Hitachi Generatorer: översikt över 5 KW Modeller, Växelriktare Och Kraftgeneratorer. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Hitachi Generatorer: översikt över 5 KW Modeller, Växelriktare Och Kraftgeneratorer. Hur Väljer Man?

Video: Hitachi Generatorer: översikt över 5 KW Modeller, Växelriktare Och Kraftgeneratorer. Hur Väljer Man?
Video: Installera SE25K-SE40K trefas växelriktare 2024, Maj
Hitachi Generatorer: översikt över 5 KW Modeller, Växelriktare Och Kraftgeneratorer. Hur Väljer Man?
Hitachi Generatorer: översikt över 5 KW Modeller, Växelriktare Och Kraftgeneratorer. Hur Väljer Man?
Anonim

Det är inte alltid möjligt att "ladda" strömförsörjningen till huvudnätet. I många fall är det mer bekvämt och ännu mer effektivt att använda autonoma källor. Därför behöver du definitivt veta allt om Hitachi generatorer.

Bild
Bild

Särdrag

Med beskrivning av Hitachi -generatorns huvudegenskaper måste det betonas att de är pålitliga och solida … Dessa produkter "behåller ribban" med säkerhet med en gång fastställd av japansk teknik. Varumärkets sortiment är tillräckligt stort för att glädja alla konsumenter. Hitachis designers har åtagit sig att förbättra hållbarheten och tillförlitligheten i sina system . Naturligtvis uppfyller denna teknik de strängaste säkerhetsstandarderna.

Hitachis produktsortiment inkluderar både hushålls- och professionella generatorer … Denna separation återspeglas inte i byggkvaliteten. Men samtidigt är modellerna för hemmet ekonomiska, och de som är avsedda för professionellt bruk har avancerade funktioner.

Det är dock viktigt att förstå att professionella modifieringar också förbrukar lite bränsle per kraftenhet. Och det är också värt att överväga att den japanska designen på ett tillförlitligt sätt blockerar buller och introducerar det i ett acceptabelt intervall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det är lämpligt att starta en översyn av Hitachis kraftgeneratorer med E100 … Detta är en modern, professionell enhet med en märkeffekt på 8,5 kW. Bränsletankens kapacitet når 44 liter, så långvarig drift är möjlig. Andra tekniska egenskaper:

  • förbränningskammarens volym är 653 kubikmeter. centimeter;
  • rekommenderat bränsle AI-92;
  • ljudvolym under drift högst 71 dB;
  • nivå av elektrisk skydd IP23;
  • börjar med både manuell och elektrisk start;
  • nettovikt 149 kg.
Bild
Bild

Alternativt kan du överväga E24MC . Denna generator är utrustad med en Mitsubishi luftkyld drivmotor. Perioden för kontinuerlig drift med en fullfylld tank är över 9 timmar. För att driva generatorn används AI-92-bensin (endast utan blytillsatser). Annan information:

  • totalvikt 41 kg;
  • märkspänning 230 V;
  • effekt högst 2, 4 kW;
  • normal effekt (inte vid topp) 2,1 kW;
  • ljudvolym 95 dB;
  • lansering med en speciell sladd;
  • begagnad olja - inte sämre än SD -klass;
  • mått 0, 553x0405x0, 467 m.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hitachis produktsortiment inkluderar också en växelriktare bensin generator. Modell E10U har en aktiv effekt på endast 0,88 kW. Enheten genererar en enkel hushållsström med en spänning på 220 V. Den är endast avsedd för reservströmförsörjning och har en massa på 20 kg. Tankvolymen är 3,8 liter.

Bild
Bild

När det gäller generatorer på 5 kW är E50 (3P) just det. Detta är en utmärkt professionell trefasapparat.

Konstruktörerna har tillhandahållit en indikator (specialljus) och en jordfelsbrytare. Tankens kapacitet är tillräckligt stor för stabil och framgångsrik drift. Det är också värt att notera närvaron av en intern voltmeter.

Viktiga tekniska funktioner:

  • starta endast i manuellt läge;
  • nettovikt 69 kg;
  • ström med spänning på 400 eller 220 V;
  • utström 18, 3 A;
  • aktiv effekt 4 kW;
  • drifttid med en fylld tank - 8 timmar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Trots alla fördelar med Hitachis bensingeneratorer måste du välja en specifik modell. För hushållsändamål är det naturligtvis lämpligt att använda trefasmodifieringar .… Men för industriella behov är allt inte så enkelt. Både enfas och trefas konsumenter finns där. I slutändan vilar valet dock på egenskaperna hos de enheter som måste förses med ström.

Viktigt: varhelst du kan klara dig med en enkel enfasgenerator bör det vara att föredra. Alla elektriker kan inte korrekt ansluta enheter med tre faser.

Inte mindre viktig funktion - synkron eller asynkron körning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet är mindre stabilt , vilket innebär att det är mindre lämpligt för långvarig drift, särskilt när man driver högkänsliga enheter. Men asynkrona generatorer bättre motstå kortslutningsströmmar, så det finns ingen tydlig ledare här.

Dessutom, asynkron enhet mer motståndskraftig mot damm och smuts. Den kan användas även utomhus utan rädsla för negativa konsekvenser. Den utbredda tron att endast synkrona generatorer är lämpliga för svetsning är felaktig. Användningen av moderna borstlösa instrument (vilket är exakt Hitachi -tekniken) suddar skillnaden mellan de två typerna. Generatorns effekt väljs individuellt, medan ytterligare 30% reserv är kvar över den totala effekten för att kompensera för startströmmar.

Rekommenderad: