Bronskronor: Klassiker Från Iranska Tillverkare, Kristallmodeller Med Antikt Brons Från Iran

Innehållsförteckning:

Video: Bronskronor: Klassiker Från Iranska Tillverkare, Kristallmodeller Med Antikt Brons Från Iran

Video: Bronskronor: Klassiker Från Iranska Tillverkare, Kristallmodeller Med Antikt Brons Från Iran
Video: Mohsen Yeganeh - Behet Ghol Midam ( I promise you ) 2024, April
Bronskronor: Klassiker Från Iranska Tillverkare, Kristallmodeller Med Antikt Brons Från Iran
Bronskronor: Klassiker Från Iranska Tillverkare, Kristallmodeller Med Antikt Brons Från Iran
Anonim

Om du vill dekorera din inredning med en riktigt chic belysningsarmatur, så är en bronskrona det du behöver. För närvarande tror många människor av misstag att sådana inredningsartiklar länge har överlevt deras användbarhet, och mode för dem förblev långt borta under medeltiden. I själva verket är detta inte fallet. I moderna interiörer ser bronskronor inte sämre ut och ofta mycket bättre än de modeller vi är vana vid.

Bild
Bild

Särdrag

Det främsta kännetecknet för vackra bronskronor är deras storhet, äkta massivitet, graciösa former och en vacker matt yta som undertrycker överskott av glans och glans.

Sådana belysningsanordningar kombinerar medeltida smak och tidlösa klassiker, som, som du vet, aldrig lämnar modevärdena. Tack vare sådana intressanta yttre egenskaper brons ljuskronor ser ekologiska ut inte bara i historiska och klassiska, utan också i många moderna ensembler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var inte rädd för sådana modeller på grund av deras solida design. En vacker ljuskrona i brons kan installeras inte bara i en stor herrgård eller palats. Till köparnas glädje producerar moderna tillverkare sådana produkter som passar perfekt in i inredningen i vanliga stadslägenheter, utan att göra dem för pompösa och disharmoniska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att ägna särskild uppmärksamhet åt brons egenskaper . Detta material är plast, på grund av vilket det är möjligt att bilda element i olika former av det. Detta påverkar dock inte på något sätt styrkan och tillförlitligheten hos brons. Ljuskronor tillverkade av sådana råvaror är mycket hållbara och slitstarka. Utåt är brons lite som guld, eftersom det har en ädel gulaktig nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Spektakulära bronskronor kan vara tak eller hängande. Var och en av dessa alternativ har sina egna designfunktioner. Takmodeller är mer kompakta. De fixeras direkt på takets plana yta med hjälp av speciella fästelement. Tack vare denna okomplicerade design ljuskronor sticker inte ut mycket över taknivån, vilket sparar ledigt utrymme i rummet.

Takbronsprodukter är också mer kompakta på grund av sin struktur och karaktäristiska design. Som regel är sådana alternativ ganska blygsamma och har 1-2 nyanser. Detta kommer att räcka för högkvalitativ belysning av ett litet rum med lågt i tak.

Det är också värt att notera att en väl vald takmodell kan förvandla ett rum tack vare den fantastiska effekten av att utöka det tillgängliga utrymmet på grund av korrekt anpassad belysning.

Bild
Bild

De vanligaste är traditionella hängande ljuskronor med en bronsbas. Dessa alternativ fästs i taket med vackra och hållbara stiliserade kedjor. Sådana belysningsenheter ser lite mer intressanta ut än taket, men de har ett antal funktioner, på grund av vilka de inte är lämpliga för alla rum.

Bild
Bild

Den upphängda strukturen kommer alltid att sticka ut starkt bortom taket och därmed ta extra utrymme i rummet. Det är därför sådana belysningsenheter kan endast användas i stora rum med högt i tak, annars skadas interiören hopplöst och layouten förvrängs.

Hängande ljuskronor är ofta större. De kan ha grenar för flera lampskärmar och nyanser (minst 2).

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyxiga alternativ med flera nivåer, utformade för att installera ett stort antal glödlampor, ser särskilt solida och imponerande ut. Sådana modeller kan lätt belysa ett mycket stort rum.

Bild
Bild

Dekor

Det är svårt att föreställa sig en elegant bronskrona utan utsökta dekorativa tillägg.

Brons ser fantastiskt ut i kombination med aristokratisk kristall. Oftast finns det intressanta modeller där det finns kristallformade och runda hängen eller hela kransar med stora detaljer som hänger från lampans grenar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basen på en ljuskrona i brons kan lindas runt en kedja av liknande material eller mässing. Sådana produkter hittar sin plats inte bara i klassisk, utan också konstnärlig och gotisk inredning. Ofta är sådana föremål dekorerade med intressanta prydnader. Dessa detaljer gör ljuskronan livligare och mer intressant. Dessutom är bronsbelysningsarmaturer dekorerade med graciösa blad, vinstockar, blomknoppar etc.

Modellerna ser lyxiga och sunda ut, kompletterade med majestätiska figurer - lejon, änglar, gamar, örnar, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Lyxiga bronskronor ser organiskt ut i olika stilistiska riktningar. Den mest utsökta stilen som en ljuskrona i brons kommer att se organiskt ut är imperium Vanligtvis använder sådana interiörer lampor i antik stil som imiterar antika. Dessa alternativ lyfter perfekt fram ensemblens lyx.

De karakteristiska egenskaperna hos sådana lampor är långsträckta element. Till exempel kan lampskärmar vara vackra ljusstakar med långa ben.

Bild
Bild

Bronsföremål i den förtrollande Empire -stilen har oftast stora storlekar och massiva strukturer. De kan innehålla 2-3 nivåer med glödlampor. Sådana solida modeller är dekorerade med kristall- och porslinselement. Det kan ofta vara en enorm antik ljuskrona, kompletterad med en mängd olika mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den progressiva riktningen i vilken bronskronor ser ut är modern . Denna fashionabla stilistiska trend kännetecknas av graciösa och flödande linjer, frånvaron av kantiga detaljer och visuell lätthet. Modern är unik genom att den kombinerar utsökta anteckningar av klassiker, mystisk vintage och olika modetrender.

Bild
Bild

Idag är modernistiska bronskronor mycket efterfrågade, eftersom de lätt passar in i många ensembler och är mångsidiga. Även en sådan modern stil som högteknologisk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära tillverkare

Vackra bronskronor av hög kvalitet produceras av följande populära märken:

  • Masoud . Denna tillverkare från Iran erbjuder konsumenterna ett urval av vackra modeller med vackra nyanser och lampskärmar, samt dekorativa porslindetaljer. Iranska Masoud -ljuskronor med vackra kristallhängen ser särskilt elegant ut.
  • Eurosvet Är ett stort märke från Kina som tillverkar ett brett utbud av bronslampor. Särskilt populära är ljuskronorna från denna tillverkare, gjorda i en antik nyckel.
  • Elite Bohemia . Denna tjeckiska tillverkare är känd över hela världen. Klassiska bronslampor produceras under varumärket Elite Bohemia, med hjälp av vilket du kan betona ett hems prestige och dess ägares utmärkta smak. Sortimentet av detta märke inkluderar modeller av olika storlekar och konfigurationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bronskronor av hög kvalitet tillverkas också av många märken från Tyskland. De mest populära är märken Regenbogen Life, DeMarkt och Freya . Produkterna från dessa tillverkare utmärks av ett unikt utseende som utvecklats av tyska designers. Bronskronor från Tyskland är hållbara och pålitliga, eftersom de tillverkas med den mest moderna tekniken.
  • Bejorama Är ett spanskt företag som producerar vackra samlingar av bronslampor med unika och uttrycksfulla mönster. Bejoramas produkter ser ekologiska ut både i hemmet och på kontorsmiljön.
  • I Ryssland tillverkas ädla bronslampor på fabriken " Gus-Khrustalny ". Högkvalitativa och vackra ryska tillverkade ljuskronor representeras av ett brett sortiment. Dessa olika och prisvärda produkter finns i många butiker och onlinebutiker.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en vacker ljuskrona i brons måste du lita på din egen känsla för stil. Naturligtvis får vi inte glömma ett antal andra viktiga kriterier:

för lågt i tak är det värt att köpa alternativ för små tak. Om du köper en ljuskrona för ett stort rum med högt i tak, kan du hämta en mer imponerande modell. Det kan vara antingen tak eller upphängd

för en interiör i vintagestil rekommenderas det att välja antika bronskronor

för sovrum är det bättre att köpa mer genomarbetade produkter. Det kan till exempel vara en ljuskrona med en bronsbas och en vacker lampskärm som skapar mjuk och behaglig belysning

tillverkaren spelar en viktig roll vid valet av armatur. Det rekommenderas att kontakta kända och populära tillverkare

var försiktig och försiktig när du köper en billig ljuskrona i brons. Innan du gör ett köp måste du i det här fallet förstå om produkten är tillverkad av äkta brons eller inte. Ofta säljs produkter i brons sken av billigt material som imiterar det (till exempel mässing)

Var uppmärksam på materialets struktur och nyans. Naturligt brons har en grovkornig yta och en mörkbrun nyans. Mässing är lätt (nära guld) och finkornig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Boende i det inre

Ofta finns spektakulära bronsapparater i interiörer som tillhör antikens, imperiets eller nyklassicismens stil. I sådana ensembler ser matta ytor, som brons har, bra ut.

Naturligtvis ser en sådan belysningsenhet mer harmonisk ut i stora rum. Detta kan vara ett stort vardagsrum eller en matsal med ett stort bord och gott om stolar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest optimala är hängande lampor. Sådana föremål hänger på stiliserade kedjor och ger som regel interiören en ståtlig och lyxig ton.

Bild
Bild

Moderna tillverkare tillverkar många olika bronskronor. Du kan välja rätt produkt för nästan vilken layout som helst.

Rekommenderad: