Hur Blommar Askan? 8 Fotobeskrivning Av Blomning. Vilken Månad Blommar Den På Våren? Vackra Exempel

Innehållsförteckning:

Video: Hur Blommar Askan? 8 Fotobeskrivning Av Blomning. Vilken Månad Blommar Den På Våren? Vackra Exempel

Video: Hur Blommar Askan? 8 Fotobeskrivning Av Blomning. Vilken Månad Blommar Den På Våren? Vackra Exempel
Video: Beautiful Applecrab tree flowers| Spring in Canada #SHORTS 2024, April
Hur Blommar Askan? 8 Fotobeskrivning Av Blomning. Vilken Månad Blommar Den På Våren? Vackra Exempel
Hur Blommar Askan? 8 Fotobeskrivning Av Blomning. Vilken Månad Blommar Den På Våren? Vackra Exempel
Anonim

Sedan antiken har ask ansetts vara världens träd. I Ryssland gjordes amuletter och magiska runor av barken, som användes i spådom. I Skandinavien trodde man att aska växer genom världarna och förbinder dem. Nu finns det inga spår av magiska övertygelser.

Men detta träd är fortfarande mycket värdefullt och används ofta i landskapsarkitektur.

Bild
Bild

Funktioner och tidpunkt för blomning

Ask är en vacker värmeälskande växt. Det finns cirka 70 sorter av detta träd i världen. Men de flesta av dessa arter är lika. De har kraftfulla och greniga rötter, trädets bark är målad i en grå-askfärg . Stammens övre del är slät, och den nedre delen är helt täckt med små sprickor. Trädets höjd ligger i intervallet 15-40 meter, men vissa sorter av aska kan bli upp till 60 meter.

De mörkgröna bladen är ovala . Men blommorna ser särskilt vackra ut. Du kan se dem under den varma årstiden. Ask blommar vanligtvis på våren. Beroende på vilken sort trädet tillhör, visas den första färgen mellan början av mars och mitten av april.

Ursprungligen blommar kvinnliga blomställningar; manliga dyker upp mycket senare . Dessutom blommar de inte så länge som kvinnor gör.

Det finns vanligtvis ganska många blommor på trädet, liksom pollen. Därför är det en utmärkt honungsväxt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur händer detta?

Perioden och egenskaperna hos ett träds blomning beror till stor del på vilken art det tillhör

  1. Vanlig aska . Höjden på detta träd når i genomsnitt 25-30 m. Den öppnade kronan består av vridande skott med ljusgröna lansettformade blad. Bildandet av blommor sker på förra årets skott. De är klasar av små bisexuella blommor. Var och en av dem har en tvåpartig pistill och två ståndare.
  2. Blommig aska . Många människor känner denna art som vit. Denna sort skiljer sig från sina "kongen" med en låg krona, bestående av grenade skott. De är täckta med grågröna blad. Trädets höjd är inom 18-20 m. Vit ask blommar särskilt vackert, eftersom trädet under denna period är helt täckt med vita blomställningar. De består av många små blommor. Deras längd är 11-13 cm. Varje enskild blomma är en grön kopp, som är uppdelad i fyra lober. Inuti är det en corolla med känsliga vita kronblad. Det är värt att notera att de är mycket längre än själva kalken. Långa trådar avslutas med stövlar. Blommor kan dyka upp både innan bladen öppnas och efter.
  3. Amerikansk aska . Högt, upp till 40 m, har trädet en ovoid krona. Grönbruna grenar är ursprungligen täckta med duniga. I slutet av april börjar denna typ av träd blomma. Under denna period är den täckt med blomställningar som består av små och täta blommor, vars längd når 10 cm.

  4. Grön aska . För många är denna typ av aska känd under namnet lansettformat. Trädet har en stark och bred krona. På de förkortade skotten finns blomställningar i form av paniklar eller små buntar. Ask blommar i april.
  5. Smalbladig aska - Det här är ett träd med en oval, grenad krona, vars höjd når 25 m. Blommor visas på skotten som har vuxit under det senaste året, och liknar borstar, som består av många små blommor.
  6. Fluffy Ash (Pennsylvania) . Trädets höjd är 20 m. Detta askträd har en spridande krona med oregelbunden form. Plattblommor är gulgröna i färgen och rundade. Blomningen sker under den första vårmånaden.
  7. Manchurian Ash föredrar bördig mark. Medelåldern är 350 år. I början av april är hela trädet täckt med hon- och hanblommor. I vissa fall kan blomställningarna vara bisexuella.
Bild
Bild

Vackra exempel

Eftersom aska ser attraktiv ut när som helst på året används den ofta i landskapsdesign.

Oftast väljs låga trädsorter för detta, som ser vackra ut i landskapsskötselkompositioner.

Bild
Bild

För enstaka planteringar väljs oftast amerikansk aska. Ett stort träd med en vacker äggformad krona kommer att bli en riktig dekoration av varje personlig tomt. I närheten av det kan du installera ett lusthus där du kan koppla av efter en hård dags arbete. Ask i blom ser väldigt vacker ut.

Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att aska är värdefull inte bara som en källa till kvalitetsbyggnadsmaterial. Det kan användas i landskapsdesign, räkna med att trädet kommer att fungera som sin riktiga dekoration när som helst på året.

Rekommenderad: