Laserprojektor För Hemmet: Att Välja En Nyårsljusprojektor För Att Dekorera Fönstret För Nyåret Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Laserprojektor För Hemmet: Att Välja En Nyårsljusprojektor För Att Dekorera Fönstret För Nyåret Och Andra Modeller

Video: Laserprojektor För Hemmet: Att Välja En Nyårsljusprojektor För Att Dekorera Fönstret För Nyåret Och Andra Modeller
Video: 5 Best Laser Christmas Light Projector on Amazon 2024, Maj
Laserprojektor För Hemmet: Att Välja En Nyårsljusprojektor För Att Dekorera Fönstret För Nyåret Och Andra Modeller
Laserprojektor För Hemmet: Att Välja En Nyårsljusprojektor För Att Dekorera Fönstret För Nyåret Och Andra Modeller
Anonim

Tidigare ansågs laserprojektorer uteslutande vara professionella. De användes vid bröllop och konserter, på stora fester och festivaler. Det finns många hemmodeller till salu idag. När du köper sådan utrustning är det värt att överväga några egenskaper, annars kommer användningen inte att ge nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Hem laserprojektor består av ett fodral, stativ, strömförsörjning … Fortfarande kanske fäste för installation på marken . Nyårs gatuprojektorer är frostbeständiga. De försämras inte vid temperaturer ner till -30 ° C.

Projektorn installeras på önskad plats och är ansluten till elnätet. För att aktivera, tryck på en specifik knapp på fodralet.

Om du tänker använda den i kylan, bör du vänta cirka 15 minuter. Under denna tid kommer projektorn att värmas upp och kunna fungera fullt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Laserprojektorer kan användas för hemmabio eller kontor . Allt beror på modellens detaljer.

Alla produkter har vissa fördelar

  1. Dessa enheter ger en bättre bildkvalitet än deras rörmotståndare.
  2. Mångsidighet när du väljer skärm. Du kan projicera en bild på vilken yta som helst.
  3. Laserprojektorer använder en liten mängd ström. Besparingarna är betydande jämfört med rörmodeller.
  4. Små mängder värme genereras. Laserenheter behöver inte allvarliga kylsystem. Detta har en särskilt positiv effekt på väskans vikt.
  5. De låter väldigt lite under drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna är ganska attraktiva, men vissa nackdelar kan avsevärt minska intresset för modellerna.

Det finns också nackdelar med laserprojektorer

  1. Den övergripande bilden kan se onaturlig ut. Detta beror på överdriven mättnad av enskilda färger.
  2. Det finns ingen smidig övergång mellan skuggpaletten. Mjuka toner återges dåligt av lasrar.
  3. Högt pris. Det beror visserligen på kvaliteten på en viss enhet. Så genomsnittliga modeller kan kosta 40-50 tusen rubel, men hög kvalitet - cirka 100 tusen rubel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Laserprojektorer är ganska roliga att använda. Specifika enheter är utformade för specifika uppgifter.

Tänk på populära modeller

APPOTRONICS A1 . En projektor för att titta på film och göra presentationer. Det kinesiska företaget positionerar sin enhet som särskilt kompakt. Enheten är lätt och mobil, väger mindre än 1 kg. Funktionsprincipen kombinerar användningen av en laser och en LED -lampa. Modellen är utmärkt för hem och små kontor. Projektorn stöder upplösningar som Full HD, 4K och 3D . Vilken yta som helst kan användas för att få bilden. Alla kommer att kunna njuta av smidig streaming och högkvalitativ färg. Alla kringutrustning, enheter och prylar kan anslutas till enheten. Det finns en bekväm fjärrkontroll med en pekare. Jag är glad att kunna styra projektorn med en smartphone med appen. Det finns inget sätt att ansluta ett minneskort, bara en hårddisk. Nätverk kan uppstå förseningar.

Förresten, det finns inget ryskt språk alls - varken i menyn eller i instruktionerna.

Bild
Bild

Panasonic PT-RZ470E . Modellen är väl lämpad för hemmabruk. Tillverkaren erbjuder att dessutom använda denna projektor på utbildningsinstitutioner och för reklamföretag. Det finns ingen lampa under huset alls, vilket innebär att inget underhåll krävs. Projektorn kan fungera i cirka 20000 timmar. Detta är tillräckligt för användning i 10-20 år, beroende på regelbundenhet. Det finns inga kvicksilverlampor, vilket innebär att projektorn är helt säker. Den speciella konstruktionen förhindrar ljusläckage, vilket resulterar i maximal ljusstyrka. Bra bilddetaljer observeras. Enheten kan spela upp videor och bilder i Full HD -upplösning och 3D -läge . Det finns ett eget system som låter dig använda enheten i dagsljus eller artificiellt ljus. Simuleringsläge garanterar skarp svartvit palett. Projektorn har 6 anslutningsportar, vilket gör att den kan användas med en mängd olika enheter. Efter att du har slagit på behöver du inte vänta tills utrustningen värms upp till arbetstemperatur.

Det bör noteras att projektorns färger är skarpa, det finns ingen smidig övergång mellan nyanser. Modellen väger mycket, 11 kg, och kostnaden är hög, minst 342 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Panasonic PT-RZ475 . Projektorn är avsedd för kontorsbruk. Kortkastanordningen använder en kombination av laser och lysdioder. Detta låter dig njuta av levande FULL HD- och 3D -bilder . Tillverkaren försäkrar att efter 10 års användning behöver du inte byta lampor och rengöra filter. Enheten kan installeras på ett bord eller monteras i taket. Objektivet centreras automatiskt. Användarna har åtta portar till sitt förfogande. En högkvalitativ bild tillhandahålls oavsett källa. Det finns ett "Eco" -läge, vilket minskar buller och strömförbrukning. Du behöver inte vänta på uppvärmning innan du använder den. Det är användbart för kontoret att med hjälp av ett program kan du styra en grupp enheter samtidigt. Ingen USB -port, även om priset är högt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

LG ProBeam HF85JA … Passar bra för hemmabruk. Företaget erbjuder en projektor med ett extra tunt fokus. Med sin hjälp är det bekvämt att titta på filmer och program, presentationer och fotografier. Du kan installera projektorn på vilket plan som helst. Professionella kringutrustning och många ledningar krävs inte för fullvärdig drift. Projektorn ger en bild på 250 cm på ett avstånd av 12 cm från skärmen. Förvrängning justeras automatiskt. Projektorn glädjer användare med rika bilder i Full HD -format . Hög kontrast garanterar detaljer. I inställningarna kan du aktivera ett separat läge för ett mörkt och upplyst rum. Så under alla förhållanden garanteras belysningseffekter av hög kvalitet. Till användarens förfogande finns 9 ingångar, inklusive USB och en 3,5 mm hörlursport. Plattformen ger tillgång till ångtjänster. Lampan kan fungera upp till 20000 timmar. Den vita kroppen kompletteras med metalldetaljer. Nätverk kan uppstå förseningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

BenQ LW61ST . Den bästa lösningen för att möta dina utbildnings- och reklambehov. Den taiwanesiska tillverkaren erbjuder ett eget optiskt system. Projektorn för kortkastning kan placeras nära skärmen. Från 1 meter kan du få en bild med en diagonal på 237 cm. Ljusstyrkan är tillräcklig för HD -upplösning, det finns 3D -stöd . Det finns ett speciellt läge som anger optimala ljusstyrka för att spara energi och resurser. Du kan också ändra parametrarna manuellt. Projektorn går automatiskt in i ekoläge när det inte finns någon signal, vilket sparar upp till 10% resurser … Det finns 10 portar för anslutning av kringutrustning. Modellen fick 2 inbyggda högtalare med en effekt på 20 W och en mikrofon. Det finns en fjärrkontroll med en laserpekare. Jag är särskilt nöjd med implementeringen av den trådlösa anslutningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper bör du föredra märkesbutiker för att undvika förfalskningar. Experter försäkrar att projektorer betalar för sig själva under användning på grund av den långa livslängden och energibesparingarna . Lågkvalitetsmodeller till ett lägre pris kan inte bara förstöra kvällen utan också påverka din syn negativt. Intressant nog kan laserprojektorer användas för filmer och för dekoration. Nyårsmotivet eller annan tematisk bild på semestern ser särskilt intressant ut.

Bild
Bild

Kraft

En hemlaserprojektor kan användas varje dag eller bara för att dekorera ett utrymme. Hur som helst, makt spelar roll och är det viktigaste urvalskriteriet. Det finns två typer av indikatorer.

  1. Total effekt . Det beräknas genom att lägga till värdena för alla lasermoduler i en viss enhet. Om det till exempel finns tre standardfärger på 1 W under fodralet, är den totala effekten 3 W. Egenskapen påverkar direkt bildens ljusstyrka.
  2. Vitbalanseffekter … Särskilt viktigt när du köper en enhet för ljuseffekter, dekorationer för nyåret och andra helgdagar. Egenskapen påverkar balansen mellan färger. Om effekten i det här läget är 1,75 W ska den röda vara 1 W, blå - 500 mW och grön - 250 mW.
Bild
Bild

Skanningsvinkel och hastighet

Denna indikator är näst viktigare. När man jämför flera modeller är det värt att vägledas av enkla beräkningar . Till exempel är den angivna hastigheten 30 kpps, vilket inte är tillräckligt illa. Detta är det enda sättet det kommer att vara i en vinkel på högst 8 °, vilket inte används i praktiken. Vanligtvis arbetar projektorn vid 40-60 °, vilket innebär att skanningshastigheten faktiskt kommer att vara 12-15 kpps, vilket inte är tillräckligt.

Experter tror att 40 kpp är tillräckligt för privat bruk. Med en fungerande skanningsvinkel blir den verkliga siffran 20-25 kpps. Det är sant att det fortfarande finns en sådan nyans som begränsning. Skanningsvinkeln måste vara mer än 30 °, annars måste enheten flyttas avsevärt från skärmen för att få en klar bild.

Bild
Bild

Strålens förtjockningshastighet

Denna egenskap är särskilt intressant och ovanlig. Balktjockleken är ojämn över hela sin längd. Det är tunnast vid utgången av deras projektor. Strålen expanderar när den rör sig mot sändningsduken. Om den når alltför spridd väggen är bilden suddig, färgåtergivningen förvrängs.

Observera när lasern börjar sprida strålen för en streetshow eller bara för komfort … Ju senare processen startar, desto lättare är det att få en högkvalitativ bild på ett stort avstånd. Annars är utomhusbelysningseffekter otillgängliga, och du måste pilla med hemmabruk.

Det är värt att notera att tillverkare vanligtvis anger det rekommenderade avståndet från projektorn till väggen eller skärmen.

Bild
Bild

Påverkan av strålande ljus

Bildkvaliteten från en projektor beror på många faktorer. Så, vilselös belysning anses vara främmande belysning som finns på skärmen under drift av enheten. Och det kan förstöra dina nerver. Typer av strålande belysning:

  • Sol;
  • Gatubelysning;
  • valfri rumsbelysning, kransar;
  • ljus från lampor som kommer från angränsande rum, och ibland från hus.

Högeffektsmodeller kan placeras på ett fönster och användas i dagsljus utan att kompromissa med bildkvaliteten . Projektorer är mer intensiva, så effekterna av omgivande ljus är mindre märkbara. Det finns ett problem, sådana modeller är särskilt dyra. Om budgeten inte räcker bör du skapa särskilda villkor för enhetens drift. Yttre ljus måste elimineras eller minimeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetslägen

Laserprojektorer har sina egna egenskaper. Så enheterna fungerar bara i två lägen.

  1. Släckning . Laserstrålen stängs av, speglarna ändrar position vid sändning av animering eller text. Själva processen är ganska snabb och omärklig för ögat, den sker minst 100 gånger per sekund. Så fungerar mångfärgade apparater. Aktivering sker automatiskt.
  2. Modulation . Finns på modeller med DPSS -lasrar. Läget har till uppgift att förbättra kvaliteten på komplexa sändningselement. Med modulering kan du öka tydligheten och göra färgåtergivningen så hög kvalitet som möjligt. Om värdet når 30 kHz anses driftläget vara bra.
Bild
Bild

Säkerhetsåtgärder

Lasermodeller skiljer sig från lampor, i olämpliga händer kan de vara hälsoskadliga. Det är värt att komma ihåg de grundläggande driftsreglerna.

  1. Rikta inte lasrar mot ditt ansikte.
  2. Det är förbjudet att stå mellan projektorn och skärmen, eller en vägg.
  3. Tillverkare rekommenderar starkt att du inte öppnar enhetsfodralet själv.
  4. Skydda strömförsörjningen från fukt.
  5. Lämna inte små barn utan uppsikt med projektorn.

Reglerna skyddar dig själv och alla runt dig från skador på dina ögon. Det ska noteras att projektorn kan orsaka betydande skador . Av säkerhetsskäl bör det undvikas fall och aggressiva mekaniska stötar. Fukt kan skada enheten utan risk för reparation.

Vid fel kan du inte utföra självreparation, du bör kontakta servicecenteret.

Rekommenderad: