Blommor I Inredningen (58 Bilder): Kompositioner Av Inomhusväxter I En Kruka, Tekniker För Att Placera Blommor På Väggen Och På Golvet, Idéer För Att Anlägga En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Blommor I Inredningen (58 Bilder): Kompositioner Av Inomhusväxter I En Kruka, Tekniker För Att Placera Blommor På Väggen Och På Golvet, Idéer För Att Anlägga En Lägenhet

Video: Blommor I Inredningen (58 Bilder): Kompositioner Av Inomhusväxter I En Kruka, Tekniker För Att Placera Blommor På Väggen Och På Golvet, Idéer För Att Anlägga En Lägenhet
Video: DEL 1 AV 2 RUNDTUR 500+VÄXTER I LÄGENHET SEPTEMBER 2021 2024, Maj
Blommor I Inredningen (58 Bilder): Kompositioner Av Inomhusväxter I En Kruka, Tekniker För Att Placera Blommor På Väggen Och På Golvet, Idéer För Att Anlägga En Lägenhet
Blommor I Inredningen (58 Bilder): Kompositioner Av Inomhusväxter I En Kruka, Tekniker För Att Placera Blommor På Väggen Och På Golvet, Idéer För Att Anlägga En Lägenhet
Anonim

Blommor spelar en stor roll i inredningen. De dekorerar, uppdaterar rummet, utför funktionerna som dekoration och zonindelning. Och om plantorna sköts ordentligt kommer de alltid att ge harmoni och komfort till huset. Du behöver bara tänka på alternativen för snygga kompositioner och välja tekniker för deras placering.

Bild
Bild

Översikt över landskapsarkitektur

Med hjälp av blommor kan du dekorera alla hem, du behöver bara ta hänsyn till storleken på lägenheten och välja rätt inredning. Med alla olika inomhusväxter kan det bara finnas två sätt att placera dem.

Bild
Bild

Vertikal

Ett bra sätt för trånga utrymmen. Blommor kan placeras på långa ställningar, höga ställningar, i krukor på väggarna . Det finns till och med ett sådant alternativ när de gör en växtvägg. Men för detta måste du skapa en speciell struktur där det kommer att finnas mark med växter.

För vertikal trädgårdsskötsel kan du använda stativ, hyllor och krukor av trä, metall, plast … Allt beror på rummets allmänna stil. För loft eller högteknologiska stilar är metall lämplig, för Provence och shabby chic - trä.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla växter kan inte användas i vertikal trädgårdsskötsel. Dessa kan vara små exemplar, både blommande och med intressanta blad. Klätterväxter ser bra ut i denna design.

Horisontell

Den vanligare landskapsarkitekturen är horisontell. Det låter dig placera blommor på breda fönsterbrädor, hyllor eller bara på golvet . Dessa kan vara hela kompositioner eller enstaka växter, allt beror på deras storlek. Med denna design används krukor i olika storlekar och färger. I vissa fall är det bättre att använda krukor av samma design för att hålla sig till en viss stil, även om de är av olika storlekar. Och ibland är det tillåtet att använda flerfärgade krukor, allt beror på interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid horisontell trädgårdsskötsel kan små blommor, medelstora växter och till och med mycket stora exemplar användas.

Men ingenting hindrar dig från att använda båda typerna av trädgårdsarbete. Till exempel kan det finnas stora växter på golvet och små blommor på en vägg eller högt upprätt. Det viktigaste är att det ser harmoniskt ut. Det bör inte glömmas bort att detta fortfarande är en lägenhet, inte ett växthus, och blommorna i den är bara ytterligare dekorativa element, men inte de viktigaste . Dessutom är dessa inte bara smycken, de kräver omsorg och uppmärksamhet. Annars ger oförskämda grönområden ett övergripande mycket orört utseende till hela interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det värt att i förväg väga alla för- och nackdelar och realistiskt utvärdera dina förmågor.

Hur komponerar man en komposition?

Alternativen för kompositioner från inomhusblommor kan vara mycket olika. Det viktigaste är att det matchar storleken på rummet och dess stil.

I mycket rymliga rum ser stora växter lämpliga ut . Det kan vara ett stort träd, ensamt, eller 2-3 medelstora, som ligger sida vid sida. Samma växter ser särskilt bra ut, men i krukor av olika höjd. Nu finns det många alternativ för ett brett utbud av krukor, krukor och stativ, vilket gör att du kan ordna vilken komposition som helst. Att välja en blomsterram är också mycket viktigt. Till exempel kan två eller tre spathiphyllums placeras sida vid sida i krukor med olika höjd, men med samma färg och konsistens. Två växter kan placeras tillsammans i en, men tillräckligt bred kruka. Flera ficuses ser bra ut på kort avstånd från varandra. Ensam kan olika palmer, citron, kaffeträd se harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från små krukväxter kan du skapa kompositioner på en fönsterbräda, hylla, bord, byrå . Violer, gerberor, kalciolaria, rosor, krysantemum, cyklamener, begonier ser mycket bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan skapa en intressant komposition i akvariet . En sådan instans ser bra ut på en hylla, ett rack, en skiljevägg som fungerar som ett zonelement. I akvarier placeras kaktusar och succulenter oftast. De kompletteras med olika komponenter som används som dekor - småsten, färgad sand, skal, pärlor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande tekniker för att placera blommor

Det är viktigt att inte bara köpa blommor och välja lämpliga krukor, utan också att ordna dem korrekt i huset och skapa blomsterarrangemang.

Bild
Bild

I sovrummet

Detta är en plats att sova och vila på, så stämningen här ska vara avkopplande och bidra till hälsosam sömn. Därför är giftiga växter med en stark lukt inte lämpliga för sovrummet. Det är bättre att placera de alternativ som renar luften och till och med avger ett minimum av koldioxid på natten . Sådana användbara växter inkluderar spathiphyllum, chlorophytum, ficus, aloe. De kommer att ge positiva känslor och bidra till avslappning av pelargonium, begonia, violett.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I barnkammaren

Plantskolan är inte den perfekta platsen att placera växter. Spel pågår ständigt här, och ibland kan problem med trasiga krukor och spridd jord inte undvikas. därför det är bäst att inte placera plantorna på golvet, utan välja hängande planteringar eller hyllor … Du kan lägga aloe eller Kalanchoe på fönsterbrädan. Det skulle vara lämpligt att ligga på en hylla eller sängbord i florariet. Förutom växter och dekorativa element kan du inkludera små leksaker i kompositionerna och skapa hela tomter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På köket

När det gäller köket är det vanligtvis hög luftfuktighet och temperaturförändringar. Därför bör blommor placeras de som klarar sådana förhållanden. Faktum är att du kan placera alla blommor, det viktigaste är att ta hänsyn till deras plats. Sanseieria, philodendron, vanlig murgröna, aspidistra, aloe, Kalanchoe, pelargon, begonia kommer att må bra i köket . Du behöver bara komma ihåg att du inte ska placera växter nära diskbänken. Det är inte bara konstant vått och stänk flyger, det är också möjligt att droppar rengöring och tvättmedel kommer på lövverket. Blommor kan inte heller placeras nära spisen. Det är för varmt där och lukt hjälper inte plantorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

Korridoren är vanligtvis mörk. Därför kan inte alla växter överleva här. Det är önskvärt att skapa konstgjord belysning . Skuggan av aglaonema, aspidistra, asplenium, sansevieria tolereras väl. Ormbunkar känns bra på en skuggig plats. Men om korridoren är helt mörk kan konstgjorda alternativ också övervägas som ett alternativ till levande blommor.

Bild
Bild

I vardagsrummet

Hallen är den plats där en mängd olika växter oftast placeras. Här kan du placera olika representanter för floran - individuellt eller genom att kombinera dem till kompositioner … Om vardagsrummet är rymligt, är en grön vägg också lämplig här, det viktigaste är att noggrant närma sig sitt arrangemang. Både växtmålningar och florarier kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips

Det verkar bara vid första anblicken att placera blommor i en lägenhet är en enkel sak. Men här måste du ta hänsyn till många nyanser för att få rummet att se snyggt ut, modernt vackert.

  • Först och främst är det värt att komma ihåg att du inte kan störa ett litet rum med blommor. Bättre att välja vertikal trädgårdsskötsel eller placera arrangemanget på ett stativ eller hylla med flera små växter.
  • Har ingen trädgård i sovrummet. En spathiphyllum i en stor kruka eller flera fioler på ett nattduksbord kommer att räcka. Detsamma gäller förskolan. Ett intressant florarium blir höjdpunkten i rummet.
  • Fytowall kan endast göras i rymliga rum och använda den minsta ytan i rummet. Då kommer det att se harmoniskt ut.
  • Med krukor i olika färger och mönster måste du se till att det finns få arter. Två eller tre, inte mer. Färger och mönster bör överlappa varandra.
  • När du gör en sammansättning av flera arter bör de högsta exemplaren placeras i bakgrunden och de minsta framför, så att alla växter ser fördelaktiga ut och alla kan ses.
  • Det är mycket viktigt att tänka på att blommor behöver regelbunden och kompetent vård. Endast i detta fall kommer de att bli en verklig höjdpunkt i interiören och hjälpa till att placera de nödvändiga accenterna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oskaliga växter, även de dyraste och sofistikerade, kommer att ge rummet ett slarvigt utseende.

Snygga exempel i interiören

För att skapa en vacker inredning med blommor måste du tänka noga på designen. Du kan också överväga hur andra odlare ordnar utrymmet.

En sådan tvåskiktskomposition av olika växter kan mycket väl placeras mot en av väggarna i ett rymligt rum. Krukor av samma färg ger kompositionen en viss fullständighet

Bild
Bild
Bild
Bild

Växter på fönsterbrädan i krukor som skiljer sig åt i färg och form ser snygga och harmoniska ut. När växterna är välskötta är deras utseende bara tilltalande

Bild
Bild

Detta rum är ljust och ljust, som i en sommarträdgård. Och blommor spelar en viktig roll för att skapa denna uppfattning om rymden. Det är särskilt viktigt att alla krukor och krukor är vita

Bild
Bild

En sammansättning av olika representanter för flora i en originalbehållare kommer att bli den centrala dekorationen i alla rum. Allt ser intressant och snyggt ut

Bild
Bild

En stor växt i ett stort badkar kan mycket väl bli ett märkbart inslag i inredningen, vilket omedelbart lockar uppmärksamhet

Bild
Bild

Ett ställ med blommor kan inte bara uppdatera rummet och skapa mys, utan också bli ett framgångsrikt zonindelningselement

Bild
Bild

Växtväggarna i det här rummet ser väldigt harmoniska ut. Det kompletteras framgångsrikt med två stora växter i andra hörnet

Bild
Bild

Underbara blomsterarrangemang kommer att lysa upp vilken yta som helst. De påminner dig om våren och piggar upp dig

Bild
Bild

Planters i olika former och storlekar placerade på väggen är ett underbart komplement till blommor och passar perfekt in i interiören

Rekommenderad: