Bronshandduksskenor: Bronsvattenmodeller Och Elektriska Retrohanddukshanddukar, Brons Antikt Modellval Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Bronshandduksskenor: Bronsvattenmodeller Och Elektriska Retrohanddukshanddukar, Brons Antikt Modellval Och Andra

Video: Bronshandduksskenor: Bronsvattenmodeller Och Elektriska Retrohanddukshanddukar, Brons Antikt Modellval Och Andra
Video: towel rail filling 2024, Mars
Bronshandduksskenor: Bronsvattenmodeller Och Elektriska Retrohanddukshanddukar, Brons Antikt Modellval Och Andra
Bronshandduksskenor: Bronsvattenmodeller Och Elektriska Retrohanddukshanddukar, Brons Antikt Modellval Och Andra
Anonim

Många av oss är bekanta med problemet med alltid våta handdukar i badrummet. Alla avgör denna fråga annorlunda. Det bästa alternativet är att köpa en uppvärmd handdukstork, som inte bara torkar saker snabbt utan också värmer upp luften i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Bronsuppvärmda handdukstork innebär inte att produkterna är tillverkade av just denna metall. Vanligtvis är detta bara en bronsspray eller användning av färger för denna metall . Sådana produkter används ofta i antik design eller retrostil, eftersom de ser speciella ut. Den gamla stilen är inte särskilt populär, men den skiljer rummet elegant från resten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bronsartiklar kan ha olika former - från en vanlig "stege" till olika designmodeller . De är funktionella, presenteras i ett brett spektrum av nyanser, enkla att använda och underhålla, har ett unikt utseende, kan kombineras med olika dekorativa element i rummet och lockar också uppmärksamhet.

Bronsbeläggningen är rostbeständig eftersom sprutningen sker i flera steg. För detta används pulverfärger och akrylkompositioner.

Bild
Bild

Sådana handdukstorkar är av olika typer, som huvudsakligen skiljer sig åt i sin funktionsprincip

Vattenuppvärmda handdukstorkar är ganska populära och billiga att använda .som är anslutna till ett varmvattensystem eller drivs med centralvärme. Sådana produkter kännetecknas av sin hållbarhet och billig drift, eftersom de inte kräver elförbrukning. Den enda nackdelen är deras komplexa och tidskrävande anslutning, och även på sommaren kan de vara lediga eftersom värmesystemet inte fungerar.

Bild
Bild

Elektriska modeller är i sin tur mycket enkla att installera och kräver ingen särskild kunskap . För att göra detta behöver du bara välja en lämplig plats för enheten och anslut kontakten till uttaget. El kräver ytterligare elräkningar. Men i sådana alternativ är det möjligt att välja ett förinställt läge och stänga av det efter behov.

Bild
Bild

Kombinerade modeller är den mest idealiska lösningen , eftersom de kan drivas från två källor: under uppvärmningsperioden - från varmt vatten och i frånvaro - från el. Den enda nackdelen med sådana produkter är deras höga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Terminus Economy Foxtrot

Den uppvärmda handduksstången är tillverkad av bronsfärgat rostfritt stål. Vattenmodellen är ansluten till centralvärmen i sidled. Anslutningsdiameter - 1 tum. Produkten väger 2,6 kg och har följande dimensioner:

  • höjd - 35,2 cm;
  • bredd - 50 cm;
  • djup - 11 cm.

Avståndet från centrum till centrum är 32 cm. Designen är utformad för ett maximalt arbetstryck på 9 atm och trycktestet är 15 atm. Torken har en U-form med fyra stänger och är utrustad med en hylla. Det kan värma ett rum upp till 1, 4 m2. Den maximala arbetstemperaturen är 110 grader. Produkten är mycket hållbar, så tillverkaren ger 10 års garanti.

Bild
Bild

Domoterm "Orpheus"

Den elektriska uppvärmda handduksstången är tillverkad av antik mässing i bronsfärg. Produkten har formen av en "stege" med 7 sektioner. Dess effekt är 300 W, frostskyddsmedel används som kylvätska. Den är ansluten på det nedre sättet med en elektrisk kabel med en kontakt. Modellen är utrustad med en termostat, tack vare vilken du kan ställa in önskad temperatur. Det finns också en automatisk avstängningsfunktion vid maximal uppvärmning, vilket gör att du kan spara mycket energi. Modellen har följande dimensioner:

  • höjd -70 cm;
  • bredd - 42,8 cm;
  • djup - 12 cm.

Det horisontella mittavståndet är 40 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Margaroli Sole 442-4

En vattenuppvärmd handdukstork från Italien är gjord i form av en "stege" med 6 sektioner med en halvoval topp. Den är ansluten till ett varmvattenförsörjningssystem eller till ett centralvärmesystem i horisontell riktning. Konstruktionen är gjord av mässing i en retrobronsfärg. Det kan värma ett rum upp till 6 m2. Har följande dimensioner:

  • bredd - 53 cm;
  • djup - 12 cm;
  • höjd - 98 cm.

Arbetstrycket är 2 bar. Avståndet från mitten till mitten är 47 cm. Produkten passar perfekt in i ett halvantikt badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bubbla 2

Den vattenuppvärmda handduksstången är tillverkad av rostfritt stål av livsmedelskvalitet i färgen "åldrat" brons . Har en universell anslutningstyp. Samlarväggens tjocklek är 2 mm. Vattenmodellen är konstruerad för ett arbetstryck på 8 atm, testtrycket är 40 atm.

Den maximala uppvärmningstemperaturen är 110 grader. Produkten är tillverkad i form av en "stege" med 7 strålar, dekorerad med ett märkeshologram och lasergravering. Tillverkaren av PC "Dvin" (Ryssland) ger 60 månaders garanti från och med försäljningsdatum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Som redan nämnts kan bronsbelagda torktumlare tillverkas av olika metaller. Produkter av rostfritt stål anses vara de mest pålitliga, eftersom de inte korroderar, men har dålig värmeledningsförmåga, vilket är en betydande och enda nackdel . Bronsprodukter utmärks av god tillförlitlighet och täthet, men de har en hög kostnad, därför är de inte särskilt efterfrågade.

En mycket viktig nyans vid val av handdukstork är värmebäraren. Detta gäller särskilt för stora strukturer som värmer rummet. Vatten, olja eller destillat kan användas där. Sådan torkning är endast avsedd för vinterdrift från ett värmenät.

Till sommaren kan den fyllas med destillat. Det är fördelaktigt eftersom det har god värmeledningsförmåga, inte lämnar skala och är ett dielektrikum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olja är det bästa medlet med god värmeledningsförmåga. Det lämnar inte skala och eliminerar korrosion helt, men kostnaden är ganska högre än andra produkter. Vid bränsleläckage kan föremål som torkas i torkrummet försämras.

När det gäller uppvärmda handdukstorkar fungerar de från två typer av värmeelement

Värmeelement av våt typ placeras direkt i kylvätskemiljön, därför kan en elektrisk stöt uppstå om den skadas. Kalkbildar ofta på elementet eftersom det har en sluten krets.

Bild
Bild

TIO torrtyp installerat i ett speciellt förseglat rör, genom vilket det kommer i kontakt med kylvätskan, det vill säga värmeelementet först värmer röret, och som i sin tur värmer kylvätskan. I sådana strukturer är möjligheten till elektrisk stöt utesluten. Värmeelementets slitage är mycket låg, och om det går sönder kan du byta ut det själv. Du behöver inte tömma kylvätskan för detta. Sådana enheter är mycket högre än sina motsvarigheter.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Handdukstorkar i brons är idealiska för klassiska eller antika badrum. En väggmonterad modell av en uppvärmd handdukstork passar perfekt in i en kompakt inredning i retrostil . Det tar inte mycket plats, det ser modernt och lakoniskt ut.

Den kan installeras ovanför tvättmaskinen eller direkt bredvid diskbänken. Elektriska tillbehör bör vara på minst 60 cm avstånd, medan vattenalternativ kan installeras efter eget gottfinnande - det viktigaste är att det inte sker någon direkt vatteninträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fristående elektriska modeller som kan flyttas från plats till plats är ett bra och mycket bekvämt alternativ . Produktens design och placering beror i stor utsträckning på badrumets storlek, samt hur många föremål du har där.

Till exempel kan en hög och smal uppvärmd handdukstork placeras kompakt på alla fria väggar i rummet. Små, korta U-formade eller sicksack-modeller hittar sin plats nära handfatet eller toaletten, liksom i alla tillgängliga områden nära uttaget.

Rekommenderad: