Ljuskronor I Lantlig Stil (41 Bilder): Rustika Taklampor I Tak

Innehållsförteckning:

Video: Ljuskronor I Lantlig Stil (41 Bilder): Rustika Taklampor I Tak

Video: Ljuskronor I Lantlig Stil (41 Bilder): Rustika Taklampor I Tak
Video: Деревенские истории из жизни. Мистика в деревнях (4в1) 2024, April
Ljuskronor I Lantlig Stil (41 Bilder): Rustika Taklampor I Tak
Ljuskronor I Lantlig Stil (41 Bilder): Rustika Taklampor I Tak
Anonim

Belysningsarmaturer spelar en viktig roll i vilken stil som helst. Förutom huvudsyftet får de interiören att se komplett och komplett ut. En av de mest mysiga och hemtrevliga bekväma designriktningarna är "country" -stilen, som har sitt ursprung i Amerika, vilket ger en känsla av fred, värme och komfort i rummet. Det är en modetrend för lanthus, temarestauranger och hotell.

Bild
Bild

Ljuskronor i lantlig stil har ett antal funktioner och sticker ut från andra analoger.

Karakteristisk

Takkronor måste helt matcha stilens egenskaper och dekorera rummet. En stor taklampa, placerad i mitten av ett rymligt rum, blir automatiskt en viktig del av inredningen, så valet måste vara noggrant.

Bild
Bild

Landsbelysningsarmaturer kombinerar etniska motiv och naturlighet. Med sin yttre enkelhet sticker de ut med toner av elegans. Dessa lampor ger en touch av antiken till interiören. Vid tillverkning av ljuskronor i ovanstående riktning används ofta föremål med en historia. Det kan vara ett riktigt vagnhjul, en svartad kedja och mycket mer.

Bild
Bild

Vissa modeller är dekorerade med blommönster, textilmaterial och andra dekorativa element.

Funktioner i stilistik

Innan du pratar mer detaljerat om ljuskronans funktioner måste du ta reda på vad "country" -stilen är. Denna trend har absorberat antikens ande, vilket återspeglas i användningen av föremål med speciella texturer. Som standard för hemmakomfort och värme skapas det genom användning av naturligt trä i stora mängder.

Massivträet är praktiskt taget inte bearbetat eller täckt med transparent lack för att bevara den naturliga träkornen och dess uttrycksfulla mönster. Sten används ofta som slutmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna stil använder naturmaterial, inklusive tyg. Färgerna på de använda textilierna är mjuka, lugna, avkopplande, naturliga. Detta är främst brun, beige och deras nyanser. Vita, vinröda, gråa, gröna, svarta toner används som tillägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra stilen mer uttrycksfull, förutom ljuskronan, läggs smidda element, djurskinn, horn och uppstoppade djur till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av en ljuskrona i rustik inredning

För varje stil finns det vissa kanoner i enlighet med vilka det är nödvändigt att välja lampor. En rustik ljuskrona i trä med element i smidesjärn passar perfekt in i lantlig stil och förvandlar rummet till oigenkännlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armaturer i ovanstående riktning har ett antal särdrag:

  • Inga skarpa hörn, ingen geometri, inga tydliga linjer. Den rätta lantkronan kombinerar mjuka övergångar och släta former (den kan dekoreras med smidda detaljer i form av klätterväxter).
  • Huvudmaterialet för ljuskronor är naturligt massivt trä. Det kan vara en inhemsk eller utländsk sort. Som ett tillägg används metalldelar och tyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljuskronor har stora parametrar, de är massiva taklampor. De behöver mycket utrymme för en fullfjädrad design.
  • Effekten av artificiellt åldrande är en idealisk designteknik för landskronor. Designers använder ofta grova och råa element för att ge produkten en speciell charm.
  • För belysningsenheter i denna riktning används ett naturligt område. Ofta kännetecknas nyanser av en karakteristisk metallisk lyster och imitation av åldrande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller

Utbudet av ljuskronor i lantlig stil är varierat och beror på de använda råvarorna, form, storlek. Detta gör att varumärken kan hitta ett tillvägagångssätt för varje kund som är en kännare av denna stilistiska riktning.

Bild
Bild

Hårdvara . Ljuskronor i metall kan tillverkas av mässing, brons och andra metallegeringar. För att produkten ska se uttrycksfull och iögonfallande läggs svart till legeringen, vilket markerar individuella linjer eller detaljer. Metallmodeller ser mer kompakta och snyggare ut än trämodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana taktillbehör används inte ofta som den främsta källan till artificiellt ljus: den tunga vikten är ett hinder för en sådan inredning.

Hjulkrona . Ljuskronor i form av ett gammalt vagnhjul är mycket populära i lantlig stil. Detta element fungerar som en bas på vilken lamporna är placerade. Den hängs upp från taket, dekorerad med kedjor och järndelar. Det kan vara en produkt baserad på ett verkligt hjul eller dess verkstadseimitation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att hitta ett hjul från en vagn är ganska svårt, men sådana produkter är sällsynta och kallas "tillbehör med en historia".

Tyg och sele . Textilmaterial används ofta för att dekorera nyanser i stil med en rustik stil. Ett grovt och texturerat tyg passar bäst, vars sammansättning måste vara naturlig. Tillsammans med tyget i ljuskronornas design använder formgivarna grova rep och flätor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

" Hornad" ljuskrona . Hornen på olika djur (älg, rådjur, saiga) används ofta som designdekoration för rustika ljuskronor. Dessa kan vara naturliga horn eller deras imitation av naturligt trä, behandlat med lack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att ovanstående modeller är de vanligaste och populära i denna stil. Utvecklingen av designsfären står inte stilla: specialister utvecklar ständigt nya modeller av belysningsarmaturer.

Räckvidd

Med tanke på landstilens popularitet erbjuder belysningsbutiker ett stort utbud av modeller. Till salu finns dyra tillbehör av sällsynta träslag och andra naturmaterial, samt budgetalternativ som endast visuellt liknar föremål från katalogen lyxvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan jag få det?

Du kan köpa hängande ljuskronor i lantlig stil i speciella onlinebutiker. Ett sådant köp är särskilt bekvämt om köparens stad inte har en specialbutik med lampor i önskad inredning. På nätverket har kunderna möjlighet att välja en modell som är idealisk i utseende och kostnad.

Det andra sättet är att gå till en stor belysningsbutik som erbjuder ett stort urval av ljuskronor, inklusive de i rustik stil.

Bild
Bild

Hantverkare kan göra en landkrona på egen hand. På det stora nätverkets globala nätverk har många lektioner samlats om hur man gör en lampa med egna händer.

Om du bestämmer dig för detta alternativ och följer det kommer du att få en unik handgjord produkt. Sådana varor värderas mycket högre än fabriksmotståndare.

Rätt val

Lantlampor och ljuskronor har ett uttrycksfullt utseende som skiljer dem från andra modeller. Innan du går till en butik eller gör en beställning via en avlägsen butik måste du bestämma exakt var den nya lampan ska placeras. Lantlig stil är bättre lämpad för rymliga rum. Detta betyder dock inte alls att en sådan ljuskrona inte kan placeras i ett rum med ett litet användbart område.

Bild
Bild

En massiv ljuskrona är idealisk för stora rum. Det kan vara en trämodell på flera nivåer, dekorerad med horn, grenar och andra element. Standardplatsen ligger i mitten av rummet. När du dekorerar festsalar på restauranger kan du installera flera takkronor. Lampor av denna typ ser särskilt bra ut i rum med högt i tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum är det bättre att välja modeller som är mer kompakta, placera dem spetsvis eller runt rummets omkrets.

Glas: ja eller nej?

Som regel används glas inte för att dekorera ljuskronor i lantlig stil, men detta material är ganska lämpligt som tillägg.

Skärmar av färgat glas kan vara en del av lampan i ovanstående stil. Varma nyanser av modeller ser organiska ut, till exempel gult eller orange. Du kan också hitta modeller med frostat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips från experter

Designers rekommenderar att du inte sparar pengar när du köper en ljuskrona för ett rum i lantlig inredning. Om du vill organisera en riktig rustik stil måste du lägga pengar på naturmaterial och dyra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att använda denna typ av ljuskrona i ett barnrum. Detta gäller produkter med smidda element, horn och andra vassa delar.

För detta område är det bättre att välja en lampa dekorerad med tyg och tjocka trådar. Det kan vara ett vanligt texturerat material (beige, brunt, mjölkigt.) Eller ett tyg dekorerat med ett litet blommönster.

Rekommenderad: