Blomkrukor I Trä (24 Bilder): Välj Träkrukor För Kaktusar, Succulenter, Thujas Och Andra Växter. Funktioner I Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Blomkrukor I Trä (24 Bilder): Välj Träkrukor För Kaktusar, Succulenter, Thujas Och Andra Växter. Funktioner I Modellerna

Video: Blomkrukor I Trä (24 Bilder): Välj Träkrukor För Kaktusar, Succulenter, Thujas Och Andra Växter. Funktioner I Modellerna
Video: Inreder lägenheten med gröna växter och kaktusar 2024, April
Blomkrukor I Trä (24 Bilder): Välj Träkrukor För Kaktusar, Succulenter, Thujas Och Andra Växter. Funktioner I Modellerna
Blomkrukor I Trä (24 Bilder): Välj Träkrukor För Kaktusar, Succulenter, Thujas Och Andra Växter. Funktioner I Modellerna
Anonim

En modern person, omgiven av alla sidor av syntet, som skapar komfort i hemmet, uppmärksammar alltmer föremål gjorda av naturmaterial. Det mest naturliga i uppfattningen av människor är ett träd - en av livets grundvalar på jorden. Trädets doft, färg och konsistens har en lugnande effekt på nervsystemet hos en person som är trött på livets moderna rytm, och ett träd i kombination med inomhusblommor eller växter i sommarstugor hjälper till att skapa ett bekvämt relaxområde.

Golv, bord och hängande blomkrukor i trä kommer att fungera som en original dekoration av landskapet eller en höjdpunkt i interiören, ett unikt objekt som enkelt kan göras för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av träkrukor

Det finns många olika trämaterial som lämpar sig för att göra blomkrukor, och fantasiflygning och skickliga händer hjälper till att skapa unika produkter som kompletterar eller dekorerar ett blomsterarrangemang.

Ibland vägrar människor träkrukor på grund av deras bräcklighet, eftersom krukans väggar ruttnar och deformeras från konstant kontakt med fukt.

För att undvika detta problem är det nödvändigt att behandla träytan med moderna medel för att skydda träet mot fukt och svampens utseende, vilket kommer att ge sådana krukor en lång livslängd.

Träkrukor är av tre typer:

  • ihålig;
  • prefabricerade;
  • korg-
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urhålade blomkrukor är gjorda av en enda träbit, vare sig det är en stubbe eller drivved, med en lämplig volym för att göra en behållare. Kärnan i träbiten väljs och lämnar väggarna tillräckligt tjocka. Inifrån behandlas grytan med fuktskyddande medel och antingen fodrad med plastfolie , på vilket ett lager dränering och jord hälls eller en annan kruka med växter sätts in.

Utseendet på dessa krukor beror på källmaterialet och kan ofta ha konstiga former, vilket säkerställer de unika produkterna. Vackra, ovanliga blomkrukor, förutom naturlig hygroskopicitet, har en liten nackdel: luft kommer att vara svårt att nå rötterna hos de planterade växterna, eftersom uthålade krukor inte "andas".

Mestadels blomkrukor gjorda av stubbar eller stockar används i landskapsdesign, men små urholkade krukor av tjocka knutar eller hakar kommer att passa in i rummet, vilket ger det ett fantastiskt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomkrukor kan göras inte bara av en enda träbit, utan också de är gjorda av block, lameller eller plankor … Fyrkantiga, rektangulära, i form av ett fat eller badkar, är prefabricerade vaser i alla former och storlekar lämpliga för blommor eller träd. Du kan använda sådana krukor i det inre av en lägenhet eller för att dekorera en personlig tomt.

Hängande krukor med halvcirkelform, vävda från grenar eller flexibla rötter, ser original ut , där olika klätterväxter ser vackra ut. Orkidéer kommer också att må bra i korgar i korgar, för vars rötter lätt tillgång till luft är mycket viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ta hand om blomkrukor i trä

Miljövänliga, enkla och billiga att tillverka, blomkrukor behöver ständig vård för att skydda dem mot fukt och svamp och mögel.

  • Om jorden för växter kommer i direkt kontakt med obehandlat trä, sväller behållaren snabbt med fukt och träet försämras. För att undvika de negativa effekterna av jorden och växternas rotsystem behandlas krukornas inre yta med speciella vattenavvisande impregneringar eller andra krukor som sätts in i träet.
  • För att skydda trädet mot svampinfektioner behandlas ytan med preparat som innehåller kopparsulfat. Verkan av detta mineral dödar svampen och förstör skadorna. Det kan också behandlas med linolja eller maskinolja.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om en träplanterare används igen måste den rengöras från resterna av den tidigare växten och behandlas med en infusion av träaska eller annan alkali. Ett sådant förfarande kommer att rädda en ny blomma från infektion.
  • Det är också viktigt att se till att träkrukans botten kommer i kontakt med fukt så lite som möjligt, och att vattnet inte stagnerar inuti blomkrukan. För att skydda den nedre delen från konstant kontakt med vatten placeras krukan på "ben" och höjer den över ytan. Detta gäller särskilt för sammansatta eller korgkrukor.
  • För ihåliga krukor och tätt sammansatta blomkrukor är det viktigt att säkerställa tömning av överflödig fukt, och för detta är det nödvändigt att göra minst ett stort dräneringshål.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja blomkrukor av trä

När du väljer en lämplig blomkruka bör du vara uppmärksam på:

  • hur dess struktur passar in i den övergripande stilen;
  • hur mycket träets struktur och färg matchar rummets övergripande färgschema;
  • om en enda växt kommer att växa i en blomkruka eller om en mini-rabatt kommer att placeras där;
  • om den valda blomkrukan motsvarar växten som kommer att leva i den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel, för succulenter och kaktusar med fibrösa rötter, är låga behållare lämpliga så att rotsystemet tar upp en större volym jord och lämnar 1-2 cm ledigt för bättre växtutveckling. Och om kaktusen har en rotrot, bör potten vara djup för att skydda roten från förfall. I det här fallet spelar grytans form ingen roll, allt beror på ägarens preferenser. Ofta planteras succulenter i en gemensam behållare, vilket skapar olika kompositioner.

Men om du bestämmer dig för att plantera thuja i en träbehållare, måste du här begränsa dig till stora krukor med en stabil botten för att skydda växten från att välta. Träkrukor är bäst lämpade för thuja, eftersom de är tillräckligt starka för att bära vikten av ett odlat träd och mer motståndskraftiga mot extrema temperaturer på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhus trädgårdar eller "port-e-fleur" är nu på modet-det här är flera olika typer av växter planterade i en gemensam träbehållare. Eller rutary är ett nystartat begrepp inom fytodesign, härledt från det engelska ordet root, som betyder "root". För tillverkningen används rötter, vinstockar och trädgrenar, som utgör sammansättningar med levande växter, där en uthålad stock fungerar som en planteringsbehållare. Zest av sådana kompositioner är landningskapaciteten, eftersom det inte finns några hakar med samma form i världen.

Alla växter kan planteras i en träkruka, eftersom det inte finns några restriktioner för användning.

Rekommenderad: