designen eller omvänt passa in i den så exakt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och former

Lampor kännetecknas inte av var de är placerade, utan av form och material för utförande. Därför kan även enkla kaskad- eller hängande lampor vara icke-standardiserade:

Tak … Fokus ligger alltid på huvudarmaturen, som är placerad under taket. Det är därför det alltid väljs med största omsorg. Taklampor kan ha olika storlekar: både massiva och mycket små.

Den vanligaste formen är en långsträckt långsträckt lampa. En mängd olika material kan fungera som grund för en lampskärm, från trä till textilier eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

väggmonterad … Detta ljusalternativ fungerar som en extra ljuskälla. En liten krans ser original ut, bestående av flera små lampskärmar eller djurfigurer, en fotboll i ett nät. Sådana stilistiska lösningar ser ovanliga ut och beroende på rummets design kan du välja nästan vilken form som helst av dessa lampskärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskiva … Ett brett utbud av bordslampor är också ett nöje. Sådana lampor kan se ut som ett riktigt konstverk. Ofta är de gjorda i form av något slags djur eller figurer. En textil- eller glasskärm dekorerad med utsökt målning kan också användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Original designlampor är lämpliga för att dekorera alla rum. I ett sovrum eller vardagsrum med modern design ser trendiga lakoniska lampor bra ut. Det finns inget som hindrar din fantasi - lampor gjorda i form av grenar, bollar, garderobartiklar eller till och med musikinstrument kommer att betona din individualitet och originalitet i designen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men i en klassisk inredning, men intressanta, men mer återhållsamma lösningar kommer att vara lämpliga.

Till exempel passar en ljuskrona i form av en boll eller en lampskärm, kompletterad med tyghängen eller pärlor, väl in i en liknande stil. Klassiker ska inte heller vara tråkiga och monotona, särskilt när det gäller detaljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest ovanliga ljuskronorna

Bland alla befintliga belysningsalternativ har vissa lampor vunnit särskild popularitet och berömmelse. Låt oss ta en titt på några extravaganta ljuskronor som du också bör vara uppmärksam på:

  • Figurer från Bentem . Hans Van Bentem är en nederländsk konstnär och designer som skapar ovanliga ljuskronor i form av djur, symboler eller figurer. En av de mest kända bordslamporna från denna skapare är en produkt tillverkad i form av Sovjetunionens vapen och som består av en korsad hammare och skärm. Eller hans favorit skapelse är en skalle.
  • Ballonger . Om du vill att ditt rum alltid ska ha en festlig atmosfär, bör du definitivt uppmärksamma lamporna i form av ballonger. Sådana produkter erbjuds av ett av de välkända spanska företagen Estiluz. Lampor i form av ballonger är gjorda i olika färger, och på grund av att de lyser inifrån ser det alltid intressant och ljust ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Undervattensrev … Om du aldrig lyckades se undervattensdjupet med dina egna ögon, kommer du att bli nöjd med lamporna gjorda i form av färgade rev. Dessa ljuskronor är skapade av Olivia d'Aboville. För detta används ett hållbart och pålitligt material - polystyren. Du kan fixa en sådan ljuskrona både på taket eller väggen och på golvet.
  • Skräckfilmslampor . Skapelserna av märket Liquid Blood Lamp kan mycket väl fungera som rekvisita för att spela in någon skräckfilm. Sådana lampor består av en vit bas och röda dekorativa element, som påminner om blod som strömmar ut ur ett kärl. Det ser imponerande ut, så inte alla riskerar att använda sådana lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta slutar naturligtvis inte med de olika alternativen. Bläddra igenom de olika designerbelysningskollektionerna och du kan hitta originaldesigner som är perfekta för att dekorera ditt rum.

Boende i det inre

Armaturer med ovanliga former och färger kan användas i nästan alla rum. Det viktigaste är att ta hänsyn till rummets stil och stämningen som den valda lampan ska skapa.

Bild
Bild

Kök

I köket kan du använda lampor som liknar de apparater som används vid matlagning. Det finns många alternativ här. Till exempel kan du skapa en lampa av plastskedar med egna händer, eller välja en produkt som liknar ett riktigt rivjärn, en omvänd kopp eller tallrik. Välj den här versionen av lampan och du kan skapa en atmosfär av tedrickande med Mad Hatter och Alice i ditt kök.

Huvudkravet för lampor som används för att dekorera köket är att de måste vara gjorda av ett material som är lätt att rengöra.

De mest populära materialen är naturligtvis metall och glas. Det är också viktigt att lampans storlek matchar parametrarna i ditt rum. I ett litet kök uppskattas varje ledig centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Till vardagsrummet kan du också plocka upp olika extravaganta lampor. Tillsammans med klassiska bitar ser moderna kristallkreationer också bra ut i det här rummet. Det kan inte bara vara transparent, utan också färgat. Kristallbasen kan också kompletteras med olika dekorativa detaljer som ger ljuskronan individualitet.

Du kan också hitta ovanliga och snygga ljuskronor av tjeckiska eller Murano -glas, eller dekorerade med dyra Swarovski -kristaller. Kombinationen av ljus och färger gör det möjligt att uppnå en intressant effekt som kommer att dekorera rummet. Golvlampor, lampor och lampor gjorda i form av en gren eller en separat del av ett träd ser intressanta ut. Detta material är inte bara miljövänligt, utan ser också intressant ut, vilket ger interiören individualitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrum

I relaxrummet rekommenderas att inte experimentera för mycket och använda de lampor som ger ett lugnande humör och slappnar av. Flera ljuskällor kan installeras i sovrummet samtidigt. Lampor med imitation av ljus, rikt dekorerade lampskärmar ser vackra ut.

En riktig ljusstake eller någon annan antik produkt som du lägger till med ljuskällor kan användas som lampans bas.

Det är bra om ljuset som lampan ger kan dämpas om så önskas. Så du kan till och med somna med mjuk belysning eller läsa i sängen utan att störa någon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt lamporna för barnens sovrum. Här är inspirationskällorna för designers oftast tecknade serier eller sagor. Klassiska lampor tillverkade i form av djur eller sagofigurer är inte alltid triviala. Du kan alltid hitta något mer ovanligt, eftersom många designers tänker om standardformen eller bilden på ett annat sätt.

Här kan vissa icke-standardfärger användas, formen eller stilen i vilken karaktären görs kan förändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barns nattlampor kompletteras ofta med detaljer som musikaliskt ackompanjemang. Melodin ska vara väldigt trevlig, inbjudande att sova. Jag är mycket nöjd med ett sådant alternativ som att leka med ljus eller möjligheten att projicera en konstellation på väggen eller taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se kan spektakulära lampor användas i olika rum för att göra rummet mer intressant och snyggt. Dessutom kan du till och med försöka skapa en unik ljuskälla med dina egna händer. Låt dig inspireras av de kreativa idéerna från kända designers, så kommer du att kunna skapa något eget och definitivt värt uppmärksamhet.

Rekommenderad: