Generator "Vepr": 6 KW Och 10 KW, Gas, Växelriktare Och Andra Elektriska Generatorer, Bruksanvisning. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Generator "Vepr": 6 KW Och 10 KW, Gas, Växelriktare Och Andra Elektriska Generatorer, Bruksanvisning. Hur Väljer Man?

Video: Generator
Video: Как выбрать хороший Б/У генератор и не наткнуться на мертвячинку. 2024, April
Generator "Vepr": 6 KW Och 10 KW, Gas, Växelriktare Och Andra Elektriska Generatorer, Bruksanvisning. Hur Väljer Man?
Generator "Vepr": 6 KW Och 10 KW, Gas, Växelriktare Och Andra Elektriska Generatorer, Bruksanvisning. Hur Väljer Man?
Anonim

Under förutsättningarna för snabbt utvecklande teknik har många elektriska apparater dykt upp, för vilka det elektriska nätverket inte är utformat för att fungera, eftersom det går tillbaka till sovjettiden. På grund av detta uppstår ofta överspänningar på kraftledningar. Därför måste många människor köpa olika typer av generatorer. Bland de flesta företag som tillverkar sådana enheter kan man skilja inhemsk producent "Vepr ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det ryska företaget Vepr har producerat olika typer av generatorer i mer än 20 år . Sortimentet omfattar inte bara elektriska generatorer för olika ändamål, utan också kraftfulla kraftverk, som används som en oberoende elkälla. Under sin verksamhet har företaget utvecklat cirka 500 olika modeller av sådan utrustning, liksom alla komponenter till dem. Många enheter använder delar från utländska tillverkare.

Generatorer tillverkas med hjälp av ny teknik som minskar mängden skadliga utsläpp, gör arbetet så tyst som möjligt, är av god kvalitet och överkomliga kostnader. Produktsortimentet inkluderar bensin-, gas- och dieselgeneratorer. Alla är olika i sin kapacitet, de kan vara avsedda både för hemmabruk och för industriella ändamål.

Utrustad med en pålitlig motor är även de största modellerna mobila, konstruerade för en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Räckvidd

Tänk på utbudet av generatorer från Vepr -företaget

Bensingenerator modell ABP 6-230 VX . Modellen har en maximal effekt på 6 kW med en driftspänning på 230 V på en fas. Bränsletankens volym är 6,1 liter, vilket är tillräckligt för autonom drift i 2 timmar. Bränsleförbrukningen vid 75% belastning är 2,8 l / h. Modellen är utrustad med en motor från märket Honda, som har en luftkylningsmetod och en hastighet på 3000 varv / min. Du kan starta enheten med ett manuellt styrsystem. Modellens mått: längd 86,5 cm, bredd 58 cm, höjd 54 cm, vikt 75 kg. Generatortypen är synkron med ett borstfritt excitationssystem. Denna modell är ett bra alternativ för ett reservkraftverk i hemmet och i hemmet.

Enheten är tillverkad i en öppen design, så om du vill är det möjligt att beställa en mini-behållare från tillverkaren, och i händelse av en haveri kan du alltid köpa reservdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dieselkraftverk modell ADP 5-230 VYa utrustad med en motor från det japanska företaget Yanmar. Motorvarvtalet per minut är 3000 luftkylda. Enheten är tillverkad i en öppen design, så den är lämplig för både hemmabruk och produktion. Modellen startas med en manuell kontrolltyp, men kan utrustas med en automatisk standby -enhet som gör att den kan slås på i automatiskt läge. Generatorn producerar en spänning på 230 V på en fas med en ström på 19, 6 A. Bränsletankens volym är 5 liter, vilket möjliggör kontinuerlig drift i 3, 2 timmar. Ljudnivån är 75 dB. Modellens mått: längd 75 cm, bredd 55 cm, höjd 59 cm, vikt 90 kg. Generatortypen är synkron från tillverkaren Sincro med ett borstexcitationssystem.

Bild
Bild

Dieselgenerator modell ADP 10-230 VL-BS utrustad med en motor från det italienska märket Lamborghini. Modellen är gjord i öppen design. Det finns en manuell startmetod, men det är möjligt att ansluta en automatisk inmatningsenhet till modellen, vilket gör att den kan slås på oberoende när huvudströmmen stängs av. Enhetens maximala effekt är 10 kW med en spänning på 230 V på en fas med en ström på 39,1 A. Bränsletankens volym är 12,5 liter, vilket ger autonom drift i cirka 4 timmar. Bränsleförbrukningen är 3 l / h. Ljudnivå 77 dB. Motorn kyls av luft och dess varvtal är 3000 rpm. Modellen har följande mått: längd 96 cm, bredd 60 cm, höjd 72 cm och vikt 153 kg.

Modellen är utrustad med en synkron generator från märket Sincro med en borstlös generator och en frekvens på 50 Hz.

Bild
Bild

Diesel modell av elektrisk generator ADP 12-230 VL-BS utrustad med en motor från det berömda Lamborghini -märket, vilket innebär dess höga kvalitet och tillförlitlighet. Den är gjord i en öppen design, så den är lämplig för både liten produktion och hemmabruk. Enheten är utrustad med en manuell startmetod, men den kan kompletteras med en automatisk ingång till reservenheten, vilket säkerställer att den aktiveras på egen hand. Bränsletankens volym är 36 liter, vilket ger autonom drift i 11 timmar. Bränsleförbrukningen är minimal och uppgår till 3,3 l / h. Modellens maximala effekt är 12 kW med en spänning på 230 V på en fas. Typ av motorkylning är luft, rotationshastigheten är 3000 rpm. Modellen har följande parametrar: längd 110 cm, bredd 55 cm, höjd 106 cm och vikt 210 kg. Generatorn är från tillverkaren Sincro, har en synkron typ med ett borstlöst excitationssystem och en frekvens på 50 Hertz.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gaskraftverk YEG 250 NTHC utrustad med en effekt på 18, 4 kW, producerar en spänning på 400 V. Den har 3 arbetsfaser. Har en öppen typ av körning. Oljemängden i motorn är 7,5 liter. Generatorn är synkron, kanske från den italienska tillverkaren Sincro. Enheten är ganska stor eftersom den har en vikt på 430 kg och mått: bredd 1, 3 m, djup 67 cm, höjd 92 cm.

Bild
Bild

Inverter modell av en dieselgenerator ADA 10-230 RL med en elektrisk typ av start har en märkeffekt på 8,5 kW. Modellen är tillverkad i ett metallhölje. Tankstorleken är 130 liter med en bränsleförbrukning på 2,5 liter / timme. Denna modell väger 285 kg och måtten är 685x1055x1350 mm. Spänning 220 V levereras på en fas. Ljudnivån är 65 dB. Modellen är utrustad med en ljuddämpare. För att använda hela tankens volym tar det 52 timmars batteritid. Modellen är utrustad med en italiensk Lamborghini -motor med ett varvtal på 2000 varv / min. Motorkylsystemet är flytande.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att hitta rätt modell för hemmabruk finns det några viktiga kriterier att tänka på.

Typ av bränsle . Det kan vara bensin, gas eller diesel. Alternativ för bensinkraftverk anses vara de mest budgetmässiga, de har en tyst drift, liten storlek. De är lätta att transportera, så de köps ofta för hemmabruk. Den enda nackdelen med sådana alternativ är de höga bränslekostnaderna. Invertermodeller kan särskiljas från bensinmodeller . De är dyrare, men har ett stort plus - de ger ut den mest exakta strömmen utan att tveka. Det vill säga, om du använder en dator eller andra mycket känsliga enheter när lampan är släckt, behöver du just en sådan inverter -modell. Sådana alternativ har en ganska hög kostnad jämfört med sina bensinmotståndare.

Bild
Bild

Diesel mot bensin anses vara mer ekonomiska, eftersom bränslekostnaden är lägre, även om generatorerna själva har ett högre pris. Nackdelen är att deras arbete inte är lägre än -5 grader Celsius, eftersom bränslet kan tjockna, vilket förhindrar att enheten startar.

Gasdrivna generatorer det mest ekonomiska och tysta på jobbet. De har dock den högsta kostnaden. För bättre användning av sådana alternativ är det nödvändigt att leverera stationär gas.

Utöver alla dessa alternativ produceras kombinerade enheter. Dessa är gas-bensin och gas-diesel alternativ. De låter dig byta från en typ av bränsle till en annan.

Bild
Bild

Rörande utrustningskapacitet , då för detta måste du beräkna belastningen som kommer att vara på din enhet under ett strömavbrott. Om du under en avstängning använder en TV, ett kylskåp, en pump för en brunn och en tvättmaskin, måste effekten vara minst 10 kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Existera modeller med ytterligare funktioner … Till exempel enfas och trefas kraftgeneratorer. Om ditt hus har 220 volt el behöver du bara en enfasmodell, och om du har en trefasanslutning eller trefasförbrukare är modellen 380 volt det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljudnivå är också mycket viktigt, eftersom det är din komfort. Den mest lämpliga ljudnivån för bensinanordningar är upp till 74 dB och för dieselanordningar - upp till 80 dB.

Bild
Bild

Ett utmärkt alternativ skulle vara förekomsten av ett hölje eller ljuddämpare för modellen … När det gäller kylmetoden kan det vara vätska och luft. Det första alternativet är det bästa och dyraste alternativet.

Bild
Bild

Lanseringstyp kan vara manuell, elektrisk eller autorun. Manuellt alternativ det billigaste, men kräver mekanisk åtgärd, med utgångspunkt från en elektrisk start innebär att enheten tas i drift med en nyckel i tändningslåset. Autostart det dyraste och bekvämaste sättet. Generatorn slås på automatiskt efter att strömmen slås av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Varje generatormodell har en användarmanual , som beskriver alla tillbehör till enheten. Den beskriver i detalj hur du ansluter enheten till arbetet. Vilka problem kan vara under användning och anslutning, hur man åtgärdar dem. Försiktighetsåtgärder vid anslutning och användning, krav på installationsplats, drift och lagring anges.

Rekommenderad: