Tjeckiska Ljuskronor (42 Bilder): Taklampor Av Bohemisk Kristall Och Brons, Sexarmade Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Tjeckiska Ljuskronor (42 Bilder): Taklampor Av Bohemisk Kristall Och Brons, Sexarmade Modeller

Video: Tjeckiska Ljuskronor (42 Bilder): Taklampor Av Bohemisk Kristall Och Brons, Sexarmade Modeller
Video: AZzardo Circulo - Design Taklampor 2024, April
Tjeckiska Ljuskronor (42 Bilder): Taklampor Av Bohemisk Kristall Och Brons, Sexarmade Modeller
Tjeckiska Ljuskronor (42 Bilder): Taklampor Av Bohemisk Kristall Och Brons, Sexarmade Modeller
Anonim

Tjeckiska ljuskronor har dykt upp på världsmarknaden under lång tid, men de slutar fortfarande inte förvåna med sina nya produkter och tekniker. Huvuddragen i modellerna från Tjeckien är att de är gjorda av högkvalitativ kristall. Tack vare detta kommer tjeckiska ljuskronor alltid att vara en erkänd standard för prestige, rikedom och skönhet. De har vunnit popularitet över hela världen.

I många länder kan du hitta ljuskronor tillverkade i Tjeckien i butiker. Kunderna är alltid nöjda med designen och kvaliteten på tjeckiska produktmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Historia

Historiska referenser till tjeckisk kristall finns i början av 1100 -talet, när hantverkare från Tjeckien började skapa glasprodukter. Lite senare började de använda strass, vilket gjorde dem kända över hela världen. En av de första som började använda tjeckisk kristall för tillverkning av produkter var Kaspar Lehmann. Han var en juvelerare, tack vare honom avancerade tjeckiska hantverkare, de upptäckte färdigheter och talanger som de inte hade använt tidigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer specifika referenser till kristall från Böhmen går tillbaka till 1676 . Vid denna tidpunkt föreslog George Ravenscroft att man skulle lägga blyoxid till bohemiskt glas. Så här tillverkades kristall, som fortfarande används som material för att skapa olika produkter. Till och med nu, när det är möjligt att använda modern teknik för bearbetning, följer tillverkarna manuella tillverkningstekniker, som inkluderar tre steg: slipning, gravering och punktering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudsakliga tillverkare

För närvarande är många tjeckiska företag engagerade i tillverkning av kristallkronor och lampor. Några av dem har uppnått stor popularitet. Idag kan den tjeckiska marknaden för belysningsprodukter erbjuda cirka ett dussin av de största organisationerna som är involverade i produktion av ljuskronor. De är mycket populära över hela världen och har ett stort antal köpare och partners.

De mest kända av dem är: Preciosa, Sklarny Bydzov, Elite Bohemia, Bohemia Crystal, Kvetna, Titania Lux, Altalusse. Var och en av tillverkarna har sina egna egenskaper och fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Preciosa

Preciosa är ett företag som tillverkar lampor och ljuskronor för alla rum och utrymmen. Hon har lång erfarenhet och världsberömmelse. Organisationen står inte stilla och strävar efter att förbättra sin teknik och utveckla nya produktmodeller. Huvuddragen i alla Preciosa -produkter är att de alla har en lysande glans, vilket gör ljuskronorna ljusa och minnesvärda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elite bohemia

Denna organisation har funnits i över 20 år och har många års erfarenhet av tillverkning av belysningsprodukter. Företagets huvudaktivitet är tillverkning av olika kristallampor och ljuskronor med olika hängen. Företaget tar dessa dekorativa element från andra tillverkare. En av företagets partners är Swarovski. Hon producerar olika dekorativa element speciellt för dekoration av lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Titania lux

Titania Lux skiljer sig från sina konkurrenter genom att man strävar efter att producera inte raffinerade och sköra ljuskronor, utan produkter med metallram. Användningen av metall och kristall gör produkterna ovanliga och kreativa. Ramen kan färdigställas i olika färger som silver, brons, guld.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sklarny Bydzov

Sklarny Bydzov -organisationen bedriver produktion av kristallprodukter i olika stilar. Dessutom är en av företagets huvudaktiviteter tillverkning av kristallhängen. Sklarny Bydzov har ett stort antal grossister i olika delar av världen som Europa, Amerika, Kanada och Australien. Företag köper skräddarsydda hängen för att göra egna ljuskronor och andra olika produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Altalusse

Altalusse -företaget följer ovanliga synpunkter på produktion av produkter. Dess främsta mål är att marknadsföra och skapa nya modeller som kommer att vara i linje med modetrender. På grund av detta har den ett brett utbud av produkter av olika typer och egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Böhmen kristall

Bohemia Crystal bedriver produktion av olika typer av kristallprodukter för dem som uppskattar sofistikerade och vackra produkter. Hon tillverkar kristallartiklar som ljuskronor, kristallsmycken, porslin. Det viktigaste för företaget är att alla tillverkade produkter håller hög kvalitet. Dessutom står organisationen för kostnaderna för frakt och hantering av produkter till kunder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvetna

Kvetna -företaget är en av de första största tillverkarna av kristallprodukter. Hon började producera sina ljuskronor 1796 och idag är detta företagets huvudaktivitet. Ett särdrag hos företagets produkter är att ädelmetaller används för sina smycken. Detta gör organisationens produkter sofistikerade och sofistikerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av ljuskronor

Tjeckiska ljuskronor har olika typer och modeller. De kan variera beroende på var de är fästa. Huvudtyperna av tjeckiska ljuskronor och lampor, beroende på fästplatsen, är:

Takkronor . Takkronor kan också vara av olika typer, följande modeller av takprodukter utmärks: hängande ljuskronor, nyanser och inbyggda ljuskronor. Hängande produkter har ett speciellt fäste som håller ljuskronan upphängd, en sådan modell kommer att se bra ut i ett rymligt vardagsrum eller i en hall med högt i tak, och kristallen kommer att ge en känsla av majestät och elegans. Upphängda ljuskronor kan vara femarmade och sexarmiga, nyanser monteras nära taket och är små i storlek. Inbyggda modeller installeras i mängden flera produkter på ett tak och skapar bra belysning i rummet;

Bild
Bild
Bild
Bild

Vägglampor är lampor . De är små i storlek och kan monteras på olika sätt: nära väggen och med en konsol. Vägglampor från Tjeckien har sådana särdrag som släta kurvor och utsökt utseende. Beroende på tillverkare kan dessa produkter designas i både klassisk och modern stil.

Tjeckisk kristall kännetecknas av det faktum att det aldrig går ur mode, och därför är produkter tillverkade i Tjeckien alltid mycket populära;

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvprodukter . Golvkronor har ett annat namn - golvlampor. De är praktiska genom att de kan bäras och installeras var som helst på golvet. Golvlampans långa ben fungerar som stativ. Tjeckiska tillverkare presenterar golvlampor i antik stil. De liknar tjeckiska kristallkronor på ett ben, dessa modeller kommer att tillföra lyx och prakt till alla rum;

Bild
Bild

Bordskronor (bordslampor eller lampor) - produkter som alltid kommer att vara mycket efterfrågade, de ger belysning för dem som sitter vid bordet eller nära sängbordet med en lampa. I tjeckiska företags prestanda kan du hitta utsökta föremål som ljusformade lampor eller produkter tillverkade i en mer modern stil, men som också har de karakteristiska egenskaperna hos produkter från Tjeckien. Ljuskronor för trappor fungerar inte bara för belysning, utan också som en dekoration, de är långa smala strukturer på speciella fästen.

Sådana tjeckiska ljuskronor kommer att se bra ut i foajén på en teater eller på trappan i receptionen; de kommer att glädjas med sitt underbara utseende och prakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer

För att inte misstas med valet av tjeckiska ljuskronor är det tillräckligt att följa några regler som hjälper dig att välja exakt den modell som uppfyller både kriterierna för produktens utseende och dess funktionella egenskaper:

Fundera över vilka funktioner produkten kommer att utföra . Först måste du bestämma för vilka specifika ändamål detta köp behövs. Kanske behöver du en ljuskrona för att helt belysa rummet, eller så att ljuset bara träffar en specifik del av rummet. Beroende på detta måste du bestämma modell för produkten. Dessa kan vara takkronor, golvlampor eller bordslampor;

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljuskrona design . Ett viktigt steg i valet av en modell är inte bara dess funktionalitet, utan också dess utseende. Beroende på stilen i vilken interiören i rummet är gjord, måste du välja en ljuskrona som kommer att vara i harmoni med den. Tjeckiska ljuskronor presenteras i både klassiska och moderna versioner, så att hitta ett lämpligt alternativ kommer inte att vara svårt;

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktens mått . När du väljer en produkt bör du också ta hänsyn till dess dimensioner. Långa ljuskrona modeller kommer inte att se bra ut i ett rum med lågt i tak, de är lämpliga för rum med en takhöjd över två meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktkostnad

Alla produkter tillverkade av tjeckisk kristall är av stort värde, därför är deras kostnad högre än priserna på vanliga ljuskronor. De är dock fortfarande mycket efterfrågade. Varje finsmakare av skönhet och konst kommer att vilja köpa sådana produkter. En annan nyans är produktens inköpsort.

Kostnaden för en kristallkrona i Tjeckien kommer att vara mycket lägre än i något annat land, där exakt samma produkt kan kosta halva priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leverans

När du beställer en tjeckisk ljuskrona från tillverkningslandet kan problem som transport av produkter uppstå. Detta beror på att kristall är ett mycket bräckligt och dyrt material som kräver pålitlig transport. Det säkraste alternativet är att leverera produkten via post. Det kommer att ta mer tid, men det kommer att hålla varorna säkra och sunda.

Rekommenderad: