Elektrisk öppen Spis Med Portal: Gör-det-själv-hemprodukt

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk öppen Spis Med Portal: Gör-det-själv-hemprodukt

Video: Elektrisk öppen Spis Med Portal: Gör-det-själv-hemprodukt
Video: Whats inside an Electric Fireplace? (Dimplex ignite xl vs amazon fireplace) 2024, Maj
Elektrisk öppen Spis Med Portal: Gör-det-själv-hemprodukt
Elektrisk öppen Spis Med Portal: Gör-det-själv-hemprodukt
Anonim

Kaminen, förutom att fungera som en uppvärmningsstruktur, skapar en atmosfär av komfort, i sig är ett utmärkt dekorativt element i interiören. Beklädnaden av denna utrustning är utformad för att skydda väggarna från de höga temperaturer som genereras vid förbränning av bränsle. När det gäller en elektrisk eldstad är det nödvändigt att få det att se ut som ett riktigt hem. Steg-för-steg-produktionen av en struktur med en portal hjälper dig självständigt att implementera de mest vågade designidéerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av öppen spis portaler

Per definition är en eldstadsportal en extern design med en nisch för en elektrisk enhet. Vad det kommer att behöva avgöras direkt, baserat på rummets allmänna stil.

Huvudsakliga riktningar:

  • en portal i en klassisk design, vars karakteristiska drag är noggrannhet och monumentalitet, liksom frånvaron av extra dekorativa detaljer;
  • högteknologiskt alternativ - beklädnad med metall, glas, material i svart och vitt;
  • Art Nouveau -stil - en kombination av moderna motiv, en mängd olika former och färger med klassiska designnoter;
  • landportalen är en beklädnad med mineralplattor som imiterar natursten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära av ramarna är klassiska och moderna. Sådana portaler ser harmoniska ut i alla miljöer. Strukturens utseende beror till stor del på de material som används och naturligtvis är det viktigt att portalen kombineras med eldstaden i stil. Dess huvudsakliga uppgift är trots allt att betona rummets dekorativa särdrag.

Vissa människor föredrar att skapa sin egen originalbild . De kan rekommenderas att använda en färdig modell-en härdinsats, som inte har sin egen stil.

Beklädnaden beror bara på författarens fantasi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behövs för registrering

Först och främst måste du köpa en elektrisk spis. I det här fallet bör du vara uppmärksam på produktens dimensioner, vanligtvis anges de av tillverkaren. Denna information finns också i produktkatalogen.

Om du väljer golvmodifieringar måste du komma ihåg att de behöver ett visst utrymme framför dig, medan väggmonterade eldstäder inte har sådana krav och de ser lika bra ut i alla rum. Den elektriska apparatens mått måste justeras exakt i förhållande till portalen och uppta två tredjedelar av dess höjd och hälften av dess bredd.

Dessutom, glöm inte att du behöver utrymme för att fixa fästena, placera elkabeln och andra delar som är nödvändiga för installationen.

Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt är valet av material för nischramen . Trots att det inte finns öppen eld finns det fortfarande en hög temperatur i den elektriska eldstaden, därför måste den också fodras med en lågbrännbar beläggning. För ramens struktur tas metallprofiler. Stenportalen är inte relevant på grund av dess svårighetsgrad och komplexiteten i att fixa segmenten. Trä är känsligt för sprickbildning, så gips är fortfarande den perfekta beläggningen som uppfyller alla krav. Det övre ytskiktet kan vara tillverkat av kakel, färg eller gips, syntetisk sten, polyuretan eller gipsgjutning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstruktion av en öppen spis portal

Att göra med egna händer ger som regel enkel geometri, därför väljer de en rektangulär design. Det måste vara starkt och hållbart. Metall är den bästa lösningen, eftersom den inte utsätts för mekanisk påfrestning och deformation. Innan arbetet är det nödvändigt att göra en skiss av portalen och sedan ta hänsyn till de verkliga måtten på den färdiga modellen och beräkna materialen för konstruktion.

Bordsskivan är förköpt från fiberboard (MDF), trä eller plywood. Du behöver också kitt, spatlar, efterbehandlingsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av en struktur har flera steg:

  • första mätningarna görs bör basen sticka ut i längd och bredd bortom portalen;
  • efter att ha monterat den yttre lådan (ramen) är de vertikala stolparna på den bakre delen fixerade på väggen med självgängande skruvar och förstärkta med byglar;
  • då är det nödvändigt att fästa remmarna i deras övre del;
  • portalen kan fästas tätt på väggen med hjälp av hörn;
  • gipsskivor fixeras med självgängande skruvar, varefter du måste ansluta portalen till bordsskivan - det är bättre att omedelbart stänga den med en film för att undvika kontaminering;
  • sömmar och sprickor i den övre delen av strukturen tätas med flera lager kitt;
  • i det sista steget är portalen mantlad med efterbehandlingsmaterial efter smak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En elektrisk eldstad kan endast installeras efter att murverket är helt torrt.

Hemma ser en elektrisk öppen spis med en träportal mest elegant ut, men att hantera detta material är svårare än med andra beläggningar.

Det viktigaste under arbetet är att övervaka dimensioner och exakt utförande av alla detaljer, ständigt kontrollera med designdesignschemat.

Rekommenderad: