DIY -lås På Porten (28 Bilder): Hur Man Gör En Bult För Att Låsa Skjutporten? Vi Tillverkar Olika Typer Av Spärrar Och Spärrar

Innehållsförteckning:

Video: DIY -lås På Porten (28 Bilder): Hur Man Gör En Bult För Att Låsa Skjutporten? Vi Tillverkar Olika Typer Av Spärrar Och Spärrar

Video: DIY -lås På Porten (28 Bilder): Hur Man Gör En Bult För Att Låsa Skjutporten? Vi Tillverkar Olika Typer Av Spärrar Och Spärrar
Video: Making an unpickable lock. Calling locksmiths 2024, April
DIY -lås På Porten (28 Bilder): Hur Man Gör En Bult För Att Låsa Skjutporten? Vi Tillverkar Olika Typer Av Spärrar Och Spärrar
DIY -lås På Porten (28 Bilder): Hur Man Gör En Bult För Att Låsa Skjutporten? Vi Tillverkar Olika Typer Av Spärrar Och Spärrar
Anonim

Ägarna till sommarstugor eller lanthus försöker skydda sin egendom från intrång från inbrottstjuvar, inkräktare och andra obehöriga. Ett av sätten att skydda territoriet är att installera ett staket med massiva portar. För att öka skyddet för grinden är de utrustade med bultar och andra mekanismer som kan skapa ett hinder vid obehörigt intrång. Det är värt att titta närmare på hur man gör förstoppning själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad kan du behöva?

Trots att den moderna marknaden representeras av ett stort urval av bultar och förstoppningar tenderar många att göra dem med egna händer. Detta beror på att den själv skapade låsmekanismen är en individuell enhet som kan öka säkerheten i territoriet.

Bultens konstruktion beror direkt på portens dimensioner, själva låsanordningens material och ett antal andra egenskaper.

Bild
Bild

Idag kan följande alternativ för glidande element särskiljas

Skivspelare . Detta är namnet på förstoppning, i mitten av vilken en rotationsaxel tillhandahålls. Under svängning låses enheterna med båda klaffarna, vilket ger pålitligt skydd.

Bild
Bild

Hinder . En underart av skivspelare. I detta fall är rotationsaxeln för sådana förstoppningar inte belägen i mitten, utan på bultens kant.

Bild
Bild

Espagnoletter . Portventiler ingår också i denna kategori. Sådana enheter anses vara de mest populära på grund av deras låga pris och lätthet att tillverka. Espagnoletter är bra för service av grindar. Med hjälp är det möjligt att fixa portbladet i önskad position. Ibland förstärks strukturen med hänglås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låsbultar . De används för att fixa dörrarna till stora fordon.

Bild
Bild

Kolvlås . Fördelen med sådana enheter är deras höga tillförlitlighet. Med deras hjälp kan du snabbt stänga porten och ge den nödvändiga säkerheten.

Bild
Bild

Tillverkarna tillverkar också låsanordningar, vars princip ligger i det faktum att klaffarna är dolda när handtaget vrids . Denna mekanism används också på kassaskåp. Samtidigt är det möjligt att samtidigt fixera flikarna i önskat läge. Nästan vilken enhet som helst kan tillverkas självständigt med hjälp av material till hands.

Bild
Bild

Gör olika sorter

Sugnings huvuduppgift är att säkerställa territoriets säkerhet. Med deras hjälp är det möjligt att minska risken för att inkräktare kommer in på webbplatsen.

När man gör en spärr för skjut- eller svängportar bör man vara uppmärksam på mekanismens tillförlitlighet. Utseendet på mekanismen är inte så viktigt, eftersom bulten är installerad från insidan av gården.

Det är värt att överväga mer detaljerat hur man gör de vanligaste typerna av stängningar med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skivspelare

Det finns ofta på portarna till garage och andra byggnader. En snurrare är en anordning med en enkel driftsmekanism, vars rörliga del är ett träblock. De viktigaste parametrarna för delen:

  • längd från 1, 5 meter;
  • tjocklek från 5 till 10 cm.

Träbjälkar fästs på kanaler som fixeras med bultar. Detta tillvägagångssätt låter dig uppnå maximal strukturell orörlighet. Arbete kan kräva en svetsmaskin eller borrmaskin om den första inte är tillgänglig. Strålarna är fästa på två kanaler, varav en är installerad något högre, den andra något lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rotationen av "skivspelaren" ska ske moturs.

Funktioner för montering och installation av bulten

  1. Om det inte finns några kanaler till hands är mekanismen gjord av järnremsor upp till 5 mm tjocka eller stänger. Om en profilremsa används får dess längd inte överstiga 2/3 av dörrbredden.
  2. Skivspelaren vrids med en bult som är monterad i fästfliken. Bultens höjd måste vara 60-70 cm från marken för att enkelt kunna säkerställa att dörrarna är låsta.
  3. På varje dörrblad måste spårprofiler svetsas, där remsan därefter faller när grinden stängs. Profilernas höjd är 60-70 cm.
  4. Remsan av "skivspelaren" i stängt läge ska sticka ut något utanför profilens kanter. Detta smarta tillvägagångssätt hjälper till att förlänga mekanismens livslängd och säkerställa att flikarna hålls säkert på plats.

Så att det inte finns några problem under bultens rotation, det är värt att sätta två brickor på den. Det rekommenderas också att slipa av skruvhuvudet från utsidan och måla över det så att det blir osynligt.

Bild
Bild

Shlagbauma

Detta är en slags skivspelare med liknande design. Den enda skillnaden är att stålremsan är fixerad med en kanal svetsad längs karmens kortsida.

Det svetsas också ibland på klackarna i slutet av kanalen för att kunna använda ett hänglås i framtiden.

Bild
Bild

En barriär för gatuportar kan göras oberoende, mekanismen monteras snabbt

  1. En träbalk eller en stålplatta tas som grund. Produktens längd måste vara mindre än 60 cm.
  2. Strukturen fästs på skärmen med bultar som fästelement. Avståndet som du behöver skruva in bulten är 1/3 från kanten.
  3. Ta sedan två kanaler upp till 10 cm långa och svetsade. Profilens bredd får inte överstiga träets bredd. Om en stålplåt användes kan profilen ersättas med ett snitt hörn. I det här fallet är det nödvändigt att se till att delen är tätt inbäddad mellan två element - hörnet och skärmen.

Ibland förstärks barriären med ett lås. För att göra detta svetsas en slinga till en av plattans sidor, där förstoppningen sedan kommer att fästas. Den andra ringen måste fästas vid skärmen.

Bild
Bild

Espagnolette

Det finns två typer av spärrar: vertikal och horisontell. Den senare representerar en enklare design, som är installerad på ena sidan av det fasta fönstret. Sådana spärrar är gjorda i form av bokstaven G. För att montera mekanismen används förstärkning med en diameter på 12-14 mm, stångens längd är 70 cm. För att montera den vertikala bulten behöver du följande.

  1. Svetsa rörstycken av samma storlek till flikarnas nedre kanter. Diametern på det stationära röret måste väljas så att armeringsstången kan komma in i hålet.
  2. Cementera ytterligare två rörstycken på båda sidor av garagegolvet. De fungerar som hållare för avstängningsventilerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget handlar om att skära armeringsjärn till önskad längd och sedan använda bultarna. För att öppna porten mer bekvämt rekommenderas att svetsa fästspår på båda sidor av fönsterluckorna. Horisontella spärrar anses vara mer funktionella.

För tillverkning av en sådan förstoppning krävs ett metallrör med en diameter på 10 mm eller mer. Materialet måste därefter skäras i tre bitar.

Bild
Bild

Längden på en bör vara 10 cm, resten - 5 cm vardera.

Monteringen av bulten är enligt följande

  1. Först svetsas det längsta röret till dörrbladets botten. Arbetet placeras horisontellt.
  2. Ta sedan korta bitar. Den ena är också svetsad vid kanten och placerar den mittemot det första röret.
  3. Det tredje steget går ut på att trä en bult som är monterad från en T-formad stift i båda bitarna. För montering används en stång, vars diameter väljs så att den lätt kan komma in i röret.
  4. Sedan flyttas bulten tills den stannar. Den återstående delen av metallröret är svetsad till kanten av den färdiga mekanismen.
Bild
Bild

Det sista steget är att säkra låset genom att fästa en bit metallplatta . Den är placerad under handtaget. Om du planerar att använda ett hänglås svetsas öronen på bulten, där du kan fixa förstoppningen. Det är anmärkningsvärt att spärren inte ger fullständig fixering av skärmen. För att uppnå detta resultat måste du använda flera ventiler eller montera en förstoppning med en mer komplex struktur som kan trycka på skärmen.

En av de vanliga utformningarna av låsmekanismen är bulten "havsbehållare".

Bild
Bild

En sådan bult kommer att uppskattas av alla garageoperatörer, för med dess hjälp kommer det att vara möjligt att fixa dörrarna i önskat läge, du behöver inte böja eller sträcka dig när du öppnar eller stänger grinden. Montering av mekanismen innefattar följande steg.

  1. Först av allt, på tre platser i pressfliken, monteras fästelement i form av ringar, utrustade med ett ben, genom svetsning. Benet kommer därefter att linda runt ett slätt rör, vars diameter är 15-16 mm. Ringarna svetsas på olika platser: en - högst upp på ramen på 20 cm avstånd, den andra - i mitten, den tredje - 20 cm från golvet.
  2. Därefter monteras två krokar i varje ände av röret.
  3. Det tredje steget innebär svetsning på ramens topp och botten med hållare som håller krokarna.
Bild
Bild

Det sista steget är att sätta igång mekanismen . När röret vänder kommer krokarna att fixera skärmen i önskat läge. För att göra det enklare att vrida mekanismen rekommenderas att svetsa ytterligare ett rörstycke i mitten av det roterande avstängningsröret. Tilläggsrörets längd bör inte överstiga 30 cm. Det kommer sedan att användas som handtag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Många tänker på vad som är bättre: köp en ventil eller gör det själv? När det gäller wickets rekommenderas det att köpa en grindventil, men för en grind kan du göra det själv. Förklaringen till detta beslut är enkel.

  1. Wicket används oftare och köpta mekanismer är mer motståndskraftiga mot mekaniska skador. Dessa bultar kommer att fungera länge och ser fortfarande vackra ut.
  2. I de flesta fall har wickets standardstorlekar, så det blir lättare att välja en köpt mekanism.
  3. Portarna är individuella; olika konstruktioner och material används för tillverkning. Resultatet av detta tillvägagångssätt är skönhetens försvinnande i bakgrunden. Konstruktionens funktionalitet och dess säkerhet är mer uppskattat. Därför är hemlagade spärrar, spärrar, spärrar och skivspelare mer efterfrågade i detta fall.
Bild
Bild

När du gör hemmagjorda bultar kan du använda improviserade medel och sekundära råvaror i form av kvarvarande rörskrot eller andra metallprodukter. Det slutliga valet av typen av förstoppning beror på ägaren av webbplatsen.

Rekommenderad: