Dieselgeneratoreffekt: 2, 3, 4, 5 KW, 6, 7 Och 8, 10-15 KW, 20, 30-50 KW, 60 Och 100-200 KW, 500 KW Och Kraftverk Med Annan Kraft

Innehållsförteckning:

Video: Dieselgeneratoreffekt: 2, 3, 4, 5 KW, 6, 7 Och 8, 10-15 KW, 20, 30-50 KW, 60 Och 100-200 KW, 500 KW Och Kraftverk Med Annan Kraft

Video: Dieselgeneratoreffekt: 2, 3, 4, 5 KW, 6, 7 Och 8, 10-15 KW, 20, 30-50 KW, 60 Och 100-200 KW, 500 KW Och Kraftverk Med Annan Kraft
Video: Agregat pradątwórczy generator diesel Kraftwele SDG 9800S 9,5 kW 2024, Maj
Dieselgeneratoreffekt: 2, 3, 4, 5 KW, 6, 7 Och 8, 10-15 KW, 20, 30-50 KW, 60 Och 100-200 KW, 500 KW Och Kraftverk Med Annan Kraft
Dieselgeneratoreffekt: 2, 3, 4, 5 KW, 6, 7 Och 8, 10-15 KW, 20, 30-50 KW, 60 Och 100-200 KW, 500 KW Och Kraftverk Med Annan Kraft
Anonim

Utanför stora städer, även i vår tid, är periodiska strömavbrott inte särskilt sällsynta, och utan den vanliga tekniken känner vi oss hjälplösa. För att ge elektriska apparater i ditt hem oavbruten ström bör du överväga att köpa en dieselgenerator, som genom att bränna bränsle kommer att ge välbehövlig ström. Samtidigt, för att till fullo säkerställa normal drift av alla system, behövs en enhet med en viss kapacitet, som varje köpare beräknar själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är kraften?

Moderna dieselgeneratorer tillgodoser alla typer av konsumenter - de som bara behöver ström för garaget och de som vill garantera oavbruten strömförsörjning för hela företaget. Låt oss uppmärksamma direkt att effekten mäts i watt och kilowatt och har ingenting att göra med spänning, mätt i volt . Spänningen är också viktig att veta för att förstå enhetens kompatibilitet med de elektriska apparater som används, men detta är en helt annan indikator. En enfas dieselgenerator producerar 220 volt (standarduttag), trefas-380.

En kraftfull elgenerator är initialt dyrare och kräver mer belastning för sin fulla drift . - därför, med en ofullständig arbetsbelastning, är det helt enkelt opraktiskt. För enklare orientering av köparen i olika tillgängliga modeller finns det tre kategorier av generatoreffekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Små

Det finns ingen exakt uppdelning av generatorer i kraftgrupper, men de mest blygsamma hushålls- och halvindustriella modellerna bör tas separat-de används vanligtvis antingen i privata hushåll eller i små verkstäder och i små företag. I detta fall kan enheter för olika ändamål särskiljas. Kraften hos generatorer i de stora tillverkarnas linjer börjar från blygsamma 1-2 kW, men i själva verket är det rent garagelösningar . Varje enhet från kategorin jetteknik (vi kommer att prata om detta nedan) kan bli ett problem för en sådan enhet, även ensam, och det finns sådana enheter i varje hem.

Av denna anledning, även för en blygsam lantstuga, är det bättre att välja lösningar på minst 3-4 kW, och även då med det obligatoriska villkoret att du inte använder vattenpumpar för bevattning. Annars klarar du dig med ett minimum av annan teknik. För ett fullvärdigt hus eller en lägenhet av liten storlek och en liten befolkning behövs redan enheter från 5-6 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

En ytterligare effektökning kan vara förknippad med en ökning av antalet konsumenter eller den teknik de använder. I ett vanligt hus som är lika stort som en genomsnittlig lägenhet, där en typisk familj på 3-4 personer bor, borde 7-8 kW vara tillräckligt . Om detta är en stor egendom på två våningar, redo att ta emot gäster när som helst, då är 10-12 kW inte överflödigt. Alla slags "bonusar", som motorfordon, verkstäder och lusthus på territoriet, samt användning av trädgårdsredskap och en elektrisk virvel, gör det motiverat att använda utrustning med en kapacitet på till och med 15-16 kW.

Enheter med en kapacitet på 20-25 och till och med 30 kW kan fortfarande betraktas som lågeffekt, men användningen av en familj är redan helt orimlig. De är utformade antingen för små industriverkstäder eller för föreningar av hyresgäster, till exempel flera lägenheter i entrén.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genomsnitt

Även om vi i den här artikeln betraktar sådana dieselgeneratorer som medeldrivna enheter, har de vanligtvis tillräckligt för att lösa alla problem, och med en marginal. Enheter med en kapacitet på 40-45 kW kan redan användas av hela organisationer, till exempel en liten landsbygdsskola, där det verkligen inte finns någon utrustning, förutom belysningsarmaturer . 50-60 kW - detta är ännu kraftfullare utrustning, som kommer att räcka för att ge alla verkstäder eller kulturcentrum. 70-75 kW täcker behovet av absolut vilken skola som helst.

En kapacitet på 80-100 kW, i teorin, kommer att räcka till och med för en femvånings entré, om invånarna hittar ett gemensamt språk när det gäller inköp av utrustning, inköp av bränsle och övervakningsutrustning . Ännu kraftfullare enheter, för 120, 150, 160 och till och med 200 kW, i bostadssektorn används vanligtvis bara på landsbygden, där de ger reservkraft till lokala låga flerbostadshus.

Det är också möjligt att använda sådan utrustning på olika företag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stor

Det är svårt att komma på en fullfjädrad inhemsk applikation för kraftfulla dieselgeneratorer från 250-300 kW-förutom att de drivs av en hel femvåningshus, vilket händer väldigt sällan. Detta tillvägagångssätt är inte heller särskilt bra, för i händelse av en nedbrytning av reservkällan kommer ett stort antal människor att stå utan energi . Det vore mer logiskt att sätta två eller tre kraftverk mindre än en kraftfull 400-500 kW. Samtidigt kan behoven hos stora företag vara ännu högre, och för mycket kan bero på kontinuiteten i deras arbete. Vissa typer av produktion måste vara strikt oavbrutna, inte vara ur schema, eftersom de, även i områden där strömavbrott inte märktes, behöver kraftiga dieselgeneratorer på 600-700 eller till och med 800-900 kW.

I modelllinjerna för enskilda tillverkare kan du också hitta nästan kompletta kraftverk med en kapacitet på 1000 kW - de kan till exempel användas för att organisera festivaler . Om konsumenten inte har tillräckligt med ström även för den dyraste dieselelektriska generatorn, men han ändå vill förse sig med reservkällor, kan du driva de nödvändiga föremålen från flera olika generatorer. Detta kommer också att göra det möjligt att delvis försäkra sig mot att en utrustning inte fungerar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en generator?

Så att kostnaden för en elektrisk generator och dess genomsnittliga bränsleförbrukning inte tyder på att investeringen inte rättfärdigar sig själv, bör du köpa en modell som, medan den täcker operatörernas behov, inte kommer att överskrida dem för mycket. Varje generator har två nyckelegenskaper - nominell och maximal effekt. Den första är mängden elektricitet som enheten kan producera kontinuerligt och regelbundet .utan att uppleva överbelastning och arbeta i ett läge som förutsätter långsiktig drift, jämförbart med det som tillverkaren lovat.

Den andra är den möjliga elproduktionen i ett slitage-läge-generatorn klarar fortfarande de uppsatta uppgifterna, men druknar bokstavligen i processen . Det är allmänt accepterat att när du beräknar de nödvändiga egenskaperna för ett framtida köp måste du välja det så att din energiförbrukning inte överstiger märkeffekten, då är "reserven" för maximal effekt bara en marginal för säkerhets skull.

Bild
Bild
Bild
Bild

Korttidsdrift med maximal effekt, även om det förkortar livslängden för ett autonomt kraftverk, bryter det inte omedelbart . Sekundära toppbelastningar är möjliga med samtidig lansering av vissa typer av reaktiva hushållsapparater. I själva verket är detta tillvägagångssätt inte heller särskilt korrekt, eftersom samvetsgranna tillverkare anger: det är lämpligt att ladda generatorn med högst 80% av sin nominella effekt. Mer exakt, förr eller senare kommer du förmodligen att gå utöver denna siffra, men 20% av marginalen kommer sannolikt att låta konsumenten hålla sig inom märkeffekten.

Om du väljer en generator enligt denna princip tar du ansvar för viss överbetalning vid köpet och vidare, under drift. Logiken är att reservkraftförsörjningen alltid kommer att vara i ordning och hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur beräknar man prestanda?

Hela belastningen på elnätet kan delas in i aktiv och reaktiv. Vissa elektriska apparater skapar bara en resistiv belastning, vilket innebär att när de är påslagen förbrukar de alltid ungefär samma mängd energi . Sådana enheter inkluderar till exempel tv -apparater och de flesta belysningsenheter - de fungerar med samma ljusstyrka, det finns inga droppar eller hopp i deras arbete. Reaktiva enheter är vanligtvis utrustade med en elmotor som har förmågan att arbeta i olika lägen och därför med olika energiförbrukning. Ett slående exempel är ett modernt kylskåp eller luftkonditionering, som har till uppgift att ge en viss temperatur. Det är klart att i extrem värme, de automatiskt tillämpar mer ansträngning och visar mer kraft.

En separat punkt som ytterligare försvårar beräkningarna är de så kallade inkastningsströmmarna . Faktum är att vissa enheter vid uppstart förbrukar flera gånger mer el under en kort stund än vid normal drift. Om du kör bil vet du förmodligen att tändning kan tömma batteriet mycket snabbt, men den återstående laddningen kan pågå under mycket lång tid. Många andra typer av utrustning fungerar på exakt samma sätt, inklusive det redan nämnda kylskåpet, bara koefficienten för startströmmar (samma toppbelastning) är annorlunda för dem. Du hittar denna indikator i instruktionerna för enheten eller i extrema fall på Internet - i genomsnitt för hela kategorin av sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför är det enklaste sättet att beräkna önskad dieselgeneratoreffekt att lägga till effekten på alla apparater som om de samtidigt förbrukar maximal maximal effekt. Det betyder att det är nödvändigt att lägga ihop effekten hos aktiva enheter och den maximala effekten för reaktiva enheter, och för dem vars startströmförhållande överstiger en måste dessa indikatorer multipliceras i förväg . Till den resulterande totalen watt måste du lägga till 20-25% av marginalen - vi får nominell effekt för den erforderliga dieselgeneratorn.

I praktiken gör de det lite annorlunda, försöker spara pengar och inte betala för mycket förgäves . Om strömförsörjningen bara är standby är detta tillvägagångssätt helt acceptabelt. Mest troligt kommer du inte att ha någon enhet i huset vid någon tidpunkt, och ännu mer kommer enheter med ett högt startströmförhållande inte att starta på en gång i samma sekund. Följaktligen summeras den maximala förbrukningen av endast de enheter som är mest relevanta och i princip inte kan stängas av - för att söka efter en tillräcklig rekommenderad effekt - dessa är kylskåp och värmare, vattenpumpar, larm etc.

Det är logiskt att lägga till några bekvämligheter i den resulterande mängden - du kommer inte att sitta i mörkret på flera timmar, inte ens med ett fungerande kylskåp. Om den villkorade tvätten väntar ingår inte tvättmaskinen i beräkningarna.

Rekommenderad: